Connect with us

ACTUALITATE

Vrea să închidă insulița de pe Jiu

Postat acum

on

Autoritățile locale vor să închidă insulița de pe Jiu, din cauza iubitorilor de adrenalină, care au transformat zona în pistă pentru drifturi. În fiecare noapte, numeroși tineri se adună în spațiul înconjurat de apă și turează la maxim motoarele, în timp ce-și testează îndemânarea la volan. Primarul Marcel Romanescu a propus închiderea insuliței, pentru autoturisme, după ora 22:00, decizia fiind luată în urma numeroaselor reclamații, venite de la cetățenii care locuiesc în cartierul Bicaz. „Sunt mai multe sesizări de la cei care locuiesc în zona Bicaz, pentru cei care ajung în zona insuliței. Există persoane care nu înțeleg destinația acelei zone de pe insuliță și aseară, împreună cu poliția locală, cu directori din cadrul primăriei, am mers să discutăm cu cetățenii și cred că prima măsură pe care o vom lua va fi chiar în ședința de luni a Consiliului Local, când vom declara zona respectivă ca zonă de promenadă. În felul acesta, nu interzicem accesul mașinilor, mai ales pentru evenimentele ce se organizează în zonă, ci interzicem circulația după ora 22:00. Vrem ca după ora 22:00 să fie interzisă circulația pe insuliță, pentru a dezvolta un cartier liniștit, cum era în trecut”, a declarat Marcel Romanescu.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Salariile românilor, cele mai mici din Europa

Postat acum

on

De către

Salariul minim al românilor este cel mai mic din Uniunea Europeană. Un angajat din țară noastră primesc mai puțin decât unul din Guatemala. În timp ce la noi, salariul este de 308 euro, în Guatemala este de 320 de euro. Salariații plăți cel mai bine sunt în București, acolo unde salariul mediu trece de 4.600 de lei.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Au venit conductele! Încep lucrările la Cîlnic, Telești, Rovinari și Bîlteni

Postat acum

on

De către

Într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare, Lia Olguța Vasilescu spune că pe șantierul Firului II Isvarna-Craiova au ajuns conductele necesare, motiv pentru care antreprenorul va începe lucrările săptămâna viitoare, în județul Gorj.

”Încheiem această săptămână de lucru cu vești bune de pe șantierul Firului II Isvarna – Craiova: au ajuns în teren conductele pentru contractul DJ-CL-18, astfel că, de săptămâna viitoare antreprenorul va demara lucrările. Acesta este ultimul din cele șase contracte în care a fost împărțit Firul II Isvarna – Craiova, iar lucrările se vor desfășura în localitățile Câlnic, Telești, Rovinari și Bâlteni, din județul Gorj”, spune primarul municipiului.

Până în acest moment s-a introdus conductă nouă pe o lungime totală de 21.797 metri și s-au reabilitat 3.822 metri. În total, Firul II Isvarna – Craiova presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

FOTO. Aglomerație de la prima oră, la Rânca

Postat acum

on

De către

Cei care vor să urce în stațiunea Rânca, în acest week-end, trebuie să se aștepte din nou la cozi. În centrul stațiunii, în zona pârtiei și a teraselor, este aglomerație de la primele ore. Imaginile arată că turiștii au ieșit la zăpadă, profitând de vremea bună, după ce, în ultima săptămână, în zonă a fost viscol și drumul ce leagă Rânca de orașul Novaci a fost chiar închis. Cea mai mare problemă o constituie lipsa locurilor de parcare, pentru care nu s-a găsit încă o rezolvare. Așa că, persoanele care și-au planificat să meargă în zonă trebuie să ia în calcul acest aspect, pentru a nu fi nevoite să se întoarcă din drum.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR