Connect with us

EVENIMENTE

300 de carantinați se relaxează la hoteluri de patru stele și pensiuni de trei margarete din Rânca

Postat acum

on

Zeci de proprietarii de pensiuni și cabane și chiar a unui hotel din Rânca au bătut palma cu autoritățile locale, care împart stațiunea în două, ca să prindă o bucată suculentă din afacerea de sezon, intitulată sordid ,,coronavirus”. Scandalul e cât casa în stațiune, deoarece mai există totuși câțiva proprietari cu coloană vertebrală care nu s-au vândut pentru o mână de arginți autorităților care gestionează situația de criză, aducând în zona montană a Gorjului deja 300 de carantinați, alți 200 așteptând în granițe, cu aceiași destinație.

Cabanierii în cauză îi arată cu degetul pe cei care au acceptat să cazeze în stațiune persoane suspecte de coronavirus, în timp ce stațiune are probleme serioase la capitolul canalizare și gunoi. Printre unitățile devenite centre de carantină se numără Pensiunea Tara, Complexul Panoramic și chiar Hotelul NT, dar și alte numeroase pensiuni și cabane care primesc, de câteva zile, câțiva zeci de lei pe noapte, pentru fiecare carantinat avut în grijă.

Proprietari care au refuzat să îți umple spațiile de cazare, sperau să cazeze de Paști persoane sănătoase, apropiați ori membrii ai familiei, dar în atare condiții chiar și aceștia se tem să mai ajungă în stațiune, locul în care carantinații ar putea cu ușurință să evadeze la aer liber.

În scurt timp, 40 de cabane și pensiuni vor fi centre de carantină pentru coronavirus, acum numărul apropiindu-se de jumătate. De partea de hrană a carantinaților se ocupă DSP care a încheiat, deja, contracte cu firme din Târgu-Jiu ce asigură hrană în sistem catering celor din hoteluri, pensiuni și cabane.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Județul Gorj a scăpat de coduri

Postat acum

on

De către

Gorjul a scăpat de codurile cu restricții, aplicate în funcție de numărul persoanelor infectate, calculat la mia de locuitori. După mult timp, județul nostru este în scenariul verde și nicio localitate nu mai este în codul roșu, considerat cel mai drastic, din punct de vedere al măsurilor aplicate. „Pentru prima dată în ultimele săptămâni, nu avem nicio localitateîn scenariul roșu, iar la nivelul județului Gorj, incidența este sub 1, ceea ce ne plasează între județele fruntașe pe țară în primele patru. Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în procesul de vaccinare, medicilor, asistenților, doamnelor care sunt acolo cu partea de birocrație, cu scriptica și îi sfătuiesc pe toți gorjenii să se vaccineze, să se vaccinează și iar să se vaccineze”, a declarat Corneliu Răducan Morega, prefectul de Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

A vrut să urce scările cu mașina

Postat acum

on

De către

Scările de la Casa Tineretului din Târgu Jiu au fost distruse de un autoturism condus de un șofer inconștient. Acesta a intrat, în această dimineață, cu viteză în sensul giratoriu, a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina pe scările instituției. Autoturismul a fost grav avariat.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Gravidă, ținută 2 ore la ușa Registrului Comerțului

Postat acum

on

De către

Registrul Comerțului din Târgu Jiu își bate joc de cetățenii care merg să-și rezolve problemele. Programul instituției este unul ca pentru gravide. Angajații au program cu publicul doar două ore dimineața, după care intră în pauză și mai primesc clienții, pentru alte două ore, după prânz. Asta în timpul săptămânii, iar vineri, programul se termină la ora 13:00. Cei care merg cu dosarele așteaptă cu orele, în fața instituției, în picioare, iar dacă nu au norocul să intre până la pauză, trebuie să-și piardă ziua la a doua coadă. Azi, o femeie însărcinată a așteptat aproape două ore, la ușa instituției, unde angajații își fac programul după cum vor, fără ca cineva să-i grăbească. Programul preferențial este aplicat în acest fel, de mai bine de un an, motivul invocat fiind pandemia de Covid. Nici după ce municipiul Târgu Jiu a ieșit din toate scenariile ce impun restricții, cei de la Registrul Comerțului nu au revenit la un program în care clienții să poată avea acces la ghișeu, pentru o perioadă mai mare, deși salariile funcționarilor nu au fost diminuate.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Cloudy
06:3320:18 EEST
Se simt: 7°C
Vânt : 3km/h SSW
Umiditate : 92%
Presiunea aerului: 1011.51mbar
Indexul UV: 0
MarțiMiercuriJoi
15/3°C
17/4°C
19/8°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR