Connect with us

Gorj Express Tv

Video: Poliția la Obștea din Crasna, Adunare amânată de către DSP

Postat acum

on

Adunarea Generală a Obștii de Moșneni Aninișeni Radoșeni Cărpinișeni, programată pentru duminica trecută, a fost amânată urmare a unei adrese a Direcției de Sănătate Publică Gorj.

O parte a membrilor Obștii, adunați deja la sediul acesteia din satul Rădoși, au reacționat virulent, oamenii fiind supărați că întrunirea era una importantă, aici urmând să se discute și un prejudiciu de 2 milioane de euro, bani care trebuie plătiți unei firme private.

Membrii, în fața unor agenți de poliție ajunși la fața locului, au cerut explicații și au făcut acuzații la adresa conducerii obștii, dar mai ales a președintelui acesteia, spunând printre altele că de ani buni nu au încasat niciun leu de la obște.

Membrii vorbesc si de prejudiciul adus obștii de SC TRANSLEMN SRL, în baza unui proces cu o sentință definitivă, firmă în care administrator dar și acționar, în proporție de 50%, era tocmai fostul președinte al obștei, Dorin Mituțoiu.

Obștea, potrivit oamenilor, trebuie sa achite banii in cauza, chiar dacă actuala conducere susține că procesul are la bază un contract oneros din 2010.

Aceasta are deja o executare pe conturi din acest motiv dar și un debit de 90.000 de lei către APIA Gorj pentru campania din 2009.

Din aceste motive, amânarea luării unor decizii pentru obște dar si amânarea descărcării de gestiune mult așteptată, a încins, duminică, și mai mult spiritele.

Asta cu atât mai mult cu cât Adunarea Generala poate avea loc abia luna viitoare. De altfel, o parte a membrilor obștii au avut discuții în contradictoriu cu conducere și în sediul structurii din Crasna.

După ce a dat explicații membrilor obștii, încercând să le ofere argumente petru lipsa banilor către ei, desi structura colectivă  pe care o conduce este pe profit, președintele a oferit explicații și pentru Gorj Express.

Obștea din Crasna numără 3000 de membrii și gestionează 15 munți mai exact peste 8000 de hectare de teren pe raza a două județe. Mai exact 5300 de hectare sunt pe fond forestier iar restul pe hol alpin.

Conflictul oamenilor cu obștea este departe de remediere. Aceștia așteaptă întrunirea Adunării General pentru se vedea ce investiții se mai realizează în beneficiul comunității. În Crasna, un investitor interesat vrea să realizeze un parc fotovoltaic, terenul fiind al obștii.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gorj Express Tv

Video: Micuțele învață grație și eleganță la cursul de balet „Ingenio”

Postat acum

on

De către

Sub îndrumarea instructorului de dans Ioana Bolovan, la Centrul Ingenio din Târgu Jiu, se predau cursuri de dans clasic pentru micile balerine. Fetițe cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani învață astfel, în joacă, tainele baletului, disciplina care oferă grație, eleganță și un corp desăvârșit pentru viitoarele domnișoare.

Cursul de balet începe cu o mică încălzire, cu mers și alergare, cu mișcări ale brațelor și ale picioarelor.

Se realizează apoi câteva poziții clasice de balet, mici piruete și încălzire pe saltea.

Micuțele capătă echilibru, flexibilitate și abilități motrice. De altfel, baletul corectează postura și le ajută pe micuțele dansatoare să își coordoneze mult mai bine mișcările.

O spune chiar instructorul de dans care a reușit, prin exemplul personal, să mențină atenția celor mici la cursul predat.

Foarte încântate de ora de balet sunt însă chiar micuțele balerine care s-au lăsat purtate de muzică, uitând că o parte dintre exerciții impuneau efort fizic.

Cursurile de balet pot începe de la orice vârstă, ideale fiind după ce copilul a împlinit 3 ani, și nu trebuie privite prin prisma carierei neapărat.

Baletul poate fi o activitate extra școlară ce ajută la creșterea armonioasă a copiilor și un hobby prin care aceștia să petreacă un timp de calitate alături de alți copii cu aceleași pasiuni pentru mișcare, muzică bună și socializare.

 

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Utilaje pe un drum din Stănești care nu a văzut asfaltul niciodată

Postat acum

on

De către

Drumul care traversează satul Călești, dar și localitățile Bălani, Măzăroi și Obreja, aparținând de comuna Stănești, a intrat în reabilitare și modernizare înainte de Paște.

Artera rutieră supusă investiției are o lungime de 4,4 kilometri și unește comuna Stănești de Târgu Jiu, de altfel doar o bucățică de 150 de metri din drumul respectiv rămâne neasfaltată, iar primăria municipiului este cea care poate cere, la rândul ei, sprijinul autorităților județene pentru realizarea și a acestei palme de șosea.

Bani pentru reabilitarea drumului din Călești au venit de la Consiliul Județean, artera rutieră care nu a văzut niciodată asfaltul fiind realizată din fonduri din bugetul propriu al județului.

18 miliarde din cei 33 necesare pentru rezolvarea problemelor de infrastructură din Stănești au fost deja aprobați de CJ Gorj.

Minunea intrării în reabilitare a drumului mulțumește atât localnicii din Călești cât și consilierii locali care nici nu mai visau că localitatea în cauză va mai avea vreodată o artera rutieră normală pentru anul 2021.

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului din Stănești avansează cu rapiditate, din loc în loc pe artera de pământ fiind văzute echipaje de lucrători preocupați de realizarea investiției.

Dacă se respectă întregul program de reabilitare, drumul din Stănești va fi gata în doar câteva luni.

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Lubenița aromată de Telești, marca înregistrată a unui excelent agricultor

Postat acum

on

De către

A pregătit în sera proprie un soi viguros de lubeniță care să țină piept atât temperaturilor scăzute din prezent cât și zilelor dogoritoare care o sa vină. Este vorba despre același agricultor din Telești care a gândit viitoarea producție de pepeni verzi, made in Gorj, pornind de la sămânță și ajungând treptat la planta pusă în pământ, în câmp deschis.

De altfel, după ce Cristian Mischie, căci de el este vorba, a altoit lubenița în tulpină de dovleac, ca să îi de-a putere, acum i-a dat deja savoare plantând-o, pe câteva rânduri lungi, în pământ rodnic, la marginea localității.

A fost ajutat de prieteni și familie, oamenii lucrând minuțios și cu pricepere la plantarea lubeniței, asta la distanțe egale și precise și prin metode deloc rudimentare.

Harbuzii de Telești au ocupat, în scurt timp, cam jumătate din terenul de un hectar deținut de Cristian Mischie chiar la intrarea în localitate, dinspre Bălești.

În scurt timp, plantele deloc firave, protejate în tunele speciale vor da rod iar producția nu va fi doar deosebită, promite agricultorul, ci chiar deloc de neglijat.Pe restul de teren, proprietarul va planta legume de sezon, în timp ce acesta deține în apropiere grâu, plantat prin metode deloc sofisticate dar cu cap.Lubeniță de Telești va deveni, cu siguranță, o marca înregistrată.

Asta și pentru că produsul poate să ridice atât comuna cât și localitățile limitrofe, pământul fiind bun pentru acest soi dar și pentru legume la fel de gustoase.

Gorjul nu va mai avea, în curând, minerit, dar poate crește si din agricultură.

 

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR