Connect with us

ULTIMA ORĂ

500 de copii, vaccinați la teatru

Postat acum

on

0 Shares

Aproximativ 500 de adolescenţi doljeni, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, s-au vaccinat, la centrul deschis vineri, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova. Campania se desfășoară în cadrul maratonului vaccinării, organizat în perioada 28 mai – 1 iunie. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a realizat o campanie de informare, privind posibilitatea tinerilor de a se vaccina, astfel încât informaţia să ajungă în toate liceele din judeţ. “Am tipărit materiale promoţionale, am realizat o campanie de informare în şcoli, ne-am adresat colegilor noştri şi tinerilor care pot să se vaccineze la 18 ani sau între 16 şi 18 ani, cu acordul părinţilor. Potrivit unor date preliminare, aproape 500 de tineri, între 16 şi 18 ani, s-au vaccinat cu o doză sau cu ambele doze şi sperăm că această campanie pe care am făcut-o a ajuns la cunoştinţa tuturor elevilor din liceele din judeţ”, a spus inspectorul general, Alexandru Gîdăr, într-o conferinţă de presă.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Cătunele: Incendiu puternic la o anexă gospodărească

Postat acum

on

De către

Pompierii gorjeni au intervenit, ieri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din satul Dealul Viilor, comuna Cătunele.

„Am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o anexă gospodarească în comuna Catunele, satul Dealul Viilor.
La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Motru, echipajele de intervenție constatând că incendiul se manifesta violent pe o suprafață de aproximativ 60 de mp cu posibilitate de propagare la construcțiile învecinate.
Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar colegii noștri au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului evitând propagarea acestuia la construcțiile învecinate.
Cauza probabilă de producere a incendiului o reprezintă efectul termic al curentului electric, mai exact un cablu electric defect sau neizolat corespunzator.”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Culturi distruse de furtună. Autoritățile evaluează pagubele

Postat acum

on

De către

Furtuna de săptămâna trecută a făcut pagube, în mai multe localități din Gorj. Zeci de hectare de culturi de păioase, porumb și chiar solarii au fost distruse, în doar câteva ore. Autoritățile fac acum evaluări, ca să stabilească valoarea calamităților.

 

Se inventariază pagubele cauzate de furtuna de săptămâna trecută, când vântul puternic și grindina au distrus sute de hectare de culturi. Afectate au fost păioasele, pe care gorjenii se pregăteau să le recolteze, în această perioadă.

Reprezentanții Direcției pentru Agricultură Gorj spun că evaluările vor fi înaintate ministerului de resort, pentru a se propune acordarea de despăgubiri.

Grindina și vijelia au făcut pagube și în orașe, unde au distrus autoturisme, acoperișuri și au rupt copaci.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Foto: Proiectile găsite în zona centrală din Motru

Postat acum

on

De către

Proiectile, posibil din al doilea război mondial, au fost găsite astăzi de lucrătorii care prestau în centrul municipiului Motru la rețeaua de canalizare. Lucrătorii au anunțat poliția, autoritățile locale și așteaptă acum reprezentanții ISU să le ridice.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!