Connect with us

EVENIMENTE

ALERTĂ! Focare de COVID-19, în mai multe instituții publice! 36 de salariați ai unui centru al DGASPC, infectați!

Postat acum

on

Situație extrem de complicată în câteva instituții publice și companii din Gorj, după ce zeci de salariați au fost confirmați ca fiind infectați cu virusul SARS-CoV-2. La unul din centrele DGASPC de la Tg-Cărbunești s-au înregistrat 36 de cazuri de infectări în rândul personalului angajat!

Județul Gorj a depășit 500 de infectări cu COVID-19, în ultimele 14 zile, incidența fiind, sâmbătă, în ultima zi a lunii octombrie, de 1,39 la o mie de locuitori. Sunt focare de COVID-19 în cel puțin două instituții publice și două companii de stat din județ, după ce mai mulți angajați ai acestora au fost confirmați cu noul coronavirus, în ultimele zile. La Casa Județeană de Asigurări de Sănătate se lucrează cu doar câțiva funcționari, în contextul în care câțiva salariați ai instituției au fost infectați cu SARS-CoV-2 și se află în concediu medical.

La Complexul Energetic Oltenia și Hidroelectrica sunt înregistrate, în doar câteva zile, peste 20 de infectări în rândul personalului angajat, însă cea cai gravă situație se înregistrează la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, cu zeci de salariați infectați, într-un singur centru.

36 de infectări în rândul personalului angajat se înregistrau, sâmbătă, la  Centrul de Recuperare și Reabilitare Tg-Cărbunești. Instituția oferă servicii sociale persoanelor adulte cu dizabilități, iar în aceste condiții este evident că nu beneficiarii au adus virusul în centru, ci angajații acestuia, în lipsa unor măsuri coerente ale conducerii acesteia și a DGASPC Gorj. Coordonatoul CRR Tg-Cărbunești este Nicoleta Danciu, șefa organizației județene Gorj a UDMR.

 

GorjExpress

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENTE

Patru mașini tamponate în Debarcader!

Postat acum

on

De către

Un eveniment rutier în lanț a avut loc, acum, în cartierul Debarcader din Târgu Jiu. Patru mașini sunt avariate, spun martori. Motivul, neacordarea de prioritate.

„La data de 18 mai a.c. polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați că pe strada Lt. Col. Dumitru Popescu a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale în care au fost implicate trei autovehicule. Conducătorii celor trei autoturisme au fost invitați la sediul Poliției Municipiului Târgu-Jiu în vederea soluționării tamponării”, anunță IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Bărbat arestat după o vizită la soție

Postat acum

on

De către

Un gorjean a ajuns în arestul poliției, după ce a mers la locuința soției, care obținuse un ordin de protecție împotriva bărbatului. Pentru că nu a respectat interdicția și a mers în casa în care femeia se mutase, soțul a fost atestat pentru 20 de zile. „Polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești Jiu au prezentat Judecătoriei Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă, un bărbat, de 63 de ani, din comuna Schela, bănuit de săvârșirea infracțiunii de nerespectare a ordinului de protecție provizoriu, față de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 20 zile”, au comunicat reprezentanții IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Percheziții în Gorj și alte 10 județe

Postat acum

on

De către

Polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice efectuează 27 de percheziții domiciliare, în județele Gorj, Giurgiu, Timiș, Alba, Suceava, Neamț, Iași, Olt, Dolj, Sibiu și municipiul București, în vederea documentarii activității infracționale a unor agenți economici și persoane fizice, care desfășoară activități de colectare și reciclare de deșeuri.

„Perchezițiile se derulează la sediile și punctele de lucru ale mai multor agenți economici, precum și la domiciliile unor persoane fizice, care, începând cu anul 2017 și până în prezent, ar fi dezvoltat un sistem de fraudare și inducere în eroare a operatorilor implicați în mecanismul de transfer al responsabilității stabilite în sarcina producătorilor de deșeuri din ambalaje, cauzând un prejudiciu de aproximativ 4.700.000 de lei”, anunță IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR