Connect with us

COMUNITATE

Zi importantă pentru salvamontiștii conduși de gorjeanul Sabin Cornoiu

Postat acum

on

Este o zi importantă pentru salvamontiștii gorjeni și nu numai. Pe 1 august este Ziua Salvamont România. Structura este condusă de gorjeanul Sabin Cornoiu. Acesta transmite un mesaj pentru toți salvamontiștii din județ și din țară.

„Dragi prieteni ai muntelui și ai 𝐒𝐀𝐋𝐕𝐀𝐌𝐎𝐍𝐓 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚, astazi este 1 August – Ziua Salvamont România,  ziua de debut a  lunii 𝐀𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭, cea mai grea lună din an pentru salvamontiști, o lună caracterizată prin foarte multe accidente pe munte, cu cel mai ridicat grad de dificultate și, din păcate, cu cele mai grave afecțiuni medicale.

Împreună trebuie să conștientizăm că prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea noastră, a tuturor, deopotrivă turiști și salvamontiști. Facem eforturi deosebite, ne pregătim permanent, reușim dotări de excepție cu echipament performant de salvare, prim ajutor și intervenție, refacem marcaje și trasee turistice, refacem sau construim refugii de salvare, baze, posturi și cabinete medicale Salvamont, facem acțiuni educative, asigurăm asistența de specialitate, facem patrulări preventive, dar avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră pentru a avea un munte mai sigur și cât mai puține evenimente. Împreună cu celelalte structuri cu responsabilități în salvarea de vieți omenești pe munte, dispeceri SNAU 112 din cadrul STS Serviciul de Telecomunicații Speciale, cei din dispeceratele integrate /comune ISU- SAJ sau dispeceratele Salvamont județene sau cel național, echipajele de pe ambulanțele SAJ sau SMURD, echipajele de pe elicopterele SMURD-IGAV, încercăm permanent să menținem, la cele mai înalte standarde de calitate, desfășurarea activității de 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐭̦𝐢!

𝐒𝐀𝐋𝐕𝐀𝐌𝐎𝐍𝐓 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 lansează proiectul ”-1” prin care ne propunem ca, împreună cu dumneavoastră să facem, in luna August, un pas mic, poate cel mai mic posibil, și să reducem numărul de accidente pe munte, de persoane accidentate grav care au necesitat transport cu ambulanțele SAJ , SMURD sau cu elicopterele SMURD-IGAV și de persoane decedate pe munte măcar cu o singură persoană. De peste 25 de ani, de la an la an numărul de accidente crește constant și îngrijorător și acest fapt trebuie sa fie un mare semnal de alarmă pentru noi toți.

Fiți alături de 𝐒𝐀𝐋𝐕𝐀𝐌𝐎𝐍𝐓 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 în campania ”-1” și haideți să câștigăm împreună măcar un zâmbet pe fața unui turist, a familiei și prietenilor lui.

Cifrele lunii August 2022 :

747 persoane accidentate si salvate de pe munte de către Salvamont

567 acțiuni de salvare ale celor 42 de structuri Salvamont

226 de persoane predate de Salvamont ambulanțelor SAJ, SMURD și elicopterelor SMURD IGAV

12 persoane decedate pe munte predate de salvamontiști serviciului IML

𝐒𝐀𝐋𝐕𝐀𝐌𝐎𝐍𝐓 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚, salvatorii în roșu – culoarea salvatorilor de vieți, întotdeauna prietenii dumneavoastră de nădejde de pe cărările munților!”

.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Firicel, din Las Fierbinți, spectacol la Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Actorul Cuzin Toma, celebru pentru rolul Firicel, din comedia Las Fierbinți, a destins atmosfera, în această seară, la Târgu Jiu. Spectacolul „Doamne ferește!”, a umplut sala teatrului din Târgu Jiu. Alături de Cuzin Toma, pe scena de la Târgu Jiu a urcat și actrița Irina Rădulescu, fiica marelui actor Dem Rădulescu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Gorjul, pe locul doi în Oltenia privind numărul de turiști!

Postat acum

on

De către

Capacitatea de cazare turistică în funcţiune a structurilor de primire turistică din în Regiunea Sud-Vest Oltenia, în semestrul I 2023, a fost de 3519768 locuri-zile, în creștere cu 5,9% fată de semestrul I 2022. Cea mai mare capacitate de cazare în funcțiune a fost înregistrată în județul Vâlcea (54,2%), urmată de județele Gorj (16%), Dolj (12,4%), Mehedinți (10,4%) și Olt (7%), arată Direcția Județeană de Statistică Vâlcea.

În Regiunea Sud-Vest Oltenia, în semestrul I 2023, au fost înregistrate 391616 de sosiri de turiști mai mult cu 23,4% faţă de semestrul I 2022. Cele mai multe sosiri s-au înregistrat în judeţul Valcea (194023, reprezentând 49,5% din totalul regional), iar cele mai puţine sosiri înregistrate au fost în judeţul Olt (15021, reprezentând 3,8% din totalul regional).

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Un cunoscut actor a trecut pe la Stâna „Ștefanu”, de pe Transalpina

Postat acum

on

Un cunoscut actor din România a trecut zilele acestea pe la Stâna „Ștefanu”, de pe Transalpina. A fost întâmpinat chiar de către băcița Mărioara Babu. Denis Hanganu joacă în serialul „Clanul” de la Pro TV.
Actorul a vizitat muzeul de la Stâna „Ștefanu” și s-a delectat cu produsele culinare tradiționale ciobănești. A promis că va reveni pe Transalpina.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK