Connect with us

ULTIMA ORĂ

VIP-urile internate la Infecțioase, cu aer condiționat și frigider în salon, din donații! UPDATE : PRECIZAREA MANAGERULUI VIENESCU

Postat acum

on

0 Shares

 

Șefii Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, cei care au fost confirmați cu COVID-19 și internați în Secția Boli Infecțioase a unității medicale, în pavilionul în care, de obicei, funcționează Oncologia, beneficiază de tot confortul. Și nu pentru că s-ar fi zbătut pentru ca spitalul, din conducerea căruia fac parte, să fie unul modern, ci pentru că, sub pretextul unor acte filantropice, unitatea a primit unele donații pentru dotarea saloanelor în care sunt internați bolnavii de COVID-19. Numai că, donațiile, adică frigider și aer condiționat, au ajuns în saloanele în care sunt internate VIP-urile, susțin unele surse.

Dumitru Vienescu, managerul SJU Tg-Jiu, confirmat cu SARS-CoV-2 pe 1 mai a.c., și internat la Boli Infecțioase două zile mai târziu, e deja de 15 zile în spital.
Cum condițiile din pavilionul Oncologie, în care sunt internați cei confirmați, nu sunt tocmai de un spital modern, unii s-au zbătut să-i creeze confort managerului și celor din conducerea unității medicale. Astfel, trei frigidere, cumpărate și donate de societatea Artego SA au ajuns în saloanele VIP-urilor, doar obrazul subțire, cu donație se ține. Așa că saloanele în care e internat Vienescu, directorul de îngrijiri Claudia Motea și angajatele de la TESA au fost dotate cu frigider.
La câteva ore după ce a fost numită director medical, Elena Vlad a afirmat, public, că unitatea medical are nevoie de două aparate de aer condiționat.
”Pentru structura ATI COVID organizată în fosta locație Oncologie, Pasarelă, este nevoie urgentă de două aparate de aer condiționat. Acolo este internată în acest moment o pacientă în stare gravă, iar activitatea medicală se desfășoară în combinezon non-stop în condițiile în care temperatura afară a crescut, ca să nu mai vorbim de confortul termic al pacientului critic”, a precizat Elena Vlad pe pagina de facebook.
Pe data de 11 mai, adică în cea de-a doua zi, și ultima, în care medicul Elena Vlad a deținut funcția de director medical, la spitalul de la Pasarelă au ajuns două purificatoare de aer marca Philips, cumpărate de firma Becubaraj SRL cu 1.099 de lei/bucata și donate unității medicale.
Aceleași surse afirmă că unul din cele două aparate de aer condiționat a ajuns în salonul ”pacientului critic” Vienescu.

 

Culmea e că pe factura care le-a însoțit și pe care s-a făcut mențiunea ”s-au preluat 2 aparate de către dna Laura Gheorghe”, apare și parafa medicului Elena Vlad (?!).
Trebuie precizat și faptul că singurul pavilion din spital unde există circuit epidemiologic este cel de la Oncologie, în rest, acestea lipsesc cu desăvârșire, pentru că cel de la Infecțioase nu se poate numit în acest fel, fiind total neconform.

Mai mult, neexistând circuite, îngrijitoarele de la spital sunt nevoite să le furnizeze hrana celor infectați cu COVID-19, pe la ferestre, prin exteriorul pavilionului de la Oncologie. În secțiile Infecțioase și dermatologie, acolo unde sunt internați suspecții de COVID-19, masa e servită pe holori, pe un scaun aflat în fața fiecărui salon.

PRECIZARE. Dumitru Vienescu, manager SJU: „Nu este adevărat. Nu am nici frigider, nici aer condiționat în salon și nici nu vreau. Nu am avut nicio preferință, sunt un pacient, ca oricare altul. Acele aparate, de care s-a spus că au fost achiziționate, au fost pentru ATI. Eu nu am nevoie de condiții preferențiale, pentru că nu este o problemă asta. Cred că oricine își dorește să fie acasă, cu familia, nu într-un salon de spital, chiar dacă ar fi cine știe ce condiții. Izolarea este o problemă și cu cât este mai lungă, cu atât este mai apăsătoare. În plus, aparatele de aer condiționat nu sunt recomandate în spațiile în care sunt pacienți cu Covid, pentru că aerul condiționat împrăștie virușii”.

 

Ionel Marin

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Prefectul Iulian Popescu: Vinul Brâncuși, un omagiu adus geniului sculpturii mondiale

Postat acum

on

De către

De Ziua Națională Brâncuși, la 148 de ani de la nașterea titanului din Hobița, a fost lansat la Târgu Jiu un vin de colecție, dedicat gorjeanului care a revoluționat arta modernă. Această ediție unică de vin, de 1890 de sticle, câte una pentru fiecare kilometru din călătoria epică a lui Brâncuși de la Hobița la Paris, reprezintă un tribut adus moștenirii sale culturale și parcursului său remarcabil.

„Este un proiect de comunitate, la care am început să lucrăm acum mai bine de 8 luni și în care au fost implicați mulți iubitori de Brâncuși. Așa a luat naștere un vin unic, dialog între două lumi: robustețea soiului originar românesc – Fetească Neagră – cultivat în inima Gorjului, ce reflectă conexiunea sa indisolubilă cu Gorjul, și eleganța – Syrah-ului – ce simbolizează triumful lui Brâncuși pe arena internațională a artei. Acest cupaj a fost realizat de un cetățean francez, vinificatorul Laurent Pfeffer, stabilit de peste 10 ani în România, chiar la granița Gorjului cu Mehedințiul”, a transmis prefectul județului Gorj, Iulian Popescu.

„Designul identității vizuale și etichetei, realizat de TARNOVSKI Branding Studio, reflectă fidel spiritul operei brâncușiene, fiind o punte între creația lui Brâncuși și experiența gustativă a acestui vin, cu o sticlă elegantă și minimalistă, care evocă geniul și spiritul lui Brâncuși. Este o poveste despre artă, cultură și excelență românească”, a completat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Amplasament inadecvat pentru construirea unui nou bloc ANL la Târgu Cărbunești! Care sunt dezavantajele?

Postat acum

on

De către

Autoritatea locală din Târgu Cărbunești intenționează să construiască un nou bloc ANL în oraș. Localitatea are nevoie de locuințe dar locul ales pentru viitorul bloc este prost, mai exact, se află în mijlocul unui parc pentru copiii și prezintă mai multe dezavantaje pentru siguranța viitorilor chiriași. O spune Adrian Zorlescu, proiectant în construcții în orașul Târgu Cărbunești, cu mare experiență la activ.

„Datorită domeniului meu de activitate, proiectare în construcții, am fost abordat de un grup de locatari din Tg-Cărbunești privind construirea unui bloc ANL în mijlocul unui parc/loc de joacă pentru copii, din zona Pădurea Mamului. Acest proiect este propus de către autoritățile locale, lucru care se poate observa din hotărârea de consiliu local, transmisă de un consilier pentru analiză.

Dacă mă întrebați despre nevoia de bloc ANL în orașul nostru, răspunsul este categoric DA. Dar ca și proiectant de specialitate, amplasamentul ales de către autorități este inadecvat din mai multe considerente”, susține Adrian Zorlescu.

După părerea specialistului din Târgu Cărbunești, suprafața terenului, de aproximativ 300mp, este insuficientă pentru o astfel de investiție propusă. Mai mult, distanțele minime de siguranță față de clădirile învecinate privind protecția la incendiu nu sunt satisfăcute și nici nu este asigurat accesul autospecialei, în caz de incendiu, la două fațade ale construcției propuse.

Potrivit lui Zorlescu, președintele Oamenilor de Afaceri AUR Gorj, nu este realizat, în cauză, nici un studiu de însorire. „Consider că din acesta nu se va asigura însorirea locuințelor învecinate pe o durată de minimum 1h 30 min la solstițiul de iarnă. Nu se asigură o zonă de protecție privind protejarea clădirilor învecinate în caz de excavație. Vă promit că dacă autoritățile vor demara această investiție, voi transmite aceste constatări personale, atât Inspectoratului pentru Situații de Urgență cât și Inspectoratului de Stat în Construcții, pentru a afla și punctul de vedere al acestora. Menționez că, consilierilor locali nu li s-a adus la cunoștință întocmirea de către autorități a unui studiu de fezabilitate sau actualizarea unui studiu de fezabilitate mai vechi privind oportunitatea alegerii acestei locații”, a subliniat Zorlescu.

Ca și concluzie, acesta considera necesitatea acestei investiții a fi una benefică dar alegerea acestei locații trebuie schimbată. „Știu că pentru o nouă locație este necesară întocmirea unui PUZ pentru schimbarea regimului de înălțime dar pentru o astfel de investiție autoritățile ar fi trebuit să prevadă în PUG-ul recent actualizat o astfel de zonă”, a conchis antreprenorul local.

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Borăscu: Adolescent de 16 ani, reținut pentru lovire

Postat acum

on

De către

La data de 19 februarie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Borăscu s-au sesizat cu privire la faptul că, în urmă cu două zile, un localnic de 52 de ani, a fost lovit în zona capului și a corpului de un tânăr de 16 ani, din județul Bistriţa-Năsăud, care locuia fără forme legale în comuna Borăscu, în timp ce se aflau pe D.J. 673 – Borăscu, în zona locuinței persoanei vătămate, în urma unui conflict spontan, având la bază neînțelegeri generate de probleme de serviciu.

Polițiștii au luat măsura reținerii tânărului, pentru 24 de ore și introducerii acestuia în arestul IPJ Gorj, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violențe.

Astăzi, cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propuneri corespunzătoare.

 

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!