Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Al doilea MANDAT: Primarul Drăgoescu pregătește trei proiecte mari pentru comuna Fărcășești!

Postat acum

on

 

În mandatul 2016-2020, în comuna Fărcășești s-au atras fonduri europene, guvernamentale și s-au făcut achiziții din buget local. O spune chiar primarul. localității, Constantin Drăgoescu, care anunță astfel reabilitarea și deschiderea școlii din Rogojelu și cumpărarea unui tractor. Pentru a-l doilea mandat, edilul local, candidat PNL, promite racordarea comunei la gaze, la canalizare și rezolvarea problemelor cu apă, în toată localitatea. Totul, pe fonduri europene.

Îmbunătățirea infrastructurii rutiere, a ulițelor sătești, au fost preocuparea edilului local. Dovadă stă ulița Călugăreni, bituminată pe o lungime de un kilometru. De asemenea, drumul din satul Valea cu Apă a fost reabilitat cu un covor de bitum și rigole iar în satele Roșia Jiu și Rogojelu s-a pus un nou covor de bitum, pe 4 km, din buget local. Asta, în timp ce la Rogojelu se lucrează acum la șanțurile dalate, pe o lungime de un kilometru.

Culte, cultură și sport! 

Căminul Cultural din Peșteana de Jos va fi, de asemenea, reabilitat, anunță primarul Drăgoescu, proiectul aflându-se pe lista de sinteză.

Terenul sintetic de la Școala Valea cu Apă a fost și el reabilitat, fiind pus un nou covor sintetic și un gard nou de împrejmuire al terenului în cauză. În aceiași locație va fi realizată o nouă sală de sport, amplasamentul fiind predat deja de către autorități, așteptându-se acum doar semnarea proiectului.

Reabilitarea drumurilor din Fărcășești Moșneni și Timișeni, unde se derulează o procedură de cadastrare, se vor realiza pe un proiect nou ce va fi finanțat pe CNI și AFIR Craiova, mai anunță primarul în funcție, vorbind de noi fonduri europene ce vor ajunge în localitate.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Criza nu oprește lucrările la unitățile de învățământ

Postat acum

on

De către

Școlile și grădinițele din comuna Fărcășești sunt în plin proces de igienizare și modernizare. Deși este un an cu multe lipsuri financiare, iar banii nu ajung nici pentru salarii, primarul Constantin Drăgoescu spune că vrea ca unitățile de învățământ să fie gata, în acest an. „La grădinița de la Peșteana vrem să demarăm cât mai repede lucrările de reabilitare, acolo se va face și un parc de joacă pentru copii. Proiectul este de aproximativ 200.000 de lei și este suportat din bugetul local. Lucrările includ și montarea unei centrale. La grădinița Roșia Jiu se fac, de asemeni, pregătirile pentru începutul anului școlar, cu tot ceea ce impun lucrările de igienizare a unității, iar la Liceul Roșia avem un proiect pentru construirea unui grup sanitar modern. Este un an cu lipsuri, dar încercăm să aducem unitățile de învățământ la un nivel decent”, spune primarul Constantin Drăgoescu.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Drum județean, aproape finalizat într-o comună de lângă Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Un drum județean, care traversează comuna Bălănești, se apropie de recepția finală. Tronsonul cuprins între KM 1+650 – KM 3+650, din Drumul Județean 665 A este aproape de finalizare. Bugetul pentru acest proiect a fost de aproape 3 milioane de euro. Lucrările au început în această primăvară, iar în perioada următoare se va executa partea finală, adică marcajul. „Este vorba de drumul Voitești – Glodeni, pe care s-au făcut modernizări, pe o porțiune de doi kilometri. S-a turnat și cel de-al doilea strat de asfalt și acum suntem pe ultima sută de metri. În continuare de efectuează lucrări la sala de sport și sperăm ca, de luna viitoare, să începă lucrările și la canalizare. A mai rămas 15% de realizat”, a spus primarul Ovidiu Pungan.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Lucrări pe ultima sută de metri, în Bălănești

Postat acum

on

De către

Lucrările pentru canalizare, în comuna Bălănești, sunt pe ultima sută de metri. Primarul Ovidiu Pungan spune că vrea să le definitiveze, în acest an. Investițiile sunt finanțate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Ultima extindere vizează satele Bălănești, Voiteștii din Deal, Voiteștii din Vale și Glodeni. Costurile se ridică șa 1,86 de milioane de lei, fără TVA. Noile lucrări presupun curățarea și spălarea tuturor conductelor de canalizare și a 300 de cămine de vizitare. În același timp, vor fi remediate tronsoanele ce nu respectă pantele și adâncimea indicate în proiect. Lucrările la stația de epurare au fost realizate în proporție de 90%. Un alt proiect, pe care edilul din Bălănești îl vrea finalizat, în următorii ani, este introducerea gazelor naturale.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR