Connect with us

EVENIMENTE

300 de carantinați se relaxează la hoteluri de patru stele și pensiuni de trei margarete din Rânca

Postat acum

on

Zeci de proprietarii de pensiuni și cabane și chiar a unui hotel din Rânca au bătut palma cu autoritățile locale, care împart stațiunea în două, ca să prindă o bucată suculentă din afacerea de sezon, intitulată sordid ,,coronavirus”. Scandalul e cât casa în stațiune, deoarece mai există totuși câțiva proprietari cu coloană vertebrală care nu s-au vândut pentru o mână de arginți autorităților care gestionează situația de criză, aducând în zona montană a Gorjului deja 300 de carantinați, alți 200 așteptând în granițe, cu aceiași destinație.

Cabanierii în cauză îi arată cu degetul pe cei care au acceptat să cazeze în stațiune persoane suspecte de coronavirus, în timp ce stațiune are probleme serioase la capitolul canalizare și gunoi. Printre unitățile devenite centre de carantină se numără Pensiunea Tara, Complexul Panoramic și chiar Hotelul NT, dar și alte numeroase pensiuni și cabane care primesc, de câteva zile, câțiva zeci de lei pe noapte, pentru fiecare carantinat avut în grijă.

Proprietari care au refuzat să îți umple spațiile de cazare, sperau să cazeze de Paști persoane sănătoase, apropiați ori membrii ai familiei, dar în atare condiții chiar și aceștia se tem să mai ajungă în stațiune, locul în care carantinații ar putea cu ușurință să evadeze la aer liber.

În scurt timp, 40 de cabane și pensiuni vor fi centre de carantină pentru coronavirus, acum numărul apropiindu-se de jumătate. De partea de hrană a carantinaților se ocupă DSP care a încheiat, deja, contracte cu firme din Târgu-Jiu ce asigură hrană în sistem catering celor din hoteluri, pensiuni și cabane.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

ACUM. COD ROȘU de vijelii, în Vâlcea și Gorj

Postat acum

on

De către

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting, pentru județele Vâlcea și Gorj. „Valabil de la: 31-07-2021 ora 14:40 până la : 31-07-2021 ora 15:40. In zona: Județul Vâlcea: Perișani, Câineni, Boișoara, Racovița, Titești; Județul Gorj: zona de munte de peste cota 1800 m. Se vor semnala: averse torenţiale ce vor depăşi 40-50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină”, se arată în comunicarea meteorologilor.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Cinci victime într-un grav accident la Urechești! Trei autoturisme implicate

Postat acum

on

De către

În acest moment, ISU Gorj intervine pentru gestionarea unei situații de urgentă generată de un accident rutier în satul Urechești, comuna Drăguțești, în care sunt implicate 3 autovehicule. La fata locului sunt 2 autospeciale de intervenție si o autospeciala SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Tg-Jiu, precum si 4 ambulante SAJ GORJ. Sunt 5 victime conștiente si neincarcerate.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Restricții pe drumuri, duminică și luni, din cauza caniculei

Postat acum

on

De către

Canicula prelungește restricțiile de tonaj, pe 1 și 2 august. Camioanele și tirurile, cu masa mai mare de 7,5 tone nu au voie de mai circule, după prânz. „Duminică și luni, 01 – 02.08.2021, în intervalul orar 12:00-20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe întreaga rețea rutieră, exceptând județele: Harghita, Suceava și Botoșani. Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie”, anunță reprezentanții de la Drumurile Naționale.
Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR