Home / POLITICĂ / Oamenii lui Romanescu! Două ”secretare” în Consiliul Local Tg-Jiu

Oamenii lui Romanescu! Două ”secretare” în Consiliul Local Tg-Jiu

Viitorii consilieri locali liberali nu excelează, la capitolul avere, adică nu dețin proprietăți sau autoturisme de lux, ci înregistrează venituri salariale normale. Cu o singură excepție, aceștia bifează, în declarațiile de avere, la rubrica cu datorii, mai des decât în cea cu depozite bancare și conturi, așa că indemnizația de 1.100 de lei e binevenită. Totuși, cel puțin doi dintre ei se remarcă cu slujbele pe care le-au avut sau încă le mai au: ”secretară” la firma nevestei sau la un salon de înfrumusețare.

Bogdan Bejinaru, secretarul general al PNL Tg-Jiu, angajat al CE Oltenia la Cariera Jilț Nord, va intra în Consiliul Local de pe poziția a doua, lista fiind deschisă de Marcel Romanescu, care a fost reales în funcția de primar. Bejinaru are un salariu de aproximativ 3.300 de lei, lunar, deține două autocamioane și o semiremorcă pe persoană fizică, care nu i-au adus niciun venit, în anul precedent, conform declarației de avere. În trecut a administrat o firmă cu activitate în transporturi Harmony Construct SRL, însă a fost radiată în decembrie 2013. La capitolul active financiare, viitorul consilier local se poate lăuda cu două conturi în care a strâns 2.000 de euro, exceptând fondurile de la două CAR-uri și are împrumuturi mai vechi, de 79.000 de lei, și mai noi, adică din acest an, de 45.000 de lei.

Bejinaru are mari șanse să ocupe unul din cele două posturi de viceprimari, fiind susținut de primarul Romanescu.

Eugen Nodea, profesor de informatică la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, ocupă locul al treilea pe lista PNL Tg-Jiu, iar la capitolul avere se remarcă prin depozite bancare și conturi curente în care deține peste 230.000 de lei.

Ion Slivilescu, economist la o firmă din Tg-Jiu, nu are conturi, ci doar datorii de 72.000 de lei și un venit salarial de 2.750 de lei, lunar.

Lista liberalilor din Consiliul Local Tg-Jiu continua cu Dan Antoniu Ilieș, șeful Secției de Handbal a CSM Tg-Jiu. Până să fie cooptat în funcția de la CSM, Ilieș a fost director economic la SRL-ul familiei, care comercializează ceasuri și bijuterii, potrivit obiectului principal de activitate. Din ambele funcții a câștigat 14.400 de lei, conform declarației de avere.

Pe poziția următoare este Daniela Vulpe, inspector școlar managementul dezvoltării resursei umane, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Daniela Vulpe a fost, până în urmă cu câteva luni, profesor la Școala Gimnazială ”C-tin Brâncuși” din Tg-Jiu și, în același timp, director la Școala Gimnazială Stănești, funcții din care a câștigat în jur de 15.000 de lei.

Claudiu Nicolaie Fiu, vicepreședinte al AJVPS Gorj, și-a câștigat și el locul în CL Tg-Jiu pe lista liberalilor. Averea șefului pescarilor din județ se reduce doar la barcă cu motor și un autoturism. De remarcat este faptul că, figurează ca angajat la firma soției sale, în poziția de ”assistent manager”, adică secretară.

Gabriela Stoichițoiu, intră în Consiliul Local Tg-Jiu de pe poziția de ”director” la o firmă de produse cosmetic, după cum se prezintă pe

Facebook. În realitate, potrivit declarației de avere, este angajată ca secretară la o firmă care deține un studio de înregistrări și un salon de coafură și este plătită cu 1.200 de lei, lunar!

Constantin Semen, președintele a două asociații de proprietari din Tg-Jiu e și el unul din cei care a prins un loc în Consiliul Local. Veniturile de 10.000 de lei, anual, cumulate de la cele două asociații, sunt completate cu cele din calitatea de observator la meciurile de fotbal din campionatul județean, 6.700 de lei, și cu pensia de ofițer în rezervă, 44.800 de lei.

Declarația de avere a viitorului consilier liberal Daniel Tăloi nu apare pe site-ul ANI, iar pe poziția a zecea, ultima ocupată de liberali în CL Târgu Jiu se situează pensionarul Gheorghe Drăgoi.

Claudiu Matei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *