Connect with us

POLITICĂ

Oamenii lui Romanescu! Două ”secretare” în Consiliul Local Tg-Jiu

Postat acum

on

Viitorii consilieri locali liberali nu excelează, la capitolul avere, adică nu dețin proprietăți sau autoturisme de lux, ci înregistrează venituri salariale normale. Cu o singură excepție, aceștia bifează, în declarațiile de avere, la rubrica cu datorii, mai des decât în cea cu depozite bancare și conturi, așa că indemnizația de 1.100 de lei e binevenită. Totuși, cel puțin doi dintre ei se remarcă cu slujbele pe care le-au avut sau încă le mai au: ”secretară” la firma nevestei sau la un salon de înfrumusețare.

Bogdan Bejinaru, secretarul general al PNL Tg-Jiu, angajat al CE Oltenia la Cariera Jilț Nord, va intra în Consiliul Local de pe poziția a doua, lista fiind deschisă de Marcel Romanescu, care a fost reales în funcția de primar. Bejinaru are un salariu de aproximativ 3.300 de lei, lunar, deține două autocamioane și o semiremorcă pe persoană fizică, care nu i-au adus niciun venit, în anul precedent, conform declarației de avere. În trecut a administrat o firmă cu activitate în transporturi Harmony Construct SRL, însă a fost radiată în decembrie 2013. La capitolul active financiare, viitorul consilier local se poate lăuda cu două conturi în care a strâns 2.000 de euro, exceptând fondurile de la două CAR-uri și are împrumuturi mai vechi, de 79.000 de lei, și mai noi, adică din acest an, de 45.000 de lei.

Bejinaru are mari șanse să ocupe unul din cele două posturi de viceprimari, fiind susținut de primarul Romanescu.

Eugen Nodea, profesor de informatică la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, ocupă locul al treilea pe lista PNL Tg-Jiu, iar la capitolul avere se remarcă prin depozite bancare și conturi curente în care deține peste 230.000 de lei.

Ion Slivilescu, economist la o firmă din Tg-Jiu, nu are conturi, ci doar datorii de 72.000 de lei și un venit salarial de 2.750 de lei, lunar.

Lista liberalilor din Consiliul Local Tg-Jiu continua cu Dan Antoniu Ilieș, șeful Secției de Handbal a CSM Tg-Jiu. Până să fie cooptat în funcția de la CSM, Ilieș a fost director economic la SRL-ul familiei, care comercializează ceasuri și bijuterii, potrivit obiectului principal de activitate. Din ambele funcții a câștigat 14.400 de lei, conform declarației de avere.

Pe poziția următoare este Daniela Vulpe, inspector școlar managementul dezvoltării resursei umane, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Daniela Vulpe a fost, până în urmă cu câteva luni, profesor la Școala Gimnazială ”C-tin Brâncuși” din Tg-Jiu și, în același timp, director la Școala Gimnazială Stănești, funcții din care a câștigat în jur de 15.000 de lei.

Claudiu Nicolaie Fiu, vicepreședinte al AJVPS Gorj, și-a câștigat și el locul în CL Tg-Jiu pe lista liberalilor. Averea șefului pescarilor din județ se reduce doar la barcă cu motor și un autoturism. De remarcat este faptul că, figurează ca angajat la firma soției sale, în poziția de ”assistent manager”, adică secretară.

Gabriela Stoichițoiu, intră în Consiliul Local Tg-Jiu de pe poziția de ”director” la o firmă de produse cosmetic, după cum se prezintă pe

Facebook. În realitate, potrivit declarației de avere, este angajată ca secretară la o firmă care deține un studio de înregistrări și un salon de coafură și este plătită cu 1.200 de lei, lunar!

Constantin Semen, președintele a două asociații de proprietari din Tg-Jiu e și el unul din cei care a prins un loc în Consiliul Local. Veniturile de 10.000 de lei, anual, cumulate de la cele două asociații, sunt completate cu cele din calitatea de observator la meciurile de fotbal din campionatul județean, 6.700 de lei, și cu pensia de ofițer în rezervă, 44.800 de lei.

Declarația de avere a viitorului consilier liberal Daniel Tăloi nu apare pe site-ul ANI, iar pe poziția a zecea, ultima ocupată de liberali în CL Târgu Jiu se situează pensionarul Gheorghe Drăgoi.

Claudiu Matei

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Încă un primar PNL trece la PSD

Postat acum

on

De către

Primarul din Arcani a trecut la PSD.”Îi urăm bun venit în echipa PSD Gorj domnului primar al localității Arcani, Aristică Daniel Coiculescu. Relația pe care atât eu cât și Cosmin Popescu o avem cu domnul primar este veche, bazată pe o bună colaborare. L-am susținut de fiecare dată când a avut nevoie, iar domnul primar Aristică Daniel Coiculescu știe că în PSD găsește oricând sprijin în promovarea proiectelor pe care le are pentru comunitatea din Arcani”, este mesajul lui Mihai Weber, de pe pagina de Facebook.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

PMP strânge rândurile! Nicu Davițoiu a candidat pentru funcția de vicepreședinte la Congres

Postat acum

on

De către

Europarlamentarul Eugen Tomac a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, de cei 708 delegaţi cu drept de vot participanţi la Congresul extraordinar al PMP, organizat la Palatul Parlamentului. La Congres a candidat pentru funcția de vicepreședinte și liderul de la Gorj, Nicu Davițoiu.

Tomac a obţinut 705 voturi „pentru”, unul „împotrivă”, alte două voturi fiind anulate, conform rezultatelor anunţate de organizatori.Ca secretar general al PMP a fost validat Ionuţ Simionca.De asemenea, au fost votaţi 29 de vicepreşedinţi ai partidului, printre aceştia aflându-se: Marius Paşcan, Gheorghe Ialomiţianu, Petru Movilă, Dorel Onaca, Florian Bichir, Claudiu Palaz, Ion Ariton, Clement Negruţ, Corneliu Bichineţ, Ştefan Florescu.În conducerea PMP se vor regăsi şi 11 secretari executivi.

Eugen Tomac a mulţumit pentru votul acordat, subliniind că primul obiectiv politic al partidului este crearea, în perioada următoare, a unui „bloc de dreapta” pentru a oferi ţării o alternativă.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Târgu Jiu: O sută de membri și lideri de filiale, la Conferința Județeană a Alternativa Dreaptă Gorj

Postat acum

on

De către

Conferința Județeană a Filialei Gorj a Partidului Alternativa Dreaptă a avut loc, astăzi, la Târgu Jiu. Conducerea centrală a partidului, dar și lideri de organizații județene din țară ai AD au fost prezenți la evenimentul politic de sâmbătă de la Târgu Jiu.

Conferința Județeană a Partidului Alternativa Dreaptă – Filiala Gorj s-a desfășurat sub genericul „Motivație și Inițiativă, Strategie și Dezvoltare”.

„În fața eșecului dovedit al partidelor politice de guvernare, actuale sau trecute (PSD, PNL și USR), a situației economice critice, dramatice în care se află majoritatea populației județului nostru ne-am propus, în cadrul acestei conferințe, dezbaterea și formularea de proiecte viabile pentru: afirmarea consecventă a principiilor conservatoare, creștin-democrate și clasic liberale pentru dezvoltarea și evoluția societății noastre dar și revigorarea economiei locale”, a transmis Lazăr Popescu, președintele AD Gorj.

Alternativa Dreaptă este, potrivit liderilor acestei formațiuni politice, pentru susținerea sectorului energetic, atragerea investițiilor spre diverse domenii ale industriei, agriculturii și transporturilor, ținând cont de speciful local și de posibilitățile zonei; dezvoltarea infrastructurii la un nivel și pe o axă europeană; multiple strategii flexibile de evoluție pentru a contracara efectele negative ale caracterului mono-industrial al județului, aspect la care județul nostru a fost „condamnat” de către guvernanții trecuți și actuali.

La Conferința Județeană au participat membri ai organizațiilor din municipiul Târgu-Jiu și din majoritatea localităților județului.

În prezidiu s-au aflat lideri din conducerea partidului de nivel național, precum președinți AD din alte județe ale țării.

Adela Mîrza, președintele Alternativa Dreaptă, Valentin Licsandru, președintele executiv al Alternativa Dreaptă, Daniel Uncu, vicepreședintele AD pentru relații externe și internaționale și Emil Iulian Mladin, liderul AD Dolj totodată vicepreședinte al AD pe resurse umane le-au vorbit celor o sută de membri ai AD Gorj prezenți la Conferința Județeană, lăudând structura de la Gorj care ocupă primul loc în privința activului de partid la nivel național.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR