Connect with us

COMUNITATE

Brănești: Un cetățean a vrut să afle ce salarii au angajații primăriei! Vezi ce a făcut

Postat acum

on

,,Dacă angajații primăriei noastre nu vin să ne viziteze, am venit noi să îi vizitam”, așa își începe incursiunea în Primăria Brănești, un cetățean al acestei comune, plecat de acasă ca să se informeze, direct, despre veniturile încasate în UAT. Localnicul bate la prima ușa și cere informații despre salariile din primărie și despre salariați. Una dintre angajate îl ghidează să urce la etaj, „a doua ușă pe stânga”.

Omul urcă scările, agale, și bate, respectuos, la ușa indicată.

-Buna ziua! Vreau și eu câteva informații de interes public!

I se răspunde frumos:

-Sigur că da. Cu ce vă putem ajuta? Mai concret.

-Salariile angajaților primăriei, vreau să le văd! La avizier..

I se răspunde, pe același ton:

Sigur că da!

Cetățeanul cere ajutor:

Vă rog să îmi arătați dumneavoastră! Nu știu unde să mă uit .. Vreau sa vad și cu asistații sociali..

I se răspunde, în timp ce salariatul se ridică de la birou:

Sigur că da. Filmați, întrebă salariatul care vede atunci că cetățeanul imortaliza scena cu telefonul mobil.

Omul răspunde senin:

Da. Îmi interzice cineva?

Viceprimarul(că la biroul acestuia ajunge cetățeanul)îi răspunde, detașat:

-Aa. Ok!

-Nicu Drăgoi este numele meu, continuă localnicul!

-Vă cunosc, doar de pe rețelele de socializare. Vă rog, completează viceprimarul conducând solicitantul la parterul primăriei, la avizier.

Viceprimarul îi indică solicitantului să verifice lista cu salariile angajaților primăriei, îi transmite apoi că oricum sunt afișate și pe site și chiar îi indică omului să îl caute iar în birou dacă are nelămuriri.

În acest context, cetățeanul reclamă că un arbore stă să cada pe liniile de electricitate. I se răspunde că sunt mai multe sesizări în acest sens, dar problema ține de CEZ. I se oferă transparentă totala, cetățeanul fiind invitat să vadă reclamațiile, dacă dorește.

Omul se mulțumește cu răspunsul primit și începe să caute, în cele din urmă, salariile la avizier. Se încurcă însă în hârtii dar și-a atins scopul. A cerut o informație și a primit-o, chiar amabil. Chiar a apreciat prestația viceprimarului care, în opinia sa, a fost comunicativ.

Nu vă imaginați că la toate primăriile beneficiați de același tratament. Dar este important să solicitați date și să insistați să le primiți pentru că informațiile publice sunt la dispoziția dumneavoastră iar UAT-urile trebuie să fie transparente. 

 

 

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Prăpăd pe Zambilelor! Locatarii nu au apă de trei zile, copiii se spală la sticle

Postat acum

on

De către

Nu este apă, deja de trei zile, pe strada Zambilelor din Târgu Jiu. Locatarii blocurilor din zonă sunt disperați că singurele surse de apă din zonă sunt doar niste cișmele stradale.

De aici iau apă pentru mâncare, de aici iau apă, în sticle, pentru spălat. Oamenii dau vina însă pe Aparegio pentru lipsa acestei utilități, considerând că societatea uită că au copii la școală.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Barul „La Academie”, amendat de DSV pe linia igienei

Postat acum

on

De către

Barul „La Academie” din Motru a fost călcat de inspectorii sanitar veterinari. Aceștia au găsit în unitate probleme pe linia igienei, considerate de verificatori drept precară. Sancțiunea primită de unitate a fost cuprinsă între 2000-10.000 de lei. Societatea care deține barul nu are autorizație de funcționare de la primărie. Cu toate acestea a încasat din activități de alimentație publică în ultimele două luni aproape 300.000 de lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Publicul este invitat la o mare sărbătoare în Rânca

Postat acum

on

Festivalului de folk și poezie „Printre Nori” are loc în  perioada 22 – 24 septembrie, la Rânca, în județul Gorj. Evenimentul a ajuns la a patra ediție. Participă artiști cunoscuți la nivel național, precum: Narcis Tran Korsar, Adrian Beznă, Mircea Vanca, Dan Vană și Daniel Cosma. Organizatori sunt: Eden, Cetina Rânca și Lupii Râncii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR