Connect with us

EVENIMENTE

VIDEO: Plopșoru, comună campioană la investiții cu bani europeni

Postat acum

pe

 

Comuna Plopșoru este una dintre cele mai mari din județul Gorj. Sub conducerea primarul Grigorie Petre, edil PSD, localitatea a devenit campioană la investiții.

În vârful Curmătura, în satul Deleni, Primăria a instalat o troită, zona fiind un punct energetic deosebit, spune edilul local. Din acel vârf se vede drumul agricol de peste treizeci kilometri, aflat în lucru, finanțat prin trei programe europene. În zonă se află și stația de tratare și bazinul de acumulare pentru satele Deleni și Piscuri, dar și stația de tratare pentru satele Văleni, Sărdănești, Olari, Plopșoru,  Izvoare, Ceplea, Broșteni, Cursaru, Broșteni de Sus. Acolo s-au realizat trei prize la conducta Izvarna-Craiova care alimentează toată comuna.

În localitate s-a realizat și un drum care face legătura cu izlazul comunal, realizat pe AFIR, folosit de cetățenii care dețin animale ori stupine.

Primăria a investit și în modernizarea rețelei școlare. De altfel, Școla Piscuri a fost reabilitată complet. ,,Lucrarea a fost recepționată. Aceasta este școală unde eu m-am format ca om”, a declarat, mândru, edilul local de Plopșoru.

Școala din Piscuri nu este singura reabilitată, toate unitățile de învățământ s-au bucurat de același tratament, ca și dispensarul și blocul de locuințe sociale.

Reabilitarea DC48 este, de asemenea, primul proiect din Oltenia, executat din fonduri europene. Comuna se mândrește și cu Monumentul Țăranului Român, construit în cinstea eroilor locali căzuți pe front, în primul și al doilea război mondial.

Edilul local a dat atenție și locașurilor de cult de pe raza comunei, uneia dintre biserici fiindu-i înlocuit complet acoperișul.

Grigorie Petre anunță că va realiza și o stație pentru furnizarea gazelor în localitate, care va avea alte două stații pe rețea în satele Ceplea și Plopșoru.

 

 

Advertisement
1 Comentariu

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Minerii prelungesc protestele

Postat acum

pe

Angajații CEO, care pichetează sediul Prefecturii Gorj, de trei săptămâni, anunță că vor prelungi protestele cu încă o săptămână. Protestatarii vor să plece la capitală și să declanșeze greva foamei. „Am promis minerilor și energeticieni or, pentru că este protestul lor, că vom merge până la capăt, adică ne dorim în primul rând trecerea proiectului de lege și în al doilea rând, salvarea Complexul Energetic Oltenia. Vom merge la București, vom intra și în greva foamei”, a declarat Nicu Bunoaica.

Continuă să citești

EVENIMENTE

Reorganizarea CEO: Ministerul Energiei a răspuns Comisiei Europene

Postat acum

pe

Ministerul Energiei a trimis Comisiei Europene, răspunsuri în ancheta demarată în programul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. “Am trimis răspunsurile, ieri, (miercuri, n.r.), la Comisia Europeană”, a spus ministrul Virgil Popescu. Compania de la Târgu Jiu a înaintat Comisiei Europene un plan de reorganizare, încă de anul trecut și așteaptă avizul până în luna aprilie, când trebuie să plătească certificatele de CO2, singura posibilitate de a putea lua un nou ajutor fiind un aviz favorabil din partea Comisiei. Între timp, pe site-ul instituției europene a apărut un comunicat de presă, care anunța, la începutul lunii februarie, că a deschis o „investigaţie aprofundată pentru a evalua dacă măsurile de sprijin acordate de autorităţile române Complexului Oltenia sunt conforme cu normele UE privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor aflate în dificultate”, se arăta în comunicatul Comisiei. Planul de restructurare prevede un sprijin de aproximativ două miliarde de euro, din care 1,33 miliarde de euro reprezintă sprijin public din partea statului român, sub formă de granturi şi de împrumuturi, inclusiv împrumutul pentru salvare în valoare de 251 de milioane de euro pe care CE Oltenia nu l-a rambursat.

Continuă să citești

EVENIMENTE

Jumătate din șomerii Gorjului sunt femei

Postat acum

pe

Jumătate din șomerii Gorjului sunt femei. Datele furnizate de Direcția de Statistică arată că, la finalul anului trecut, erau înregistraţi în judeţul Gorj, potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocupare şi Formare Profesională Gorj, 5325 de șomeri. Dintre aceștia, 2469 sunt femei. Din numărul total de şomeri înregistraţi femeile reprezintă 46,4%, iar din totalul şomerilor neindemnizaţi, femeile reprezintă 40,2%. Procentul cel mai mare, în rândul șomerilor, îl au cei care au doar studii liceale. “În raport cu nivelul şcolii absolvite, din numărul total de şomeri înregistraţi, 7,3% sunt persoane cu studii superioare, 3,9% studii postliceale, 33,9%  studii liceale, 22,1% studii profesionale, 19,0% studii gimnaziale, 13,8% studii primare.

Rata şomajului a fost de 3,9% , plasând judeţul Gorj pe locul 18 în clasamentul național, fiind mai mare cu 0,6 puncte procentuale faţă de rata şomajului înregistrată la nivelul ţării (3,3%).

Continuă să citești

Târgu Jiu
20°
Fair
07:0718:11 EET
Feels like: 20°C
Wind: 6km/h SW
Humidity: 30%
Pressure: 1019.64mbar
UV index: 3
SunMonTue
12/0°C
11/0°C
12/0°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI