Connect with us

ACTUALITATE

22 de gospodării inundate în Stejărei, ciuciu despăgubiri!

Postat acum

on

Situație dramatică în comuna Câlnic, sat Stejerei, la începutul acestui an. Apa a intrat în gospodăriile oamenilor și a facut ravagii. Râul Tismana a ieșit din matcă, prin stavilarele, care normal trebuia să protejeze contra viiturilor și inundațiilor de acest fel. Apa a ajuns în localitate și a afectat 22 de gospodării dar nici în prezent cei afectați nu au putut depune un document la autorități pentru a beneficia de despăgubiri. Cei afectați sunt nemulțumițiti.

În aceea noapte de la inceput de ianuarie în ajutorul localnicilor din satul Stejărei a venit doar un echipaj ISU. Localnicii au sperat, în schimb, sa se oprească ploaia pentru a nu avea pagube și mai mari.

La aproape două săptămâni de la inundații, cele 22 de familii afectate de precipitații și de râul Tismana nu au o certitudine că vor fi despăgubiți pentru ce au pățit.

 

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Maria

    19 ianuarie 2021 at 00:09

    Nu s-a intâmplat nimic. Terenuri inundate, fără culturi. Pot sa folosească asigurarea obligatorie. Dacă au…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Au votat creșterea salariilor pentru primari și președinți de consilii județene

Postat acum

on

De către

Deputații au adoptat proiectul ce prevede creşterea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene şi a personalului din aparatul de lucru al primăriilor. Proiectul de lege prevede acordarea, începând cu luna august 2022, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr.153/2017, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021. Un amendament se referă la majorarea indemnizaţiilor persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităţii publice locale. „Prin excepţie, începând cu data de 1 noiembrie 2022, cuantumul brut al indemnizaţiilor lunare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice prevăzut în anexa nr. IX lit.C la Legea-cadru nr. 153/2017 (…) se stabileşte prin înmulţirea coeficientului prevăzut de Legea cadru nr. 153/2017 (…), cu salariul minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii pentru anul 2021”, prevede textul adoptat.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

În ton cu scumpirile, Dusterul Poliției Locale Bumbești-Jiu are un consum ridicat de combustibil

Postat acum

on

De către

La Bumbești Jiu, Dusterul Primăriei, aflat în utilizarea poliției locale consumă când mai mult, când mai puțin. Interesant este că Dusterul albastru, anul trecut consuma 130 l benzină pe lună, acum consumă 50 de litri. Pe motiv însă că autoturismul fabricat în 2011 este utilizat mai mult în oraș, consumul a urcat de la 8,1 la 100 de kilometri la 9,5. Consilierii au votat creșterea consumului, mașină fiind alimentată din bani publici.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

12.000 de voluntari din Gorj au ieșit la curățenie

Postat acum

on

De către

La nivelul județului Gorj a început, astăzi, acțiunea „Let’s Do It, Romania!”.

În stradă au ieșit 12.000 de voluntari, în toate zonele din județ, fiecare voluntar a primit saci și mănuși, iar la finalul acțiunii sacii au fost ridicați de operatorii de salubrizare.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR