Connect with us

ULTIMA ORĂ

VIP-urile internate la Infecțioase, cu aer condiționat și frigider în salon, din donații! UPDATE : PRECIZAREA MANAGERULUI VIENESCU

Postat acum

on

 

Șefii Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, cei care au fost confirmați cu COVID-19 și internați în Secția Boli Infecțioase a unității medicale, în pavilionul în care, de obicei, funcționează Oncologia, beneficiază de tot confortul. Și nu pentru că s-ar fi zbătut pentru ca spitalul, din conducerea căruia fac parte, să fie unul modern, ci pentru că, sub pretextul unor acte filantropice, unitatea a primit unele donații pentru dotarea saloanelor în care sunt internați bolnavii de COVID-19. Numai că, donațiile, adică frigider și aer condiționat, au ajuns în saloanele în care sunt internate VIP-urile, susțin unele surse.

Dumitru Vienescu, managerul SJU Tg-Jiu, confirmat cu SARS-CoV-2 pe 1 mai a.c., și internat la Boli Infecțioase două zile mai târziu, e deja de 15 zile în spital.
Cum condițiile din pavilionul Oncologie, în care sunt internați cei confirmați, nu sunt tocmai de un spital modern, unii s-au zbătut să-i creeze confort managerului și celor din conducerea unității medicale. Astfel, trei frigidere, cumpărate și donate de societatea Artego SA au ajuns în saloanele VIP-urilor, doar obrazul subțire, cu donație se ține. Așa că saloanele în care e internat Vienescu, directorul de îngrijiri Claudia Motea și angajatele de la TESA au fost dotate cu frigider.
La câteva ore după ce a fost numită director medical, Elena Vlad a afirmat, public, că unitatea medical are nevoie de două aparate de aer condiționat.
”Pentru structura ATI COVID organizată în fosta locație Oncologie, Pasarelă, este nevoie urgentă de două aparate de aer condiționat. Acolo este internată în acest moment o pacientă în stare gravă, iar activitatea medicală se desfășoară în combinezon non-stop în condițiile în care temperatura afară a crescut, ca să nu mai vorbim de confortul termic al pacientului critic”, a precizat Elena Vlad pe pagina de facebook.
Pe data de 11 mai, adică în cea de-a doua zi, și ultima, în care medicul Elena Vlad a deținut funcția de director medical, la spitalul de la Pasarelă au ajuns două purificatoare de aer marca Philips, cumpărate de firma Becubaraj SRL cu 1.099 de lei/bucata și donate unității medicale.
Aceleași surse afirmă că unul din cele două aparate de aer condiționat a ajuns în salonul ”pacientului critic” Vienescu.

 

Culmea e că pe factura care le-a însoțit și pe care s-a făcut mențiunea ”s-au preluat 2 aparate de către dna Laura Gheorghe”, apare și parafa medicului Elena Vlad (?!).
Trebuie precizat și faptul că singurul pavilion din spital unde există circuit epidemiologic este cel de la Oncologie, în rest, acestea lipsesc cu desăvârșire, pentru că cel de la Infecțioase nu se poate numit în acest fel, fiind total neconform.

Mai mult, neexistând circuite, îngrijitoarele de la spital sunt nevoite să le furnizeze hrana celor infectați cu COVID-19, pe la ferestre, prin exteriorul pavilionului de la Oncologie. În secțiile Infecțioase și dermatologie, acolo unde sunt internați suspecții de COVID-19, masa e servită pe holori, pe un scaun aflat în fața fiecărui salon.

PRECIZARE. Dumitru Vienescu, manager SJU: „Nu este adevărat. Nu am nici frigider, nici aer condiționat în salon și nici nu vreau. Nu am avut nicio preferință, sunt un pacient, ca oricare altul. Acele aparate, de care s-a spus că au fost achiziționate, au fost pentru ATI. Eu nu am nevoie de condiții preferențiale, pentru că nu este o problemă asta. Cred că oricine își dorește să fie acasă, cu familia, nu într-un salon de spital, chiar dacă ar fi cine știe ce condiții. Izolarea este o problemă și cu cât este mai lungă, cu atât este mai apăsătoare. În plus, aparatele de aer condiționat nu sunt recomandate în spațiile în care sunt pacienți cu Covid, pentru că aerul condiționat împrăștie virușii”.

 

Ionel Marin

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

A decedat prof.Ștefan Moțățăianu, fost decan al Baroului Gorj

Postat acum

on

De către

Universitatea Constantin Brancusi anunță decesul lui Ștefan Moțățăianu, profesor al instituției de învățământ superior.

„Cu profund regret, colectivul de cadre didactice ale Departamentului Stiințe Juridice și Carieră Judiciară din cadrul Facultății de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică anunţă încetarea din viaţă, în data de 18 aprilie 2021, a domnului profesor Ștefan Motățăianu. Profesorul Ștefan Moțățăianu, avocat, fost decan al Baroului Gorj, a fost titular al facultăților Universității ,,Constantin Brâncuși,, din Târgu –Jiu, în cadrul cărora au funcționat programele de studii în domeniul științelor juridice, vreme de peste 20 ani, marcând generații întregi de studenți cu erudiția sa și calitățile oratorice. Domnul profesor Ștefan Moțățăianu – absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității ,,Al. I. Cuza,, din Iași și doctor în drept al Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române – s-a bucurat de apreciere unanimă din partea studenților și a cadrelor didactice, fiind un exemplu de disciplină și rigurozitate profesională. Înzestrat cu un simț al datoriei exemplar a contribuit prin studiile științifice, în domeniul dreptului internațional public, la îmbogățirea cercetării juridice românești prin abordarea unor domenii mai puțin analizate, precum dreptul internațional al mării și ordinea juridică internațională”, a transmis UCB.

„Prin dispariția sa, Departamentul Științe Juridice și Carieră Judiciară din cadrul Facultății de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică a pierdut un profesor și un om de mare valoare”, se arată pe pagina de socializare a Universității din municipiu.

Ceremonia funerară va avea loc astăzi, 20 aprilie 2021, orele 12.00, la Cimitirul Sineasca din Craiova.

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video/ Terenuri, promisiuni, business: Parc fotovoltaic de 30 de milioane de euro, la Ciuperceni!

Postat acum

on

De către

La zece ani de la un proiect similar eșuat, autoritățile din Ciuperceni au primit surprinzătoarea veste că firma din Craiova(care a ținut localnicii în stand-by un deceniu), de data asta împreună cu un investitor specializat în producerea de energie solară, va realiza, în cele din urmă, la intrarea în localitate, un parc fotovoltaic de mari dimensiuni.

După o întâlnire fructuoasă la primărie, autoritatea locală a fost informată, recent, în scris, că investitorii intenționează să infuzeze în acest business suma de 30 de milioane de euro.

Posibilitatea realizării acestui parc în Ciuperceni încântă autoritatea locală care se gândește că bugetul localității poate crește simțitor.

Firma doljeană anunță, de altfel, că se afla în procedura de obținere de autorizații pentru parcul ce se va întinde pe 85 de hectare de teren, dar și că ia în considerare contractele de închiriere pentru terenuri, încheiate în perioada 2012-2013, acum la un preț dublu decât cel al pieței.

Firma se arată interesată și să cumpere aceste terenuri de la proprietari, deși marea majoritate nu au titluri de proprietate pe acestea, anunțându-și prezența în localitate pentru a purta negocieri cu cetățenii interesați să bată palma cu viitorul investitor.

Cel puțin asta susține responsabilul pe Urbanism al Primăriei Ciuperceni care anunță că va ajuta cetățenii să își obțină actele necesare încheierii acestei tranzacții private.

SC TOPGES PROIECT SRL este firma care în urma cu câțiva ani a realizat câteva lucrări cu bani publici în Ciuperceni. Imediat după, a încheiat contracte de închiriere a terenurilor cu localnicii, promițându-le un parc fotovoltaic care nu s-a realizat.

Firma din Craiova nu este una de top, în ciuda denumirii, situațiile sale financiare arătând datorii, salariați puțini și profit redus.

Unii localnici își amintesc vag de acest investitor care a păstrat însă legătura cu autoritatea locală.

Interesant este că realizarea parcurilor fotovoltaice devine brusc atractivă pentru investitorii externi județului Gorj, asta o dată cu cei 1,2 miliarde de euro, bani ce vor fi rulați în județ prin Fondul de Tranziție Justă.

 

 

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

CEO face listele de concedieri

Postat acum

on

De către

Conducerea CEO lucrează la întocmirea listelor de concedieri. Prioritate au angajații care depun cereri, din proprie inițiativă. Viitorii disponibilizați vor beneficia de salarii compensatorii, ce pot fi de 23.000 de lei. În această vară, 800 de angajați vor pleca din companie. Jumătate dintre ei se încadrează în condițiile de pensionare, începând cu data de 1 iulie și se vor pensiona până la afârșitul anului. În următorii ani, din CEO vor pleca 4.500 de salariați, conform planului de restructurare, aflat în analiza Comisiei Europene.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Cloudy
06:3320:18 EEST
Se simt: 7°C
Vânt : 3km/h SSW
Umiditate : 92%
Presiunea aerului: 1011.51mbar
Indexul UV: 0
MarțiMiercuriJoi
15/3°C
17/4°C
19/8°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR