Connect with us

SĂNĂTATE

Cunoscut chirurg, INFECTAT cu COVID-19! PANICĂ printre cadrele medicale și pacienți!

Postat acum

on

Virusul SARS-Cov-2 lovește și medicii din Spitalul Județean de Urgență(SJU) Tg-Jiu, chiar dacă, la nivel declarativ, toate cadrele medicale poartă echipamente de protecție. Un cunoscut medic de la Secția Chirurgie I a unității medicale a fost declarat ca fiind infectat cu noul virus.

Medicul primar chirurgie generală Gheorghe Neață a fost confirmat pozitiv, marți, 13 octombrie a.c., în urma testării SARS-CoV-2. Medicul se află, deocamdată, în carantină la domiciliu, iar până la finalizarea anchetei epidemiologice nu se cunoaște numărul persoanelor cu care acesta a intrat în contact. Vestea că medicul Neață a fost infectat cu SARS-CoV-2 a creat panică printre cadrele medicale de pe Secția Chirurgie I a SJU, dar și printre pacienții cu care acesta a intrat în contact, în ultimele zile.

Surse medicale afirmă că, printre chirurgii din cadrul SJU există o oarecare teamă de a efectua intervenții chirurgicale la persoanele confirmate pozitiv cu COVID-19, iar mare parte dintre pacienți sunt direcționați către Spitalul Tg-Cărbunești.

Până la acest moment, nu se știe dacă medicul Neață a contactat virusul în spital sau în afara acestuia.

Constantin Iancu

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SĂNĂTATE

Peste 100.000 de români s-au vaccinat în 24 de ore

Postat acum

on

De către

Număr record de vaccinați, în ultimele 24 de ore. 105.844 de români s-au imunizat de ieri până azi. Astfel, numărul persoanelor vaccinate a ajuns la 3.711.304, în țara noastră. Peste 2,5 milioane dintre acestea au și a doua doză administrată. 87.497 de persoane s-au vaccinat cu Pfizer, 7.221 cu Moderna, 7.745 cu AstraZeneca și 3.381 cu Johnson&Johnson.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Un singur gorjean, depistat cu COVID 19

Postat acum

on

De către

Un singur gorjean a fost depistat cu COVID 19 în ultimele 24 de ore. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 74 de persoane în carantină la domiciliu/locația declarată și 9.148 de persoane confirmate cu COVID-19, din care 8.647 sunt vindecate, externate și la domiciliu, iar 448 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, a fost confirmat un nou caz de îmbolnăvire, dintr-un total de 100 de teste efectuate.

Până astăzi, 10 mai 2021, ora 14.00, s-au primit 99.733 de doze vaccin anti-Covid și au fost vaccinate 94.616 persoane. Incidența COVID în județul Gorj este 0,27.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

A murit în parcarea centrului de vaccinare. Făcuse rapelul

Postat acum

on

De către

O femeie de 91 de ani, care își făcuse rapelul, a murit în parcarea centrului de vaccinare. Femeii i se administrase cea de a doua doză de vaccin Pfizer cu o oră înainte și își aștepta fiica. Bătrâna a intrat în stop cardio respirator și deși medicii i-au acordat imediat primul ajutor, nu au mai putut să o readucă la viață. Autoritățile din Treviso, unde s-a întâmplat incidentul, au solicitat efectuarea necropsiei, pentru a se determina cauza morții.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR