Home / Gorj Express Tv / VIDEO/Turcineștiul pe galben, localnicii pe roșu la ignoranță!

VIDEO/Turcineștiul pe galben, localnicii pe roșu la ignoranță!

Comuna Turcinești este de miercuri pe scenariul galben, după ce rata de incidență a crescut la 1,88% la mia de locuitori. Practic sunt doar patru cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus în comuna situată la opt kilometri de Târgu-Jiu dar, cum în localitate sunt puțin peste două mii de locuitori, calculele specialiștilor au impus măsuri restrictive. Aceste măsuri dau cu minus însă pentru locuitorii comunei care, fie nu știu nimic de situație, fie nu cred, pur și simplu, în coronavirus.

Dacă pe străzi localnicii se plimbă nestingheriți, la porți se execută lucrări gospodărești iar la magazinele alimentare și la baruri nu se impune decât masca de protecție, nimic nou față de zilele trecute când autoritățile județene nu impuseseră măsuri, la școli se simte totuși ceva! Mai exact, numărul de elevi s-a înjumătățit, copiii fiind trimiși, jumătate dintre ei, la ore on line, iar în unitățile de învățământ pare că bate vântul Covid 19. Elevii preferă doar ora de sport, singura pe care nu o pot face on-line. Situația este explicată chiar de directorul școlii gimnaziale din Turcinești, care subliniează că orele on-line nu sunt o soluție pentru elevii care împart trei o tabletă sau un telefon mobil, fie nu au deloc o astfel de metodă de comunicare IT.

La cabinetele medicale din Turcinești este, de asemenea, liniște. Pacienții nu se mai îngrămădesc la doctori, asta și pentru că medicii de familie stau mai mult acasă, lucru pe care îl indică, cu generozitate, și localnicilor care trateză COVID cu nonșalanță și nepăsare.

Măsurile impuse la Turcinești de Comitetul Extraordinar Județean pentru Situații de Urgență Gorj sunt pentru 14 zile. În Gorj sunt 72 de cazuri noi de coronavirus, iar rata de infectare în județ a crescut la 1,28%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *