Home / EVENIMENTE / Weber: Încep concedierile la CE Oltenia

Weber: Încep concedierile la CE Oltenia

Deputatul PSD, Mihai Weber, critică planul de restructurare elaborat de guvernul PNL, pentru ComplexulOltenia și care prevede diminuarea numărului de anjagați din companie. Liderul social-democrat spune că liberalii voiau să țină ascuns planul supus aprobrii Comisiei Europene, pentru a nu-i afecta la vot, deoarece oamenii i-ar taxa pentru faptul că nu au gândit o strategie, pentru protejarea producătorului de energie.
„Încep concedierile la CE Oltenia. Guvernul liberal a aprobat finanțarea pentru începerea procedurii de restructurare și decarbonare (plan gândit și structurat pe o perioadă de cinci ani). Practic, acest „măr otrăvit” oferit companiei de către guvernarea liberală, înseamnă, în primul rând, concedierea a peste 7.000 de oameni deoarece, conform planului pe care liberalii voiau să-l țină secret până după alegeri, în companie trebuie să mai rămână doar 4.400 de angajați. Interesul actualilor guvernanți devine, astfel, foarte clar.
În România, trebuie distrus tot ce ne poate asigura independența față de alte țări sau privatizat tot ce merge și este profitabil pentru statul român”, a transmis Mihai Weber.
Parlamentarul PSD spune că ajutoarele  acordate în acest an, prin memorandum, ar fi putut fi date încă de anul trecut, deoarece jumătate din cifra de afaceri a companiei se duce pe certificatele de CO2. Prin sprijinirea CEO de stat, unitatea ar fi fost salvată, fără să ajungă la mâna Comisiei Europene. „Practic, ne-am dus la CE să ne impună anumite reguli. Noi nu suntem în stare, ca țară, să ne impunem propriile reguli? Vorbim de o unitate care asigură 20% din necesarul de energie al țării”, a mai adăugat Weber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *