Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Abuz cras la Trocani! Terenul din spatele școlii, achiziționat ilegal de consilierul personal al primarului Paliță

Postat acum

on

Primăria Dănești execută, în aceste zile, cu angajații instituției, lucrări de introducere a iluminatului public, chiar pe ulița situată lângă vila în construcție a primarului Mădălin Paliță, din Trocani. Nu este o coincidență. Asta, pentru că, mai exact, pe terenul situat în spatele școlii Trocani au răsărit, de câteva zile, doi stâlpi de iluminat public care duc spre nicăieri, nemaifiind case în zonă. Interesant este că, în urmă cu doar trei luni, consilierul personal al primarului, Munteanu Constantin, din Văcarea, a ajuns să cumpere un teren de 65 de ari, chiar cel pe care s-au pus noii stâlpi de iluminat public. Terenul a fost cumpărat de la verișorul proprietarilor de drept, susțin oamenii păgubiți, care au chemat poliția, azi, la fața locului.

De râs: Primarul a luat acordul consilierului personal pentru a pune stâlpii. Investiția, din bani publici

Consilierul Munteanu a ajuns și el, luni, la fața locului și a declarat că el este proprietarul terenului și l-ar fi cumpărat pentru că își va face acolo casă, iar practic, iluminatul stradal este doar momentan pentru viitoarea sa locuință. Grav este că o parte din terenul cumpărat de consilierul personal are însă alți proprietari de drept, printr-o hotărâre judecătorească din 1983. Proprietarii au cerut titlu de proprietate de la Paliță, dar primarul i-a refuzat, spunându-le că hotărârea definitivă pe care o au le ține loc de act de proprietate.

 

Mai exact, cei 65 de ari i-ar avea proprietari pe moștenitorii Hurjui Violeta și Ion, care domiciliază în satul Floreșteni, localitate care aparține de Târgu Cărbunești. Oamenii, de bună credință, au acte care atestă că sunt moștenitorii lui Călugărița Elisabeta, bunica femeii. Ei s-au adresat, chiar cu trei luni in urmă, Primăriei Dănești depunând hotărârea în cauză, iar răspunsul primarului Palița îl aveți mai jos.

Mai exact, primarul confirmă că sentința civilă din 27.09.1983, cu obiect partaj succesoral, ține loc de act de proprietate și nu mai este posibilă eliberarea altora de proprietate de către instituția publică.

Primarul își determină consilierul sa cumpere terenul de lângă propria sa casă!

Cu toate acestea, primarul nu doar că nu îl informează de cererea moștenitorilor ci chiar îl îndeamnă pe consilierul personal să cumpere terenul de 65 de ari, probabil, cu promisiunea că îi va asfalta, rapid, drumul spre noua locuință dar îi va aduce chiar și iluminatul public la ușă. Primarul se execută rapid, după ce își face actele consilierul, asta deși proprietarii din Târgu Cărbunești, neștiind acest aspect, seamănă, recent, terenul în cauză cu grâu. Mai exact, oamenii aduc utilaje de la Cărbunești și plantează grâu pe 25 octombrie, cheltuind în jur de 1300 de lei. Primarul Palița vede toată procedura dar nu le zice oamenilor nimic. Niciun cuvânt că terenul lor fusese vândut fără anunț prealabil.

În schimb, consilierul său personal se adresează poliției și îi reclamă pe soții Hurjui pentru tulburare de posesie. Lucru pe oamenii l-au aflat abia astăzi.

Utilajele primăriei la lucru șă îi facă drum și iluminat la consilier!

În weekend, familia Hurjui a aflat că pe terenul său se fac lucrări de către utilajele primăriei, iar cultura de grâu semănată recent este călcată de roțile tractorului și ale buldoexcavatorului Primăriei Dănești. Ajunși la fața locului astăzi oamenii văd nu doar cultura distrusă ci și doi stâlpi amplasați în mijlocul parcelei și un utilaj la lucru. Au chemat la fața locului poliția și au încheiat un proces verbal de constatare.

Cei doi soți au anunțat că se vor adresa și Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu atât împotriva consilierului primarului, primarului dar și rudei care a înstrăinat ilegal terenul. În cauză, polițiștii au deschis dosar penal.

Primarul comunei Dănești a fost condamnat, săptămâna trecută de Judecătoria Târgu Jiu la o pedeapsă de șapte luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 2 ani, pentru că a bătut o femeie. Sentința de fond nu este definitivă.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Un polițist cu reacție întârziată! A ”cercetat” două luni…o zgârietură!

Postat acum

on

De către

În vremea regimului comunist au ajuns în structurile statului și persoane fără prea multă școală sau fără o minimă pregătire în domeniu, doar la recomandarea vreunui șef de partid sau de CAP. În mediul cazon, dar mai ales pentru milițieni, exista expresia că a fost făcut ”la apelul bocancilor”.

Acea expresie e la fel de actuală, după mai bine de trei decenii de la Revoluție, când în Poliția Română intră tot felul de specimene, școlite pe la universitățile de apartament, sub pretextul așa ziselor ”angajări din sursă externă” și transformate în polițiști după un stagiu ”intensiv” la școlile de profil ale MAI. În acest fel, o recunosc chiar cei din sistem, se deprofesionalizează, constant Poliția Română.

Un incident minor care a avut loc pe 4 octombrie, în Tg-Jiu, în parcarea Prefecturii Gorj, de pe strada Crișan, relevă, fără echivoc, că logica unui polițist din cadrul Biroului Poliției Rutiere Tg-Jiu , făcut ”la apelul bocancilor”, bate orice banc cu polițiști, ba chiar și seria ”Academia de poliție”, cea mai spumoasă comedie despre polițiști.

Concret: în acea parcare super aglomerată pe parcursul fiecărei zile, o șoferiță și-a abandonat mașina, parcată neregulamentar, în fața șirului de autoturisme parcate pe locurile marcate, blocând practic calea de rulare din acea parcare. Un tânăr din Tg-Jiu căreia șoferița îi blocase autoturismul soției a sunat-o pe femeie de mai multe ori pentru a-i solicita să-și mute mașina din acel loc, însă aceasta nu a răspuns la telefon. După două ore de așteptare, tânărul s-a urcat la volanul autoturismului soției și a reușit, totuși, să-și facă loc printre acea mașină și cele parcate regulamentar, însă a zgâriat, aproape insesizabil, acel autoturism și, implicit, pe al său. Inițial, proprietara mașinii a fost de acord că a parcat neregulamentar, că vina îi aparține și ei în egală măsură și fiecare să-și repare stricăciunile minore, adică un polish auto și zgârietura era ”reparată”. Ulterior, s-a răzgândit și a căzut la înțelegere cu tânărul târgujian ca acesta să suporte o parte din cheltuiala cu ”reparația” mașinii și a acceptat că 100 de lei sunt suficienți.

A doua zi însă, femeia l-a sunat pe tânăr și l-a anunțat că-i returnează banii și va merge la poliție.

Intră în scenă agentul ”000”

 ”Cazul” a fost preluat de agentul Florin Ungureanu de la Biroul Poliției Rutiere Tg-Jiu care a investigat ”zgârietura”, a solicitat imagini de pe camerele de supraveghere ale Instituției Prefectului Județul Gorj pentru a constata în mod direct cum s-a produs ”coliziunea”. Cum Prefectura Gorj i-a răspuns polițistului că acele camere de supraveghere montate pe sediul instituției nu sunt funcționale, ”ancheta” s-a blocat. Cel mai probabil, agentului Ungureanu i-a trecut prin cap să ceară chiar și o expertiză medico-legală pentru a vedea dacă, în urma zgârieturii, autoturismul a sângerat sau i-a fost pusă viața în pericol. Dar n-a făcut-o. A mai așteptat ceva vreme. După aproape două luni de investigații aprofundate, agentul Ungureanu a făcut o psihanaliză și a ajuns la concluzia că tânărul este unicul vinovat pentru acel incident, așa că, marți, 28 noiembrie a.c., a întocmit un proces-verbal prin care l-a sancționat pe acesta cu 8 puncte amendă, adică cu 1.160 de lei, plus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. (?!)

Motivul: ”În ziua de 05.10.2023 (incidentul a avut loc pe 4 octombrie – n.r.)…nu s-a asigurat în mod corespunzător la efectuarea virajului la dreapta și a acroșat autoturismul VW Golf (…) care se afla parcat/oprit neregulamentar (!!!) Totodată acesta nu s-a prezentat în termen de 24 de ore la sediul Poliției Mun. Tg-Jiu pentru declararea evenimentului rutier”.

Adică agentul Ungureanu a pitrocit o ”mega-anchetă”, timp de aproape două luni, pentru o zgârietură, ca să ajungă la o inepție. Potrivit logicii agentului Ungureanu, care interpretează legea într-un mod cel puțin bizar, orice șofer care încearcă să se strecoare pe lângă autoturismele parcate neregulamentar și atinge vreunul, riscă să rămână fără permisul de conducere, plus amendă de aproape 1.200 de lei, iar cel care parchează neregulamentar e protejat în fața legii! În acest context, Ungureanu e adeptul ”Legii junglei” – adică scapă cine poate!

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Primăria Bumbești Jiu se folosește de Ordonanța Austerității să nu le ofere pachete cu dulciuri copiilor din localitate

Postat acum

on

De către

Primăria Bumbești Jiu se laudă, în fiecare an, cu excedent bugetar, dar, cu toate acestea, nu are bani să le ofere copiilor din oraș nici măcar o plăsuță cu dulciuri de sărbătorile de iarnă. Primarul Constantin Bobaru este nepăsător la acest capitol și consideră că austeritatea trebuie înțeleasă și de copii.

Consilierii se folosesc, pentru a-i lăsa pe copii fără aceste mici bucurii, de noua ordonanță a austerității. Situația este jenantă pentru că aleșii locali puteau găsi alte soluții pentru această așa zisă problemă: donații, sponsorizări pentru micuții din localitate.

De altfel, părinții micuților sunt revoltați de această măsură aberantă iar pe grupurile de la școli și grădinițe mulți au fost foarte supărați și s-au manifestat ca atare. Situația de la Bumbești Jiu este, astfel, absolut jenantă.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Peste 51.000 de euro: Primarul Remetea de la Tismana a recuperat de la executor casa părintească scoasă la licitație!

Postat acum

on

De către

Lichidatorul judiciar „Consultant Insolvență SPRL” a scos, recent, la licitație publică casa părintească a primarului de Tismana, Petre Remetea. Casa și terenul aferent se vindeau prin licitație cu strigare cu o sumă ce pornea de la 51.200 de euro.

Proprietatea a fost scoasă la licitație în urma falimentului firmei primarului, SC ELIMASTRO SRL.

Ieri însă primarul a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a recuperat casa părintească de la Costeni, care fusese scoasă la mezat.

Postarea publică a primarului a stârnit însă discuții în rândul membrilor comunității care se tem că Remetea, urmare a celor întâmplate, va duce și primăria spre faliment. „Oare ce se va intampla cu persoanele care au domiciliul acolo, inclusiv domnul Primar. Da, înțelegem faptul ca el nu stă acolo, ci că locuința lui nu se află pe raza Orașului Tismana, însă „Casa Părintească” se află acolo. Oare cum poate fi văzută chestia asta din toate punctele de vedere? Omul aflat în „Slujba Cetățeanului” să își piardă Casa Părintească în urma falimentului? Ce se va intampla cu toate persoanele care au domiciliul (in buletin) la acea adresă peste noapte? Ce încredere putem avea intr-o persoană care își declară falimentul personal”, sunt doar câteva întrebări venite de la cititorii gorjexpress.ro.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!