Connect with us

EVENIMENTE

Vrea să modernizeze comuna, cu bani europeni

Postat acum

pe

Autoritățile din comuna Plopșoru nu se cramponează în criza creată de Coronavirus. Primarul Grigorie Petre spune că investițiile pentru dezvoltarea localității și pentru îmbunătățirea vieții locuitorilor continuă, în acest an. În următoarea perioadă, vor fi modernizate și dotate căminele culturale din satele Olari și Ceplea și drumurile sătești din satele Olari, Plopșoru, Sărdănești, Văleni și a unor drumuri agricole în lungime de 12 km. De asemeni, urmează a fi modernizate și dotate școlile din comună, dar vor continua și lucrări de canalizare apă menajeră și de asfaltare. Restaurarea și modernizarea monumentului istoric Casa Tomovici din satul Plopșoru se află pe lista de lucrări, ca și construirea grădiniței din satul Olari, restaurarea Bisericii Sf. Nicolae din satul Cursaru, care este monument istoric, construirea monumentului Recunoștinței Creștine în satul Ceplea și construirea sistemului de distribuție a gazelor naturale în satele Olari, Plopșoru, Sărdănești, Văleni, Izvoarele, Ceplea, Broșteni, Cursaru, Broștenii de Sus, Deleni și Piscuri.
În ultimii ani, autoritățile din comuna Plopșoru au accesat fonduri europene, pentru a moderniza drumuri agricole, astfel încât localnicii să se poată deplasa cu ușurință, indiferent de anotimp, spre terenurile din care își câștigă existența. Până acum, au fost făcute lucrări în satele Olari, Plopșoru, Sărdănești, Văleni, Izvoarele, Ceplea și Cursaru. În paralel s-au accesat fonduri pentru reabilitarea și modernizarea dispenarului comunal, pentru continuarea lucrărilor de canalizare apă menajeră, în Olari, Plopșoru, Sărdănești, Văleni și pentru proiectare lucrari de asfaltare în satele Izvoarele, Ceplea, Broșteni, Cursaru, Broștenii de Sus. O altă prioritate a vizat reabilitarea Școlii Nicolae Tomovici, din satul Plopșoru și implementarea proiectului de gestionare a deșeurilor și dotarea fiecărei gospodării cu europubele.

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Tamponare pe Calea București în Târgu Jiu

Postat acum

pe

Un eveniment rutier a avut loc, în urmă cu scurt timp, pe Calea București, în Târgu Jiu. S-au înregistrat doar pagine materiale și nu victime.

 

Continuă să citești

EVENIMENTE

S-a înjunghiat în abdomen pentru că făcea parte dintr-o sectă?! Întrebările polițiștilor de la Investigații Criminale

Postat acum

pe

Un bărbat din Tîrgu Jiu și-a pus capăt zilelor, la finalul lunii ianuarie, asemenea vechilor samurai japonezi. În vârstă de 56 de ani, acesta s-a înjunghiat în abdomen, cu un cuțit. A făcut-o în baia apartamentului său dintr-un cartier din oraș. A murit, iar ancheta morții sale nu s-a finalizat. Ieri, vecinii decedatului, acesta locuind în municipiu pe strada Nicolae Titulescu, au fost întrebați dacă știau că bărbatul sa fi făcut parte dintr-o sectă. Polițiștii erau de la Investigații Criminale spun locatarii imobilului.

Pe 26 ianuarie, cadavrul bărbatului de 56 de ani a fost descoperit, într-un lac de sânge, de mama acestuia. Femeia a alerta poliția care a constatat decesul. În urmă, sinucigașul a lăsat și un carnet cu însemnări destinate mamei sale. „Din cercetările efectuate a reieşit faptul că un bărbat de 56 de ani din localitate era căzut în baia locuinţei. El prezenta o plagă înjunghiată în zona toracelui. În locuinţă a fost găsit un carnet cu menţiuni făcute de victima, adresate mamei sale”, au arătat reprezentanții Poliției din Tîrgu Jiu, la acea vreme.

Cadavrul sinucigașului a fost transportat, imediat după, la Serviciul de Medicină Legală, în vederea realizării necropsiei. În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă și urmau să stabilească cu exactitate cauzele sinuciderii. La o lună și jumătate de la evenimentul tragic ancheta nu s-a finalizat, polițiștii căutând indicii legate de motivația gestului sinucigaș.

Continuă să citești

EVENIMENTE

Omorât de roata desprinsă de la un camion

Postat acum

pe

Un bărbat a fost omorât pe o terasă, de roata unui camion, ce s-a desprins în mers. Tragicul eveniment s-a întâmplat în localitatea Mărășești, din Vrancea. Victima se afla pe terasa unui motel, situat pe Drumul European 85. Potrivit primelor informații oferite de polițiști, din cauza unor defecțiuni tehnice, roata din spate a unui camion s-ar fi desprins și ar fi lovit bărbatul de 62 de ani, care a murit în urma loviturii, decesul fiind constatat de echipajul ambulanței ce a venit la fața locului. Polițiștii au deschis un dosar penal, pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul.

 

Continuă să citești

Târgu Jiu
Senin
06:5318:22 EET
Se simt: 3°C
Vânt : 6km/h SW
Umiditate : 51%
Presiunea aerului: 1022.01mbar
Indexul UV: 0
LuniMarțiMiercuri
12/-3°C
8/0°C
6/-1°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI