Connect with us

Gorj Express Tv

Video: Poliția la Obștea din Crasna, Adunare amânată de către DSP

Postat acum

on

Adunarea Generală a Obștii de Moșneni Aninișeni Radoșeni Cărpinișeni, programată pentru duminica trecută, a fost amânată urmare a unei adrese a Direcției de Sănătate Publică Gorj.

O parte a membrilor Obștii, adunați deja la sediul acesteia din satul Rădoși, au reacționat virulent, oamenii fiind supărați că întrunirea era una importantă, aici urmând să se discute și un prejudiciu de 2 milioane de euro, bani care trebuie plătiți unei firme private.

Membrii, în fața unor agenți de poliție ajunși la fața locului, au cerut explicații și au făcut acuzații la adresa conducerii obștii, dar mai ales a președintelui acesteia, spunând printre altele că de ani buni nu au încasat niciun leu de la obște.

Membrii vorbesc si de prejudiciul adus obștii de SC TRANSLEMN SRL, în baza unui proces cu o sentință definitivă, firmă în care administrator dar și acționar, în proporție de 50%, era tocmai fostul președinte al obștei, Dorin Mituțoiu.

Obștea, potrivit oamenilor, trebuie sa achite banii in cauza, chiar dacă actuala conducere susține că procesul are la bază un contract oneros din 2010.

Aceasta are deja o executare pe conturi din acest motiv dar și un debit de 90.000 de lei către APIA Gorj pentru campania din 2009.

Din aceste motive, amânarea luării unor decizii pentru obște dar si amânarea descărcării de gestiune mult așteptată, a încins, duminică, și mai mult spiritele.

Asta cu atât mai mult cu cât Adunarea Generala poate avea loc abia luna viitoare. De altfel, o parte a membrilor obștii au avut discuții în contradictoriu cu conducere și în sediul structurii din Crasna.

După ce a dat explicații membrilor obștii, încercând să le ofere argumente petru lipsa banilor către ei, desi structura colectivă  pe care o conduce este pe profit, președintele a oferit explicații și pentru Gorj Express.

Obștea din Crasna numără 3000 de membrii și gestionează 15 munți mai exact peste 8000 de hectare de teren pe raza a două județe. Mai exact 5300 de hectare sunt pe fond forestier iar restul pe hol alpin.

Conflictul oamenilor cu obștea este departe de remediere. Aceștia așteaptă întrunirea Adunării General pentru se vedea ce investiții se mai realizează în beneficiul comunității. În Crasna, un investitor interesat vrea să realizeze un parc fotovoltaic, terenul fiind al obștii.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Gorj Express Tv

Video: Martorii lui Iehova din Târgu Jiu, la cel mai important eveniment al confesiunii religioase

Postat acum

on

De către

Sala Regatului din Târgu Jiu, loc de rugăciune pentru Martorii lui Iehova din municipiu dar și din restul localităților din județul Gorj, și-a deschis porțile larg, vinerea trecută, pentru membrii confesiunii religioase dar și pentru invitații lor.

Se simțea emoție, multă bunăvoință dar și încântare în rândul participanților, asta mai ales pentru că era prima dată, după doi ani, când martorii celebrau această zi, din nou,  împreună, în același loc.În perioada pandemiei, cea mai importantă sărbătoare din an a Martorilor lui Iehova, „Cina Domnului” s-a marcat doar on-line.

De altfel, locul de desfășurare al evenimentului religios a fost plin de cei care consideră că celebrarea morții lui Isus trebuie cinstită printr-o cuvântare deosebită, cântare și rugăciune.

Echipa Gorj Express a avut posibilitatea să vadă, din interior, ce semnifică și cum se desfășoară un astfel de eveniment religios, comemorarea morții lui Isus sau „Cina Domnului”.

De altfel, în Sala Regatului din Târgu Jiu s-a explicat, pentru cei prezenți, scopul morṭii lui Isus Cristos pentru ȋntreaga umanitate, cât şi motivul pentru care și acum, după două mii de ani, este ȋncă necesară această celebrare.

Practic, în seara zilei de 14 aprilie, atât la Târgu Jiu cat și în întreaga lume, Martorii lui Iehova au sărbătorit la fel cum a făcut-o Isus la ultima sa cină cu discipolii săi. Participanții au trecut, astfel, din mână ȋn mână pâine nedospită şi vin roșu, care reprezintă corpul şi sângele Fiului lui Dumnezeu dat ca sacrificiu pentru ȋntreaga omenire.

Întrunirea care a durat o oră s-a încheiat cu o cuvântare și cu o rugăciune.

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Adunare Generală ARC la Crasna, cu bodygarzii la ușă

Postat acum

on

De către

La Crasna s-a organizat duminică Adunarea Generală a Obștii Aniniși-Radoși-Cărpiniși(ARC). A fost prima ședință cu prezență fizică de după pandemie. Locul de organizare a fost o sală de evenimente privată din Crasna ( Raluca Evens) unde au răspuns prezent în jur de 150 de membri ai obștii, din cei 3600 aflați în scripte.

Adunarea Generală avea pe ordinea de zi descărcarea de gestiune a Consiliului de Administrație al obștii, prezentarea darii de seamă a CA-ului dar, mai ales, prezentarea situației financiare și juridice a ARC ca urmare a procesului pierdut la Înalta Curte cu TRANSLEMN, societate deținută de omul de afaceri Cosmin Manasia.

Pe darea de seamă, membrii obștii au aflat că salariile pe un an de zile a celor remunerați din conducere se ridică la 686.000 de lei. Profitul pe anul trecut al obții este de doar 200.000 de lei, în timp ce combustibilul folosit pentru lucrările din obște este calculat la 200 de litri zilnic de carburant, indiferent ce zi a săptămânii este.

În ciuda acestor cifre șocante în ceea ce privește cheltuielile ridicate și profitul redus, cea mai mare parte a membrilor obștii „au înghițit gălușcă”, în sensul că au acceptat fără comentarii situația.

Doar câțiva ai atenționat lipsa de transparență din obște și neregulile sesizate deja organelor de cercetare penală. În acest context trebuie amintit că, echipa gorjexpress.ro a fost ținută la ușă și nu i s-a permis accesul în sala de ședință pe motiv că locul de desfășurare al acțiunii este într-o unitate privată. De altfel, zece bodyguarzi de o firma de pază din Târgu Jiu au asigurat intrarea în incintă doar a membrilor obștii.

În ciuda acuzațiilor făcute de acești membrii, președinte obștii, Pârjol Dumitru, dar și secretarul obștii, Hașcău Gheorghe, au refuzat să ofere un punct de vedere echipei de la publicația gorjexpress.ro.

La finalul discuțiilor, aici fiind tratat și subiectul Manasia, adică faptul că Obștea ARC are de achitat peste 100 de miliarde de lei vechi societății acestui om de afaceri, s-a stabilit că prejudiciul va fi achitat de obșteni, asta după un proces care a durat 11 ani de zile. Practic, greșelile conducerii obștei vor fi suportate de toți membrii ARC, care ar putea să se trezească cu popriri pe salarii, pensii și pe averi. În cadrul Adunării Generale nu s-prezentat, în schimb, nici bugetul pe 2021 și nici pe anul în curs, potrivit celor prezenți în sală, deși acesta trebuia prezentat și aprobat de acest organism.

Evident că Adunarea Generală s-a terminat cu o chermeze organizată la Pensiunea Cucu din Hirișești de lângă Novaci.

Reamintim că, în urmă cu un an, la Obștea Arc au ajuns mascați, au fost percheziții și s-au ridicat documente importante. Exista un dosar penal în cercetare și multe alte plângeri penale la DNA, DIICOT și la parchetele din Gorj.

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

VIDEO: Kilometrul de la Berlești în care îți dai licența de șofer! Microbuz de șase metri, întors în doar 4 metri

Postat acum

on

De către

O firmă de transport local, înființată în 2001 în Berlești, care asigură de peste două decenii curse regulate pe ruta Tărgu- Jiu-Berlești-Lihulești, a ajuns bătaia de joc a autorităților competente. Asta după ce, cu câțiva ani în urmă, Consiliul Local Berlești a acceptat, la propunerea unui ales local, prelungirea rutei de transport din comună, de 47 de kilometri, cu încă doi kilometri, în fiecare zi.

Ce nu au luat în considerare consilierii dar, din păcate, nici responsabilii pe parte tehnică a Consiliului Județean Gorj, este că microbuzele care au o lungime de peste șase metri nu pot întoarce pe ruta completată, nici vara, darămite iarna pe gheață, polei ori condiții meteo nefavorabile.

De altfel, la primul kilometru din noua rută, microbuzele întorc doar dacă localnicii care stau pe marginea drumului în cauză își deschid porțile, însă nici acest lucru nu oferă maximă siguranță nici mijlocului de transport, nici călătorilor dar nici conducătorului de pe microbuzul care asigură cursele regulate de transport în comun. O spune chiar reprezentanta firmei de transport, Lihu Zorlescu Camelia.

Cetățenii care domiciliază în zonă penultimei stații din ruta prelungită îi dau dreptate reprezentantei firmei de transport, asta și pentru că proprietățile lor țin loc, zilnic, de drum public pentru ca microbuzele societății să întoarcă în condiții optime, ruta fiind foarte îngustă. Oamenii cred, de asemenea, că ultimul kilometru din traseu nu trebuie făcut.

Pentru a vedea dacă reprezentanții firmei de transport și acești cetățeni au sau nu dreptate, am parcurs și noi, echipa gorjexpress.ro acest kilometru de drum. Am văzut cu ochii noștri că drumul se îngustează considerabil,vest si că pe lângă microbuz nu poate intra, ori trece cu greu, vreo mașină.

Am ajuns și în ultima stație, cea care există doar in acte, nefiind vreun indicator, acolo, în acest sens. Aici, ca să întorci microbuzul îți mai dai o dată examenul pentru obținerea carnetului de conducere. Asta, deoarece este aproape imposibil, fără să fi dirijat corespunzător, să întorci un microbuz de 6 metri, pe un drum de 4 metri. Și totuși, reprezentantul CJ Gorj a considerat că microbuzele de transport în comun pot face asta, lejer…

Și la finalul traseului au fost localnici care au subliniat că parcurgerea acestui kilometru este inutilă, asta deoarece călătorii nu figurează decât pe hârtie, localnici din stația ,,la biserica” circulând cu mașinile personale și nu cu transportul în comun.

Am incercat sa descurcăm ițele încâlcite ale acestei situații care depășește imaginația. Asta pentru că ni s-a părut inexplicabil de ce trei microbuze sunt obligate să parcurgă acest kilometru de drum din Berlești că să plece apoi goale. Nu am înțeles nici de ce firma trebuie să își pună în pericol microbuzele pentru a încerca să le întoarcă într-un spațiu extrem de îngust. Am înțeles apoi că există însă, în zonă, o persoana care reclamă des firma la autorități. De altfel, în baza unor reclamații, firma de transport a fost aspru amendată de poliție pe motiv că nu parcurge tot traseul prestabilit, mai exact kilometrul cu probleme. Din acest motiv am cerut explicații primarului comunei, Iulian Berlescu.

Cum primarul a explicat că problema nu prea poate fi rezolvată ne-am adresat și consilierilor care au avut o contribuție la prelungirea rutei cu cei doi kilometri. Consilierul Iustin Lihu a explicat cum a stat situația dar și faptul că, deși există un proces pe rol, autoritățile pot renunța la ultima stație.Cele mai clare informații le-am obținut însă de la fosta primăriță din Berlești, Maria Dumitrașcu, consilierul local PSD fiind cel care, în 2017, a inițiat proiectul de hotărâre pentru înființarea noii stații din punctul ,,la biserică”.

Tot consilierul care a inițiat proiectul a menționat că cetățenii care pun paie pe foc ar trebui să renunțe la reclamații, iar autoritățile să schimbe situația, deoarece firma de transport local are dreptate!

Pierderea licenței de transport i-ar lasă fără pâine pe cei trei membri ai familiei Lihu Zorlescu din Berlești și ar pune pe butuci o afacere locală ce s-a dovedit funcțională din anul 2001. Mai mult, bugetul local ar pierde impozitul plătit, anual, de aceasta societate, care nu a produs niciun fel de deserviciu comunității. Reprezentanții CJ Gorj și cei ai Primăriei Berlești pot revedea traseul și pune însă în balanță, indiferent de deznodământului litigiului aflat pe rol, necesitatea sau nu a stației din punctul ,,la biserica”, luând în calcul numărul de călători, pericolul la care sunt supuși, ce ar însemna un microbuz care alunecă și rănește un pasager sau mai mulți și blocarea traficului în zonă, dacă mijlocul de transport rămâne cumva blocat în timpul manevrei complicate de întoarcere.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR