Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Angajare dubioasă, la finalul mandatului lui Călinoiu! Fiica celui mai bogat cioban, adusă fără concurs în SGA Gorj

Postat acum

on

În luna noiembrie, ultima petrecută de Ion Călinoiu, fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, pe scaunul de director al Sistemului de Gospodărie a Apelor Gorj, social-democratul a reușit să aducă în instituție o tânără din Crasna, mai exact, tocmai pe fiica celui mai bogat cioban. Este vorba despre o tânără aflată în concediu de maternitate care, pentru o scurtă perioadă de timp, a cochetat cu presa locală. Mai exact, Călinoiu aprobă transferarea la SGA Gorj de la o firmă privată, deși acest lucru este interzis de lege, a Valeriei Ciucă, fostă Cherciu, pe un post de inginer la serviciul ,,Mecanism economic”, care se ocupă de partea de contractări a SGA. Transferul a fost aprobat la începutul lunii noiembrie, pe data de 12.11.2019 Valeria Ciucă anunțându-și noul job pe pagina sa de socializare.

Valeria Cherciu declara, cu câțiva ani în urmă, că modelul său în viață este tatăl ei, oierul Ștefan Cherciu, unul dintre cei mai bogați fermieri din țară. De altfel, cu sprijinul tatălui aceasta a terminat Facultatea de Ingineria Mediului, o școală de actorie și un master pe expertiza produselor agroalimentare.

Tatăl și-a sprijinit fata și când aceasta a jucat chiar într-o comedie realizată de Pro Cinema și s-a angajat la TV Sud, televiziune unde a lucrat o scurtă perioadă de timp, pe postul de prezentator știri. Fiica ciobanului Cherciu a plecat însă din mass-media destul de dezamăgită, spunând că se va angaja, în schimb, la Consiliul Județean, la acel moment, postând pe pagina sa de socializare o fotografie cu Ion Călinoiu și cu Cosmin Popescu, actualul președinte al Consiliului Județean. Presa nu ia permis însă acestă promovare, un ziar local publicând în 2016 informația că Valeria Cherciu ar fi fost favorizată pentru postul de consilier debutant la Compartimentul Strategii, Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe din cadrul Serviciul Cooperare, Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe, Direcţia Tehnico – Economică, Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe a CJ Gorj.

Astfel, deși s-a vehiculat că va fi angajată de Călinoiu în CJ, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Între timp, Valeria pare că s-a resemnat legat de un serviciu la stat, ea întemeindu-și o familie cu Remus Ciucă, polițist la Poliția de Frontieră Timiș, la acea vreme. În 2017, cei doi fac nunta, una dintre cele mai frumoase din acel an, iar Valeria aduce pe lume, anul trecut, o fetiță. Anul 2019 este însă unul pozitiv pentru tânăra familie Ciucă, deoarece soțul Valeriei este transferat de la Timiș la IPJ Gorj și în martie, de ziua poliției, este avansat în grad, iar Valeria prinde un post mult dorit la Stat.

Înainte de a rămâne însărcinată, Valeria Cherciu este angajată, pare doar cu numele, la o firmă privată, pentru obținerea indemnizației lunare de creștere copil, iar acest artificiu o ajută în vederea actualului transfer, la stat, bifat în noiembrie.

Ion Călinoiu, și el transferat în SGA Gorj de la CJ Gorj, este cel care o ajută pe fiica ciobanului Cherciu, aprobând un transfer dubios de la firma privată unde figura angajată Valeria la SGA Gorj. Salariații instituției s-au șocat când au văzut-o la lucru pe Valeria Ciucă, adusă într-o societate de stat fără concurs. S-au bucurat, în schimb, când au scăpat de Călinoiu, care nu a mai putut reveni la CJ Gorj și a intrat între timp la pensie.

Unii salariați au anunțat că vor cere însă explicații Administrației Bazinale de Apă Jiu, de la Craiova, structură căreia i se subordonează SGA, în legătură cu acest transfer nepermis de lege, mai ales că la locul unde prestează Valeria Ciucă, mai exact la ,,Mecanism economic”, era de preferat prezența unui economist, noua angajată având terminată Facultatea Mediului. Anchetatorii sunt rugați să îl ia la întrebări pe pensionarul Călinoiu, în legătură cu acest transfer care pare plătit gras, atâta timp cât legea nu permite o astfel de modalitate de angajare într-o unitate de stat. O reclamație în acest sens va ajunge și la Administrația Națională Apele Române.

