Connect with us

SĂNĂTATE

Angajările fără concurs, suspendate la SJU Târgu Jiu

Postat acum

on

Angajările fără concurs, suspendate la Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Conducerea unității medicale a decis să suspende în special angajările care trebuiau să fie realizate la Compartimentul ATI COVID din cadrul Secției Boli Infecțioase. În ultimele săptămâni au fost scoase la concurs 33 de posturi la diferite secții din cadrul spitalului, iar 19 dintre acestea ar fi trebuit să fie ocupate, începând din această săptămână, în cadrul compartimentului ATI COVID. Astfel, unitatea spitalicească își propusese să angajeze fără concurs asistente medicale debutante, infirmiere debutante, brancardieri și îngrijitoare.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SĂNĂTATE

Fost consilier: Persoanele vaccinate nu ar trebui să mai poarte mască

Postat acum

on

De către

Un fost consilier în Ministerul Sănătății susține că persoanele vaccinate nu ar mai trebui să poarte mască de protecție. Răzvan Cherecheș susține că, în cazul persoanelor vaccinate, riscul de infectare și de transmitere a infecției este foarte mic, în timp ce riscul de a dezvolta simptome grave sau de a ajunge pe un pat de spital este zero: „Pentru persoanele complet vaccinate, cu ambele doze plus perioada de după rapel (în care dezvoltă anticorpi – n.red.), în funcție de eficacitatea vaccinului, există într-adevăr riscul de dezvoltare și transmitere, dar este un risc extrem de mic. Riscul de dezvoltare de simptome ușoare sau moderate este mic, iar 100% dintre vaccinuri protejează de simptome severe, internări și decese. Un studiu făcut pe vaccinurile Pfizer a arătat că, dintre persoanele vaccinate cu două doze de Pfizer, 90% nici nu s-au infectat și nici nu au mai transmis infecția mai departe. Doar 10% au fost expuși acestui risc”, a declarat Cherecheș, pentru presa națională.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Persoanele peste 60 de ani au prioritate, la centrele de vaccinare

Postat acum

on

De către

Persoanele peste 60 de ani vor avea prioritate la vaccinare. Măsura a fost luată la nivel național și se va aplica începând de vineri, 7 mai. La centrele de vaccinare, oricine se poate prezenta fără programare, în limita locurilor disponibile, însă până la ora 14.00 vor fi primiți doar cei peste 60 ani. Toți cei care vin fără programare vor fi imunizați în limita locurilor disponibile, prioritate având persoanele programate, care au locurile asigurate. Dacă centrul are o capacitate mai mare de vaccinare decât numărul celor programați, eliberează bonuri de ordine pentru doritori, inclusiv pentru zilele următoare.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Gestul făcut de trei jandarmi. FOTO

Postat acum

on

De către

Trei angajați ai Jandarmeriei Gorj au donat sânge, azi, după ce au aflat de deficitul cu care se confruntă Centrul de Transfuzii de la Târgu Jiu. Cei trei au mers, în această dimineață, la sediul centrului din municipiu. Aceasta nu este singura acțiune lăudabilă a jandarmilor. Instituția a organizat campanii de donare de sânge, în care au fost implicați și membrii familiilor angajaților. „Astăzi, 28 aprilie a.c., trei jandarmi gorjeni au dat curs apelului privind deficitul de sânge transmis în spațiul public, și, s-au alăturat în mod voluntar donatorilor gorjeni de sânge, mergând la donare.
Printr-o bună colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Târgu Jiu, am desfășurat în decursul timpului numeroase campanii de donare de sânge, în care au fost implicați jandarmii gorjeni dar și membrii de familie sau vecini și prieteni ai acestora, ultima acțiune fiind organizată în perioada 15-19 februarie a.c., când am participat la efortul comun de a aduce speranță și încredere pentru cei a căror viață depinde de sânge”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR