Connect with us

ULTIMA ORĂ

VIP-urile internate la Infecțioase, cu aer condiționat și frigider în salon, din donații! UPDATE : PRECIZAREA MANAGERULUI VIENESCU

Postat acum

on

 

Șefii Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, cei care au fost confirmați cu COVID-19 și internați în Secția Boli Infecțioase a unității medicale, în pavilionul în care, de obicei, funcționează Oncologia, beneficiază de tot confortul. Și nu pentru că s-ar fi zbătut pentru ca spitalul, din conducerea căruia fac parte, să fie unul modern, ci pentru că, sub pretextul unor acte filantropice, unitatea a primit unele donații pentru dotarea saloanelor în care sunt internați bolnavii de COVID-19. Numai că, donațiile, adică frigider și aer condiționat, au ajuns în saloanele în care sunt internate VIP-urile, susțin unele surse.

Dumitru Vienescu, managerul SJU Tg-Jiu, confirmat cu SARS-CoV-2 pe 1 mai a.c., și internat la Boli Infecțioase două zile mai târziu, e deja de 15 zile în spital.
Cum condițiile din pavilionul Oncologie, în care sunt internați cei confirmați, nu sunt tocmai de un spital modern, unii s-au zbătut să-i creeze confort managerului și celor din conducerea unității medicale. Astfel, trei frigidere, cumpărate și donate de societatea Artego SA au ajuns în saloanele VIP-urilor, doar obrazul subțire, cu donație se ține. Așa că saloanele în care e internat Vienescu, directorul de îngrijiri Claudia Motea și angajatele de la TESA au fost dotate cu frigider.
La câteva ore după ce a fost numită director medical, Elena Vlad a afirmat, public, că unitatea medical are nevoie de două aparate de aer condiționat.
”Pentru structura ATI COVID organizată în fosta locație Oncologie, Pasarelă, este nevoie urgentă de două aparate de aer condiționat. Acolo este internată în acest moment o pacientă în stare gravă, iar activitatea medicală se desfășoară în combinezon non-stop în condițiile în care temperatura afară a crescut, ca să nu mai vorbim de confortul termic al pacientului critic”, a precizat Elena Vlad pe pagina de facebook.
Pe data de 11 mai, adică în cea de-a doua zi, și ultima, în care medicul Elena Vlad a deținut funcția de director medical, la spitalul de la Pasarelă au ajuns două purificatoare de aer marca Philips, cumpărate de firma Becubaraj SRL cu 1.099 de lei/bucata și donate unității medicale.
Aceleași surse afirmă că unul din cele două aparate de aer condiționat a ajuns în salonul ”pacientului critic” Vienescu.

 

Culmea e că pe factura care le-a însoțit și pe care s-a făcut mențiunea ”s-au preluat 2 aparate de către dna Laura Gheorghe”, apare și parafa medicului Elena Vlad (?!).
Trebuie precizat și faptul că singurul pavilion din spital unde există circuit epidemiologic este cel de la Oncologie, în rest, acestea lipsesc cu desăvârșire, pentru că cel de la Infecțioase nu se poate numit în acest fel, fiind total neconform.

Mai mult, neexistând circuite, îngrijitoarele de la spital sunt nevoite să le furnizeze hrana celor infectați cu COVID-19, pe la ferestre, prin exteriorul pavilionului de la Oncologie. În secțiile Infecțioase și dermatologie, acolo unde sunt internați suspecții de COVID-19, masa e servită pe holori, pe un scaun aflat în fața fiecărui salon.

PRECIZARE. Dumitru Vienescu, manager SJU: „Nu este adevărat. Nu am nici frigider, nici aer condiționat în salon și nici nu vreau. Nu am avut nicio preferință, sunt un pacient, ca oricare altul. Acele aparate, de care s-a spus că au fost achiziționate, au fost pentru ATI. Eu nu am nevoie de condiții preferențiale, pentru că nu este o problemă asta. Cred că oricine își dorește să fie acasă, cu familia, nu într-un salon de spital, chiar dacă ar fi cine știe ce condiții. Izolarea este o problemă și cu cât este mai lungă, cu atât este mai apăsătoare. În plus, aparatele de aer condiționat nu sunt recomandate în spațiile în care sunt pacienți cu Covid, pentru că aerul condiționat împrăștie virușii”.

 

Ionel Marin

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

DOCUMENT EXCLUSIV! Pădurea din Bumbești Jiu, tăiată ILEGAL! Cazul, de competența Parchetului Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Ies la iveală noi informații in ceea ce privește defrișările „la ras” de pădure din Bumbești Jiu. Din informațiile obținute de jurnaliștii gorjexpres.ro reiese faptul că pădurea respectivă a fost tăiată ilegal. Mai mult decât atât, se suspectează că anumiți angajați ai Gărzii Forestiere au incercat să mușamalizeze acest caz. Cazul este de competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Raportul inițial, realizat de unul dintre angajații Gărzii Forestiere a fost întocmit fără ca angajatul respectiv să meargă în teren.

„PUNCTUL DE VEDERE înregistrat la Garda Forestieră Rm Vâlcea sub numărul 5484 /05.04.2021, întocmit de către domnul consilier superior Miu Liviu s-a efectuat :  ,, fără a avea toate informațiile necesare unei analize exhaustive și este foarte posibil ca analiza să nu aibă relevanța scontată  ’’ și fără deplasarea pe teren a domnului consilier superior Miu Liviu”, se arată în document.

In raport se mai menționează că:

„Petițiile menționate mai sus au fost rezoluționate spre soluționare Gărzii Forestiere Județene Mehedinți – Gorj, iar la nivelul gărzii județene s-au rezoluționat domnului consilier superior Simionescu Nicu Gabriel.

Domnul consilier Simionescu Nicu Gabriel s-a deplasat pe teren, a încheiat un proces verbal de control al exploatării în parchetul despre care se făcea referire în sesizare și nu a constatat nereguli.S-a procedat la întocmirea raportului de activitate de către domnul consilier superior Simionescu Nicu Gabriel și a fost depus spre verificare subsemnatului,în calitate de  șef de serviciu .

Șeful de serviciu ( Dinucă Nicolae Cătălin) după ce a analizat raportul și prevederile amenajamentului silvic a dispus în data de 26.03.2021  refacerea raportului cu aplicarea prevederilor legii 171 / 2010 R , art. 14,alin 1, litera c. APV -ul nr.2100 1671 00610 constituit în UP I Bumbești, UA 601C, a fost aprobat și autorizat la exploatare cu încălcarea prevederilor Ord. MMAP nr.1238/13.08.2015 prin care s-a aprobat amenajamentul silvic întocmit pentru Obștea  Bumbești”.

În urma deplasării in teren, dar și a consultării cu specialiștii Gărzii Forestiere Mehedinți, au apărut și neregulile.

„(…) prin care se precizează : ,, la constituirea actului de punere în valoare nr.2100167100610 au fost încălcate dispozițiile normelor tehnice ( NT 3 și NT 5 ) în vigoare, prin extragerea exemplarelor din speciile de cireș și gorun, în acest caz fiind aplicabile dispozițiile art.14 alin (1) lit c din legea 171 / 2010 ’’ .

– (…)prin care se precizează :

,, Prin extragerea exemplarelor de cireș al căror diametru mediu nu depășește 17 cm s-au încălcat și  dispozițiile și recomandările  cu caracter general din cap.7 al Ord. MAPPM nr.1650/2000 prin care se se stabilea promovarea regenerării unor specii valoroase rar întâlnite ( paltin, frasin, cireș, sorb).

   Întrucât  legislația silvică nu prevede aplicarea unor măsuri contravenționale consider că modul de soluționare  și aplicarea unor sancțiuni este de competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu deoarece au fost încălcate niște prevederi ale unor ordine de  ministru  ” .

Raportul cu constatarea a încălcării legii a fost trimis mai departe către Garda Forestieră Vâlcea, cu propunerea de trimitere la Parchet, acolo unde zace la sertar de mai bine de o lună.

Specialiștii au calculat și prejudiciul.

Rămâne de văzut dacă autoritățile vor lua in continuare măsurile care se impun și dacă raportul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

De azi, cei care se întorc din Grecia intră în carantină

Postat acum

on

De către

Grecia a intrat, de azi, în zona roșie, iar turiștii care se întorc din concedii intră în carantină pentru 14 zile. Sunt însă și excepții. Persoanele vaccinate nu trebuie să mai stea izolați. Excepţie fac și minoriicu vârste între 6 şi 16 ani, care prezintă un test negativ la vamă. Sunt două mii de cazuri pe zi în Grecia, iar autoritățile au anunțat impunerea unor noi restricţii. Mulți români și-au scurtat vacanțele și s-au întors de ieri în țară, pentru a evita carantinarea.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Încep noi proteste la CEO

Postat acum

on

De către

Reîncep protestele la Complexul Energetic Oltenia. De la jumătatea lunii august, acestea se reiau, după același program aplicat în pichetările pentru aprobarea legii privind reducerea vârstei de pensionare. Liderul Sindicatului Solidaritatea, Nicu Bunoaica, anunță că, din 16 august, va protesta împotriva posturilor de inspectori sociali, pe care le vrea desființate. „Fac apel către toți minerii și energeticienii, ca pe data de 16 august să ne adunăm la sediul executiv CEO, pentru că voi iniția un protest pentru desființarea departamentului de inspectori sociali, Programul va fi de la ora 9:00 la 12:00 li de la 16:00 la 18:00”, este mesajul lui Nicu Bunoaica.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR