Connect with us

ACTUALITATE

Acuză că medicii din Spitalul Târgu Jiu lucrează ilegal. Conducerea: Sunt conform cu prevederile ordinului ministrului

Postat acum

on

0 Shares

Schimb de replici, între deputatul Radu Miruță și conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Parlamentarul a acuzat, azi, într-o conferință de presă, că toți medicii au contracte de gărzi ilegale, deoarece depășesc numărul de ore, de 140 pe lună.
În replică, reprezentanții Spitalului Județean au susținut că se lucrează perfect legal.

„Contractele individuale de muncă cu timp parțial pentru activitatea prestată în linia de gardă sunt întocmite în conformitate cu prevederile din Ordinul Ministerului Muncii și Solidarități Sociale privind aprobarea modelului cadru al contractului individual de muncă. La întocmirea acestora s-a ținut cont de prevederile Legii 53/2003 – Codul Muncii referitoare la timpul de muncă, precum și de cele ale Ordinului Ministerului Sănătății 870/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor în unităţile publice din sectorul sanitar. Medicii din cadrul SJU Târgu-Jiu au încheiat contracte individuale de muncă cu timp parțial pentru activitatea din linia de gardă. Un medic angajat în cadrul unității încheie două contracte de muncă: un contract individual de muncă la funcția de bază cu normă întreagă și, opțional, un alt contract individual de muncă cu timp parțial pentru activitatea prestată în linia de gardă în afara normei de bază și a programului normal de lucru. Facem precizarea că pentru contractul individual de muncă cu timp parțial pentru linia de gardă durata timpului de muncă este raportată la media lunară stabilită prin hotărâre de Guvern.

Potrivit legii, după activitatea continuă aferentă activităţii curente şi activităţii într-o linie de gardă, medicul beneficiază de o perioadă de repaus de 24 de ore. În situaţia în care se acordă ziua liberă, completarea orelor care fac parte din norma de bază, se poate face prin prelungirea activităţii curente în alte zile din cursul lunii. Modul concret de organizare a activităţii, acordarea perioadei de repaus de 24 de ore, precum şi completarea orelor aferente normei legale de muncă se stabilesc de şeful fiecărei structuri medicale şi se aprobă de conducerea unităţii sanitare. Aceste prevederi legale au fost aduse la cunoștința medicilor șefi de secții și nu au existat solicitări privind organizarea activității în acest mod. Împotriva măsurilor dispuse prin raportul de control al ITM Gorj, Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu se va adresa instituției pentru revocarea lor în totalitate sau parțial”, a comunicat SJU Târgu-Jiu, printr-un comunicat de presă

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Accident între o mașină și un autobuz, la Rovinari

Postat acum

on

De către

„Am fost solicitati sa intervenim pentru gestionarea unei situatii de urgenta generata de un accident rutier produs pe raza localitatii Rovinari in care ai fost implicate un autoturism si un microbuz.
La fata locului s-au deplasat 2 autospeciale pentru descarcerare si 2 ambulante SMURD din cadrul institutiei noastre, precum si 3 ambulante din cadrul Serviciului Județean de Ambulanta Gorj, echipajele de interventie constatand ca in urma impactului o persoana de sex masculin a ramas incarcerata in autoturism , iar o alta persoana adulta si un copil in varsta de 5 ani care se aflau tot in autoturism au suferit leziuni.
S-a intervenit pentru extragerea din autoturism a barbatului, concomitent cu operațiunile de acordare a primului ajutor calificat pentru celelalte victime.
Toate cele 3 persoane din autoturism au fost transportate la spital in stare de constienta, cooperante.
In microbuz se aflau 4 persoane care au suferit mici excoriații.”, a transmis ISU Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Târgu Jiu: Accident provocat de o șoferiță!

Postat acum

on

De către

La data de 12 iulie 2024, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați prin apel 112, cu privire la producerea unui accident rutier în localitate.

Din primele verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, a reieșit faptul că o femeie, în vârstă de 51 de ani, din Bustuchin, în timp ce conducea un autoturism pe strada Unirii din Târgu Jiu, a efectuat virajul la stânga spre strada Grigore Iunian, intrând în coliziune cu un alt autoturism, condus regulamentar, din sens opus, de un bărbat, în vârstă de 21 de ani, din municipiu.

În urma impactului a rezultat bărbatului, care a fost transportat cu ambulanța la secția UPU în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorii dețineau permise de conducere corespunzătoare și nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

 

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Poliția Tg.Jiu și Serviciul Rutier Gorj și-au mutat sediul

Postat acum

on

De către

Începând cu data de 13 iulie 2024, Poliția Municipiului Târgu Jiu și Serviciul Rutier Gorj și-au mutat sediul înapoi pe strada I.C. Popilian, nr.32-34.

Având în vedere faptul că lucrările de modernizare s-au finalizat, polițiștii și-au reluat activitatea în sediul nou.

Astfel, informăm cetățenii cu privire la faptul că sediul de pe Calea București, nr.75, din cartier Drăgoieni nu se mai află în uz.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!