Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Al doilea MANDAT: Primarul Drăgoescu pregătește trei proiecte mari pentru comuna Fărcășești!

Postat acum

on

 

În mandatul 2016-2020, în comuna Fărcășești s-au atras fonduri europene, guvernamentale și s-au făcut achiziții din buget local. O spune chiar primarul. localității, Constantin Drăgoescu, care anunță astfel reabilitarea și deschiderea școlii din Rogojelu și cumpărarea unui tractor. Pentru a-l doilea mandat, edilul local, candidat PNL, promite racordarea comunei la gaze, la canalizare și rezolvarea problemelor cu apă, în toată localitatea. Totul, pe fonduri europene.

Îmbunătățirea infrastructurii rutiere, a ulițelor sătești, au fost preocuparea edilului local. Dovadă stă ulița Călugăreni, bituminată pe o lungime de un kilometru. De asemenea, drumul din satul Valea cu Apă a fost reabilitat cu un covor de bitum și rigole iar în satele Roșia Jiu și Rogojelu s-a pus un nou covor de bitum, pe 4 km, din buget local. Asta, în timp ce la Rogojelu se lucrează acum la șanțurile dalate, pe o lungime de un kilometru.

Culte, cultură și sport! 

Căminul Cultural din Peșteana de Jos va fi, de asemenea, reabilitat, anunță primarul Drăgoescu, proiectul aflându-se pe lista de sinteză.

Terenul sintetic de la Școala Valea cu Apă a fost și el reabilitat, fiind pus un nou covor sintetic și un gard nou de împrejmuire al terenului în cauză. În aceiași locație va fi realizată o nouă sală de sport, amplasamentul fiind predat deja de către autorități, așteptându-se acum doar semnarea proiectului.

Reabilitarea drumurilor din Fărcășești Moșneni și Timișeni, unde se derulează o procedură de cadastrare, se vor realiza pe un proiect nou ce va fi finanțat pe CNI și AFIR Craiova, mai anunță primarul în funcție, vorbind de noi fonduri europene ce vor ajunge în localitate.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Un bloc de 30 locuințe se va construi la Motru

Postat acum

on

De către

Un bloc de locuințe sociale se va contrui în municipiul Motru. Construcția va avea 30 de apartamente și garsoniere și are un termen de execuție de un an. Investiția este în valoare de 1.500.000 de euro și a fost obținută de firma Impex Lumi Nico SRL, a omului de afaceri Nicu Crețu, patronul unui restaurant din Târgu Jiu. “Am semnat astăzi contractul de execuție ”Lucrări de construcții și instalații – Bloc locuințe sociale, în cadrul proiectului cu finanțare nerambursabilă ”Îmbunătățirea calității vieții în Municipiul Motru”, cel ce vizează construirea unui bloc de locuințe sociale cu 30 de apartamente din care 20 de apartamente cu 2 camere și 10 apartamente cu o cameră, situat în spatele blocului A1. Această investiție este benefică tuturor cetățenilor Municipiului Motru, dar în special tinerilor care au nevoie de o astfel de locuință. Este vorba de un contract în valoare de 7.295.120,13 lei, aproximativ 1.500.000 euro. Durata de execuție a lucrării este de 12 luni”,  a anunțat primarul din Motru.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Mare reorganizare în CEO, la jumătatea acestei luni

Postat acum

on

De către

În ședința de Directorat de la jumătatea acestei luni ar urma să se pună în discuție un plan de reorganizare al companiei. În domeniul mineritului se vehiculează că reapar EMC-urile, nu de mult desființate, dar se vor opera schimbări și pe căile ferate uzinale. Lucrurile ar fi avansate, spun surse din companie, care consideră că reorganizarea ar fi de bun augur pentru bunul mers al CE Oltenia, companie care are un plan de restructurare ce este pus însă sub semnul întrebării de Comisia Europeană, organism care a inițiat o anchetă.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Și CFR dă vina pe Primăria Târgu Jiu în problema pasarelelor!

Postat acum

on

De către

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii prin Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a răspuns la o petiție, pe 12 ianuarie, menționând că problema pasarelelor din strada Ciocîrlău și Unirii, pasaje superioare care supratraversează calea ferată Târgu Jiu-Petrosani, nu se afla in evidenta structurii ci aparțin Primăriei Târgu Jiu. Mai exact și acest organism aruncă vina reparării acestor pasarele către Primăria Târgu Jiu. Deocamdată la acest capitol nu s-a mai făcut nimic.

 

 

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Senin
06:3920:13 EEST
Se simt: 1°C
Vânt : 0km/h W
Umiditate : 86%
Presiunea aerului: 1019.3mbar
Indexul UV: 0
VineriSâmbătăSun
13/0°C
14/6°C
9/5°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR