Connect with us

COMUNITATE

ALTEX și KIK se deschid la Motru, luna viitoare

Postat acum

on

0 Shares

Cei doi retaileri, ALTEX, specializat în comercializarea produselor electrice, electronice și electrocasnice și KIK, în comercializarea produselor vestimentare pentru toate vârstele, fac ultimele pregătiri în privința finalizării construcțiilor, aprovizionării cu marfă și angajării personalului. Asta deoarece ambele unități comerciale se vor deschide, în Motru, în luna octombrie. În jur de 60 de salariați vor avea ambele societăți care au ales să i vestească în zonă, porțile fiind deschise de Casa Alex, Jisk și Lidl.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Primăria Fărcășești dotează școlile din localitate

Postat acum

on

De către

Primăria Fărcășești dotează cu mobilier, materiale didactice și echipamente IT școlile din localitate. Pentru că acest lucru să fie posibil,  prioritatea primarului Drăgoescu Constantin a fost aceea de a obține proiecte europene pentru renovarea spațiilor școlare.

,,Cu mare bucurie vă aducem la cunoștință rezultatele pozitive ale eforturilor noastre comune pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale din localitate. Sub conducerea domnului primar DRĂGOESCU Constantin, Primăria Fărcășești a reușit să obțină fonduri europene în valoare de aproximativ 700.000 lei, destinate modernizării Școlii Gimnaziale “Victor Popescu” și a Liceului Tehnologic din Roșia-Jiu. Această investiție considerabilă a permis nu doar renovarea spațiilor școlare, ci și achiziționarea de mobilier nou și modern, adecvat nevoilor și cerințelor educaționale actuale. Astfel, elevii vor beneficia de săli de clasă mai confortabile și funcționale, care să faciliteze procesul de învățare și să stimuleze creativitatea.

Dar investițiile și procesul de modernizare nu se opresc aici! Ne-am propus să mergem mai departe și să aducem în școlile noastre tehnologii de ultimă generație. Următoarea etapă a proiectului vizează dotarea unităților de învățământ cu echipamente IT moderne, precum calculatoare, routere, display-uri interactive și sisteme audio performante. Aceste instrumente tehnologice vor sprijini procesul educațional, oferind elevilor acces la resurse digitale și facilitând procesul de predare.

Ne bucurăm că putem să fim martorii transformării școlilor noastre în spații moderne, care să încurajeze excelența și să pregătească viitorul generațiilor tinere. Continuăm să ne angajăm să oferim cele mai bune condiții educaționale pentru copiii noștri și să construim împreună un viitor mai prosper pentru comunitatea noastră.”, au comunicat reprezentanții primăriei Fărcășești.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Video: „Iepurașul la Atelierele Le Charme”, evenimentul perfect pentru o zi specială! 

Postat acum

on

De către

Atelierele Le Charme v-au obișnuit deja cu activități interesante pentru copii! De această dată, sunteți invitați la un eveniment cu totul special gândit pentru copii și adulți: „Iepurașul la Atelierul Le Charme”!

Astfel, în data de 27 aprilie 2024, la ora 11.00, sub pomii înfloriți și în minunatul zumzet al naturii, va avea loc evenimentul „Iepurașul la Atelierul Le Charme”, iar copiii vor putea participa la unul sau la toate cele trei ateliere creative (contracost, în funcție de preferințele fiecăruia), își vor face fotografii în locul special amenajat pentru ei și părinți și vor avea parte și de o activitate surpriză! De asemenea, participanții la eveniment vor putea achiziționa produse marca „Le Charme”!

Cafeaua pentru adulți și sucul, apa, cozonacul și alte dulcegării pentru copii vor fi oferite din partea casei, pentru ca ziua să fie una cu adevărat relaxantă!

Intrarea copiilor este gratuită. „Pregătim evenimentul de ceva vreme și l-am gândit special pentru copii, dar și pentru părinții lor. Ne dorim să aibă parte de o zi frumoasă, relaxantă și interesantă, pentru că vom organiza mai multe ateliere creative și activități interactive atrăgătoare pentru cei mici. Este primul astfel de eveniment organizat la Atelierele Le Charme”, a spus Laura, inițiatoarea atelierelor. Organizatorii vă așteaptă cu bucurie și vă promit ca veți avea parte de activități care vă vor face ziua frumoasă!

Nu uitați, intrarea este gratuită pentru copii și nu necesită rezervare, accesul în grădina Atelierelor făcându-se în intervalul orar 11:00 – 19:00! Sunt pregătite trei ateliere creative (contracost, în funcție de preferința celor mici), un Photocorner cu tematică pascală și alte activități surpriză! Detalii suplimentrae puteți obține la nr de telefon 0762602228 sau pe Whatsapp!

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Muzeu virtual, la Peștișani

Postat acum

on

De către

Asociația Be Teen în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Peștișani au lansat  proiectul TEEN ART MUSEUM, o inițiativă ce aduce în prim-plan arta, oferind tinerilor oportunitatea de a-și exprima creativitatea și de a se implica activ în comunitate, prin crearea unui muzeu digital care are în prim plan viața și operele lui Constantin Brâncuși.

 

Proiectul TEEN ART MUSEUM își propune să ofere oportunități inovatoare de exprimare artistică tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani din cadrul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” Peștișani.

Tinerii vor fi protagoniștii proiectului, participând la ateliere de artă grafică și video digitală, unde vor învăța să-și dezvolte creativitatea și să-și exprime viziunea.
Obiectivele proiectului sunt multiple și includ: creșterea gradului de implicare în procesul de promovare a patrimoniului cultural; creșterea oportunităților de exprimare artistică prin intermediul artei digitale și noilor media; dobândirea competențelor specifice pentru crearea de conținut digital și media; activarea culturală și comunitară prin crearea unui muzeu digital, oferind un spațiu alternativ pentru cel puțin 300 de persoane din comunitatea Peștișani în lunile septembrie și octombrie 2024.


Activitățile proiectului includ ateliere de artă grafică și video digitală. TEEN ART MUSEUM va putea fi vizitat de copiii și tinerii din întreg județul și nu numai.
Muzeul digital creat în cadrul proiectului va cuprinde lucrări grafice și videoclipuri realizate de tineri sub îndrumarea specialiștilor, precum și conținut media proiectat pe ecranele muzeului și conținut pentru instrumentele VR. Dotarea precum și conținutul digital vor fi donate cu titlu gratuit Primăriei Peștișani, contribuind astfel la îmbogățirea patrimoniului cultural al comunității.
“TEEN ART MUSEUM este, de fapt, un spațiu în care tinerii devin creatori ai propriilor lor experiențe artistice și contribuie activ la dezvoltarea culturală și comunitară a localității lor”, au transmis reprezentanții Asociației Be Teen.
Proiectul este finanțat prin AFCN și implementat de Asociația Be Teen în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Peștișani.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!