Connect with us

EVENIMENTE

Weber: Încep concedierile la CE Oltenia

Postat acum

on

Deputatul PSD, Mihai Weber, critică planul de restructurare elaborat de guvernul PNL, pentru ComplexulOltenia și care prevede diminuarea numărului de anjagați din companie. Liderul social-democrat spune că liberalii voiau să țină ascuns planul supus aprobrii Comisiei Europene, pentru a nu-i afecta la vot, deoarece oamenii i-ar taxa pentru faptul că nu au gândit o strategie, pentru protejarea producătorului de energie.
„Încep concedierile la CE Oltenia. Guvernul liberal a aprobat finanțarea pentru începerea procedurii de restructurare și decarbonare (plan gândit și structurat pe o perioadă de cinci ani). Practic, acest „măr otrăvit” oferit companiei de către guvernarea liberală, înseamnă, în primul rând, concedierea a peste 7.000 de oameni deoarece, conform planului pe care liberalii voiau să-l țină secret până după alegeri, în companie trebuie să mai rămână doar 4.400 de angajați. Interesul actualilor guvernanți devine, astfel, foarte clar.
În România, trebuie distrus tot ce ne poate asigura independența față de alte țări sau privatizat tot ce merge și este profitabil pentru statul român”, a transmis Mihai Weber.
Parlamentarul PSD spune că ajutoarele  acordate în acest an, prin memorandum, ar fi putut fi date încă de anul trecut, deoarece jumătate din cifra de afaceri a companiei se duce pe certificatele de CO2. Prin sprijinirea CEO de stat, unitatea ar fi fost salvată, fără să ajungă la mâna Comisiei Europene. „Practic, ne-am dus la CE să ne impună anumite reguli. Noi nu suntem în stare, ca țară, să ne impunem propriile reguli? Vorbim de o unitate care asigură 20% din necesarul de energie al țării”, a mai adăugat Weber.
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENTE

A reclamat la poliție că i s-a furat un salcâm

Postat acum

on

De către

Un bărbat a sunat la 112, să reclame că i-a fost furat un salcâm. Polițiștii l-au depistat pe autor, încă reclamantul l-a iertat. „Poliția Orașului Novaci a fost sesizată prin apelul unic de urgență 112, de către un bărbat din municipiul Slatina, cu privire la faptul că persoane necunoscute au tăiat și sustras un arbore specia salcâm, de pe un teren pe care îl deține în comuna Polovragi. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că aspectele sesizate se confirmă. În urma administrării probatoriului, a fost identificat un tânăr de 27 de ani, din localitatea Polovragi, bănuit de comiterea infracțiunii de furt. Pe parcursul cercetărilor, între părți a intervenit împăcarea”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Luptător gorjean, pe podium la Campionatul Național

Postat acum

on

De către

Un luptător gorjean a cucerit medalia de bronz, la finala Campionatului Național de Seniori, de la Reşiţa, competiție care s-a desfășurat în perioada 25-27 noiembrie. Alexandru Beşliu, de la CSM Târgu Jiu, a concurat la categoria 92 de Kg. În weekend, multiplul campion național a participat, la Reșița, la ultima competiție din acest an, cea mai importantă din calendarul intern la această disciplină.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident cu doi încarcerați la Ursați

Postat acum

on

De către

Pompierii ISU Gorj au fost solicitați în jurul orei 01:30 să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un accident rutier produs in municipiul Tg-Jiu, cartier Ursati în care a fost implicat un autoturism care a parasit partea carosabilă și s-a răsturnat.

La fata locului s-au deplasat 2 autospeciale pentru descarcerare și un echipaj SMURD din cadrul ISU Gorj precum si 2 ambulante din cadrul SAJ Gorj, echipajele de intervenție constatând că în urma evenimentului rutier două persoane de sex masculin erau încarcerate în autovehicul.

S-a intervenit rapid de catre echipajele pentru descarcerare pentru extragerea victimelor prin decopertarea plafonului mașinii. Victimele au primit primul ajutor calificat la fata locului, iar ulterior au fost transportate la Unitatea de Primiti Urgente a Spitalului din Tg-Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR