Connect with us

EVENIMENTE

Vrea să modernizeze comuna, cu bani europeni

Postat acum

on

Autoritățile din comuna Plopșoru nu se cramponează în criza creată de Coronavirus. Primarul Grigorie Petre spune că investițiile pentru dezvoltarea localității și pentru îmbunătățirea vieții locuitorilor continuă, în acest an. În următoarea perioadă, vor fi modernizate și dotate căminele culturale din satele Olari și Ceplea și drumurile sătești din satele Olari, Plopșoru, Sărdănești, Văleni și a unor drumuri agricole în lungime de 12 km. De asemeni, urmează a fi modernizate și dotate școlile din comună, dar vor continua și lucrări de canalizare apă menajeră și de asfaltare. Restaurarea și modernizarea monumentului istoric Casa Tomovici din satul Plopșoru se află pe lista de lucrări, ca și construirea grădiniței din satul Olari, restaurarea Bisericii Sf. Nicolae din satul Cursaru, care este monument istoric, construirea monumentului Recunoștinței Creștine în satul Ceplea și construirea sistemului de distribuție a gazelor naturale în satele Olari, Plopșoru, Sărdănești, Văleni, Izvoarele, Ceplea, Broșteni, Cursaru, Broștenii de Sus, Deleni și Piscuri.
În ultimii ani, autoritățile din comuna Plopșoru au accesat fonduri europene, pentru a moderniza drumuri agricole, astfel încât localnicii să se poată deplasa cu ușurință, indiferent de anotimp, spre terenurile din care își câștigă existența. Până acum, au fost făcute lucrări în satele Olari, Plopșoru, Sărdănești, Văleni, Izvoarele, Ceplea și Cursaru. În paralel s-au accesat fonduri pentru reabilitarea și modernizarea dispenarului comunal, pentru continuarea lucrărilor de canalizare apă menajeră, în Olari, Plopșoru, Sărdănești, Văleni și pentru proiectare lucrari de asfaltare în satele Izvoarele, Ceplea, Broșteni, Cursaru, Broștenii de Sus. O altă prioritate a vizat reabilitarea Școlii Nicolae Tomovici, din satul Plopșoru și implementarea proiectului de gestionare a deșeurilor și dotarea fiecărei gospodării cu europubele.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Caz de pestă, confirmat la Drăguțești

Postat acum

on

De către

Un fond de vânătoare monitorizat, la Drăguțești, după ce un mistreț a fost confirmat cu pestă. Animalul a fost găsit agonizând, săptămâna trecută, iar un localnic a alertat autoritățile. Reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare au ridicat porcul mistreț și au efectuat analize de laborator, care au stabilit că animalul era infestat. Întreaga comună este acum în alertă, după ce mai mulți porci, de data aceasta din gospodăriile localnicilor, au ridicat suspiciuni și se efectuează analize.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Se închide circulația rutieră pe Transalpina, în zona Rânca

Postat acum

on

În week-end se închide circulația rutieră pe cea mai înaltă șosea din țară, Transalpina. Motivul este legat de organizarea Campionatului Național de Viteză în Coastă.

„Având în vedere competiția de automobilism sportiv „Etapa a II-a a Trofelului Național Masters de Viteză în Coastă-Transalpina Masters Challenge-TNMVC Rânca 2023” vă informăm că în zilele de 10 și 11 Iunie a.c., pe DN 67C Rânca, între km 17+000-22+000 traficul rutier pe acest tronson de drum va fi închis între orele  09:00-13:00 și 14:00-18:00.”, conform IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Tânăr arestat, după ce și-a bătut concubina. Femeia a ajuns la spital

Postat acum

on

De către

Un tânăr din Rovinari a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, după ce și-a bătut concubina. Femeia de 41 de ani a fost cea care a sesizat poliția. ”Din cercetări, polițiștii au stabilit că în urma unui conflict spontan, bărbatul de 28 de ani i-ar fi aplicat mai multe lovituri concubinei sale. În urma agresiunii, femeia a fost internată la spital și a fost supusă unei intervenții chirurgicale. Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului și l-au reținut pentru 24 de ore, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de violență în familie. Ieri, bănuitul a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR