Connect with us

COMUNITATE

Zâmbetele au îndepărtat norii! Un 1 Iunie maxim pentru copiii din Motru

Postat acum

on

Autoritatea locală din Motru s-a întrecut pe sine, organizând de 1 Iunie ample manifestări pentru sute de copii din municipiu.

Astfel, începând cu orele 10.00, deoarece vremea a fost închisă, artiștii din Motru au fost premiați în incinta Catedralei Ortodoxe, unde s-a lansat și albumul ,,Arte mici”.

La acest eveniment au participat părinți, bunici, copii. Marele premiu i-a fost acordat unei eleve talentate din Novaci și unei eleve din Argeș.

După acest eveniment, atenția sărbătoriților s-a îndreptat spre Primăria Motru unde s-a organizat pentru prima dată ,,Ziua Porților Deschise”.

Pentru câteva ore, copiii au pus stăpânire pe principala instituție a municipiului, birourile funcționarilor fiind transformate în ateliere de pictură și desen iar holurile au fost transformate în spații de expoziție, pardoseala UAT-ului fiind un imens spațiu de desenat.

La Sala de sport din oraș a avut loc apoi un concurs de Cross, unde au participat peste o sută de persoane, fiind premiați 18 copii pe diferite grupe de vârstă.

În jurul orelor 12.00, copiii s-au mutat în holul Casei de Cultură unde sportivii de la judo, lupte, box au făcut demonstrații pe rand în fața micii audiențe.

S-a organizat apoi, în același spațiu, un spectacol la care au participat elevi de la Școala Populară de Artă-Secția Motru și de la Palatul Copiilor Motru.

Delirul a fost maxim când în mijlocul lor au apărut patru mascote, personaje din desene animate, cei mici sărind în brațele acestora pentru o fotografie făcută de părinți.

La orele 14.00, evenimentele au continuat la Stadionul Municipal Motru unde s-a organizat o competiție de fotbal, la care au participat echipe de juniori din oraș dar și din Târgu Jiu și din Severin, jucătorii primind premii din partea primăriei și a primarului Cosmin Morega, făcându-și apariția aici și mascotele, asta spre bucuria sutelor de copii.

Toți participanții au primit dulciuri și răcoritoare, evenimentul fiind transmis pe rețelele de socializare.

Foarte atractivă a fost expoziția cu tehnică de lupta a instituțiilor de forță din zona Motru, Poliție, ISU, Poliție Locală și Jandarmerie. Copiii au putut folosi echipamentele expuse și urca în mașinile de intervenție.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Se deschide cel mai cunoscut obiectiv turistic de pe Transalpina

Postat acum

on

Se fac ultimele pregătiri pentru redeschiderea celui mai cunoscut obiectiv turistic de pe Transalpina. Este vorba de Stâna Ștefanu, deținută de Marioara Babu, din Novaci. Stâna, care oferă preparate tradiționale ciobănești, este vizitată de mii de turiști an de an. Obiectivul ar fi trebuit să fie deschis pe 1 iunie, însă încă se mai lucrează la punerea în siguranță a șoselei Transalpina. Cel mai probabil totul va fi gata în jurul datei de 10 iunie. Stâna dispune și de un muzeu al portului popular.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Câlnic: Bucurie maximă pentru copii, primarul alături de sărbătoriți

Postat acum

on

De către

Autoritatea locală din Câlnic a fost alături de sărbătoriții zilei de 1 Iunie încă de ieri când primarul le-a oferit copiilor de la școlile și grădinițele de pe raza localității cadouri și distracție cu mascote din desene animate.

„Astăzi am avut din nou imensa bucurie să fiu în mijlocul copiilor, să fiu în mijlocul micuților, dar și mai marilor mei câlniceni. Această bucurie s-a datorat faptului că mâine este 1 Iunie, Ziua internațională a copilului, și, cu această ocazie, am oferit cadouri tuturor elevilor si preșcolarilor care frecventează cursurile școlilor sau grădinițelor de pe raza comunei Câlnic. Am fost primiți cu entuziasm de către copii, iar fericirea li se citea în ochișori. Pe lângă plăsuțele cu dulciuri, micuții mei câlniceni au mai avut parte și de alte surprize, în mijlocul lor fiind astăzi Mickey Mouse și Minnie Mouse. Copiii au fost extraordinar de încântați, iar pentru mine nu există satisfacție mai mare decât aceasta.Dragi mei câlniceni, vă doresc din suflet să aveți copii sănătoși și să vă bucurați de ei și de realizările lor toată viața”, a transmis, miercuri, primarul Dumitru Vulpe.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Cadouri de la copii, pentru micuții internați în spital

Postat acum

on

De către

Micuții internați în Secția Pediatrie a Spitalului Târgu Jiu au primit daruri din partea copiilor de la Grădinița „Samariteanul” din municipiu. Micuții participă la un proiect interjudețean denumit „Și eu vreau să ajut!”, iar în cadrul acestuia, în fiecare lună, ajută anumite persoane prin rugăciuni și mici atenții care arată apreciere, admirație și respect.
Astfel, de Ziua Copilului, micuții pacienți ai Secției Pediatrie au primit jucării, iar cadrele medicale au primit diplome special create de preșcolarii care au vrut să își arate admirația și respectul față de medici și asistente.
„Preșcolarii au dăruit cu bucurie și și-au exprimat dorința de a se deplasa ei personal să înmâneze jucăriile. Nu au putut veni ei, din motive de siguranță pentru ei, dar le-am promis că le vom trimite poze, pentru a vedea încântarea copiilor care au primit jucăriile. Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect”, a spus Tabita Botănel, directorul Grădiniței Samariteanul.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR