Connect with us

POLITICĂ

Oamenii lui Romanescu! Două ”secretare” în Consiliul Local Tg-Jiu

Postat acum

on

Viitorii consilieri locali liberali nu excelează, la capitolul avere, adică nu dețin proprietăți sau autoturisme de lux, ci înregistrează venituri salariale normale. Cu o singură excepție, aceștia bifează, în declarațiile de avere, la rubrica cu datorii, mai des decât în cea cu depozite bancare și conturi, așa că indemnizația de 1.100 de lei e binevenită. Totuși, cel puțin doi dintre ei se remarcă cu slujbele pe care le-au avut sau încă le mai au: ”secretară” la firma nevestei sau la un salon de înfrumusețare.

Bogdan Bejinaru, secretarul general al PNL Tg-Jiu, angajat al CE Oltenia la Cariera Jilț Nord, va intra în Consiliul Local de pe poziția a doua, lista fiind deschisă de Marcel Romanescu, care a fost reales în funcția de primar. Bejinaru are un salariu de aproximativ 3.300 de lei, lunar, deține două autocamioane și o semiremorcă pe persoană fizică, care nu i-au adus niciun venit, în anul precedent, conform declarației de avere. În trecut a administrat o firmă cu activitate în transporturi Harmony Construct SRL, însă a fost radiată în decembrie 2013. La capitolul active financiare, viitorul consilier local se poate lăuda cu două conturi în care a strâns 2.000 de euro, exceptând fondurile de la două CAR-uri și are împrumuturi mai vechi, de 79.000 de lei, și mai noi, adică din acest an, de 45.000 de lei.

Bejinaru are mari șanse să ocupe unul din cele două posturi de viceprimari, fiind susținut de primarul Romanescu.

Eugen Nodea, profesor de informatică la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, ocupă locul al treilea pe lista PNL Tg-Jiu, iar la capitolul avere se remarcă prin depozite bancare și conturi curente în care deține peste 230.000 de lei.

Ion Slivilescu, economist la o firmă din Tg-Jiu, nu are conturi, ci doar datorii de 72.000 de lei și un venit salarial de 2.750 de lei, lunar.

Lista liberalilor din Consiliul Local Tg-Jiu continua cu Dan Antoniu Ilieș, șeful Secției de Handbal a CSM Tg-Jiu. Până să fie cooptat în funcția de la CSM, Ilieș a fost director economic la SRL-ul familiei, care comercializează ceasuri și bijuterii, potrivit obiectului principal de activitate. Din ambele funcții a câștigat 14.400 de lei, conform declarației de avere.

Pe poziția următoare este Daniela Vulpe, inspector școlar managementul dezvoltării resursei umane, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Daniela Vulpe a fost, până în urmă cu câteva luni, profesor la Școala Gimnazială ”C-tin Brâncuși” din Tg-Jiu și, în același timp, director la Școala Gimnazială Stănești, funcții din care a câștigat în jur de 15.000 de lei.

Claudiu Nicolaie Fiu, vicepreședinte al AJVPS Gorj, și-a câștigat și el locul în CL Tg-Jiu pe lista liberalilor. Averea șefului pescarilor din județ se reduce doar la barcă cu motor și un autoturism. De remarcat este faptul că, figurează ca angajat la firma soției sale, în poziția de ”assistent manager”, adică secretară.

Gabriela Stoichițoiu, intră în Consiliul Local Tg-Jiu de pe poziția de ”director” la o firmă de produse cosmetic, după cum se prezintă pe

Facebook. În realitate, potrivit declarației de avere, este angajată ca secretară la o firmă care deține un studio de înregistrări și un salon de coafură și este plătită cu 1.200 de lei, lunar!

Constantin Semen, președintele a două asociații de proprietari din Tg-Jiu e și el unul din cei care a prins un loc în Consiliul Local. Veniturile de 10.000 de lei, anual, cumulate de la cele două asociații, sunt completate cu cele din calitatea de observator la meciurile de fotbal din campionatul județean, 6.700 de lei, și cu pensia de ofițer în rezervă, 44.800 de lei.

Declarația de avere a viitorului consilier liberal Daniel Tăloi nu apare pe site-ul ANI, iar pe poziția a zecea, ultima ocupată de liberali în CL Târgu Jiu se situează pensionarul Gheorghe Drăgoi.

Claudiu Matei

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Proiect de constituire a ATOP, scos de pe ordinea de zi a CJ

Postat acum

on

De către

Acuze la adresa consilierilor județeni, după ce au încercat să scoată de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean, un proiect de constituire a ATOP. Deși trebuie înființat de aproape un an, acesta nu a fost aprobat, iar la ședința de azi, rămânerea lui pe ordinea de zi este incertă. Liderul Partidului Verde, Adrian Tudor, dă vina pe negocierile eșuate, între politicieni. „Acest organism, care trebuia constituit de 8 luni, încă nu este funcțional din cauza negocierilor politice, eșuate, din Consiliul Județean. Bineînțeles că PNL, PSD, PRO ROMÂNIA și PMP nu s-au înțeles și proiectul a fost retras de pe ordinea de zi al ședinței de azi. Partidul Verde atrage public atenția tuturor partidelor din Consiliul Județean Gorj să pună interesul cetățenilor pe primul loc, să renunțe la jocurile politice, favorabile lor, pentru ca ATOP să funcționeze. Este incalificabil cum se ceartă pe niște indemnizații, iar ordinea publică din județ este tratată cu iresponsabilitate”, acuză Adrian Tudor, președintele Patidului Verde Gorj.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Concurs reluat, după ce Corpul de Control a descoperit ilegalități

Postat acum

on

De către

Corpul de Control al prefectului a descoperit o serie de ilegalități, la Primăria Țicleni. Mai exact, echipa de control a stabilit că nu au fost respectate obligațiile stabilite de lege, în vederea organizării unui concurs, pentru ocuparea postului de consilier. „Ultima verificare a fost efectuată la Primăria orașului Țicleni și a avut ca scop verificarea modului în care a fost organizat concursul pentru ocuparea funcției publice de execuție vacante de consilier, clasa I, grad profesional debutant în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Orașului Țicleni. Reprezentații Instituției Prefectului au constatat o serie de abateri (lipsa fișei postului de la dosarul de concurs; pe pagina de Internet a Primăriei Țicleni nu au fost publicate informații necesare cu privire la desfășurarea concursului și nici documentele care trebuie să fie cuprinse în dosarul de concurs etc.), motiv pentru care Corpul de Control al Prefectului a considerat că se impune reluarea procedurii de organizare a concursului de recrutare”, a spus prefectul Corneliu Răducan Morega.
Continuă să citeşti

POLITICĂ

Acuză Guvernul că își bate joc de dosarul Brâncuși. „Mă tem că este cam târziu”

Postat acum

on

De către

Deputatul Mihai Weber acuză guvernul, că a tratat cu dezinteres operele lui Constantin Brâncuși și crede că dosarul de introducere în patrimoniul UNESCO riscă să fie respins. Parlamentarul PSD dă vina pe faptul că instituțiile abilitate nu au făcut nimic, pentru a ajuta la obținerea unui rezultat favorabil ansamblului de la Târgu Jiu, care va intra în dezbaterea comisiei, în prioada următoare. ”Se știe de câteva luni bune că trei grupuri de experți independenți au recomandat ca, de acum încolo, să nu mai fie acceptat în UNESCO niciun dosar cu monumente asociate unui război. Imediat ce am preluat președinția Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, am avut mai multe întâlniri pe acest subiect cu Delegatul Permanent al României la UNESCO, cu specialiștii de la Institutul Național al Patrimoniului, cu reprezentanți ai Ministerului Culturii, ai Ministerului Afacerilor Externe, practic, cu toți cei implicați. Am pus la aceeași masă pe toți cei implicași, dar Guvernul României este cel care are atribuții în relația directă cu UNESCO. Noi, comisia, suntem doar un organism legislativ și consultativ. Mereu am atras atenția că există riscul să ne trezim din nou în situația de a vedea Dosarul Brâncuși amânat. Înțeleg că abia acum reprezentanții României fac demersuri pentru ca decizia atât de tranșantă să fie reanalizată, dar mă tem că este cam târziu”, a declarat deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR