Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

CAD CAPETE, după controalele de la Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne, în Gorj! Iată LISTA celor care pot plăti cu funcția gestionarea defectuasă a situației privind COVID-19!

Postat acum

on

Victor Costache, ministrul Sănătății, a decis, vineri, 28 februarie a.c., demiterea directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Carmen Ivanov, în cadrul videoconferinței cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică din teritoriu și municipiul București, cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecției COVID-19.Acesta a fost momentul în care au fost demarate ample verificări în Gorj cu privire la modul în care au fost respectate procedurile privind instituirea carantinei și a măsurilor de autoizolare la domiciliu.Corpul de Control al Ministerului Sănătății și cel al Ministerului Afacerilor Interne au stabilit persoanele care se fac responsabile de administrarea defectuoasă a situației din ultima săptămână, în Gorj, generată de apariția a două persoane infectate cu COVID-19 pe teritoriul județului și urmează să întocmească un raport care va sta la baza demiterilor ce vor urma.”Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fostidentificat un caz de COVID -19”, se arăta în comunicatul, remis presei, vineri, de către Ministerul Sănătății.
În după-amiaza aceleiași zile, în Gorj, a ajuns Corpul de Control al Ministerului Sănătății și cel al Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanții celor două instituții instalându-se chiar în biroul prefectului Cristinel Rujan.Verificările au scos la iveală modul dezastruos în care autoritățile din Gorj au gestionat situația referitoare la prevenirea infecției cu COVID-19.Au fost intervievați toți angajații instituțiilor care au prelevat probe de la persoanele ce au intrat în contact direct sau indirect cu cetățeanul italian de 71 de ani, respectiv tânărul din Prigoria, infectați cu coronavirus, precum și de la cele care s-au întors de pe teritoriul Italiei.Potrivit unor surse, în urma centralizării datelor, se pare că sunt peste 160 de prelevări de probe și teste care nu erau necesare a se efectua, ci s-au făcut la intervenția unor oameni influenți din județ, respectiv a unor politicieni importanți din Gorj.Mai mult, există informații că, pe lângă neregulile deja apărute în spatial public, referitor la raportarea falsă de date și măsuri, reprezentanții Ministerului Sănătății au descoperit că echipele care au recoltat probe au fotografiat cărțile de identitate ale persoanelor de la care au fost efectuate recoltări și acestea au fost trimise, prin intermediul WhatsApp, ex-directorului DSP, Carmen Ivanov. Sursele citate afirmă că, în cazul echipelor de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, ordinul privind fotografierea cărților de identitate și transmiterea lor fostei directoare a DSP a venit de la directorul medical al instituției, Dan Vîlceanu, însă acesta s-a consultat, tot timpul, asupra deciziilor, cu managerul Constantin Mitroi, aflat în izolare la domiciliu, după ce, recent, a revenit dintr-o vizită în Italia.Cât privește nerespectarea procedurilor și legislației în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19, mai multe aspecte au fost verificate și de către Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne, iar responsabilitatea cade în sarcina prefectului Cristinel Rujan, sub conducerea căruia a funcționat, în toată această perioadă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Claudiu Matei

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Mașinile Primăriei Țicleni, numai acasă la primar și la viceprimar

Postat acum

on

De către

Cele mai bune autoturisme deținute de Primăria Țicleni, o Dacia Duster și o Dacia Logan, sunt permanent la dispoziția primarului și a viceprimarului localității. Cele două mașini sunt parcate zi lumină la porțile primarul Constantin Radu și  vicelui Băran Pompiliu, fara că Prefectura sa ai aibă vreo reacție, mașinile fiind alimentare din bugetul local.

Nu este pentru prima dată când se sesizează public un astfel de eveniment, care nu îi mișcă însă de niciun fel pe cei care folosesc bunurile primăriei drept bunuri publice.

Curtea de Conturi Gorj a venit recent la Primăria Țicleni pentru a verifica respectarea masurilor impuse în urmă controlului de anul trecut când s-a constatat un prejudiciu de 6 miliarde de lei vechi. Primăria a contestat raportul dar l-a pierdut la fond și la apel. Pentru a prelungi a uitarea banilor, UAT-ul a dat în judecată firma Gidazi, care a realizat lucrările de mantuilă prinse în raport. Asta pentru a trage de timp iar faptele sa se prescrie. IPJ Gorj și Parchetul are în cercetare un dosar privind acest prejudiciu care are la baza lucrări plătite și neefectuate pe raza localității Țicleni.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Funcționari din CJ Gorj reținuți pentru complicitatea la obținerea ilegală de fonduri publice

Postat acum

on

De către

La data de 15 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind în continuare cercetărilor într-un dosar penal, au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, doi bărbați de 48 si 54 de ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de complicitate la obținere ilegală de fonduri publice, anunță IPJ Gorj.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în calitatea de membrii în comisia de atribuire a lucrărilor și serviciilor de reparare și întreținere drumuri județene, ar fi favorizat trei agenți economici, constituiți într-un parteneriat, în vederea încheierii contractului prin modul de întocmire a caietului de sarcini și prin prezentarea unei situații fictive privind existența utilajelor de deszăpezire în teren.

Prin înlesnirea și ajutarea operatorilor economici s-a încasat ilegal contravaloarea orelor de așteptare, pentru lucrări de deszăpezire.

La data de 16 aprilie a.c., cei doi bărbați vor fi prezentați Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă.

Cristian Mihăilescu și Mihai Tomoiu de la Compartimentul Întreținere Drumuri al CJ Gorj ar fi cei doi funcționari reținuți susțin surse din instituție.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Tupeu de primar! A parcat ca un bo… lovan

Postat acum

on

De către

Primatul de Bîlteni, Vasile Vladuleanu, a plecat astăzi cu treabă la Târgu Jiu. Evident cu mașina de serviciu. Iar pentru că la municipiu nu e că în comuna sa, cel puțin la capitolul locuri de parcare, edilul a parcat cum s-a nimerit, chiar daca acolo nu era un loc de parcare. Ce mai contează că a blocat circulația pe strada Victoria, deoarece participanții la trafic au avut onoarea să înjure un șofer cu eșarfă și mandat de patru ani.

 

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Cloudy
06:3320:18 EEST
Se simt: 7°C
Vânt : 3km/h SSW
Umiditate : 92%
Presiunea aerului: 1011.51mbar
Indexul UV: 0
MarțiMiercuriJoi
15/3°C
17/4°C
19/8°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR