Connect with us

Gorj Express Tv

Video/Profil de campion: Alexandru Beșliu, luptătorul de aur al Gorjului

Postat acum

pe

Face lupte de 13 ani și spune că nu regretă acest lucru deoarece sportul l-a educat să fiu un adevărat învingător.

Este vorba despre tânărul luptător, Alexandru Beșliu, multiplu campion național, dublu legitimat la CS Pandurii –CSM Târgu-Jiu, care se pregătește intens acum pentru calificarea la Naționalele României de Seniori.

Beșliu a reușit, de altfel, performanțe de neegalat la lupte în județul Gorj și deține în portofoliu zeci de cupe și medalii la concursuri în care întotdeauna a luptat pentru aur.

Anul acesta vrea să își depășească însă limitele și se antrenează zilnic pentru primele competiții din 2021.

Luptătorul de aur, antrenat de Ștefan Tănase și de Mădălin Gorjeanu, consideră că, un aport important au adus performanțelor sale sportive cei care îi asigură pregătirea pentru fiecare competiție.

De altfel, cei care îl pregătesc zilnic pe campionul gorjean se mândresc cu rezultatele lui Alexandru Beșliu și a colegilor săi, lotul de lupte reușind să obțină cele mai importante rezultate ale Clubului Pandurii în 2020, an în care pandemia a afectat sportul și competițiile programate.

Campionul României de Juniori alături de colegii săi, sportivi la fel de buni, au început pregătirea fizică din 4 ianuarie, cu alergări, forță, iar, de o săptămână, lucrează intens pe saltea. De altfel, Alexandru Beșliu se impune și la antrenamente, la fel cum o face în toate competițiile la care acesta participă.

Obiectivul său este să iasă învingător, iar pandemia nu a făcut decât să îl ambiționeze și mai mult să continue antrenamentele și acasă, și la sală.

Campionul este în cea mai bună formă, iar obiectivele propuse sunt ca și îndeplinite: Alexandru Beșliu va fi pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și în 2021.

 

 

 

 

 

 

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gorj Express Tv

Video- Clubul de Șah ,,Tinerii Spartani” crește viitorii maeștrii ai sportul minții

Postat acum

pe

Am descoperit, recent, locul în care primești șah și mat după câteva minute! Este vorba despre Clubul Sportiv de Șah ,,Tinerii Spartani”, care a luat ființă în 2018, în Târgu-Jiu, în incinta Ingenio Center, situat în zona Pieței Mici a municipiului.

Într-un spațiu ospitalier, am găsit, astfel, în fața tablelor de șah, zeci de ochi concentrați pe piesele albe și negre, care erau mutate de pe un pătrat pe altul într-un ritm amețitor.

Asta, în timp ce mâinile atingeau rapid ceasul care cronometrează timpul aferent jocului.

Toți erau concentrați la partidele începute, chiar dacă partenerii aveau opt, nouă și chiar cinci ani și ceva.

Pe unul dintre pereți se dezbătea o schemă de joc, iar la unele mese se întindeau și strângeau deja mâini, semn că partida luase deja sfârșit.

Abia atunci parcă am fost văzuți și noi, echipa GorjExpress, și am reușit astfel să aflăm, direct de la șahiști, secretele unui joc în care mintea reușește să învingă un rege, cu un pion, un cal ori un nebun.

Ni s-a făcut și o demonstrație de către unul dintre cei mai buni cursanți ai clubului de șah. Gambitul Damei nu ni s-a mai părut ceva complicat, deși am văzut pe tabla de șah o serie de mutări rapide care au finalizat cu un șah și un mat devastator.Sportul minții aduce și satisfacții iar Tinerii Spartani de la clubul de șah din Târgu-Jiu s-au întors recent de la o competiție de gen, plini de medalii, diplome și trofee. Pe podium au urcat, alături de băieți, și fetele…Instructorul sportiv al clubului de șah este subofițerul Claudiu Roșca, campionul de șah de la ISU Gorj.

Nu l-am găsit pe profesorul de șah, la club, îmbrăcat în pompier, ci, relaxat, civil, între copiii care îi respectă și îi apreciază munca. De altfel, printre cupele și medaliile expuse la club se află și ultima a campionului Roșca, cel care ne-a explicat ce figură frumoasă au făcut micii șahiști ai municipiului la ultimul concurs de șah dar și ce înseamnă înscrierea unui copil la clubul pe care îl conduce.

Clubul Sportiv de Șah ,,Tinerii Spartani,, înscrie încă copiii pasionați de jocul care dezvoltă mintea și o face brici.

Jocul de șah este, de altfel, o activitate ce aduce multiple beneficii în viața celor ce îi dedică timp.

Abilități precum gândirea critică, atenția la detalii, rezolvarea de probleme, concentrarea atenției și gândirea strategică reprezintă atuuri la îndemână pentru cei ce joaca șah.

 

 

Continuă să citești

Gorj Express Tv

Video: Boxul e rege la BOXING Târgu-Jiu, noua sală de atrenament din oraș!

Postat acum

pe

Asociația Sportivă Box Club Brothers Necsy și-a inaugurat, la începutul acestei săptămâni, noua sală de antrenament de la Târgu-Jiu. Sub titulatura ,,Boxing” , spațiul a fost creat pentru ca toți copiii, tinerii și chiar adulții din județ, pasionați de sportul rege, să poată fi pregătiți în această disciplină, cu antrenori specializați, atât la nivel de începători cât și de avansați.

Noua sală deținută de Lucian Neamțu, fost sportiv legitimat la Clubul Dinamo cu 16 ani de box la activ, este, de altfel, pretabilă pentru antrenament colectiv și individual iar, iubitorii sportului cu mănuși nu sunt deloc puțini.

De la vârste mici și până la adolescență, fete și băieți, au trecut, încântați, pragul noului spațiu, care se află, la ieșire din municipiu, spre Drăguțești, în imediata vecinătate a Lazăr Service Târgu-Jiu.Unul dintre practicații sportului cu mănuși este și Amelian Istrătescu. Tânărul adolescent este olimpic la cinci materii, la școala din municipiu unde învață, dar spune că educația sa se împletește cu boxul.

Amelian chiar le recomandă copiilor și tinerilor care sunt victimele bullyingului din școli să practice sportul rege care le poate oferi cursanților: agilitate, condiție fizică, onoare, disciplină și demnitate.Noul club de box, deținut de Lucian Neamțu, se adresează tuturor celor care vor să se mențină în formă.

Sunt acceptați la antrenamente copii cu vârste mici și chiar fetele. Antrenorul și-a propus ca sala deschisă acum să aibă, până la finalul acestui an, cel puțin o sută de cursanți, spațiul având dotările necesare, echipamentul potrivit celor avansați și celor începători dar și siguranță prin respectarea măsurilor anti Covid.

Boxul, cunoscut și sub termenul de pugilism, este un sport care dezvoltă curajul, verticalitatea unui bărbat și îl transformă într-un campion.

De altfel, noua sală de box de la Târgu-Jiu va crește cu siguranță numărul viitorilor campioni la box din Gorj, antrenorul Neamțu asigurând totodată că sportivii legitimați la AS Box Club Brothers Necsy nu încurajează violența ci militează pentru păstrarea unui climat de siguranță, permanent, în comunitate.

 

 

Continuă să citești

Gorj Express Tv

Video-Localnicii din două sate, lăsați fără transport local! Soluția primarului

Postat acum

pe

Localnicii satelor Arsuri și Schela, din județul Gorj, au rămas din 1 martie, fără transport local. Practic, firma care asigura acest serviciu, până acum câteva zile, a renunțat la licența de transport, pe motiv că numărul călătorilor a fost extrem de redus pe timpul pandemiei.

Localnicii din comuna Schela consideră că locuitorii acestor sate nu pot fi izolați de civilizație, așteptând soluții concrete de la autorități.

Asta, mai ales că locuitorii au adresat o petiție on line Guvernului României, Președinției, Consiliului Județean și Primăriei Schela prin care cereau ajutor, 50 de familii fiind, potrivit solicitării, în imposibilitatea de a merge la muncă în oraș, la școală ori la cumpărături, fără microbuzul care le asigura, până acum, transportul în comun.

Noul primar al comunei Schela susține că a găsit, prin intermediul Consiliului Județean Gorj, o altă firmă de transport care să asigure acest servicii pentru locuitorii celor doua sate.

Edilul menționează că soluția de avarie găsită până când noua firmă își va intra în drepturi, este de a conduce el un microbuz privat, aparținând fratelui său, și a efectua gratuit transportul în comun pe ruta Sâmbotin-Arsuri-Schela.

Transportul în comun este asigurat, în schimb, în continuare, pe ruta Sâmbotin-Turcinești-Târgu-Jiu și retur.

 

 

 

 

Continuă să citești

Târgu Jiu
Senin
06:5318:22 EET
Se simt: 3°C
Vânt : 6km/h SW
Umiditate : 51%
Presiunea aerului: 1022.01mbar
Indexul UV: 0
LuniMarțiMiercuri
12/-3°C
8/0°C
6/-1°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI