Home / DEZVĂLUIRI LOCALE / Apucături liberale! Consiliera Daniela Vulpe i-a lăsat fiicei moștenire postul de director de școală, după ce a fost avansată inspector!

Apucături liberale! Consiliera Daniela Vulpe i-a lăsat fiicei moștenire postul de director de școală, după ce a fost avansată inspector!

Liberalii au clamat, dintotdeauna, apucăturile abuzive ale pesediștilor cu privire la promovările în funcții pe bază de cumetrii, rudenii, amantlâcuri și nu în raport cu performanțele profesionale, însă acțiunile lor, de când au venit la putere, demonstrează, fără echivoc, că și ei sunt guvernați de același sistem clientelar.

Daniela Vulpe, membru în Biroul Politic al PNL Tg-Jiu, consilier local în funcție și candidată pentru un nou mandat de ales al târgujienilor, și-a împins fiica în funcția de director al Școlii Gimnaziale Stănești, pe care o ocupase până în urmă cu câteva luni.

Practic, liberala i-a lăsat postul moștenire fiicei, după ce a fost cooptată în echipa de inspectori de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj, instituție condusă de colega sa de partid, Maria Cochină.

ISJ Gorj a dat publicității, pe 17 august a.c., rezultatele selecției pentru ocuparea funcțiilor vacante de conducere din învățământul preuniversitar, rămase vacante sau rezervate, prin detașare în interesul învățământului, pentru anul școlar 2020-2021.

Pentru postul de director al Școlii Gimnaziale Stănești s-a înscris la selecție Cristina Negrea, fiica consilierului local PNL Daniela Vulpe, care, evident, a surclasat-o la punctaj pe cea care intrase cu ea în competiție: 24 la 22,5, în favoarea odraslei liberalei.

Până în primăvara acestui an, funcția de director al unității de învățământ a fost deținută chiar de către Daniela Vulpe, aceasta fiind professor la Școala Gimnazială ”C. Brâncuși” din Tg-Jiu și director, în provincie, la Stănești, de unde a câștigat în jur de 3.500 de lei, lunar.

Postul a devenit vacant, după ce Daniela Vulpe a fost cooptată în echipa colegei sale de partid, Maria Cochină, inspector general al ISJ, în postul de inspector școlar managementul dezvoltării resursei umane.

 

La începutul carierei sale în învățământ, fiica Danielei Vulpe, pe atunci Cristina Stoiconiu Vulpe, era educatoare la o grădiniţă cu program prelungit din Tg-Jiu, ca mai apoi să devină profesor și colegă cu mama sa, în cadrul Școlii Gimnaziale ”Constantin Brâncuşi”.

Și cum fiica trebuie să-i urmeze mamei pașii în carieră, iar mama să dezvolte resursa umană, din noua poziție, aceea de inspector, Cristina Negrea a fost detașată ”în interesul învățământului”  în postul de director la școala din Stănești, lăsat liber de mama sa.

 

Daniela Vulpe este membru în forul de conducere al organizației PNL Tg-Jiu și singurul consilier local liberal menținut în listă, pe un loc eligibil, pentru alegerile din 27 septembrie, de primarul Marcel Romanescu.

 

Cătălin Constantin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *