Connect with us

SPORT

Cum va arăta ”botezul” handbalistele de la CSM în ”Liga Florilor”?

Postat acum

on

La finalul acestui weekend, CSM Târgu Jiu va debuta, în premieră, în prima ligă de handbal feminin.

(A.P.)

Vremea așteptărilor s-a scurs, urmează ora adevărului! Echipa pregătită de Liviu Andrieș va evolua, duminică, pe teren propriu, cu Dacia Mioveni, iar tehnicianul gorjean recunoaște miza deosebită a partidei din Sala Sporturilor. Andrieș avertizează asupra dificultății meciului: ”Mioveniul este o echipă destul de puternică, care s-a întărit în vara aceasta și e clar că adversarul va veni cu gândul să câștige la Târgu Jiu. Dacă vom avea prestația din ultimul meci amical, vom avea clar de furcă. Una peste alta, mă bucur că fetele au ieșit sănătoase după perioada de pregătire, nu s-a întâmplat nici o accidentare. Vreau să fie capacitate, trebuie să muncim mai mult pentru meciul de duminică. Trebuie să fim mai agresive, noi care punem bazele pe alergare și repunere rapidă, sper ca la meciul cu Mioveni să avem o față a unei echipe combative și coerente în joc”, a precizat antrenorul. Înainte de debutul oficial, handbalistele de la CSM Târgu Jiu au încheiat seria amicalelor de pregătire cu o victorie în fața echipei CSM Deva (scor 31-26).

 

Ajutor… din tribună!

 

Dacă tehnicianul Liviu Andrieș se concentrează strict asupra jocului fetelor de la CSM pentru partida cu Dacia Mioveni, handbalistele formației gorjene mizează și pe ajutorul… din tribună! ”Nu va fi un meci ușor, avem nevoie de sprijinul suporterilor, să vină alături de noi. Sunt sigură că ajutorul lor va fi unul enorm. Ne dorim să debutăm cu o victorie, duminică”, mărturisește centrul Angela Cioca, jucătoare născută chiar la Târgu Jiu și întoarsă acasă după nu mai puțin de 13 ani, perioadă în care a evoluat la diferite cluburi din țară și din străinătate. De remarcat că în aceasă vară, CSM Târgu Jiu și-a întărit semnificativ lotul pentru a face față într-una din cele mai puternice competiții de handbal din lume. Printre ”întăririle” exponențiale ale echipei din Târgu Jiu se numără Ekaterina Dhzukeva, Angela Cioca Pușcaș și Katarina Pavlovic. De asemenea, CSM și-a completat banca tehnică și cu fostul jucător al Energiei, Gore Albici, care se ocupă de pregătirea portarilor. Partida CSM-ului cu Dacia Mioveni din cadrul primei etape a sezonului 2022-2023 al ”Ligii Florilor” are loc duminică, 28 august, de la ora 12:00, în Sala Sporturilor din Târgu-Jiu.

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

SPORT

Cupa AKTIV Motru a fost câștigată de un luptător reșițean

Postat acum

on

De către

Un tânăr de 15 ani, bun la învățătură dar și la lupte din Reșița, a câștigat Cupa Aktiv Motru, competiția fiind organizată în weekend în municipiul din județul Gorj.

Victor Iacob este elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița – secția filologie-bilingv, și a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului la Motru, în competiția rezervată categoriei 100 kg, în finală învingându-l cu un categoric 4-0 pe un alt reșițean, Brian Techerean.

Victor, bursier în clasele gimnaziale cu medii la învățătură doar peste 9, a pornit pe drumul luptelor libere în urmă cu 10 ani, acumulând experiență, dar și o dorință de a se perfecționa în această disciplină sportivă.

Ca un paradox, sportivul reșițean evoluează de 3 ani pe salteaua Secției de Lupte a Clubului Sportiv Școlar din Lugoj, unde este pregătit de profesorul Valentin Cimponeriu, cel care se declară foarte mulțumit de modul în care evoluează reșițeanul, relatează presa locală.

Pentru antrenamentele care se desfășoară în municipiul Lugoj, tatăl sportivului reșițean Victor Iacob face zilnic naveta, un drum de peste 100 de kilometri, rezultatele acestuia demonstrând că aceste sacrificii nu sunt degeaba.

 

Continuă să citeşti

SPORT

Cupa AKTIV Motru la lupte! Peste 200 de participanți, luptătorii motreni pe podium

Postat acum

on

De către

Din această dimineață, la Motru,  se desfășoară un prim campionat național de amploare la lupte, în care printre principalii organizatori se află Clubul Sportiv Minerul Motru-Secția Lupte.

La competiția care a debutat astăzi participă peste 200 de sportivi din țară, băieți și fete care au dus lupte crâncene pe saltea.

De altfel, fiecare club a participat în această competiție cu sportivi valoroși, medaliați la faze naționale și internaționale.

De asemenea, au fost prezenți aici antrenori dar și foști sportivi de valoare, pentru a încuraja, susține și promova acest sport chiar de la Motru.

Primarul Cosmin Morega a premiat, cu această ocazie, două sportive din Motru, pe Florentina Manțog și pe Scărlătescu Nicoleta, asta pentru rezultatele deosebite obținute la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă, ce a avut loc în urmă cu o lună de zile.

Tot la acest eveniment, în semn de respect și de prețuire autoritatea locală a acordat, în semn de respect, mai multe diplome celor care s-au implicat, de-a lungul anilor, și au șlefuit campioni ai acestui acestui sport.

Pe viitor, astfel de competiții se doresc a fi cât mai dese, chiar în aer liber, următoarele vizând Târgu Jiul, Craiova, Bucureștiul.

Continuă să citeşti

SPORT

CSM Târgu Jiu vrea a doua victorie în ”Liga Florilor”  

Postat acum

on

De către

În calitate de proaspăt promovate, handbalistele de la CSM vor să producă o nouă surpriză în prima ligă a României.

Formația pregătită de Liviu Andrieș va susține un nou examen extrem de dificil pe teren propriu, la finalul acestei săptămâni, în cadrul etapei a III-a din ”Liga Florilor”. De această dată, gruparea de handbal gorjeană întâlnește în Sala Sporturilor pe SCM Gloria Buzău, disputa fiind programată duminică, 4 septembrie, de la ora 12:00.

”Să avem mai multa constanță și agresivitate”

Tehnicianul echipei gazdă știe miza deosebită a acestei partide și speră să se repete istoria de săptămâna trecută, când CSM a învins la debutul în ”Liga Florilor”, Dacia Mioveni. ”Ne așteaptă un joc foarte dificil, cu un adversar extrem de incomod, experimentat și valoros, care în etapa trecută a învins destul de clar chiar campioana României, Rapid București. Însă nu trebuie să ne sperie, jucăm acasă și mizez pe ambiția fetelor, care au dovedit că se pot lupta cu echipe mai puternice. Nu avem niciun fel de presiune, mizăm și pe sprijinul publicului gorjean, sper să sărim peste acele sincope din unele momente de joc, vreau să avem mai multa constanță și agresivitate, așa că pregătim meciul de duminică la victorie”, a mărturisit Liviu Andrieș. Părerea antrenorului este împărtășită și de handbalistele de la CSM: ”Trebuie să abordăm meciul cu multă încredere, cu multă agresivitate și un joc rapid, pentru a putea scoate un rezultat bun. Avem nevoie de susținerea suporterilor la fiecare meci de pe teren propriu”, a concluzionat extrema Cristina Boian despre partida de duminică. Gloria Buzău are punctaj maxim după primele două etape, fiind liderul la zi în clasamentul din ”Liga Florilor”, în vreme ce gruparea gorjeană CSM Târgu Jiu are în cont un singur succes ce o situează pe poziția a VIII-a. În runda precedentă de campionat, echipa antrenată de Liviu Andrieș s-a înclinat în deplasare, în fața vice-campioanei României și fostei deținătoare a Ligii Campionilor, CSM București, scor 28-34.

A.P.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR