Connect with us

EVENIMENTE

VIDEO: Plopșoru, comună campioană la investiții cu bani europeni

Postat acum

on

 

Comuna Plopșoru este una dintre cele mai mari din județul Gorj. Sub conducerea primarul Grigorie Petre, edil PSD, localitatea a devenit campioană la investiții.

În vârful Curmătura, în satul Deleni, Primăria a instalat o troită, zona fiind un punct energetic deosebit, spune edilul local. Din acel vârf se vede drumul agricol de peste treizeci kilometri, aflat în lucru, finanțat prin trei programe europene. În zonă se află și stația de tratare și bazinul de acumulare pentru satele Deleni și Piscuri, dar și stația de tratare pentru satele Văleni, Sărdănești, Olari, Plopșoru,  Izvoare, Ceplea, Broșteni, Cursaru, Broșteni de Sus. Acolo s-au realizat trei prize la conducta Izvarna-Craiova care alimentează toată comuna.

În localitate s-a realizat și un drum care face legătura cu izlazul comunal, realizat pe AFIR, folosit de cetățenii care dețin animale ori stupine.

Primăria a investit și în modernizarea rețelei școlare. De altfel, Școla Piscuri a fost reabilitată complet. ,,Lucrarea a fost recepționată. Aceasta este școală unde eu m-am format ca om”, a declarat, mândru, edilul local de Plopșoru.

Școala din Piscuri nu este singura reabilitată, toate unitățile de învățământ s-au bucurat de același tratament, ca și dispensarul și blocul de locuințe sociale.

Reabilitarea DC48 este, de asemenea, primul proiect din Oltenia, executat din fonduri europene. Comuna se mândrește și cu Monumentul Țăranului Român, construit în cinstea eroilor locali căzuți pe front, în primul și al doilea război mondial.

Edilul local a dat atenție și locașurilor de cult de pe raza comunei, uneia dintre biserici fiindu-i înlocuit complet acoperișul.

Grigorie Petre anunță că va realiza și o stație pentru furnizarea gazelor în localitate, care va avea alte două stații pe rețea în satele Ceplea și Plopșoru.

 

 

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Răducanu Niculina

  31 iulie 2020 at 10:28

  Bună ziua domnu primar !
  Am vizionat cu mare placere si interes filmul prezentat.
  Dati-mi voie să vă felicit din suflet pentru realizările obținute în decursul timpului.
  O muncă continuă demnă de lăudat.
  Chiar dacă sunt departe de țară și de locurile copilăriei urmăresc cu deosebită bucurie progresul comunei Plopsoru si satelor din împrejurimi.,care datorită dv.au suferit îmbunătățiri in favoarea cetățenilor.
  Ma bucur și vă doresc succes pentru proiectele viitoare in ce priveste rețelele de gaz in comună și sate.
  Cu respect si stima ,
  Niculina Răducanu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENTE

A reclamat la poliție că i s-a furat un salcâm

Postat acum

on

De către

Un bărbat a sunat la 112, să reclame că i-a fost furat un salcâm. Polițiștii l-au depistat pe autor, încă reclamantul l-a iertat. „Poliția Orașului Novaci a fost sesizată prin apelul unic de urgență 112, de către un bărbat din municipiul Slatina, cu privire la faptul că persoane necunoscute au tăiat și sustras un arbore specia salcâm, de pe un teren pe care îl deține în comuna Polovragi. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că aspectele sesizate se confirmă. În urma administrării probatoriului, a fost identificat un tânăr de 27 de ani, din localitatea Polovragi, bănuit de comiterea infracțiunii de furt. Pe parcursul cercetărilor, între părți a intervenit împăcarea”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Luptător gorjean, pe podium la Campionatul Național

Postat acum

on

De către

Un luptător gorjean a cucerit medalia de bronz, la finala Campionatului Național de Seniori, de la Reşiţa, competiție care s-a desfășurat în perioada 25-27 noiembrie. Alexandru Beşliu, de la CSM Târgu Jiu, a concurat la categoria 92 de Kg. În weekend, multiplul campion național a participat, la Reșița, la ultima competiție din acest an, cea mai importantă din calendarul intern la această disciplină.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident cu doi încarcerați la Ursați

Postat acum

on

De către

Pompierii ISU Gorj au fost solicitați în jurul orei 01:30 să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un accident rutier produs in municipiul Tg-Jiu, cartier Ursati în care a fost implicat un autoturism care a parasit partea carosabilă și s-a răsturnat.

La fata locului s-au deplasat 2 autospeciale pentru descarcerare și un echipaj SMURD din cadrul ISU Gorj precum si 2 ambulante din cadrul SAJ Gorj, echipajele de intervenție constatând că în urma evenimentului rutier două persoane de sex masculin erau încarcerate în autovehicul.

S-a intervenit rapid de catre echipajele pentru descarcerare pentru extragerea victimelor prin decopertarea plafonului mașinii. Victimele au primit primul ajutor calificat la fata locului, iar ulterior au fost transportate la Unitatea de Primiti Urgente a Spitalului din Tg-Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR