Connect with us

COMUNITATE

Boilere performante din donații, la centrele DGASPC Gorj

Postat acum

on

0 Shares

Crucea Roșie Română și Ariston Thermo România au dotat Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Gorj boilere performante.

Filiala Gorj a Societatii Nationale de Cruce Roșie din România și Ariston Thermo România au continuat în 2020, pentru al treilea an consecutiv, misiunea unică de a aduce confortul chiar și acolo unde acesta pare imposibil de atins. În cadrul acestei acțiuni, peste 900 de copii si varstnici din judetul Gorj vor beneficia de acces la apă caldă prin echiparea Centrelor din subordinea Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Gorj cu boilere performante donate de către Ariston Thermo România.


Ariston Thermo a încheiat în 2018, un parteneriat pe termen lung cu organizaţia umanitară Crucea Roşie Română cu ajutorul căreia boilere electrice de ultimă generaţie au fost donate persoanelor din zonele retrase ale ţării sau din medii defavorizate, în special şcolilor şi centrelor de bătrâni. În ultimii trei ani, peste 1.450 de echipamente performante de încălzire a apei au fost donate către 869 de instituții de învățământ, cămine de bătrâni și centre medicale din țară, oferind astfel acces la apă caldă pentru peste 170.000 de persoane. În cadrul ediției din 2020, implementată la nivel național de către Crucea Roșie Română și Ariston Thermo au fost donate 400 de boilere electrice de ultimă generație către 248 de instituții din întreaga țară, de care beneficiază în prezent peste 52.000 de copii și vârstnici.

Caravana Ariston Comfort Challenge din acest an a început în luna septembrie și a parcurs 24 de județe pentru a ajunge în localitățile identificate de către Crucea Roșie unde au fost donate boilere electrice către instituții importante care nu beneficiază de echipamente de încălzire a apei, așa cum sunt: școli, grădinițe, cabinete medicale, cămine de bătrâni și copii.

Un număr de 32 boilere având capacități între 30 , 50 si 100 de litri, au ajuns si la centrele de varstnici si copii din subordinea Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Gorj.

“După campania de succes din ultimii doi ani, prin intermediul căreia Crucea Roșie Română și Ariston Thermo Romania au vizat îmbunătățirea condițiilor de trai a mii de oameni ce nu beneficiau de acces la apă caldă, demersul nostru comun a continuat. În acest an, când igiena mâinilor este, mai mult decât oricând, o măsură esențială pentru sănătate, am reușit să dotăm cu boilere electrice , centrele din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Gorj . Mulțumim Ariston Thermo Romania pentru susținerea comunităților dezavantajate cu echipamente performante de încălzire a apei”, a declarat Marius Vlaicu, Presedintele Filialei Gorj Societatii Nationale de Cruce Roșie din România
„Nicio provocare nu este prea mare pentru a face lumea un loc mai confortabil” este mesajul principal al campaniei noastre. Într-un an atipic, care a adus provocări sociale și sanitare la care nimeni nu se aștepta, mă bucur că am putut duce mai departe misiunea noastră. Ariston Thermo România contribuie astfel la acoperirea unei nevoi reale a comunității: accesul oamenilor la apă caldă, implicit la un confort minim și la standarde de igienă corecte într-o perioada în care aceasta poate face diferența între sănătate și o boală complicată așa cum este Covid-19. Filosofia noastră de responsabilitate socială este să ne implicăm în proiecte cu un impact direct, concret în comunitate, iar numărul mare de beneficiari la care am ajuns în cele trei ediții ne confirmă reușita proiectului.” a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.
Inițiativa Ariston are loc în contextul în care aproximativ 30% dintre români locuiesc într-o gospodărie care nu dispune de baie, duș sau toaletă cu apă curentă.* Accesul la apa caldă rămâne o problemă majoră în mii de instituții din România, așa cum sunt școlile și grădinițele în special din mediul rural astfel că, în cadrul campaniei, donațiile de echipamente termice au fost direcționate cu prioritate către aceste locații. Conform statisticilor, aproximativ 4.200 dintre școlile din România nu au grupuri sanitare în incinta școlii, situație cu impact asupra unui număr de peste 155.486 de elevi la nivel național. Dintre cele 4.200 de unități de învățământ menționate mai sus, aproximativ 2.200 au grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare.

Acțiunea face parte din inițiativa globală Ariston Comfort Challenge, prin care compania și-a propus să aducă confortul chiar și acolo unde acesta pare greu de atins, iar prima misiune Ariston în acest sens a avut loc chiar în inima Groenlandei, în insula Disko. Astfel, într-un mediu natural extrem a fost construită Ariston Comfort Zone, o casă inovatoare de tip modular, cu scopul de a oferi adăpost echipelor de cercetători de la Universitatea din Copenhaga care studiază an de an schimbările climatice.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Primăria Fărcășești dotează școlile din localitate

Postat acum

on

De către

Primăria Fărcășești dotează cu mobilier, materiale didactice și echipamente IT școlile din localitate. Pentru că acest lucru să fie posibil,  prioritatea primarului Drăgoescu Constantin a fost aceea de a obține proiecte europene pentru renovarea spațiilor școlare.

,,Cu mare bucurie vă aducem la cunoștință rezultatele pozitive ale eforturilor noastre comune pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale din localitate. Sub conducerea domnului primar DRĂGOESCU Constantin, Primăria Fărcășești a reușit să obțină fonduri europene în valoare de aproximativ 700.000 lei, destinate modernizării Școlii Gimnaziale “Victor Popescu” și a Liceului Tehnologic din Roșia-Jiu. Această investiție considerabilă a permis nu doar renovarea spațiilor școlare, ci și achiziționarea de mobilier nou și modern, adecvat nevoilor și cerințelor educaționale actuale. Astfel, elevii vor beneficia de săli de clasă mai confortabile și funcționale, care să faciliteze procesul de învățare și să stimuleze creativitatea.

Dar investițiile și procesul de modernizare nu se opresc aici! Ne-am propus să mergem mai departe și să aducem în școlile noastre tehnologii de ultimă generație. Următoarea etapă a proiectului vizează dotarea unităților de învățământ cu echipamente IT moderne, precum calculatoare, routere, display-uri interactive și sisteme audio performante. Aceste instrumente tehnologice vor sprijini procesul educațional, oferind elevilor acces la resurse digitale și facilitând procesul de predare.

Ne bucurăm că putem să fim martorii transformării școlilor noastre în spații moderne, care să încurajeze excelența și să pregătească viitorul generațiilor tinere. Continuăm să ne angajăm să oferim cele mai bune condiții educaționale pentru copiii noștri și să construim împreună un viitor mai prosper pentru comunitatea noastră.”, au comunicat reprezentanții primăriei Fărcășești.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Video: „Iepurașul la Atelierele Le Charme”, evenimentul perfect pentru o zi specială! 

Postat acum

on

De către

Atelierele Le Charme v-au obișnuit deja cu activități interesante pentru copii! De această dată, sunteți invitați la un eveniment cu totul special gândit pentru copii și adulți: „Iepurașul la Atelierul Le Charme”!

Astfel, în data de 27 aprilie 2024, la ora 11.00, sub pomii înfloriți și în minunatul zumzet al naturii, va avea loc evenimentul „Iepurașul la Atelierul Le Charme”, iar copiii vor putea participa la unul sau la toate cele trei ateliere creative (contracost, în funcție de preferințele fiecăruia), își vor face fotografii în locul special amenajat pentru ei și părinți și vor avea parte și de o activitate surpriză! De asemenea, participanții la eveniment vor putea achiziționa produse marca „Le Charme”!

Cafeaua pentru adulți și sucul, apa, cozonacul și alte dulcegării pentru copii vor fi oferite din partea casei, pentru ca ziua să fie una cu adevărat relaxantă!

Intrarea copiilor este gratuită. „Pregătim evenimentul de ceva vreme și l-am gândit special pentru copii, dar și pentru părinții lor. Ne dorim să aibă parte de o zi frumoasă, relaxantă și interesantă, pentru că vom organiza mai multe ateliere creative și activități interactive atrăgătoare pentru cei mici. Este primul astfel de eveniment organizat la Atelierele Le Charme”, a spus Laura, inițiatoarea atelierelor. Organizatorii vă așteaptă cu bucurie și vă promit ca veți avea parte de activități care vă vor face ziua frumoasă!

Nu uitați, intrarea este gratuită pentru copii și nu necesită rezervare, accesul în grădina Atelierelor făcându-se în intervalul orar 11:00 – 19:00! Sunt pregătite trei ateliere creative (contracost, în funcție de preferința celor mici), un Photocorner cu tematică pascală și alte activități surpriză! Detalii suplimentrae puteți obține la nr de telefon 0762602228 sau pe Whatsapp!

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Muzeu virtual, la Peștișani

Postat acum

on

De către

Asociația Be Teen în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Peștișani au lansat  proiectul TEEN ART MUSEUM, o inițiativă ce aduce în prim-plan arta, oferind tinerilor oportunitatea de a-și exprima creativitatea și de a se implica activ în comunitate, prin crearea unui muzeu digital care are în prim plan viața și operele lui Constantin Brâncuși.

 

Proiectul TEEN ART MUSEUM își propune să ofere oportunități inovatoare de exprimare artistică tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani din cadrul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” Peștișani.

Tinerii vor fi protagoniștii proiectului, participând la ateliere de artă grafică și video digitală, unde vor învăța să-și dezvolte creativitatea și să-și exprime viziunea.
Obiectivele proiectului sunt multiple și includ: creșterea gradului de implicare în procesul de promovare a patrimoniului cultural; creșterea oportunităților de exprimare artistică prin intermediul artei digitale și noilor media; dobândirea competențelor specifice pentru crearea de conținut digital și media; activarea culturală și comunitară prin crearea unui muzeu digital, oferind un spațiu alternativ pentru cel puțin 300 de persoane din comunitatea Peștișani în lunile septembrie și octombrie 2024.


Activitățile proiectului includ ateliere de artă grafică și video digitală. TEEN ART MUSEUM va putea fi vizitat de copiii și tinerii din întreg județul și nu numai.
Muzeul digital creat în cadrul proiectului va cuprinde lucrări grafice și videoclipuri realizate de tineri sub îndrumarea specialiștilor, precum și conținut media proiectat pe ecranele muzeului și conținut pentru instrumentele VR. Dotarea precum și conținutul digital vor fi donate cu titlu gratuit Primăriei Peștișani, contribuind astfel la îmbogățirea patrimoniului cultural al comunității.
“TEEN ART MUSEUM este, de fapt, un spațiu în care tinerii devin creatori ai propriilor lor experiențe artistice și contribuie activ la dezvoltarea culturală și comunitară a localității lor”, au transmis reprezentanții Asociației Be Teen.
Proiectul este finanțat prin AFCN și implementat de Asociația Be Teen în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Peștișani.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!