Art. 32 din Legea-Cadru nr. 153 din 28 iunie 2017, cu modificările și completările ulterioare privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice face referiri exprese cu privire a ocuparea unui post vacant în sistemul bugetar prin transfer. Astfel, ocuparea unui post vacant în sistemul bugetar se poate face şi prin transfer, dacă se realizează de pe un post din sistemul bugetar, similar sau echivalent.

 

 

 

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. nana

    12 ianuarie 2020 at 18:36

    80% din bugetarii din romania sunt angajati pe pile, tara asta e o cauza pierduta… ce treaba aveti cu cei din articol cat timp toate institutiile statului sunt pline de lepre?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Un polițist cu reacție întârziată! A ”cercetat” două luni…o zgârietură!

Postat acum

on

De către

În vremea regimului comunist au ajuns în structurile statului și persoane fără prea multă școală sau fără o minimă pregătire în domeniu, doar la recomandarea vreunui șef de partid sau de CAP. În mediul cazon, dar mai ales pentru milițieni, exista expresia că a fost făcut ”la apelul bocancilor”.

Acea expresie e la fel de actuală, după mai bine de trei decenii de la Revoluție, când în Poliția Română intră tot felul de specimene, școlite pe la universitățile de apartament, sub pretextul așa ziselor ”angajări din sursă externă” și transformate în polițiști după un stagiu ”intensiv” la școlile de profil ale MAI. În acest fel, o recunosc chiar cei din sistem, se deprofesionalizează, constant Poliția Română.

Un incident minor care a avut loc pe 4 octombrie, în Tg-Jiu, în parcarea Prefecturii Gorj, de pe strada Crișan, relevă, fără echivoc, că logica unui polițist din cadrul Biroului Poliției Rutiere Tg-Jiu , făcut ”la apelul bocancilor”, bate orice banc cu polițiști, ba chiar și seria ”Academia de poliție”, cea mai spumoasă comedie despre polițiști.

Concret: în acea parcare super aglomerată pe parcursul fiecărei zile, o șoferiță și-a abandonat mașina, parcată neregulamentar, în fața șirului de autoturisme parcate pe locurile marcate, blocând practic calea de rulare din acea parcare. Un tânăr din Tg-Jiu căreia șoferița îi blocase autoturismul soției a sunat-o pe femeie de mai multe ori pentru a-i solicita să-și mute mașina din acel loc, însă aceasta nu a răspuns la telefon. După două ore de așteptare, tânărul s-a urcat la volanul autoturismului soției și a reușit, totuși, să-și facă loc printre acea mașină și cele parcate regulamentar, însă a zgâriat, aproape insesizabil, acel autoturism și, implicit, pe al său. Inițial, proprietara mașinii a fost de acord că a parcat neregulamentar, că vina îi aparține și ei în egală măsură și fiecare să-și repare stricăciunile minore, adică un polish auto și zgârietura era ”reparată”. Ulterior, s-a răzgândit și a căzut la înțelegere cu tânărul târgujian ca acesta să suporte o parte din cheltuiala cu ”reparația” mașinii și a acceptat că 100 de lei sunt suficienți.

A doua zi însă, femeia l-a sunat pe tânăr și l-a anunțat că-i returnează banii și va merge la poliție.

Intră în scenă agentul ”000”

 ”Cazul” a fost preluat de agentul Florin Ungureanu de la Biroul Poliției Rutiere Tg-Jiu care a investigat ”zgârietura”, a solicitat imagini de pe camerele de supraveghere ale Instituției Prefectului Județul Gorj pentru a constata în mod direct cum s-a produs ”coliziunea”. Cum Prefectura Gorj i-a răspuns polițistului că acele camere de supraveghere montate pe sediul instituției nu sunt funcționale, ”ancheta” s-a blocat. Cel mai probabil, agentului Ungureanu i-a trecut prin cap să ceară chiar și o expertiză medico-legală pentru a vedea dacă, în urma zgârieturii, autoturismul a sângerat sau i-a fost pusă viața în pericol. Dar n-a făcut-o. A mai așteptat ceva vreme. După aproape două luni de investigații aprofundate, agentul Ungureanu a făcut o psihanaliză și a ajuns la concluzia că tânărul este unicul vinovat pentru acel incident, așa că, marți, 28 noiembrie a.c., a întocmit un proces-verbal prin care l-a sancționat pe acesta cu 8 puncte amendă, adică cu 1.160 de lei, plus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. (?!)

Motivul: ”În ziua de 05.10.2023 (incidentul a avut loc pe 4 octombrie – n.r.)…nu s-a asigurat în mod corespunzător la efectuarea virajului la dreapta și a acroșat autoturismul VW Golf (…) care se afla parcat/oprit neregulamentar (!!!) Totodată acesta nu s-a prezentat în termen de 24 de ore la sediul Poliției Mun. Tg-Jiu pentru declararea evenimentului rutier”.

Adică agentul Ungureanu a pitrocit o ”mega-anchetă”, timp de aproape două luni, pentru o zgârietură, ca să ajungă la o inepție. Potrivit logicii agentului Ungureanu, care interpretează legea într-un mod cel puțin bizar, orice șofer care încearcă să se strecoare pe lângă autoturismele parcate neregulamentar și atinge vreunul, riscă să rămână fără permisul de conducere, plus amendă de aproape 1.200 de lei, iar cel care parchează neregulamentar e protejat în fața legii! În acest context, Ungureanu e adeptul ”Legii junglei” – adică scapă cine poate!

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Primăria Bumbești Jiu se folosește de Ordonanța Austerității să nu le ofere pachete cu dulciuri copiilor din localitate

Postat acum

on

De către

Primăria Bumbești Jiu se laudă, în fiecare an, cu excedent bugetar, dar, cu toate acestea, nu are bani să le ofere copiilor din oraș nici măcar o plăsuță cu dulciuri de sărbătorile de iarnă. Primarul Constantin Bobaru este nepăsător la acest capitol și consideră că austeritatea trebuie înțeleasă și de copii.

Consilierii se folosesc, pentru a-i lăsa pe copii fără aceste mici bucurii, de noua ordonanță a austerității. Situația este jenantă pentru că aleșii locali puteau găsi alte soluții pentru această așa zisă problemă: donații, sponsorizări pentru micuții din localitate.

De altfel, părinții micuților sunt revoltați de această măsură aberantă iar pe grupurile de la școli și grădinițe mulți au fost foarte supărați și s-au manifestat ca atare. Situația de la Bumbești Jiu este, astfel, absolut jenantă.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Peste 51.000 de euro: Primarul Remetea de la Tismana a recuperat de la executor casa părintească scoasă la licitație!

Postat acum

on

De către

Lichidatorul judiciar „Consultant Insolvență SPRL” a scos, recent, la licitație publică casa părintească a primarului de Tismana, Petre Remetea. Casa și terenul aferent se vindeau prin licitație cu strigare cu o sumă ce pornea de la 51.200 de euro.

Proprietatea a fost scoasă la licitație în urma falimentului firmei primarului, SC ELIMASTRO SRL.

Ieri însă primarul a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a recuperat casa părintească de la Costeni, care fusese scoasă la mezat.

Postarea publică a primarului a stârnit însă discuții în rândul membrilor comunității care se tem că Remetea, urmare a celor întâmplate, va duce și primăria spre faliment. „Oare ce se va intampla cu persoanele care au domiciliul acolo, inclusiv domnul Primar. Da, înțelegem faptul ca el nu stă acolo, ci că locuința lui nu se află pe raza Orașului Tismana, însă „Casa Părintească” se află acolo. Oare cum poate fi văzută chestia asta din toate punctele de vedere? Omul aflat în „Slujba Cetățeanului” să își piardă Casa Părintească în urma falimentului? Ce se va intampla cu toate persoanele care au domiciliul (in buletin) la acea adresă peste noapte? Ce încredere putem avea intr-o persoană care își declară falimentul personal”, sunt doar câteva întrebări venite de la cititorii gorjexpress.ro.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!