Connect with us

COMUNITATE

Zâmbetele au îndepărtat norii! Un 1 Iunie maxim pentru copiii din Motru

Postat acum

on

Autoritatea locală din Motru s-a întrecut pe sine, organizând de 1 Iunie ample manifestări pentru sute de copii din municipiu.

Astfel, începând cu orele 10.00, deoarece vremea a fost închisă, artiștii din Motru au fost premiați în incinta Catedralei Ortodoxe, unde s-a lansat și albumul ,,Arte mici”.

La acest eveniment au participat părinți, bunici, copii. Marele premiu i-a fost acordat unei eleve talentate din Novaci și unei eleve din Argeș.

După acest eveniment, atenția sărbătoriților s-a îndreptat spre Primăria Motru unde s-a organizat pentru prima dată ,,Ziua Porților Deschise”.

Pentru câteva ore, copiii au pus stăpânire pe principala instituție a municipiului, birourile funcționarilor fiind transformate în ateliere de pictură și desen iar holurile au fost transformate în spații de expoziție, pardoseala UAT-ului fiind un imens spațiu de desenat.

La Sala de sport din oraș a avut loc apoi un concurs de Cross, unde au participat peste o sută de persoane, fiind premiați 18 copii pe diferite grupe de vârstă.

În jurul orelor 12.00, copiii s-au mutat în holul Casei de Cultură unde sportivii de la judo, lupte, box au făcut demonstrații pe rand în fața micii audiențe.

S-a organizat apoi, în același spațiu, un spectacol la care au participat elevi de la Școala Populară de Artă-Secția Motru și de la Palatul Copiilor Motru.

Delirul a fost maxim când în mijlocul lor au apărut patru mascote, personaje din desene animate, cei mici sărind în brațele acestora pentru o fotografie făcută de părinți.

La orele 14.00, evenimentele au continuat la Stadionul Municipal Motru unde s-a organizat o competiție de fotbal, la care au participat echipe de juniori din oraș dar și din Târgu Jiu și din Severin, jucătorii primind premii din partea primăriei și a primarului Cosmin Morega, făcându-și apariția aici și mascotele, asta spre bucuria sutelor de copii.

Toți participanții au primit dulciuri și răcoritoare, evenimentul fiind transmis pe rețelele de socializare.

Foarte atractivă a fost expoziția cu tehnică de lupta a instituțiilor de forță din zona Motru, Poliție, ISU, Poliție Locală și Jandarmerie. Copiii au putut folosi echipamentele expuse și urca în mașinile de intervenție.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Amendat pentru că și-a făcut nevoile pe stradă

Postat acum

on

De către

Un bărbat din Târgu Neamț a fost amendat de polițiștii locali din Târgu Jiu, care l-au surprins urinând pe stradă. Gestul l-a costat scump pe bărbatul care a fost sancționat și pentru că a consumat băuturi alcoolice. „Un bărbat de 43 ani, din localitatea Târgu Neamț, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 700 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 Republicată, pentru satisfacerea nevoilor fiziologice pe domeniul public al municipiului Târgu Jiu, din zona Victoria pietonal, precum și pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri nepermise”, au comunicat reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Văcuța nehrănită de la Vîrț a ajuns pe mâini bune

Postat acum

on

De către

Bovina de la Vârț, nehrănită de proprietară, o femeie de 76 de ani, a ajuns la Asociația pentru Protecția Animalelor Măriuța. Văcuță a fost hrănită așa cum se cuvine și verificată de veterinar. 

„Colaborăm cu două cabinete veterinare, DORIN VET Calafat și FRANCO VET Craiova. Noi tratam animalele după recomandările date de medici, nu după experienta unora. Astăzi LULU, a vost vizitată de domnul doctor Dorin Dragota.. Consider medicii celor două cabinete nu buni, ci foarte buni profesioniști”, au transmis reprezentanții asociației.

Reamintim că o femeie de 76 de ani din orașul Rovinari s-a ales cu dosar penal săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor. Aceasta nu a asigurat hrană și apă unei bovine pe care o deține, animalul în cauză fiind identificat culcat pe marginea drumului, în localitatea Vârț, lipsită de puteri, în agonie, ca urmare a malnutriției.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Medic din Spitalul Târgu Jiu, confirmat cu Covid

Postat acum

on

De către

Un medic din Spitalul Județean Târgu Jiu a fost confirmat pozitiv cu virusul Covid. Potrivit datelor furnizare de unitatea medicală, și un asistent se află sub tratament, în urma confirmării cu noul coronavirus. Cei doi angajați ai spitalului, medic și asistent, se află acasă, formele de boală nefiind unele grave. „Situația personalului angajat la SJU Târgu-Jiu, infectat cu SARS CoV-2: doi angajați (un asistent medical și un medic, ambii vaccinați și care se află, în prezent, la domiciliu sub tratament) depistați pozitiv în ultimele 14 zile”, au confirmat reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR