Connect with us

EVENIMENTE

Angajatele spitalului care au înființat azilul de bătrâni din Țicleni, sancționate

Postat acum

on

Comisia de cercetare disciplinară a finalizat raportul privind două salariate ale Spiritului Județean Târgu Jiu, care fac parte din asociația ce administra căminul de bătrâni din Țicleni.
„Membrii comisiei au constatat că asistentul social și-a îndeplinit în mod defectuos două dintre atribuțiile de serviciu („depistează cazurile sociale și ia măsuri pentru instituționalizarea acestora în centre specializate” și „informează pe cei în cauză sau apaținătorii acestora asupra drepturilor de care beneficiază, conform legislației în vigoare, precum și asupra unităților de ocrotire socială existente”). Astfel, asistentul social nu trebuia să recomande pacienților sau aparținătorilor centre de ocrotire fără licență de funcționare, centre printre care se număra și cel din Țicleni.
Comisia a concluzionat că asistentul social a recomandat în cunoștință de cauză atât centre de ocrotire socială cu licență de funcționare, cât și pe cele fără.
Asistentul social a săvârșit abateri disciplinare, încălcând mai multe prevederi ale Regulamentului intern al SJU Târgu-Jiu și ale Codului de etică și deontologie profesională al personalului contractual al SJU Târgu-Jiu.
Comisia de cercetare disciplinară a ajuns la concluzia că și infirmiera a încălcat prevederile Regulamentului intern al unității medicale și a cauzat o imagine negativă a spitalului prin conduita proprie. Infirmiera a intermediat, începând cu luna martie a acestui an, cazarea în căminul de bătrâni din Țicleni a unor pacienți internați la SJU”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu.
În baza concluziilor comisiei de cercetare disciplinară, managerul unității medicale a decis sancționarea celor două angajate cu diminuarea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de trei luni.
De asemenea, raportul de cercetare întocmit de comisie va fi înaintat Agenției Naționale de Integritate în vederea stabilirii unui eventual conflict de interese în ceea ce le privește pe cele două angajate ale SJU Târgu-Jiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Intersecția cu Bâlta: Volkswagen răsturnat pe plafon pe DN67D

Postat acum

on

De către

Un accident rutier grav a avut loc în această seară la intersecția DN 67 D cu DC Bâlta. Un Volkswagen Șharan este răsturnat pe plafon cu roțile în sus. Polițiștii criminaliști au fost la fața locului cea ce înseamnă că au fost și victime în acest accident rutier.

La data de 23 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că pe DN 67 D în comuna Runcu s-a produs un eveniment rutier cu victime.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că pe DN 67 D intersecție cu DC 134 Bâlta a avut loc o coliziune între două autoturisme conduse de un bărbat de 52 de ani, din orașul Tismana și o femeie de 33 de ani, din comuna Bălești.

În urma impactului a rezultat rănirea conducătoarei auto și a unui bărbat de 37 de ani, din comuna Bălești, pasager în autoturismul condus de aceasta.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului rutier în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

A prezentat polițiștilor o asigurare falsă

Postat acum

on

De către

Un conducător auto din Scoarța a prezentat polițiștilor o poliță de asigurare falsă. Bărbatul a fost oprit în trafic, noaptea trecută, pe raza comunei Bâlteni.
„Bărbatul le-a prezentat polițiștilor o poliță RCA în format letric, presupusă a fi falsă, iar în urma interogării bazelor de date s-a constatat faptul că pentru autoturismul în cauză nu există o asigurare RCA valabilă.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals sub semnătură privată și uz de fals”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei pentru faptul că nu deținea o poliță RCA, iar ca măsură complementară, i-au fost reținute plăcuțele cu numerele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare al autoturismului.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Târgu Jiu: O șoferiță de 22 de ani a accidentat un adolescent de 16 ani pe motoscuter

Postat acum

on

De către

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 despre faptul că în municipiul Târgu Jiu a avut loc un eveniment rutier cu victime. Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că o tânără de 22 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada A.I. Cuza, din localitatea de domiciliu, când a efectuat virajul la stânga către strada 1 Decembrie 1918, a intrat în coliziune cu un motociclu condus de un băiat de 16 ani, din aceeași localitate, ulterior acesta fiind proiectat într-un autoturism parcat.

În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului motociclului, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Cei doi conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză s-a întocmit dosar penal în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului rutier, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR