Connect with us

Gorj Express Tv

VIDEO/Trei în una: multiplă campioană națională la atletism, mămică și soție!

Postat acum

on

Atleta Alina Eremia, legitimată la CSM și la CS Pandurii, se pregătește intens pentru o competiție importantă care va avea loc pe 4 aprilie. Este vorba despre “Campionatul național de alergare pe șosea”, pe o distanță de 10 km, competiție care va avea loc la Timișoara.

Antrenamentul este însă dificil, dar, multipla campioană, în vârstă de 22 de ani, se bucură de o importantă susținere chiar și la stadion.

Fiica ei de opt luni îi este alături, și pe pista de alergare, astfel că, în timp ce maratonista, cu zeci de premii la activ, își face încălzirea, micuța Antonia ia deja startul, în premergător.

Cu ochii la fiica sa, lăsată în grija atentă a soțului și a mamei acesteia, sportiva Alina Eremia își pregătește corpul pentru prima parte a antrenamentului.

Cea de la stadion, a doua urmând să aibă loc în zona Turcinești, unde dificultatea terenului este mai mare.

Atleta este însă întro formă de zile mari, iar totul se datorează perseverenței și dorinței permanente de a învinge.

Nu abandonează niciodată și, până acum, nu există cursă la care Alina Eremia, fostă Butnariu, o moldoveancă îndrăgostită de Gorj, să nu treacă, cu fruntea sus, linia de finiș.

De pe margine, multipla campioană este urmărită atent de Ion Bură, antrenor emerit, cel care a reușit să scoată, de-a lungul timpului, ce este mai buni din sportivii care i-au trecut prin mână.

Antrenorul de cinci stele are însă numai cuvinte de laudă la adresa sportivei, pe care o pregătește acum pentru competiția de la Timișoara.

Setată pe sport și înțelegând modul de lucru al antrenorului săi, Alina Eremia acceptă antrenamentul spartan, educându-și corpul și mintea să reziste împreună chiar și la cel mai dificil maraton.

A avut aceste calități încă de mică de când a plecat în prima sa cursă, dintr-un sat din Moldova.

O recunoaște chiar mama acesteia, care vede spiritul de învingătoare și în mica ei nepoțică.

Întro competiție orice secundă contează, ca si starea psihică a campioanei. De asta are însă grijă soțul ei, mândru că a realizat o familia atât de frumoasă cu Alina.

Antrenamentul de pe pista de tartan se apropie de final, dar greul abia acum începe. Mai sunt două luni până la competiția de la Timișoara iar Alina trebuie să urce, și de data aceasta, pe podium.

Așa o face de câțiva ani, fără să dezamăgească, reușind să aibă în palmares premii importante, zeci de medalii și cupe, dar și aprecierea și respectul colegilor de breaslă.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gorj Express Tv

Video: Pâine la „metru” din maia, cu turmeric și cărbune, și dulciuri variate! Numai la Dolcelandia

Postat acum

on

De către

La început de octombrie, pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu, mai exact la numărul 40 A, își deschidea ușile, pentru amatorii de delicatese, Dolcelandia! Este vorba despre un adevărat paradis al produselor de cofetărie și patiserie, completate cu câteva sortimente unice de panificație.

De altfel, doar Dolcelandia este singurul loc din Gorj unde se produce și comercializează  pâine la „metru”(produsul comercializîndu-se la kilogram) din maia naturală făcută în casă, aluatul fiind pudrat cu turmeric sau cu cărbune(vegetal).

Vorbim de condimente care nu dau doar culoare pâinii ci și un gust deosebit, oferind astfel consumatorului un produs sănătos cu efect terapeutic și o digestie ușoară.

O explică chiar chef-ul Dolcelandia, Ina Rotaru, patiser și cofetar școlit în străinătate, cu o experiență de 15 ani la activ în unități de profil din mai multe țări europene, reîntors de scurt timp, în țară, la Târgu Jiu.

În Dolcelandia nu se produc doar produse de panificație ci și de patiserie, dulci ori sărate.

Chef Ina ne-a explicat cum se pregătește, de altfel, aluatul pentru faimoasele „urechi de elefant”, produs din foietaj, dulce la gust dar și crocant, pregătit zilnic pentru consumatorii fideli.

Dolcelandia este, deja, faimoasa pentru prăjiturile internaționale postate în vitrina unității comerciale, produse care nu se regăsesc în alte cofetarii din județ.

De altfel, cu un rețetar de 150 de dulciuri, prestigiul magazinului cu delicii este la înălțime.

Dolcelandia are însă în spate două personalități puternice, două femei care creează, produc și reușesc să vândă produse unicat pentru piața de rafinament gastronomic din Gorj.

Alături de Ina este și Cristina, managerul societății comerciale care aduce in firma nu doar un aport financiar, ci și o experiență de 15 ani în vânzări, elemente absolut necesare în punerea în mișcare a acestui business.Dolcelandia atrage ca un magnet asta deoarece în vitrina unității nu regăsești doar pâinea la metru, produse dulci ori sărate, torturi impresionante ori prăjituri internaționale, ci și pizza, focacia, gogoși, croisante și alte produse care îți fac cu ochiul.

De altfel, cumpărătorii sunt cei mai interesați de nou, de bun și de delicios.Dolcelandia Târgu Jiu onorează și comenzi atât pentru linia de panificație cât și pe cea de cofetărie, primind solicitări si prin telefon.

Zilnic, la sediul societății se lucrează, asta deoarece spațiul are prevăzut un adevărat laborator.

Aici se produc, periodic, în jur de 150 de produse diferite, aspectuoase și extrem de delicioase.

O afacere deschisa în plină pandemie înseamnă și un mare risc dar și o satisfacție imensa când afacerea prinde contur și începe să se miște că unsă.

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Centura municipiului Târgu Jiu, la pas! Vezi aici stadiul lucrărilor executate de SECOL

Postat acum

on

De către

Este, în sfârșit, mișcare, pe ceea ce trebuie să devină, la finalul anului viitor, centura modernă a municipiului Târgu Jiu. De altfel, de trei luni de zile, peste o sută de lucrătorii ai firmei SECOL România sunt angrenați în teren, pe toată lungimea de 20 de km a arterei rutiere, iar echipele de lucru, alături de aproape o sută de mașini și utilaje, sunt mutate de la un kilometru la altul, în funcție de cum sunt finalizate bucăți din construcție.

Am tras această concluzie singuri, asta după ce echipa gorjexpress.ro a a avut ocazia să vadă, „la firul ierbii”, cum se lucrează pe ceea ce va fi ruta ocolitoare a municipiului, cât și cum și cât s-a realizat din investiție și chiar să vă expună părerea salariaților Secol și ai cetățenilor, cu locuințe în zona lucrărilor, vizavi de mersul investiție.

Am pornit, de altfel, acest periplu din zona Iezureni, mai exact de la kilometrul 15 iar oprirea se va face, în final, la kilometrul zero. Asta după ce am parcurs, cu mașina, ori pe jos, aproape fiecare kilometru din investiția aflată în curs de realizare.

Ne-a însoțit în teren chiar managerul de proiect al acestei investiții, pentru care s-a semnat ordinul de începere în februarie, ing.Sorin Georgescu.

Prima oprire, bucata de centură din zona Iezureni..

Lipită de șantierul de la km 15 se află o locuință, scăpată de la demolare. Proprietarul casei, un pensionar, s-a arătat încântat de calitatea lucrării, de prezența echipei în șantier dar și de faptul că lucrîndu-se în acest ritm, centura va fi gata la timp.Ne-am dus mai departe.. La kilometrul 12 se executau alte etape ale consolidării drumului, iar muncitorii, ajutați de un utilaj, realizau manual aceasta parte a investiției.Procedura nu era greoaie iar lucrătorii s-au declarat mulțumiți de condițiile de muncă și de plată oferite de angajator. Lucrătorii firmei sunt selectați de la nivelul județului Gorj.În timpul în care observam procedura de lucru, în șantier a ajuns și o echipa de consultanți de la DRDP Craiova. Consultații au obligația de a fi permanent în teren.Am sesizat că pe toată lungimea tronsonului s-au executat lucrări, de o mai mare sau o mai mică amploare. Am văzut și mormane de argilă, eliminate din zona de lucru, pentru ca acest material să nu afecteze starea viitoare a centurii.Și în acest punct se lucra intens iar salariații, angajați de puțin timp în societatea SECOL o data cu începerea organizării de șantier, s-au declarat la fel de mulțumiți de angajator și chiar au făcut apel la cei care caută un loc de muncă în construcții da apeleze la această firma, cu încredere.Am ajuns și la kilometrul 7, traversând drumul national DN67 și am surprins și o procedura de demolare pentru realizarea rampei pentru pasajul peste această arteră rutieră.Am trecut astfel de jumătatea lucrării și ne-am oprit la kilometrul 5. Se lucreaza intens și în acest punct, deși firma caută încă personal, deoarece lucrările se vor extinse.Ne-am oprit într-o zonă în care se întindea, intens, materialul geotextil, benefic pentru consolidarea drumului.

Procedura se lucru ne-a fost explicată și de șeful de echipă din această zonă a șantierului. Omul a subliniat și timpul pe care lucrătorii îl petrec zilnic la lucru.

Am ajuns, în final, la kilometrul zero al lucrării, la podul realizat de Collini Lavori,dar care va fi completat cu alte lucrări, de către SECOL.

Firma SECOL România a semnat, în noiembrie, contractul pentru continuarea lucrărilor pentru centura municipiului Târgu Jiu.

Ordinul de începere a investiției a fost dat în februarie dar lucrările au început, efectiv, cu trei luni în urmă, problema principală fiind vremea nefavorabilă, totul fiind completat cu o criză acută a materialelor eferente, pe piața de profil, unei astfel de lucrări.

Reamintim că lucrările au fost oprite în 2017 de către fostul constructor al centurii, Collini Lavori SPA, firma care a abandonat șantierul după ce a realizat o serie de lucrări de artă, importante și trasate în proiectul lucrării. Investiția trebuie finalizată de actualul constructor, SECOL, la finalul anului viitor.

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Se trage de timp în procesul italianului păgubit de Simona Mărgăian

Postat acum

on

De către

Începerea unuia dintre cele mai mediatizate procese penale din Gorj, cel privind înșelăciunea comisă de către gorjeanca Simona Mărgaian, în dauna italianului Francesco Thiela, este amânată. Deocamdată, la Tribunalul Gorj, încă se discută admiterea sau nu a rechizitoriului realizat în această cauză, iar apărătorii inculpatei fac tot posibilul să amâne deznodământul.

Din această motiv, abia pe 20 octombrie se va discuta iar masurile și excepțiile dispuse de judecătorul de cameră preliminară, asta după ce instanța a stabilit deja al treilea termen din acest proces.

La primul termen, considerând că este important să se prezinte în fața judecătorului, la secția penală a fost prezent și Francesco Thiela, septuagenarul care pretinde peste un milion de euro de la Simona Mărgaian, motivând că ar fi fost escrocat sentimental, cu bună știință, de către aceasta.

În dosarul penal, prejudiciul suferit de reclamant a fost calculat însă la 780.000 de euro, dar italianul spune că aici nu ar intra și banii oferiți româncei direct fără transfer bancar.

Francesco Thiela a venit la instanță, la primul termen din septembrie, destul de liniștit, convins fiind că acest preambul la procesul penal adevărat va fi scurt și favorabil persoanei sale.

Primul termen din acest proces a durat destul de puțin iar avocata Simonei Mărgăian a cerut un termen sa își pregătească apărarea. Apărătorul inculpatei a explicat că rechizitoriul nu s-ar fi întocmit corect. În plus, de la dosarul cauzei ar fi lipsit tocmai documentele depuse de avocatul inculpatei.Italianul Francesco Thiela nu se aștepta ca motivațiile folosite de avocatul inculpatei pentru a obține o amânare a unui verdict să fie însă acceptate. De altfel, aceasta a explicat că nu a primit niciun ban înapoi de la Simona Mărgaian, lucru susținut de respectiva prin avocat.

Avocatul reclamantului consideră că traseul dosarului este unul normal, în aceste condiții.

Abia în două săptămâni însă, rechizitoriul de aproape cinci sute de pagini în cauză Thiela versus Mărgăian se repune pe tapet la Tribunalul Gorj. Sunt șanse mari ca instanța să se pronunțe pe acest aspect abia la finalul acestui an iar mega procesul să înceapă abia de anul viitor.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR