Connect with us

ACTUALITATE

Acuză că medicii din Spitalul Târgu Jiu lucrează ilegal. Conducerea: Sunt conform cu prevederile ordinului ministrului

Postat acum

on

Schimb de replici, între deputatul Radu Miruță și conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Parlamentarul a acuzat, azi, într-o conferință de presă, că toți medicii au contracte de gărzi ilegale, deoarece depășesc numărul de ore, de 140 pe lună.
În replică, reprezentanții Spitalului Județean au susținut că se lucrează perfect legal.

„Contractele individuale de muncă cu timp parțial pentru activitatea prestată în linia de gardă sunt întocmite în conformitate cu prevederile din Ordinul Ministerului Muncii și Solidarități Sociale privind aprobarea modelului cadru al contractului individual de muncă. La întocmirea acestora s-a ținut cont de prevederile Legii 53/2003 – Codul Muncii referitoare la timpul de muncă, precum și de cele ale Ordinului Ministerului Sănătății 870/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor în unităţile publice din sectorul sanitar. Medicii din cadrul SJU Târgu-Jiu au încheiat contracte individuale de muncă cu timp parțial pentru activitatea din linia de gardă. Un medic angajat în cadrul unității încheie două contracte de muncă: un contract individual de muncă la funcția de bază cu normă întreagă și, opțional, un alt contract individual de muncă cu timp parțial pentru activitatea prestată în linia de gardă în afara normei de bază și a programului normal de lucru. Facem precizarea că pentru contractul individual de muncă cu timp parțial pentru linia de gardă durata timpului de muncă este raportată la media lunară stabilită prin hotărâre de Guvern.

Potrivit legii, după activitatea continuă aferentă activităţii curente şi activităţii într-o linie de gardă, medicul beneficiază de o perioadă de repaus de 24 de ore. În situaţia în care se acordă ziua liberă, completarea orelor care fac parte din norma de bază, se poate face prin prelungirea activităţii curente în alte zile din cursul lunii. Modul concret de organizare a activităţii, acordarea perioadei de repaus de 24 de ore, precum şi completarea orelor aferente normei legale de muncă se stabilesc de şeful fiecărei structuri medicale şi se aprobă de conducerea unităţii sanitare. Aceste prevederi legale au fost aduse la cunoștința medicilor șefi de secții și nu au existat solicitări privind organizarea activității în acest mod. Împotriva măsurilor dispuse prin raportul de control al ITM Gorj, Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu se va adresa instituției pentru revocarea lor în totalitate sau parțial”, a comunicat SJU Târgu-Jiu, printr-un comunicat de presă

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Cum arăta un primar din Gorj, la nuntă, în tinerețe

Postat acum

on

De către

Primarul din Tismana sărbătorește un sfert de veac de la căsătorie. Petre Narcis Remetea a postat, pe pagina de Facebook, amintiri de la nunta proprie, dar și cu membrii familiei. Într-una din poze, edilul apare alături de soție, chiar în ziua cununiei religioase. Mult mai slab, actualul primar poartă obiecte specifice zonei, cu care sunt îmbrăcați mirii, în ziua nunții.
Petre Narcis Remetea a postat în albumul de familie din spațiul online și fotografii cu copiii și nepoții.
Actualul edil este la primul mandat în fruntea Primăriei Tismana, înainte de a candida la alegerile locale din 2020 ocupându-se de afaceri.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Drumul spre Mătăsari, aproape impracticabil! Circulația îngreunată

Postat acum

on

De către

Drumul spre Mătăsari este plin de zăpadă,  participanții la trafic avertizând autoritățile că nu au făcut ce trebuie la acest capitol. Unii fac haz de necaz și susțin că autoritățile au fost luate pe nepregătite și de data aceasta.

Carosabilul este acoperit de zăpadă iar traficul este extrem de greoi.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Gorjenii, sfătuiți să nu se deplaseze în zonele cu viscol. Drumuri blocate

Postat acum

on

De către

Autoritățile au emis o avertizare, prin care cetățenii sunt sfătuiți să nu se deplaseze în zonele afectate de vremea rea. Mai multe drumuri sunt închise, din cauza zăpezii și a viscolului. Meteorologii au emis cod roșu pentru zona de Sud-Est a țării.
„Nu va deplasați în zonele aflate sub incidența avertizărilor meteo!
Având în vedere fenomenul meteo prognozat de ANM, viscol cu viteză de 160 km/h, există posibilitatea de restricționare a circulației rutiere pentru siguranța participanților la trafic”, arată reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!