Connect with us

ULTIMA ORĂ

Carnagiu într-o fermă din comuna Roșia de Amaradia! A fost sesizată Poliția Animalelor!

Postat acum

on

0 Shares

O haită de câini fără stăpân a atacat, joi, oile unui fermier din satul Ruget, comuna Roșia de Amaradia. Trei ovine au fost sfâșiate și omorâte. Marinel Drăgan, fermierul păgubit, a spus că a luat legătura cu autoritățile și i s-a promis că va fi sesizată Poliția Animalelor, nimic mai mult.

 

”Azi o haită de câini mi-a atacat oile și au omorât trei dintre ele. Am luat legătura cu autoritățile locale și au zis că nu pot face nimic deoarece câini au un statut special și au voie să omoare animale în curtea omului”, a scris, revoltat, pe o pagină de socializare, Marinel Drăgan.

Fermierul a spus că a vorbit cu primarul și cu polițiștii, iar oamenii legii s-au deplasat la fața locului, au întocmit un proces-verbal și i-au transmis că vor sesiza Poliția Animalelor , mai mult nu ce face.

”Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat carnagiul. Unii dintre câini sunt fără stăpân, iar alții sunt ai oamenilor, dar nu putem să-i identificăm pentru că nu au cip. Trei oi au omorât și pe una au tăvălit-o un pic, dar nu a fost rănită”, a declarat Drăgan jurnaliștilor GorjExpress.

 

A existat și o teorie potrivit căreia în zonă e posibil să fi ajuns o haită de șacali, însă aceasta a fost infirmată de cel care a văzut când câinii au atacat oile.

Oamenii din zonă au reacționat, pe aceeași rețea de socializare, în legătură cu pericolul la care sunt supuși din cauza haitelor de câini care umblă prin fosta carieră de cărbune de la Roșia de Amaradia.

”Trebuie măsuri urgente și stăpânii câinilor amendați drastic”, a scris un localnic.

”Alo, autoritățile române, măsuri pe când se iau. Azi sunt oi, dar mâine-poimâine poate fi un om, un copil, un bătrân. Atunci cine o să își asume responsabilitatea?”, a adăugat o tânără din comună.

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

POLITICĂ

Marcel Romanescu și-a depus candidatura la Primăria Târgu Jiu alături de echipa pentru Consiliul Local Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Primarul Marcel Romanescu și-a depus astăzi dosarul de candidatură pentru un nou mandat, venind la Biroul de Circumscripție însoțit de una dintre fetele sale și de mama sa.

„Am depus oficial candidaturile la Biroul Electoral Județean. Le mulțumesc colegilor din PSD pentru încrederea acordată și mai ales domnilor Mihai Weber și Cosmin Popescu! Le mulțumesc, de asemenea, celor 7000 de cetățeni ale căror semnături au fost depuse astăzi pentru candidatura la funcția de primar”, a transmis Marcel Romanescu.

Echipa PSD este susținută și de Pro România.

„Mulțumesc președintelui Pro România, Alin Văcaru, dar și echipei domniei sale, pentru susținerea în alegeri! Nu în ultimul rând, mulțumesc familiei pentru susținere și pentru că îmi este mereu alături. Astăzi m-am bucurat de prezența mamei și a fiicei, care au ținut să mă însoțească la depunerea candidaturii. Venim în fața dumneavoastră cu o echipă foarte puternică, oameni bine pregătiți în domeniile lor de activitate, cunoscuți și apreciați în comunitate. La Târgu Jiu continuăm proiectele demarate, la care se adaugă multe altele noi a căror menire este dezvoltarea comunității”, a conchis primarul în exercițiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Service auto din Târgu-Jiu, sancționat de Garda de Mediu Gorj

Postat acum

on

De către

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat, în urma controalelor efectuate pe raza județului, o amendă în valoare de 15.000 lei unui service auto din municipiul Târgu-Jiu.

,,Uleiul uzat trebuie gestionat corespunzător.  Amendă în valoare de 15.000 lei, aplicată unui service auto de pe raza municipiului Târgu-Jiu, care genera ulei uzat provenit din activitatea de ,,întreținere și reparare a autovehiculelor” și nu a putut face dovada eliminării acestuia.
Dispozițiile OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor are prevederi clare în ceea ce privește gestionarea uleiului uzat, drept urmare se atrage atenția asupra respectării acestora și conformării la prevederile legislației de mediu în vigoare”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Oficialii delegației START, în vizită de lucru la Gorj

Postat acum

on

De către

Consiliul Județean Gorj a aplicat, în luna februarie a.c., la apelul pentru Programul de asistență tehnică START, lansat de Inițiativa Uniunii Europene pentru regiunile carbonifere în tranziție. Proiectul Județului Gorj este unul din cele 4 selectate pentru a beneficia de suport tehnic din partea Secretariatului Inițiativei în realizarea unei tranziții juste, alături de cele din regiunile Asturias (Spania), Silezia inferioară (Polonia) și Zasavje (Slovenia).

„În vederea stabilirii detaliilor implementării, o delegație a Secretariatului Inițiativei pentru regiunile carbonifere în tranziție a efectuat, în perioada 23-24 aprilie 2024, o vizită de lucru în județul Gorj. Delegația, formată din trei consultanți din cadrul Inițiativei START, respectiv Paul Baker, Robert Pollock și Veronika Muller, a purtat, pe parcursul vizitei, discuții cu membrii Grupului de lucru pentru coordonarea tranziției la neutralitate climatică la nivelul județului Gorj, cu reprezentații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, cu reprezentanții Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, precum și cu mediul de afaceri.

Oficialii inițiativei START au efectuat o deplasare în orașul Rovinari, o localitate direct afectată de procesul de tranziție, pentru a se informa cu privire la abordările pe care le are administrația publică, în raport cu schimbările socio-economice și provocările viitoare. De asemenea, reprezentanții primăriei au organizat și o deplasare la exploatarea minieră de suprafață de la Gârla, în prezent închisă. Procesul de asistență tehnică este dezvoltat pe baza nevoilor specifice ale fiecărei regiuni, iar în județul Gorj acesta se va desfășura în cea de-a doua parte a anului 2024.

Prin intermediul acestui program, Grupul de lucru pentru coordonarea tranziției la neutralitate climatică, și Consiliul Județean, în calitate de coordonator, vor beneficia de suport tehnic, adaptat pentru realizarea unui portofoliu de proiecte strategice și încurajarea dezvoltării economiei verzi în județ. Totodată, asistența tehnică va sprijini și întărirea capacității Grupului de lucru, pentru a asigura un proces transparent, participativ și colaborativ de implementare a Programului Tranziție Justă 2021-2027 și perspective pentru Fondul Social pentru Climă” a transmis echipa Consiliului Județean Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!