Connect with us

ULTIMA ORĂ

Carnagiu într-o fermă din comuna Roșia de Amaradia! A fost sesizată Poliția Animalelor!

Postat acum

on

O haită de câini fără stăpân a atacat, joi, oile unui fermier din satul Ruget, comuna Roșia de Amaradia. Trei ovine au fost sfâșiate și omorâte. Marinel Drăgan, fermierul păgubit, a spus că a luat legătura cu autoritățile și i s-a promis că va fi sesizată Poliția Animalelor, nimic mai mult.

 

”Azi o haită de câini mi-a atacat oile și au omorât trei dintre ele. Am luat legătura cu autoritățile locale și au zis că nu pot face nimic deoarece câini au un statut special și au voie să omoare animale în curtea omului”, a scris, revoltat, pe o pagină de socializare, Marinel Drăgan.

Fermierul a spus că a vorbit cu primarul și cu polițiștii, iar oamenii legii s-au deplasat la fața locului, au întocmit un proces-verbal și i-au transmis că vor sesiza Poliția Animalelor , mai mult nu ce face.

”Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat carnagiul. Unii dintre câini sunt fără stăpân, iar alții sunt ai oamenilor, dar nu putem să-i identificăm pentru că nu au cip. Trei oi au omorât și pe una au tăvălit-o un pic, dar nu a fost rănită”, a declarat Drăgan jurnaliștilor GorjExpress.

 

A existat și o teorie potrivit căreia în zonă e posibil să fi ajuns o haită de șacali, însă aceasta a fost infirmată de cel care a văzut când câinii au atacat oile.

Oamenii din zonă au reacționat, pe aceeași rețea de socializare, în legătură cu pericolul la care sunt supuși din cauza haitelor de câini care umblă prin fosta carieră de cărbune de la Roșia de Amaradia.

”Trebuie măsuri urgente și stăpânii câinilor amendați drastic”, a scris un localnic.

”Alo, autoritățile române, măsuri pe când se iau. Azi sunt oi, dar mâine-poimâine poate fi un om, un copil, un bătrân. Atunci cine o să își asume responsabilitatea?”, a adăugat o tânără din comună.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Firicel, din Las Fierbinți, spectacol la Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Actorul Cuzin Toma, celebru pentru rolul Firicel, din comedia Las Fierbinți, a destins atmosfera, în această seară, la Târgu Jiu. Spectacolul „Doamne ferește!”, a umplut sala teatrului din Târgu Jiu. Alături de Cuzin Toma, pe scena de la Târgu Jiu a urcat și actrița Irina Rădulescu, fiica marelui actor Dem Rădulescu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Gorjul, pe locul doi în Oltenia privind numărul de turiști!

Postat acum

on

De către

Capacitatea de cazare turistică în funcţiune a structurilor de primire turistică din în Regiunea Sud-Vest Oltenia, în semestrul I 2023, a fost de 3519768 locuri-zile, în creștere cu 5,9% fată de semestrul I 2022. Cea mai mare capacitate de cazare în funcțiune a fost înregistrată în județul Vâlcea (54,2%), urmată de județele Gorj (16%), Dolj (12,4%), Mehedinți (10,4%) și Olt (7%), arată Direcția Județeană de Statistică Vâlcea.

În Regiunea Sud-Vest Oltenia, în semestrul I 2023, au fost înregistrate 391616 de sosiri de turiști mai mult cu 23,4% faţă de semestrul I 2022. Cele mai multe sosiri s-au înregistrat în judeţul Valcea (194023, reprezentând 49,5% din totalul regional), iar cele mai puţine sosiri înregistrate au fost în judeţul Olt (15021, reprezentând 3,8% din totalul regional).

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Hunedorean cu interdicție, depistat de jandarmi pe stadion

Postat acum

on

De către

Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj anunțat că pe timpul asigurării măsurilor de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal din cadrul Ligii a II-a desfășurat pe Stadionul ,,Constantina Diță” din municipiul Târgu-Jiu, dintre echipele ACS Viitorul Pandurii Tg-Jiu și CS Corvinul Hunedoara, jandarmii gorjeni au depistat un suporter în galeria oaspete care avea aplicată sancțiunea complementară de interzicere a accesului la meciurile de fotbal.

Jandarmii au întocmit actele de constatare pentru infracțiunea prevăzută de art. 31 din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, pentru ,,Fapta unei persoane, căreia i s-a interzis accesul la unele competiţii sau jocuri sportive, de a se afla în arena sportivă unde se desfăşoară o competiţie sau un joc sportiv de genul celor pentru care s-a dispus interdicţia constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK