Connect with us

POLITICĂ

Oamenii lui Romanescu! Două ”secretare” în Consiliul Local Tg-Jiu

Postat acum

on

Viitorii consilieri locali liberali nu excelează, la capitolul avere, adică nu dețin proprietăți sau autoturisme de lux, ci înregistrează venituri salariale normale. Cu o singură excepție, aceștia bifează, în declarațiile de avere, la rubrica cu datorii, mai des decât în cea cu depozite bancare și conturi, așa că indemnizația de 1.100 de lei e binevenită. Totuși, cel puțin doi dintre ei se remarcă cu slujbele pe care le-au avut sau încă le mai au: ”secretară” la firma nevestei sau la un salon de înfrumusețare.

Bogdan Bejinaru, secretarul general al PNL Tg-Jiu, angajat al CE Oltenia la Cariera Jilț Nord, va intra în Consiliul Local de pe poziția a doua, lista fiind deschisă de Marcel Romanescu, care a fost reales în funcția de primar. Bejinaru are un salariu de aproximativ 3.300 de lei, lunar, deține două autocamioane și o semiremorcă pe persoană fizică, care nu i-au adus niciun venit, în anul precedent, conform declarației de avere. În trecut a administrat o firmă cu activitate în transporturi Harmony Construct SRL, însă a fost radiată în decembrie 2013. La capitolul active financiare, viitorul consilier local se poate lăuda cu două conturi în care a strâns 2.000 de euro, exceptând fondurile de la două CAR-uri și are împrumuturi mai vechi, de 79.000 de lei, și mai noi, adică din acest an, de 45.000 de lei.

Bejinaru are mari șanse să ocupe unul din cele două posturi de viceprimari, fiind susținut de primarul Romanescu.

Eugen Nodea, profesor de informatică la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, ocupă locul al treilea pe lista PNL Tg-Jiu, iar la capitolul avere se remarcă prin depozite bancare și conturi curente în care deține peste 230.000 de lei.

Ion Slivilescu, economist la o firmă din Tg-Jiu, nu are conturi, ci doar datorii de 72.000 de lei și un venit salarial de 2.750 de lei, lunar.

Lista liberalilor din Consiliul Local Tg-Jiu continua cu Dan Antoniu Ilieș, șeful Secției de Handbal a CSM Tg-Jiu. Până să fie cooptat în funcția de la CSM, Ilieș a fost director economic la SRL-ul familiei, care comercializează ceasuri și bijuterii, potrivit obiectului principal de activitate. Din ambele funcții a câștigat 14.400 de lei, conform declarației de avere.

Pe poziția următoare este Daniela Vulpe, inspector școlar managementul dezvoltării resursei umane, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Daniela Vulpe a fost, până în urmă cu câteva luni, profesor la Școala Gimnazială ”C-tin Brâncuși” din Tg-Jiu și, în același timp, director la Școala Gimnazială Stănești, funcții din care a câștigat în jur de 15.000 de lei.

Claudiu Nicolaie Fiu, vicepreședinte al AJVPS Gorj, și-a câștigat și el locul în CL Tg-Jiu pe lista liberalilor. Averea șefului pescarilor din județ se reduce doar la barcă cu motor și un autoturism. De remarcat este faptul că, figurează ca angajat la firma soției sale, în poziția de ”assistent manager”, adică secretară.

Gabriela Stoichițoiu, intră în Consiliul Local Tg-Jiu de pe poziția de ”director” la o firmă de produse cosmetic, după cum se prezintă pe

Facebook. În realitate, potrivit declarației de avere, este angajată ca secretară la o firmă care deține un studio de înregistrări și un salon de coafură și este plătită cu 1.200 de lei, lunar!

Constantin Semen, președintele a două asociații de proprietari din Tg-Jiu e și el unul din cei care a prins un loc în Consiliul Local. Veniturile de 10.000 de lei, anual, cumulate de la cele două asociații, sunt completate cu cele din calitatea de observator la meciurile de fotbal din campionatul județean, 6.700 de lei, și cu pensia de ofițer în rezervă, 44.800 de lei.

Declarația de avere a viitorului consilier liberal Daniel Tăloi nu apare pe site-ul ANI, iar pe poziția a zecea, ultima ocupată de liberali în CL Târgu Jiu se situează pensionarul Gheorghe Drăgoi.

Claudiu Matei

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Clotilde Armand ar fi pierdut alegerile la Sectorul 1

Postat acum

on

De către

Șoc, în urma renumărării voturilor, la Sectorul 1 București s-a încheiat. Potrivit surselor Antena 3, în urma acțiunii, au fost descoperite diferențe mari între voturile renumărate si cele raportate de secții. Din primele date reiese că, două seri la rând, s-ar fi umblat la buletinele de vot. 10 polițiști au renumărat voturile, fiind un proces destul de dificil, ținând cont că unii saci cu buletine erau uzi și foile lipite între ele. Potrivit surselor citate, există diferențe mari și între voturile obținute de Daniel Tudorache și Clotilde Armand. În cursul zilei de mâine, Parchetul va da un comunicat oficial cu privire la rezultatele renumărării voturilor de la Sectorul 1, anunță Antena 3.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

USR cere strategia de dezvoltare a Gorjului

Postat acum

on

De către

Deputatul USR, Radu Miruță, cere public Consiliului Județean, să prezinta stadiul în care se află Strategia de dezvoltare a ajudețului. Parlamentarul susține că alte județe au aprobat deja strategiile și că autoritățile din Gorj exclud anul 2021, în care Gorjul stă pe loc. „USR Gorj cere Consiliului Judetean Gorj să prezinte o informare corecta, transparentă, în detaliu privind stadiul elaborarii Strategiei de dezvoltare judeteana pentru perioada 2021-2027. Ni se spunea de catre aceeasi entitate în iulie-august anul trecut că Strategia pentru dezvoltarea judetului Gorj 2021-2027 si Planul Strategic Institutional vor fi repede pe masa dezbaterii tuturor factorilor interesati. Suntem aproape la jumatatea anului 2021 si nu stim încă nimic esential despre finalizarea proiectului Strategiei. Cu exceptia unui anunț din 29.04.2021 de pe e-licitatie.ro care ne informează că lucrarea  a fost atribuită executantului, pretul de achiziție  fiind de 501.840 RON. La cum merg lucrurile greu de crezut că noua strategie va fi functională mai devreme de inceputul lui 2022. Ce facem cu 2021 ?  Îl excludem din calendar?”, se arată într-un comunicat emis de formațiunea politică. Liderul USR Gorj, Radu Miruță spune că în județul Olt, strategia județeană a fost aprobată ân data de 16 martie.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Proiect de lege împotriva pașaportului Covid

Postat acum

on

De către

Parlamentarii AUR au anunțat că lucrează la un proiect de lege împotriva pașaportului Covid. Reprezentanții formațiunii politice spun inițiativa parlamentară va sancționa orice discriminare pe motive medicale. „Respingem ideea de a fi discriminaţi pe motive medicale şi nu numai că respingem, lucrăm la un proiect de lege pe care sperăm să-l putem trece prin Parlament, prin care să interzicem orice discriminare pe temei medical, discriminare care dacă este înfăptuită, să fie aspru pedepsită”, a declarat vicepreședintele AUR, Claudiu Târziu. El a mai spus că AUR se va opune introducerii paşaportului de vaccinare şi oricărei alte forme de condiţionare a accesului în spaţii publice şi a călătoriilor.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR