Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Apucături liberale! Consiliera Daniela Vulpe i-a lăsat fiicei moștenire postul de director de școală, după ce a fost avansată inspector!

Postat acum

pe

Liberalii au clamat, dintotdeauna, apucăturile abuzive ale pesediștilor cu privire la promovările în funcții pe bază de cumetrii, rudenii, amantlâcuri și nu în raport cu performanțele profesionale, însă acțiunile lor, de când au venit la putere, demonstrează, fără echivoc, că și ei sunt guvernați de același sistem clientelar.

Daniela Vulpe, membru în Biroul Politic al PNL Tg-Jiu, consilier local în funcție și candidată pentru un nou mandat de ales al târgujienilor, și-a împins fiica în funcția de director al Școlii Gimnaziale Stănești, pe care o ocupase până în urmă cu câteva luni.

Practic, liberala i-a lăsat postul moștenire fiicei, după ce a fost cooptată în echipa de inspectori de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj, instituție condusă de colega sa de partid, Maria Cochină.

ISJ Gorj a dat publicității, pe 17 august a.c., rezultatele selecției pentru ocuparea funcțiilor vacante de conducere din învățământul preuniversitar, rămase vacante sau rezervate, prin detașare în interesul învățământului, pentru anul școlar 2020-2021.

Pentru postul de director al Școlii Gimnaziale Stănești s-a înscris la selecție Cristina Negrea, fiica consilierului local PNL Daniela Vulpe, care, evident, a surclasat-o la punctaj pe cea care intrase cu ea în competiție: 24 la 22,5, în favoarea odraslei liberalei.

Până în primăvara acestui an, funcția de director al unității de învățământ a fost deținută chiar de către Daniela Vulpe, aceasta fiind professor la Școala Gimnazială ”C. Brâncuși” din Tg-Jiu și director, în provincie, la Stănești, de unde a câștigat în jur de 3.500 de lei, lunar.

Postul a devenit vacant, după ce Daniela Vulpe a fost cooptată în echipa colegei sale de partid, Maria Cochină, inspector general al ISJ, în postul de inspector școlar managementul dezvoltării resursei umane.

 

La începutul carierei sale în învățământ, fiica Danielei Vulpe, pe atunci Cristina Stoiconiu Vulpe, era educatoare la o grădiniţă cu program prelungit din Tg-Jiu, ca mai apoi să devină profesor și colegă cu mama sa, în cadrul Școlii Gimnaziale ”Constantin Brâncuşi”.

Și cum fiica trebuie să-i urmeze mamei pașii în carieră, iar mama să dezvolte resursa umană, din noua poziție, aceea de inspector, Cristina Negrea a fost detașată ”în interesul învățământului”  în postul de director la școala din Stănești, lăsat liber de mama sa.

 

Daniela Vulpe este membru în forul de conducere al organizației PNL Tg-Jiu și singurul consilier local liberal menținut în listă, pe un loc eligibil, pentru alegerile din 27 septembrie, de primarul Marcel Romanescu.

 

Cătălin Constantin

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Achitat de Tribunalul Gorj, condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor de Curtea de Apel Craiova

Postat acum

pe

Bărbatul de 61 de ani, din oraşul Ţicleni, care a stat 7 luni în închisoare pentru omor dar, a fost achitat la finalul anului trecut de Tribunalul Gorj, a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la 10 ani de închisoare. Inculpatul a primit sentința pe 19 februarie, judecătorii din Craiova desființând sentința instanței din Gorj.

Ioan Vrînceanu a fost acuzat de omor, după ce şi-a găsit iubita moartă în pat. „E aceeaşi situaţie cu Ţundrea”, a declarat, la acel moment, un consilier local din Ţicleni.

Bărbatul de 61 de ani, pensionar din oraşul Ţicleni, a stat şapte luni după gratii, după ce în luna decembrie a anului 2018, şi-a găsit concubina moartă în pat. Acesta a devenit principalul suspect, întrucât femeia de 60 de ani, care consumase băuturi alcoolice, avea lovituri la cap. În urma cercetărilor, în luna mai 2019, procurorii au decis ca bărbatul de 61 de ani să fie trimis în judecată pentru omor. Tribunalul Gorj, a dispus, însă, în ianuarie anul trecut, achitarea bărbatului. Decizia instanţei nu a fost definitivă.

„Achită pe inculpatul Vrînceanu Ioan, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.Constată că inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv în cauză de la data de 22.12.2018 până la 04.07.2019. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, au decis judecătorii Tribunalului Gorj. În timpul procesului, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au decis ca pensionarul să fie pus sub control judiciar. Tot magistrații aceleiași instanțe au decis: Desfiinţează sentinţa penală atacată şi rejudecând: „În baza art.188 alin.1 C.p condamnă inculpatul Vrînceanu Ioan la pedeapsa de 10 ani închisoare în condiţiile art.60 C.p. În baza art.67 alin.1 C.p interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit a şi b Cp respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani”.

Continuă să citești

DEZVĂLUIRI LOCALE

Minune: Un pod dintr-o comună din Gorj poate fi traversat doar vara!

Postat acum

pe

Un pod construit de autoritățile locale din Bumbesti-Pițic poate fi traversat de localnici doar vara, susține un ales local din comună. Acesta demonstrează că drumul spre pod este impracticabil.

„Felicitări dlui Nioață si angajatului de la primărie responsabil cu RESPINGEREA fondurilor europene pentru ca ne-au facut celebrii datorita faptului ca in comuna noastră exista o capodopera: PODUL DE VARA! Pana si Transfagaraseanul este inchis doar o anumită perioadă de timp într un an.Ceea ce șochează este ca poti sa traversezi acest pod doar cu ajutorul lui Dumnezeu, adică doar in zilele de vara cand nu plouă! Pe ce ati cheltuit banii daca drumul nu a fost amenajat?Proiectantul cum a gandit dimensiunea podului daca nu toate utilajele agricole il pot utiliza”, se întreabă un consilier USR din Bumbesti-Pițic.

Constructorul a crezut că face un pod de cale ferată pe care sa treaca vreo locomotiva, mai spune alesul.

„Inginerul responsabil de fondurile UE era ocupat intr un birou cu întocmirea unei oferte pentru Stăpân pe care sa o „ridice” pe SEAP si apoi sa fuga in alt birou ca sa o declare.castigatoare?Dirigintele de șantier încasează doar banii, fara sa verifice lucrarile conform legii”, completează Claudiu Golu.

 

Continuă să citești

DEZVĂLUIRI LOCALE

70.000 de lei! Groapa de gunoi a încasat o nouă amendă

Postat acum

pe

Pentru că au expirat termenele la programul de măsuri stabilit de Garda Naţională de Mediu pentru combaterea disconfortului olfactiv generat de depozitul de deșeuri municipale Tg.Jiu, un nou control efectuat de comisarii Gărzii de Mediu Gorj, a fost finalizat.

„În urma verificărilor efectuate, operatorului acestui depozit de deșeuri municipale, i-au fost imputate întârzieri în derularea măsurilor stabilite, motiv pentru care a fost aplicată o nouă sancțiune contravențională în valoare de 70 000 lei”, anunță Garda de Mediu Gorj.

Practic, așa cum era de așteptat, operatorul gropii ecologice de gunoi a municipiului Târgu Jiu nu poate limita mirosul greu din zonă și măsurile de mediu. Cu siguranță nici după următoarea amendă, situația nu se va redresa.

Continuă să citești

Târgu Jiu
20°
Fair
07:0718:11 EET
Feels like: 20°C
Wind: 6km/h SW
Humidity: 30%
Pressure: 1019.64mbar
UV index: 3
SunMonTue
12/0°C
11/0°C
12/0°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI