Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

AUDIO/Mitrescu, lider sindical în CEO, către Bunoaica: ,,Cine e tătucu’ lui Burlan? Greblă și apoi Condescu!”

Postat acum

on

 

Dialog savuros, ieri, între doi lideri de sindicat din Complexul Energetic Oltenia după schimbarea din funcție, luni, a lui Sorinel Boza și instalarea în scaunul de manager al CEO a lui Daniel Burlan. Este vorba despre cele spuse de Constantin Mitrescu, lider FNME la SE Rovinari, lui Nicu Bunoaica, lider Energetica la Cariera Lupoaia, și invers, ambii făcând, telefonic, haz de necaz pe marginea noilor schimbări din companie, unul pro Burlan și anti Boza iar celălalt invers. Interesantă este însă o remarcă făcută de Mitrescu în acest schimb de replici, amuzant pe de o parte, trist pe alta, adică faptul că în fruntea CEO ar fi fost instalat un manager care are ,,un tătuc” în față și altul în umbră.

Schimbul de replici este început de Mitrescu care râde de Bunoaica pe marginea faptului că Boza a fost destituit din funcție, iar liderul de la Lupoaia nu agrează noul înlocuitor, adică pe motreanul Daniel Burlan. Bunoaica îl întreabă pe Mitrescu apoi dacă liderii sindicali pro-administrație s-au dus ,,cu crema” să-l ungă pe Burlan, fapt care stârnește râsul molipsitor a lui Mitrescu.

,,Domle’ nu mai pot! Am făcut pe mine de frică. Băi, mă ajuți și pe mine, că tu ești pretenul meu. Începusem să plâng, știi ce frică îmi e! Doamne! Dar ce a zis? A zis că mă termină, ce a zis? Cred că sigur… Dar ați fost astăzi? Ați avut cremă la voi, tot arsenalul?”, spune teatral Bunoaica, în hohotele de râs ale lui Mitrescu, referindu-se la numirea lui Burlan și la o întâlnire a sindicaliștilor cu înlocuitorul lui Boza, întâlnire la care liderul de la Lupoaia a absentat. ,,Aveți director nou, cel mai tare din parcare. Dar de negocieri nu mă întrebi, despre sporuri..”, a completat Bunoaica, întrebându-l pe Mitrescu de ce l-a sunat luni, în timp ce acesta îi spune că l-a apelat ca să-l întrebe de Boza.

,,E nu am treabă cu Boza, eu m-am bătut și cu Boza, pentru oameni”, a mai spus Bunoaica.

Între cei doi interlocutori se discută apoi de sporuri, de grila de salarizare și de creșteri în noul CCM, dar și despre invitarea lui Bunoaica în FNME, lucru refuzat de cel din urmă. Discuția înregistrată parcă din exterior nu este foarte clară, dar se înțelege cu exactitate, la jumătatea dialogului, întrebarea lui Mitrescu la adresa lui Bunoaica, pe marginea numirii noului manager interimar al CEO, cu care liderul are un proces civil.

,,Cine este tătucu’ lui Burlan?”, întreabă râzând Mitrescu pe liderul de la celălalt capăt al firului. Răspunde, în final, tot el: ,,Greblă și apoi Condescu”, fapt subliniat apoi tot de Mitrescu care spune că afirmațiile lui sunt ,,o realitate,,.

Bunoaica continuă atacul la adresa profesionalismului lui Burlan, a implicării sale în dosarul Masa Caldă a activități prestate pentru afaceristul Sarcină.

Discuția între cei doi continuă pe marginea drepturilor salariale, a discuțiilor din spațiul public, iar Bunoaica îl avertizează pe Mitrescu că trebuie să fie atent ce negociează deoarece salariații din CEO sunt revoltați.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Funcționari din CJ Gorj reținuți pentru complicitatea la obținerea ilegală de fonduri publice

Postat acum

on

De către

La data de 15 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind în continuare cercetărilor într-un dosar penal, au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, doi bărbați de 48 si 54 de ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de complicitate la obținere ilegală de fonduri publice, anunță IPJ Gorj.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în calitatea de membrii în comisia de atribuire a lucrărilor și serviciilor de reparare și întreținere drumuri județene, ar fi favorizat trei agenți economici, constituiți într-un parteneriat, în vederea încheierii contractului prin modul de întocmire a caietului de sarcini și prin prezentarea unei situații fictive privind existența utilajelor de deszăpezire în teren.

Prin înlesnirea și ajutarea operatorilor economici s-a încasat ilegal contravaloarea orelor de așteptare, pentru lucrări de deszăpezire.

La data de 16 aprilie a.c., cei doi bărbați vor fi prezentați Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă.

Cristian Mihăilescu și Mihai Tomoiu de la Compartimentul Întreținere Drumuri al CJ Gorj ar fi cei doi funcționari reținuți susțin surse din instituție.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Tupeu de primar! A parcat ca un bo… lovan

Postat acum

on

De către

Primatul de Bîlteni, Vasile Vladuleanu, a plecat astăzi cu treabă la Târgu Jiu. Evident cu mașina de serviciu. Iar pentru că la municipiu nu e că în comuna sa, cel puțin la capitolul locuri de parcare, edilul a parcat cum s-a nimerit, chiar daca acolo nu era un loc de parcare. Ce mai contează că a blocat circulația pe strada Victoria, deoarece participanții la trafic au avut onoarea să înjure un șofer cu eșarfă și mandat de patru ani.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Inspectoarea penală, impusă de primarul Ungureanu registrator la centru de vaccinare!

Postat acum

on

De către

O angajată a Primariei Bălești lucrează cu jumătate de normă și la Centrul de vaccinare din localitate, iar surse din zonă afirmă că este una din persoanele avantajate de primarul Mădălin Ungureanu, în condițiile în care a fost transferată de la o altă primărie din județ și condamnată, ulterior, la o pedeapsă cu suspendare, după ce și-a recunoscut faptele penale în fața procurorilor DNA.

Ligia Predescu este angajată ca inspector asistență socială în cadrul Primăriei Bălești, iar după orele de program prestează, jumătate de normă, ca registrator la Centrul de vaccinare din comună. Miza sunt banii: 16 lei pentru fiecare oră, spun alți angajați ai instituției care au și calculat că, într-o lună, se adună în jur de 1.900 de lei, doar pentru patru ore, zilnic.

A fost privilegiată tot timpul, din momentul în care a venit, prin transfer, și deși e condamnată penal pentru fapte de corupție lucrează, în continuare, într-o instituție, iar primarul i-a facilitat și jumătate de normă la Centrul de vaccinare pentru că, pe lângă salariu, se mai adună și de acolo în jur de 2.000 de lei. Doar asistenții medicali comunitari sunt și ei, după program la centru de vaccinare și, probabil, îndreptățiți, dar registrator trebuia să ia pe altcineva care nu are un loc de muncă”, spun oamenii.

Ligia Predescu a fost anagajată a Primăriei Săcelu, însă a intrat în conflict cu fostul primar Florin Jurebie care a sancționat-o de două ori, numai că după ce a reușit să anuleze dispozițiile de sancționare în instanță s-a transferat la Primăria Bălești.

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DNA au trimis-o în judecată, în decembrie 2019, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Pe când era formator la o societate comercială, în perioada martie – octombrie 2012, Ligia Predescu a întocmit în fals fișe individuale de prezență la cursurile teoretice și practice, având ca obiect specializarea de lucrător în gospodării agroturistice, respectiv de igienă și estetică a corpului, cursuri care, în realitate, nu s-au desfășurat.
Prin aceste demersuri ar fi fost decontate contravaloarea cursurilor și a subvenției pe cursant, din fonduri europene, în sumă totală de 47.320 lei.
Tânăra și-a recunoscut faptele și a încheiat un acord cu procurorii de recunoaștere a vinovăției, a achitat prejudiciul și a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an, de la executarea pedepsei principale, a unor drepturilor. Mai mult, aceasta a fost obligată la 60 de zile de muncă în folosul comunității și să urmeze un curs de pregătire școlară ori de calificare profesională.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Senin
06:4120:12 EEST
Se simt: 2°C
Vânt : 3km/h NNW
Umiditate : 77%
Presiunea aerului: 1018.96mbar
Indexul UV: 0
VineriSâmbătăSun
13/1°C
14/6°C
8/5°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR