Home / SĂNĂTATE / Cunoscut chirurg, INFECTAT cu COVID-19! PANICĂ printre cadrele medicale și pacienți!

Cunoscut chirurg, INFECTAT cu COVID-19! PANICĂ printre cadrele medicale și pacienți!

Virusul SARS-Cov-2 lovește și medicii din Spitalul Județean de Urgență(SJU) Tg-Jiu, chiar dacă, la nivel declarativ, toate cadrele medicale poartă echipamente de protecție. Un cunoscut medic de la Secția Chirurgie I a unității medicale a fost declarat ca fiind infectat cu noul virus.

Medicul primar chirurgie generală Gheorghe Neață a fost confirmat pozitiv, marți, 13 octombrie a.c., în urma testării SARS-CoV-2. Medicul se află, deocamdată, în carantină la domiciliu, iar până la finalizarea anchetei epidemiologice nu se cunoaște numărul persoanelor cu care acesta a intrat în contact. Vestea că medicul Neață a fost infectat cu SARS-CoV-2 a creat panică printre cadrele medicale de pe Secția Chirurgie I a SJU, dar și printre pacienții cu care acesta a intrat în contact, în ultimele zile.

Surse medicale afirmă că, printre chirurgii din cadrul SJU există o oarecare teamă de a efectua intervenții chirurgicale la persoanele confirmate pozitiv cu COVID-19, iar mare parte dintre pacienți sunt direcționați către Spitalul Tg-Cărbunești.

Până la acest moment, nu se știe dacă medicul Neață a contactat virusul în spital sau în afara acestuia.

Constantin Iancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *