Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Trufelea, nou membru al Directoratului CEO, în control la cariere

Postat acum

on

Cosmin Trufelea, numit recent în Directoratul CE Oltenia, se află într-un control neanunțat, acum, la Cariera Jilț Sud.

Acesta a verificat, în cursul zilei de ieri, și unitățile miniere de la Pinoasa și Tismana, iar astăzi a luat la picior Jilțurile, carierele surori, la Sud înregistrîndu-se de altfel tragedia cu cei trei mineri decedați.

Trufelea a verificat astfel de la procesul de producție la transport intern. S-au verificat condițiile de muncă, starea utilajelor și s-a discutat cu salariații.

Demersul membrului Directoratului este unul normal, și ar trebui să facă parte din fisa postului oricărei persoane care face parte din acest organism. Foștii membri ai Directoratului, schimbați recent, nu au realizat nicio astfel de deplasare în timpul mandatului lor.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Băiețel de 12 ani, internat în ATI, în stare gravă, a trebuit să aștepte 9 ore după o ambulanță cu medic, pentru a fi transferat într-un spital din București!

Postat acum

on

De către

Toate reperele de management pe care le flutură, infantil, în spațiul public Tiberiu Tătaru, șeful Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, au fost răpuse de incompetență, minciună și indiferență!

Un copil, în vârstă de 12 ani, a ajuns, miercuri seara, în jurul orelor 22,00, la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu, după ce a leșinat de trei ori, într-un interval de 30 – 40 de minute, acasă, în ambulanță în drum spre spital și la spital. Băiețelul a fost preluat de un medic pediatru și, mai apoi, pus sub monitorizare în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). După o noapte în spitalul din Tg-Jiu medicii au decis că micuțul trebuie transferat la un spital din Capitală.

Din acel moment, și până când băiețelul a plecat spre București au trecut 9 ore!!! Cauza: Serviciul Județean de Ambulanță Gorj nu avea, în cursul zilei de joi, decât un medic de serviciu, iar acesta plecase cu alt caz la Craiova.

Managerul SJA, Tiberiu Tătaru, i-a mințit, în tot acest timp, pe părinții disperați ai copilului, că în momentul în care echipajul se întoarce de la Craiova, îl va prelua pe băiețel și va pleca spre București. Ba mai mult, i-a asigurat, că discutase cu medicul pediatru care-i spusese că micuțul nu e într-o stare gravă și nu necesită transfer de urgență, așa că, cel mai probabil va fi transferat de un echipaj cu medic, care intră în tura de noapte, la orele 20,00. Numai că spusele lui Tătaru au fost infirmate de medicul pediatru, iar SJA nu avea medic planificat în tura de noapte. În final, după ce a fost chemat de acasă, din liber, un medic, băiețelul a plecat cu ambulanța spre București, în jurul orelor 22,00, după 9 ore de când medicul pediatru făcuse solicitare către conducerea Serviciului de Ambulanță.

Claudiu Matei

Miercuri seara, în jurul orelor 21,30, băiețelul de 12 ani al unei familii din Tg-Jiu a leșinat în casă, și a fost prins în brațe de unul dintre părinți, în fața ușii de la baie, chiar înainte de a se prăbuși. A fost chemată ambulanța, care a preluat copilul, însă crizele au continuat și micuțul a leșinat încă odată în drumul spre spital. Nici în ușa unității medicale starea sa de sănătate nu era mai bună și a făcut o nouă criză. A fost preluat de medicul pediatru și, ulterior, în urma investigațiilor, a fost internat, sub monitorizare, în secția ATI.

În cursul zilei de joi, medicii de la spitalul din Tg-Jiu au decis că băiețelul trebuie transferat la un spital din București. Din acest moment, spaima și calvarul părinților micuțului s-au acutizat. Cauza? Managerul SJA, Tiberiu Tătaru, le-a spus acestora că până, joi seara, la 20,00, când intră noua tură în schimb, nu are ambulanță cu medic. Oamenii erau disperați. Bunicul băiețelului, un cunoscut om de afaceri din Tg-Jiu, era dispus să plătească oricât, numai să plece o ambulanță cu nepoțelul său, cât mai repede, spre București.

”Eu am un medic pe tură, care acum e plecat cu un alt caz la Craiova. Eu am vorbit cu doctorița Ișfan, că mă sună, și îmi zise că, cazul nu e atât de grav și că poate, până deseară să aștepte sub monitorizare la reanimare. Mie așa mi-a spus doctorița Ișfan. Eu vă spun că nu am alt medic, nu am de unde să trimit medic. Am unul singur care e în drum spre Craiova acum, că abia plecă cu alt caz. Și când se întoarce de acolo o trimitem înapoi. La Pediatrie există medici, dar nu pot să plece cu ambulanța, pentru că nu se coboară, nu se pretează la a pleca cu ambulanța. Dar există medici. Protocolul spune că-n astfel de cazuri de urgență, medicul de pe Pediatrie poate să urce în ambulanța noastră și să plece. Dacă pleacă medic de acolo, eu trimit ambulanța în 3 minute. La mine asta e problema, că nu am medic până deseară”, le-a spus Tătaru.

Medicul pediatru a negat că ar fi zis că băiețelul nu e atât de grav și poate să aștepte, ci a fost o justificare a lui Tătaru în fața părinților micuțului că nu are medic pe ambulanță. De altfel, medicul pediatru făcuse deja toate documentele, în vederea transferului la Spitalul ”Matei Balș” din București, de la orele 13,00 și tot atunci a trimis și solicitarea scrisă către Serviciul Județean de Ambulanță Gorj.

Medicul a transmis familiei că băiețelul trebuie să plece la București, în cel mai scurt timp posibil și, cel mai important, să plece cu medic pe ambulanță, aceasta fiind și opinia medicului de la ATI, unde se afla copilul sub monitorizare.

Toată această tevatură se petrecea în jurul orelor 14,00, așa că părinții micuțului au așteptat cu sufletul la gură să revină de la Craiova ambulanța cu medic, pentru a-l transporta pe fiul lor la București. Liniște. Așteptare ucigătoare pentru niște părinți care-l știu pe copilul lor la Reanimare. Și nimic. S-a terminat programul turei de zi. Vestea că Serviciul Județean de Ambulanță Gorj nu avea medic planificat pe tura de noapte a picat ca un trăsnet pentru familia micuțului! Cu alte cuvinte, Tătaru i-a mințit în tot acest timp!

În final, după alte zbateri și telefoane, în jurul orelor 22,00, a fost chemată de acasă, din liber, o doctoriță, care a plecat cu băiețelul la București.

Timp de 9 ore, de la 13,00 la 22,00, managerul Tătaru nu a reușit să aducă un medic pentru a-l transfera pe copil în Capitală. Echipajul care plecase la Craiova s-a întors în stația Ambulanței de la Tg-Jiu după ora 16,30, așa că nu a mai fost trimis la București, pentru că medicul trebuia să intre, din nou, în tură, vineri dimineața, ceea ce ar fi fost, practic, imposibil. În aceste condiții, SJA rămânea fără medic și pe parcursul zilei de vineri, după ce în noaptea de joi spre vineri, de asemenea, nu a avut medic. Așa că a fost ”sacrificat” băiețelul. În concluzie, din cauza unei proastei organizări a SJA, au de suferit pacienții.

În schimb, Tătaru se laudă că a vopsit gardul instituției. Asta e marea sa realizare! Și că încearcă să angajeze niște medici. Adică, a scos la concurs șase jumătăți de posturi!? Mai mult, opinia managerului de succes al PSD este aceea că ”punctul nevralgic al instituției rămâne parcul auto dar, mai precis, repararea mașinilor unității”. Deci, nu lipsa medicilor? Deci, nici lipsa de viziune și organizare?

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

CS: Revocare cu preaviz pentru Burlan și Negru!

Postat acum

on

De către

Consiliul de Supraveghere a stabilit astăzi, în ședința care s-a finalizat în urmă cu scurt timp, ca mandatele lui Daniel Burlan de la PNL și a lui Marius Negru de la PSD din Directoratul CEO să nu mai fie reînnoite cu începere din februarie, luna când ambilor le expirau mandatele.

Practic, ambii vor rămâne pe funcție doar până la expirarea mandatelor, această perioadă fiind considerată drept una de preaviz, susțin surse din companie.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

EXCLUSIV! Aproximativ 100 de camioane de piatră pentru drumurile din Cariera Jilț Sud au dispărut, în câteva luni!

Postat acum

on

De către

Demisii, demiteri, anchete, transportul persoanelor, în toate carierele miniere, suspendat, numiri controversate și dispute politice. Asta s-a întâmplat, timp de o săptămână de la tragicul accident de la Jilț Sud, în care trei angajați ai Complexului Energetic Oltenia și-au pierdut viața și alți zece au fost răniți. În schimb, drumurile în cariera de lignit arată la fel. Ba mai mult, tabloul e incomplet, în contextul în care despre punctul de referință de la care trebuia demarată orice anchetă penală sau administrativă, niciun cuvânt: piatra care trebuia folosită la infrastructura drumurilor din carieră, nu există!

CE Oltenia a finalizat, pe 8 aprilie, anul trecut, procedura privind achiziționarea de piatra de carieră şi concasată, sort 40 – 63 mm, necesară pentru asigurarea infrastructurii drumurilor tehnologice în carierele de lignit, aliniamente de benzi transportoare, precum şi pentru amenajarea platformelor de revizie la utilajele de mare capacitate. Pentru șapte loturi ale procedurii, printre care și Jilț Sud, a fost declarată câștigătoare firma Anto Lara Construct SRL din Baia de Aramă. Valoarea totală a contractului a fost de 760.485 de lei, iar societatea se oblige, spre exemplu, să aducă la Cariera Jilț Sud 2.450 de tone de piatră.

Omul de afaceri Arinel Martinescu, reprezentantul firmei Anto Lara Construct SRL a declarat pentru GorjExpress că întreaga cantitate contractată a fost transportată în depozitul carierei, până în luna septembrie a anului trecut.

”Piatra a fost dusă la toate carierele, conform contractului. O perioadă doar am stagnat pentru că nu puteau ei cântări. Recepția s-a făcut potrivit intrărilor de la cântarul lor, nu de la al meu. Erau diferențe de o sută, o sută și ceva de kg, asta și din consumul de carburant, adică mașina era mai ușoară față de cum pleca de la mine, așa că în documente se trecea cantitatea care ajungea la beneficiar, cum era și normal. La toate carierele piatra s-a dus în depozite, mai departe era treaba lor. Aveau utilaje, bănuiesc, cu care puteau să o pună acolo unde era nevoie. Am băgat și eu într-o carieră în zona Rovinari, până lângă excavator, pentru că nu aveau amenajat la depozit, și am împotmolit mașinile, abia le-am scos cu buldoexcavatoarele de acolo și n-am mai fost de acord ulterior, de aceea vă spun că am lăsat-o în depozite. Pe un trucker intră 30 și de tone cele mari, balenele așa cum le zicem noi, și celelalte, 24 sau 27 de tone, așa au mers. Există avize și confirmări, iar la fiecare recepție, la fiecare punct de lucru s-a făcut un centralizator, cu numărul mașinii și cantitatea. Eu am cărat până prin septembrie, pentru că am prelungit contractul cu 30 de zile. Nu m-am încadrat în termenul inițial și am plătit și penalități”, a precizat Martinescu.

Culmea este că, la Jilț Sud, depozitul de piatră este gol și, e cât se poate de evident că, cele 2.450 de tone nu se regăsesc nici pe drumurile tehnologice din carieră. Adică, mai clar, piatra din cele aproximativ 100 de camioane cu care a fost cărată a dispărut complet.

De altfel, la exact o săptămână de la ziua fatidică de marți, 17 ianuarie, drumurile în Cariera Jilț Sud arată infernal, mocirla depășind o jumătate de metro. Practic, timp de 7 zile, cu toate că mai multe echipe de control și anchetatori au mers în carieră, nu s-a luat nicio măsură.

Claudiu Matei

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR