Connect with us

ȘTIRI NAȚIONALE

Amenzile rutiere au crescut spectaculos de la 1 ianuarie

Postat acum

on

Amenzile rutiere au crescut spectaculos, cu peste 50 la sută, din cauza conflictului politic dintre guvernul PNL condus de Ludovic Orban şi opoziţia PSD din Parlament. Legea pe care Executivul și-a angajat răspunderea în Parlament în decembrie prin care punctul de amendă era înghețat și pentru anul acesta la 145 de lei a fost atacată de PSD la Curtea Constituțională, așa că nu poate fi promulgată. În consecință, prevederea din Codul rutier care stabilește punctul de amendă la 10 la sută din valoarea salariului minim, adică 223 de lei, a intrat în vigoare.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Medicul care îi ajută pe gorjeni a primit titlul de „cetățean de onoare”. Ce le-a spus celor prezenți

Postat acum

on

De către

Medicul Dragoș Davițoiu, fost director al Spitalului Sfântul Pantelimon și Universitar, în prezent chirurg și manager la clinica privată Medlife, dar și la Spitalul de stat Universitar, a primit, azi, titlul de „cetățean de onoare” al municipiului Târgu Jiu, localitatea natală. Cunoscut ca doctorul care îi ajută pe gorjeni, atunci când au nevoie de intervenții de specialitate, la spitale din capitală, Dragoș Davițoiu a fost prezent la festivitatea în care a avut loc înmânarea titlului, aceasta având loc în cadrul unei ședințe festive a Consiliului Municipal Târgu Jiu. „Nu pot să uit că foarte mulți cetățeni, cu care am vorbit în ultima perioadă, mi-au vorbit de un om. Fost manager de unități spitalicești din București, de un om extrem de respectat în lumea medicală, de acel om care, indiferent unde a fost, a fost gorjean, a fost târgujian și era o regulă: dacă proveneai din Gorj, ușile îți erau permanent deschise. Și nu am aflat de la un singur pacient, că era suficient să mergi și să spui ca vii din Gorj. Este un model pentru noi, dar este un model pentru generațiile viitoare”, a spus primarul Marcel Romanescu, la ședința de înmânare a titlurilor.
Medicul târgujian, care a întins mereu o mână gorjenilor aflați în nevoie, ce ajungeau la capitală, cu probleme grave de sănătate, și-a arătat mulțumirea pentru faptul că aleșii locali din orașul natal îi apreciază activitatea. „E o mare onoare pentru mine și o responsabilitate să fiu prezentat ca model, responsabilitatea pe care nu vreau s-o păstrez pentru mine, aș vrea să v-o transfer și vouă, tinerilor, cu un sfat: să vă iubiți profesorii, să-i ascultați, să vă deschideți mintea și inima și vă vor da cunoașterea și înțelepciunea și un drum în viață. Și să munciți, pentru că numai prin muncă veți avea rezultate, iar munca înobilează rezultatul și vă va face și mai mândri și mai fericiți”, a transmis Dragoș Davițoiu, la primirea titlului de cetățean de onoare.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

A ajuns în arest, după ce a făcut scandal la UPU și a lovit un polițist! După câteva ore nu-și mai amintea nimic!

Postat acum

on

De către

Un tânăr de 20 de ani a ajuns, duminică dimineața în arestul IPJ Gorj, după ce în cursul nopții de sâmbătă, cel mai probabil fiind sub influența drogurilor, a făcut scandal în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu.

Tânărul a fost adus la UPU de sora sa și de un prieten. Aceasta le-a spus asistentelor că au fost la un chef și fratele său a băut mai multe beri. El nu a intrat în UPU, ci a așteptat în mașină, însă în momentul în care brancardierii au mers să o ajute pe femeie să-l scoată din autoturism, acesta a început să înjure și a devenit agresiv, iar la un moment dat, a lovit-o și pe sora sa și pe bărbatul care îl adusese cu mașina.

Cadrele medicale s-au speriat, pentru că acesta devenise violent, și au chemat poliția, numai că tânărul nu s-a calmat ci, din contră, a lovit cu pumnul doi polițiști.

La UPU au ajuns mai multe echipaje de poliție, iar în final, tânărul a fost imobilizat și dus la sediul poliției pentru audieri. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de ultraj. Culmea este că, după câteva ore, nu-și mai amintea nimic din ceea ce făcuse.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Toni Greblă, noul șef de la AEP, a încasat în ultimul an financiar peste 410.000 de lei 

Postat acum

on

De către

Gorjeanul Toni Greblă, noul președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP) a avut încasări uriașe din indemnizațiile primite, urmare a funcțiilor deținute. Ultima deținută înainte de AEP a fost de prefect al capitalei. Cumulând veniturile, conform ultimei declarații de avere de la jumătatea anului trecut, Greblă demonstrează ca a încasat, în ultimul an financiar, peste 410.000 de lei, din trei indemnizații și două pensii.

Toni Greblă a fost senator PSD, judecător la Curtea Constituțională între 2013 și 2015, secretar general în Guvernul Dăncilă, prefect al Capitalei și acum președinte al AEP. Greblă a fost senator PSD în legislatura 2008-2012 din partea PSD și reales la alegerile legislative din 2012 ca senator de Gorj. A fost numit de Senat judecător al Curții Constituționale, în decembrie 2013, pentru terminarea mandatului judecătoarei Iulia Motoc, care a demisionat pentru a deveni judecător CEDO.

În 2015, Toni Greblă a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă (trei infracţiuni). Greblă, din postura de senator și ulterior judecător la Curtea Constituţională (2013 – 2015), ar fi pretins şi primit de la un om de afaceri un autoturism marca BMW Seria 5, în echivalent de 56.070 de euro, susținea DNA. În 2018, fostul judecător al Curţii Constituţionale a fost achitat, în primă instanță, de Înalta Curte. Instanţa a decis şi ridicarea sechestrului dispus de procurori în acest caz, iar în 2019 a fost achitat definitv.

În perioada 2018-2019, a fost secretar general al Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Ultimele funcții publice deținute au fost cea de președinte a Consiliului Legislativ, secția de Drept Privat și prefect al capitalei. Asta până la numirea sa în fruntea AEP.

Veniturile obținute de Greblă au fost mari, și a ajuns să cumuleze nu mai puțin de trei indemnizații și două pensii. Cea mai mare indemnizație este cea de 272.000 de lei pe Legea 341/2004.

Este vorba despre legea recunoștinței față de eroii martiri și luptători la Revoluția din 1989. Pe aia de stat este însă cumulată de 14.200 de lei.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR