Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Angajare dubioasă, la finalul mandatului lui Călinoiu! Fiica celui mai bogat cioban, adusă fără concurs în SGA Gorj

Postat acum

on

0 Shares

În luna noiembrie, ultima petrecută de Ion Călinoiu, fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, pe scaunul de director al Sistemului de Gospodărie a Apelor Gorj, social-democratul a reușit să aducă în instituție o tânără din Crasna, mai exact, tocmai pe fiica celui mai bogat cioban. Este vorba despre o tânără aflată în concediu de maternitate care, pentru o scurtă perioadă de timp, a cochetat cu presa locală. Mai exact, Călinoiu aprobă transferarea la SGA Gorj de la o firmă privată, deși acest lucru este interzis de lege, a Valeriei Ciucă, fostă Cherciu, pe un post de inginer la serviciul ,,Mecanism economic”, care se ocupă de partea de contractări a SGA. Transferul a fost aprobat la începutul lunii noiembrie, pe data de 12.11.2019 Valeria Ciucă anunțându-și noul job pe pagina sa de socializare.

Valeria Cherciu declara, cu câțiva ani în urmă, că modelul său în viață este tatăl ei, oierul Ștefan Cherciu, unul dintre cei mai bogați fermieri din țară. De altfel, cu sprijinul tatălui aceasta a terminat Facultatea de Ingineria Mediului, o școală de actorie și un master pe expertiza produselor agroalimentare.

Tatăl și-a sprijinit fata și când aceasta a jucat chiar într-o comedie realizată de Pro Cinema și s-a angajat la TV Sud, televiziune unde a lucrat o scurtă perioadă de timp, pe postul de prezentator știri. Fiica ciobanului Cherciu a plecat însă din mass-media destul de dezamăgită, spunând că se va angaja, în schimb, la Consiliul Județean, la acel moment, postând pe pagina sa de socializare o fotografie cu Ion Călinoiu și cu Cosmin Popescu, actualul președinte al Consiliului Județean. Presa nu ia permis însă acestă promovare, un ziar local publicând în 2016 informația că Valeria Cherciu ar fi fost favorizată pentru postul de consilier debutant la Compartimentul Strategii, Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe din cadrul Serviciul Cooperare, Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe, Direcţia Tehnico – Economică, Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe a CJ Gorj.

Astfel, deși s-a vehiculat că va fi angajată de Călinoiu în CJ, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Între timp, Valeria pare că s-a resemnat legat de un serviciu la stat, ea întemeindu-și o familie cu Remus Ciucă, polițist la Poliția de Frontieră Timiș, la acea vreme. În 2017, cei doi fac nunta, una dintre cele mai frumoase din acel an, iar Valeria aduce pe lume, anul trecut, o fetiță. Anul 2019 este însă unul pozitiv pentru tânăra familie Ciucă, deoarece soțul Valeriei este transferat de la Timiș la IPJ Gorj și în martie, de ziua poliției, este avansat în grad, iar Valeria prinde un post mult dorit la Stat.

Înainte de a rămâne însărcinată, Valeria Cherciu este angajată, pare doar cu numele, la o firmă privată, pentru obținerea indemnizației lunare de creștere copil, iar acest artificiu o ajută în vederea actualului transfer, la stat, bifat în noiembrie.

Ion Călinoiu, și el transferat în SGA Gorj de la CJ Gorj, este cel care o ajută pe fiica ciobanului Cherciu, aprobând un transfer dubios de la firma privată unde figura angajată Valeria la SGA Gorj. Salariații instituției s-au șocat când au văzut-o la lucru pe Valeria Ciucă, adusă într-o societate de stat fără concurs. S-au bucurat, în schimb, când au scăpat de Călinoiu, care nu a mai putut reveni la CJ Gorj și a intrat între timp la pensie.

Unii salariați au anunțat că vor cere însă explicații Administrației Bazinale de Apă Jiu, de la Craiova, structură căreia i se subordonează SGA, în legătură cu acest transfer nepermis de lege, mai ales că la locul unde prestează Valeria Ciucă, mai exact la ,,Mecanism economic”, era de preferat prezența unui economist, noua angajată având terminată Facultatea Mediului. Anchetatorii sunt rugați să îl ia la întrebări pe pensionarul Călinoiu, în legătură cu acest transfer care pare plătit gras, atâta timp cât legea nu permite o astfel de modalitate de angajare într-o unitate de stat. O reclamație în acest sens va ajunge și la Administrația Națională Apele Române.

Art. 32 din Legea-Cadru nr. 153 din 28 iunie 2017, cu modificările și completările ulterioare privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice face referiri exprese cu privire a ocuparea unui post vacant în sistemul bugetar prin transfer. Astfel, ocuparea unui post vacant în sistemul bugetar se poate face şi prin transfer, dacă se realizează de pe un post din sistemul bugetar, similar sau echivalent.

 

 

 

0 Shares
Publicitate
1 Comentariu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

Clasare de la ANI pentru primarul de Bumbești Pițic, Irina Cojocaru

Postat acum

on

De către

Agenția Națională de Integritate a clasat dosarul întocmit în baza sesizărilor făcute de mai multe persoane, în ultimii ani, împotriva primarului PSD, de Bumbești Pițic.

ANI a considerat că aceste reclamații nu s-au dovedit reale, motiv pentru care a clasat cauza.

Primarul Irina Cojocaru a fost cercetată de ANI pe parcursul a patru ani, pe parcursul mandatului său de primar și viceprimar. Acum candidează din partea PSD pentru un nou mandat de primar. A accesat și realizat aproape 30 de proiecte în beneficiul comunității din Bumbești Pițic.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Glăvan din Berlești, cel care a spart geamurile la tractor, băgat în arest!

Postat acum

on

De către

La data de 20 aprilie a.c., polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat de 37 de ani, din comuna Berleşti, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de distrugere și amenințare.

În urmă cu o zi, polițiștii au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat de 35 de ani, din aceeași comună, cu privire la faptul că un localnic, i-a spart geamurile de la tractor.

La faţa locului s-au deplasat polițiștii, iar, cu ocazia primelor cercetări, au stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 36 de ani, domiciliat în aceeași localitate, se afla la discuit, pe câmp, cu tractorul agricol ce aparţine apelantului, a venit la el bărbatul reținut de polițiști şi, cu o sapă, a spart trei geamuri laterale şi luneta tractorului.

În aceleaşi circumstanţe, bărbatul i-ar fi adresat conducătorului utilajului agricol, ameninţări cu moartea.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Foto: I-a spart cu sapa toate geamurile de la tractor, la Lihulești! Individul periculos, liber

Postat acum

on

De către

Victor Glăvan, individul certat cu legea de la Lihulești, a mai făcut o nefăcută, la finalul acestei săptămâni. În timp ce un localnic era pe câmp, cu tractorul la discuit, s-a trezit cu toate geamurile sparte.

Făptașul, Victor Glăvan, a sărit cu sapa pe tractor, profitând de neatenția proprietarului. Când omul a sesizat ce face Glăvan, a sărit din tractor dar făptașul a vrut să îi de-a și lui cu sapa în cap.

Păgubitul a anunțat poliția, dar, deși polițiștii l-au căutat ieri nu au dat de acesta. Individul a fost de mai multe ori arestat pentru astfel de fapte antisociale, a ajuns și la Psihiatrie, dar nimeni nu îl potolește, asta în timp ce localnicii sunt îngroziți.

 

 

Continuă să citeşti