Connect with us

EVENIMENTE

Weber: Încep concedierile la CE Oltenia

Postat acum

on

Deputatul PSD, Mihai Weber, critică planul de restructurare elaborat de guvernul PNL, pentru ComplexulOltenia și care prevede diminuarea numărului de anjagați din companie. Liderul social-democrat spune că liberalii voiau să țină ascuns planul supus aprobrii Comisiei Europene, pentru a nu-i afecta la vot, deoarece oamenii i-ar taxa pentru faptul că nu au gândit o strategie, pentru protejarea producătorului de energie.
„Încep concedierile la CE Oltenia. Guvernul liberal a aprobat finanțarea pentru începerea procedurii de restructurare și decarbonare (plan gândit și structurat pe o perioadă de cinci ani). Practic, acest „măr otrăvit” oferit companiei de către guvernarea liberală, înseamnă, în primul rând, concedierea a peste 7.000 de oameni deoarece, conform planului pe care liberalii voiau să-l țină secret până după alegeri, în companie trebuie să mai rămână doar 4.400 de angajați. Interesul actualilor guvernanți devine, astfel, foarte clar.
În România, trebuie distrus tot ce ne poate asigura independența față de alte țări sau privatizat tot ce merge și este profitabil pentru statul român”, a transmis Mihai Weber.
Parlamentarul PSD spune că ajutoarele  acordate în acest an, prin memorandum, ar fi putut fi date încă de anul trecut, deoarece jumătate din cifra de afaceri a companiei se duce pe certificatele de CO2. Prin sprijinirea CEO de stat, unitatea ar fi fost salvată, fără să ajungă la mâna Comisiei Europene. „Practic, ne-am dus la CE să ne impună anumite reguli. Noi nu suntem în stare, ca țară, să ne impunem propriile reguli? Vorbim de o unitate care asigură 20% din necesarul de energie al țării”, a mai adăugat Weber.
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Un târgujian și-a marcat cu creta locul de parcare pentru persoanele cu handicap. FOTO

Postat acum

on

Un târgujian nu a mai chemat autoritățile și și-a marcat singur locul de parcare pentru persoanele cu dizabilități. S-a întâmplat într-o parcare din zona semicentrală a municipiului Târgu Jiu. Pentru marcarea locului de parcare a fost folosită cretă și trasate câteva linii care ar simboliza o persoană în scaun rulant. Astfel de marcaje sunt aplicate numai de către Primăria Târgu Jiu, cu echipamente speciale, dacă persoana respectivă are dreptul la un astfel de loc de parcare. Oricum, în parcări trebuie să fie prevăzute și locuri pentru persoanele cu dizabilități.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Tânăr din Motru, omorât în Anglia

Postat acum

on

Un tânăr din Motru a fost găsit mort în Anglia. Ștefan Stelian Moraru a fost ucis prin înjunghiere. Cadavrul a fost găsit de poliție pe o stradă din apropierea apartamentului în care motreanul stătea alături de un bărbat din Mehedinți. Poliția are deja un cerc de suspecți și se speră prinderea criminalului. Motreanul a plecat de acasă la un cazinou, unde ar fi câștigat peste 2.000 de lire sterline. Ulterior, a fost descoperit mort pe o stradă din apropierea sălii de jocuri. Tragedia a avut loc luni.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Un nou seism s-a produs în urmă cu puțin timp în Gorj!

Postat acum

on

Un nou seism s-a produs în urmă cu puțin timp în Gorj. Cutremurul a avut o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter. A avut loc la o adâncime de 15 kilometri.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR