DEZVĂLUIRI LOCALE
Vrei să-ți cânte o sârbă la nuntă inspectorul școlar pe Arte? Scoate 12.000 de lei din buzunar și ai închiriat profesorul, pe loc!

Inspectorul școlar pe Arte, Gabriel Victor Popescu, e multifuncțional. Muncește o normă întreagă la Inspectoratul Școlar, predă și câteva ore la Liceul de Arte din Târgu-Jiu iar noaptea, declară în scris, că ar cânta ,,gratis” sârbe pe la nunți, bairamuri și paranghelii. E greu de crezut însă că cel care supervizează activitatea a sute de dascăli din județul Gorj prestează neremunerat activitatea ,,extra”-bănoasă de după program, asta pentru că, formația pe care o manageriază ia pe un eveniment, potrivit inspectorului, nu mai puțin de 12.000 de lei, totul în funcție de distanța unde se derulează acțiunea. Grav este că, în ciuda numărului mare de prestații artistice avute lunar, inspectorul menționând azi că are agenda plină pe câteva luni, acesta nu are în declarația de avere depusă la IȘJ Gorj nici măcar un ban încasat din activitatea de cântăreț pe care atât el cât și soția, profesor de muzică, o practică de ani buni.
Gabriel Victor Popescu, inspectorul pe Arte și Activități extrașcolare din Inspectoratul Școlar Județean poate fi închiriat cu ora! Pare incredibil dar este adevărat, asta pentru că, profesorul, promovat în IȘJ Gorj de fosta conducere pesedistă, cântă din gură, contra cost evident, pe la nunți, botezuri și petreceri. Asta, împreună cu cei patru componenți ai Formației Prefics pe care profesorul a înființat-o, solistă, alături de el, fiind și propria-i nevastă, profesor de muzică la Liceul de Arte din Târgu-Jiu.
Tarifele Prefics sunt ,,aproape” fixe iar solicitantul care îl vrea solist pe domn’ inspector nu prea poate să negocieze, deoarece Popescu are oricum agenda plină, iar o cântare la o nuntă costă 12.000 de lei. A spus-o inspectorul chiar astăzi când, sunat fiind pentru ,,un eveniment” a declarat că la nuntă cântă doar pentru această sumă dar, la data solicitată este deja ocupat!
ANAF-ul, hai și cu mireasa mai suuus!
Inspectorul școlar nu a pomenit azi de vreun contract, de eliberarea vreunei facturi fiscale ori a unei chitanțe pentru banii ceruți pentru evenimentul pentru care a fost contactat.
Cu siguranță aceste acte au dispărut din peisaj și pe pe 21 iulie 2018, când inspectorul Popescu a cântat cu gura la nunta lui Mădălina și Ionuț, conform postării de mai sus, profesorul fiind plătit pentru prestație, dar fără ca acesta să declare suma primită în declarația de avere depusă pe 11 iunie 2019. În ultima declarație de avere a inspectorului școlar, postată pe IȘJ Gorj, Popescu își declară doar salariile primite de la Stat în ultimul an fiscal, nu și activitatea extra, în cauză punându-se problema sensibilă a unei evaziuni fiscale.
Acesta nu este singurul eveniment trecut în agenda Prefics pe 2018, deoarece numeroase au fost și cele prestate în 2019, inspectorul începând cu dreptul și în 2020. De altfel, chiar și când scaunul de la IȘJ Gorj îi tremura serios, Popescu nu a renunțat la activitatea extra, acesta cântând chiar de Revelion la un restaurant din Târgu-Jiu.
Pe motiv că salariatul nu face o ilegalitate, șefii PSD din IȘJ, i-au dat o mână de ajutor lui Popescu și au închis ochii la munca de noapte a respectivului, chiar dacă aceasta nu prea bate cu activitatea lui de la Inspectorat. Asta fie că și șefii au paranghelii în familii și au nevoie de lăutari, fie că profesorul are o vilă în lucru iar din salariul de dascăl i-ar fi fost imposibil să termine casa de 180 de mp, soții având un teren concesionat primit de la Primăria Târgu-Jiu,nimeni nu l-a luat la întrebări pe prestator.
Rămâne de văzut dacă inspectorului general Maria Cochină, liberală la carnet, îi place și acesteia cum îi cântă la ureche, la IȘJ, inspectorul pe Arte. În acest context, poate și ANAF-ul dă un ochi în declarația de avere a inspectorului școlar și o compară cu postările numeroase de pe youtoube ale cuplului Popescu.
DEZVĂLUIRI LOCALE
Video: Tupeu maxim, un șofer din Târgu Jiu a fugit de polițiștii locali

Tupeu de tupeu, astăzi, pentru un șofer oprit de un echipaj al Poliției Locale Târgu Jiu. Acesta nu a vrut să oprească la semnalele polițiștilor și chiar a încercat să de-a cu mașina peste unul dintre agenți. Într-un final a dat cu spatele și a plecat fără să încaseze amenda pe care o pregăteau localii.
DEZVĂLUIRI LOCALE
În timp de AGA și CA dorm, Paraschiv îl angajează ȘEF în Transloc pe amicul său Horhoianu

Concursurile cu ”circuit închis” de la societatea de transport public Transloc SA, deținută de Consiliul Local al Municipiului Tg-Jiu și subvenționată cu 2 milioane de euro, anual, din banii târgujienilor, sunt tolerate de reprezentanții municipalității în Adunarea Generală a Acționarilor, dar și de către Consiliul de Administrație. Practic, la Transloc SA, legile directorului general Mihai Paraschiv sunt mai presus de oricare alt act normativ care ar trebui să reglementeze activitatea societății comerciale.
Transloc SA a scos ”la concurs” un post de ”coordonator activitate ridicări auto” și unul de ”legător de sarcină”. Așa zisul concurs nu respectă regulile minimale de transparență și publicitate, în contextul în care despre acesta s-a știut doar de la avizierul aflat în curtea societății. Procedura aflată în afara cadrului legal este tolerată atât de consilierii locali PNL Emilian David și Ion Slivilescu, reprezentanții municipalității în AGA, cât și de Consiliul de Administrație, dar și de structura de Resurse Umane a societății și de cei desemnați în comisia de evaluare și selecție.
Potrivit procesului-verbal afișat la avizierul Transloc SA, în urma selecției de dosare, pentru fiecare din cele două posturi a fost admis câte un singur candidat. Astfel, pentru postul de legător de sarcină va concura Eduard Teodor Pirici, iar pentru cel de coordonator activitate ridicări auto, singurul dosar admis este cel al lui Sebastian Bogdan Horhoianu, amicul directorului general al Transloc SA, Mihai Paraschiv și colegi, mulți ani, în organizația PNL Tg-Jiu.
Trebuie spus că, în urmă cu mai bine de doi ani, soția lui Horhoianu a fost și ea încadrată, direct, pe un post de economist la Transloc.
Acuzații
Horhoianu deține două spălătorii auto în Tg-Jiu și, în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, a fost consilier al lui Gabor Sandor, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Anterior, Horhoianu a manageriat punctul de lucru de la Tg-Jiu al firmei IFTPR SRL, care deschisese un centru de pregătire profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturi. Până în 2021, firma a fost condusă de către Gabor Sandor, în calitate de preşedinte/proprietar/fondator, potrivit unei scrisori deschise a Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) remisă premierului Nicolae Ciucă și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Printre altele, COTAR semnala faptul că, ”În perioada 2019 – 2022, centrul de pregătire şi perfecţionare profesională SC IFPTR SRL, punctul de lucru din Tg. Jiu, A EFECTUAT CURSURI DE PREGĂTIRE ŞI PERFECŢIONARE PENTRU INSTRUCTORI AUTO ŞI PENTRU PROFESORI DE LEGISLAŢIE RUTIERĂ, FĂRĂ A DEŢINE AUTORIZAŢIE VALABILĂ, eliberată potrivit legislaţiei în vigoare. Această faptă a fost constatată de ISCTR, în urma unui control la inceputul lunii noiembrie 2022, dispunându-se măsura retragerii autorizaţiei centrului de pregătire şi perfecţionare în cauză. (…)Cu alte cuvinte, acest centru de pregătire IFPTR Târgu Jiu, a facilitat în perioada 2019 – 2022, prin încălcarea legii, obţinerea unor certificate de pregătire profesională de instructori auto şi profesori de legislaţie, pentru 66 de persoane. SC IFPTR SRL a fost condusă până în 2021 de către domnul secretar de stat Gabor Sandor, în calitate de preşedinte/proprietar/fondator etc al societăţii/fundaţiei, care ştia cu siguranţă ce se întâmplă la punctul de lucru din Tg. Jiu, pentru că acesta coordona activitatea societăţii pe toată ţara, avea evidenţa fiecărui punct de lucru privind persoanele înscrise la cursuri, tipurile de cursuri şi promovarea candidaţilor la examenele susţinute. Mai mult decât atât, managerul centrului de pregătire din Târgu Jiu a fost în perioada menţionată Bogdan Horhoianu care, după numirea domnului Gabor Sandor în funcţia de secretar de stat, a devenit consilier personal la cabinetul acestuia în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, apoi s-a întors la conducerea centrului de la Târgu Jiu”, precizează sursa citată.
În final, COTAR a cerut transmiterea datelor deţinute la nivelul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii cu privire la faptele săvârşite de către SC IFPTR TG. JIU către instituţiile competente în domeniul legislaţiei penale.
Claudiu Matei
DEZVĂLUIRI LOCALE
Fiul lui Traian Pătrășcoiu, la un pas să preia locul Doinei Isar la SGA Gorj

Conducerea SGA Gorj a transmis referatul de numire în funcția, lăsată vacantă de către Doina Isar de inginer șef la Serviciul de Gospodărire a Apelor, pentru Șerban Pătrășcoiu. Acesta este fiul șefului de la Aparegio și lucrează de șapte ani la Inspecție în cadrul SGA Gorj, după ce anterior a prestat, pentru scurt timp, la Biroul Tehnic.
În prezent, Șerban Pătrășcoiu este inspector în cadrul Biroului Inspecția Apelor. Nu se laudă cu amenzi date singur ci, doar in echipa cu colegii de la Craiova, acesta fiind inginer cu specializare instalații fitosanitare. Promovarea lui Șerban Pătrășcoiu este vehiculată însă de mai mult timp, încă de când postul avea ocupant pe Doina Isar care însă abia recent a intrat la pensie. Postul va fi ocupat în interimat până la organizarea unui concurs.