Connect with us

COMUNITATE

Brănești: Un cetățean a vrut să afle ce salarii au angajații primăriei! Vezi ce a făcut

Postat acum

on

,,Dacă angajații primăriei noastre nu vin să ne viziteze, am venit noi să îi vizitam”, așa își începe incursiunea în Primăria Brănești, un cetățean al acestei comune, plecat de acasă ca să se informeze, direct, despre veniturile încasate în UAT. Localnicul bate la prima ușa și cere informații despre salariile din primărie și despre salariați. Una dintre angajate îl ghidează să urce la etaj, „a doua ușă pe stânga”.

Omul urcă scările, agale, și bate, respectuos, la ușa indicată.

-Buna ziua! Vreau și eu câteva informații de interes public!

I se răspunde frumos:

-Sigur că da. Cu ce vă putem ajuta? Mai concret.

-Salariile angajaților primăriei, vreau să le văd! La avizier..

I se răspunde, pe același ton:

Sigur că da!

Cetățeanul cere ajutor:

Vă rog să îmi arătați dumneavoastră! Nu știu unde să mă uit .. Vreau sa vad și cu asistații sociali..

I se răspunde, în timp ce salariatul se ridică de la birou:

Sigur că da. Filmați, întrebă salariatul care vede atunci că cetățeanul imortaliza scena cu telefonul mobil.

Omul răspunde senin:

Da. Îmi interzice cineva?

Viceprimarul(că la biroul acestuia ajunge cetățeanul)îi răspunde, detașat:

-Aa. Ok!

-Nicu Drăgoi este numele meu, continuă localnicul!

-Vă cunosc, doar de pe rețelele de socializare. Vă rog, completează viceprimarul conducând solicitantul la parterul primăriei, la avizier.

Viceprimarul îi indică solicitantului să verifice lista cu salariile angajaților primăriei, îi transmite apoi că oricum sunt afișate și pe site și chiar îi indică omului să îl caute iar în birou dacă are nelămuriri.

În acest context, cetățeanul reclamă că un arbore stă să cada pe liniile de electricitate. I se răspunde că sunt mai multe sesizări în acest sens, dar problema ține de CEZ. I se oferă transparentă totala, cetățeanul fiind invitat să vadă reclamațiile, dacă dorește.

Omul se mulțumește cu răspunsul primit și începe să caute, în cele din urmă, salariile la avizier. Se încurcă însă în hârtii dar și-a atins scopul. A cerut o informație și a primit-o, chiar amabil. Chiar a apreciat prestația viceprimarului care, în opinia sa, a fost comunicativ.

Nu vă imaginați că la toate primăriile beneficiați de același tratament. Dar este important să solicitați date și să insistați să le primiți pentru că informațiile publice sunt la dispoziția dumneavoastră iar UAT-urile trebuie să fie transparente. 

 

 

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Act de caritate Gorj Express, pentru omul de fotbal Florin Bejinaru

Postat acum

on

De către

Publicația Gorj Express a percutat, cum o face de obicei, la campania umanitară lansată în spațiul public de apropiați ai omului de fotbal Florin Bejinaru. Ziarul a donat, astfel, prin conducerea acesteia, suma de 750 de lei pentru cunoscutul antrenor, care trece prin momente grele, urmare a unei probleme grave de sănătate. 

„Nu demult, o veste tristă a cuprins întreaga suflare panduristă, atât din Gorj, cât și din întreaga țară: minunatul și loialul fost fotbalist și actual antrenor, Florin Bejinaru, cu o activitate neîntreruptă, de peste 30 de ani, sub culorile îndrăgitei grupări sportive, a suferit o intervenție chirurgicală complicată într-un spital bucureștean.În acest moment dificil, drumul sigur pentru viață, trebuie urmat într-o clinică de specialitate din străinătate, iar suma de 30 de mii de euro necesară urgent, este peste puterea materială a familiei sale.Haideți, să ne mobilizăm cu toții, panduriști, oameni simpli sau iubitori de fotbal și de performanță, și să-l ajutăm pe acest OM special, dedicat atâta amar de vreme echipei sale favorite, Pandurii Târgu-Jiu, dragostea gorjeană de pretutindeni!”, a anunțat, vestea neașteptată, Dorin Brozbă.

Persoanele care vor să ajute pot face donații în contul RO24BACX0000001709993000, deschis pe numele Bejinaru Florin Constantin, la UNICREDIT ȚIRIAC BANK S.A.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Laleaua pestriță din Pădurea Botorogi, păzită de pădurari

Postat acum

on

Pădurea de la Botorogi, de lângă Târgu Jiu, este plină în această perioadă de lalele pestrițe. Pentru că este o floare protejată de lege, pădurarii din Ocolul Silvic Târgu Jiu execută patrule în zonă. În acestă perioadă, în Botorogi vin mulți vizitatori și unii vor să plece acasă cu florile respective.

Și localnici din Dănești fac de pază în pădurea de la Botorogi, comuna Dănești. Locul este foarte aproape de Târgu Jiu, astfel că multe persoane ajung în zonă.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Meci old boys și spectacol caritabil, pentru antrenorul Florin Bejinaru

Postat acum

on

De către

Meciuri demonstrative de fotbal și un spectacol vor avea loc în perioada următoare, la Târgu Jiu, pentru strângere de fonduri. Acțiunile sunt organizate pentru a-l sprijini pe fostul antrenor Florin Bejinaru, de la Pandurii Târgu Jiu, care are nevoie de 30,000 de euro, cu care să achite costurile unor intervenții, la o clinică în afara țării. „Ne alăturăm inițiativei Pandurii Târgu Jiu – Old Boys de a veni în sprijinul unui mare fotbalist și antrenor târgujian, Florin Bejinaru. Punem Sala Sporturilor la dispoziție pentru organizarea unui eveniment dedicat strângerii de fonduri pentru a-l ajuta pe sportiv să depășească problemele de sănătate cu care se confruntă. Este un spectacol sportiv ce va avea loc în data de 4 aprilie, ora 18:00, și va consta în meciuri demonstrative la care va participa selecționata Pandurii Târgu Jiu – Old Boys. Totodată, la concertele organizate de Primăria Târgu Jiu cu ocazia Festivalului Etniilor, va avea loc o nouă strângere de fonduri pentru Florin Bejinaru. Este vorba de un eveniment organizat în data de 6 aprilie, începând cu ora 19:00, în Piața Prefecturii, la care vor participa Taraful Constantin Lătărețu, Diana Matei și Taraful Cleante”, a anunţat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, pe pagina de socializare.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR