Connect with us

EVENIMENTE

Bebeluș de opt luni și mama lui, testați pentru Coronavirus

Postat acum

on

Direcția de Sănătate Publică Gorj a transmis un comunicat de presă prin care a explicat situația unui bebeluș și a mamei acestuia, ambii întorși din Italia, copilul fiind testat pentru gripă, rezultatul fiind pozitiv. Copilul și mama acestuia se află izolați în Secția de Pediatrie, medicii așteptând rezultatele și la testul de Coronavirus.

,,În data de 01.03.2020, s-a prezentat în Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, o mămică cu un bebeluș  care prezenta semne de răceală. Mama a relatat că s-a întors în data de 18.02.2020 din Italia- zona Varese/ Lombardia, fapt pentru care copilul a fost internat și izolat, s-a efectuat testul rapid pentru gripă, care este  pozitiv (gripa tip B). Ulterior au fost recoltate probe pentru confirmarea diagnosticului  de gripă (RT-PCR)  precum și teste pentru  depistarea virusului COVID -19  atât  lui cât și mamei. Probele au fost trimise la CRSP Timișoara, respectiv la  Institutul Matei Balș  pentru a fi analizate. Starea copilului în acest moment este ușor ameliorată, fiind monitorizat de medici”, a transmis DSP Gorj în cursul acestei zile.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

VIDEO. Accident la Padeș. Trei victime

Postat acum

on

De către

Trei persoane au fost rănite, în urma unui accident ce a avut loc în această dimineață, în comuna Padeș. „In aceasta dimineața, in jurul orelor 08:30, ISU GJ a fost solicitat sa intervina pentru gestionarea unei situații de urgenta generata de un accident rutier pe raza comunei Pades, sat Calugareni. La fata locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul GI Tismana și Detasamentul de Pompieri Tg Jiu cu doua autospeciale cu modul de descarcerare, o ambulanta SMURD, precum și doua echipaje SAJ GORJ. In urma accidentului mașina a părăsit partea carosabila si s-a răsturnat) au rezultat trei victime de sex masculin, neincarcerate si conștiente, care au fost evaluate medical la fata locului de către echipajele specializate, ulterior fiind transportate la UPU Tg-Jiu”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Încă un bărbat, prins de un mal surpat

Postat acum

on

De către

Crește numărul victimelor de la Plopșoru, unde un mal de pământ s-a surpat și a prins un bărbat. La scurt timp, echipajele ISU au fost anunțate că încă o persoană a fost acoperită de pământ. „Echipajele sosite la fata locului au constatat ca doua persoane de sex masculin in vârsta de 47, respectiv 49 de ani, au fost scoase de sub malul de pământ de către colegii alături de care efectuau lucrările la rețeaua de apa. Cele doua persoane au fost evaluate medical la fata locului, iar apoi au fost transportate la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale”, ai transmis reprezentanții ISU Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Persoană prinsă sub un mal de pământ

Postat acum

on

De către

O persoană a fost prinsă de un mal de pământ, care s-a surpat, in comuna Plopșoru.
„La fata locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul Secției de Pompieri Turceni și Detașamentul de Pompieri Tg-Jiu cu o autospeciala pentru descarcerare, un autocamion, un container multirisc, o ambulanta SMURD și un echipaj SAJ Gorj .
Persoana care a fost surprinsă sub malul de pamant a fost scoasă, este in stare de conștientă și este evaluată medical de către echipajele specializate sosite la fata locului”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR