Connect with us

Gorj Express Tv

Video: Pepiniera Cornești, o afacere locală care face rod de 14 ani de zile

Postat acum

on

„Fă-ți datoria de om și plantează un pom!” Această vorba din popor spune că nu poți fi împlinit ca om până când nu plantezi un copac care prinde viață cu ajutorul mâinilor tale.

Familia Becheanu care deține Pepiniera Cornești, o afacere sută la sută locală, își face astfel, de aproape două decenii, datoria de a-i ajuta pe semeni să fie oameni adevărați plantând măcar un pom, în timpul vieții.

Din acest motiv, prin mâinilor lor, din pepiniera încropită pe raza comunei Bălești, au trecut sute chiar mii de pomi care s-au transformat în ultimii ani în arbori roditori, pe proprietățile unor clienți fideli, asta nu doar în Gorj, ci în toată România și chiar în străinătate.

Afacerea s-a extins, iar antreprenorul poate spune acum, cu mâna pe inima, că a meritat sa investească în agricultură, într-o perioadă în care mirajul străinătății, și a banului făcut mult mai ușor mai departe de țară, nu a tentat familia Becheanu.

Sunt astfel două generații care țin pe umeri pepiniera de la Cornești, iar aici calitatea de lucrător nu are limite de vârstă.

În pepiniera se lucrează, și acum, în februarie, asta deoarece aceasta este deja pregătită pentru cumpărători, iar soiurile sănătoase își așteaptă clienții cu certificate care atesta garanția calității.

Pe lângă cele zece soiuri de pomi fructiferi care pot fi achiziționate de la pepiniera din comuna Bălești, societatea fiind situată la doar zece kilometri de Târgu Jiu, aici, se oferă, gratuit, și consultanță.

De altfel, specialiștii pepinierei spun că produsele pot fi plantate deja de la jumătatea acestei luni deoarece fenomenul de îngheț nu și-a mai făcut apariția, meteorologii promițând temperaturi mult mai prietenoase pentru acest sezon.

Sfaturile necesare pentru o plantare corectă și de calitate le-am primit, și noi, echipa gorjexpress.ro, direct de la antreprenor.Tânărul antreprenor, Lucian Becheanu, i-a încurajat de altfel pe toți cei care vor să investească în agricultură, să își planteze o livadă de exemplu, deoarece afacerea merită.

„Ne așteaptă vremuri grele, în care prețul fructelor va exploda”, a prognozat cel care face pepiniera vizibilă și în media și în mediul online.Cum la pepiniera din Cornești exuberanța și noul vin la pachet cu experiența, dar si cu profesionalismul și cu cumpătarea, sfaturi ne-a oferit și Nicolae Becheanu, care povestește, cu mândrie, că a renunțat la un loc de muncă în minerit, pentru o afacere de familie in agricultură. Și nu regretă nimic…Pepiniera Cornești este unică în Oltenia și o adevărată bijuterie pentru județul Gorj, în condițiile în care stațiunea pomicolă, unitate de stat, nu se mai ridică la standardele cerute de piață.

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Gorj Express Tv

Video: Secția de Box a CSM Târgu Jiu crește viitori campioni! Amelian, sportivul care excelează și la box și la învățătură

Postat acum

on

De către

Box, un sport dur, de contact, un sport care te pregătește pentru viață! Asta le predă copiilor și adolescenților, de câteva luni, antrenorul Petrișor Gănănău, în Secția de Box a CSM Târgu Jiu.

Cursanții au parte, din martie, de câteva ori pe zi de un antrenament dur, atât pe pista de alergare de la stadion cât și în sală.

Una dintre speranțele Secției de Box a CSM Târgu Jiu este, potrivit antrenorului Gănănău, Amelian Istrătescu, elev olimpic la mai multe materii, care excelează și în acest sport.Luna viitoare, Amelian va urca în ring, la Craiova, la finala campionatului de cadeți. Sportivul ne-a explicat care este rețeta aplicată de el pentru a fi extraordinar de bun și la școală, și în box.Printre sportivii intrați sub aripa campionului Gănănău se numără și fete dar sunt și numeroși băieți de diferite vârste.Niciunul nu refuză antrenamentul dur, chiar epuizant, de care au parte la orele de box. Asta pentru că toți iubesc boxul și se visează pe podium cu o medalie de aur în jurul gatului.Și au toate șansele să li se împlinească acest vis deoarece sunt antrenați de un adevărat campion.Petrișor Gănănău, actualul antrenor al CSM, este unul dintre cei mai premiați pugiliști gorjeni. Acesta este multiplu campion național, fiind medaliat chiar si la Campionatele Europene.

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video/Casă crăpată, în prag de prăbușire! Vecinul proprietarului a dat ultimul interviu din viața sa

Postat acum

on

De către

Situație critică pentru un localnic din Rasova, comuna Bălești. Cetățeanul deține o casă în localitate, care s-a distrus în urma unor alunecări de teren, reactivate după o pauză de 16 ani.

Și vecinul său are casa afectată, iar acesta a dat marți ultimul său interviu, miercuri, Gheorghe Mănoiu, supărat de situația casei sale, murind în urma unui infarct.

Deși locuința este asigurată și pentru astfel de calamități, firma de asigurare nu achită poliță până când o autoritate competentă cu certifică faptul că distrugerea locuinței s-a produs urmare a acestei alunecări de teren. Proprietarul a considerat, inițial, că Primăria Bălești este cea care trebuie să îi certifice acest lucru, ferm, firmei de asigurare.

Din păcate, vizavi de locuința cetățeanului respectiv se mai află o casă afectată de același fenomen.

Foto: Gheorghe Mănoiu-decedat

Deși casa in cauză nu este asigurată, proprietarul cere măsuri autorității locale pentru consolidarea terenului supus alunecării.

De altfel, localnicii spun că terenul în cauză a fost consolidat doar pe hârtie, o comisie de recepție semnând în 2009 pentru o lucrare inexistentă.

Primăria Bălești susține, prin edilul Mădălin Ungureanu, că rezolvarea problemei în cauză nu tine de UAT-ul comunei ci de Comisia Județeană pentru Situații de Urgență care poate fi întrunită doar de către noul prefect. Instituția publică locală a trimis o comisie la fața locului, dar procesul verbal întocmit cu acesta ocazie nu convine firmei de asigurări.

Proprietarul casei aflate în prag de prăbușire spune că nu se oprește aici, considerând că această comisie județeană poate să îi certifice, oficial, alunecarea de teren care i-au afectat locuință în perioada valabilității asigurării.

Problema se la Rasova naște însă nenumărate semne de întrebare legate de polițele PAD, obligatorii de altfel, care nu se pot încasa, în schimb, prea ușor.

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

VIDEO: Dezvoltatorii imobiliari se întrec în proiecte, la Târgu Jiu! Care este cererea, care este oferta?

Postat acum

on

De către

Dezvoltării imobiliari au în derulare mai multe proiecte interesante în municipiul Târgu Jiu. În mai multe zone cheie ale municipiului se construiește de zor, de la garsoniere spațioase, cu ultimele dotări la apartamente de lux.

Un astfel de proiect prinde contur lângă parcul Coloanei, cei interesați putând achiziționa o locuință într-o zonă cu o vedere extraordinară încă de acum, mai exact, încă din faza de proiect.

Proiectele imobiliare nu se opresc aici, iar deoarece în municipiu există o cerere crescuta de spații locative și oferta trebuie să fie pe măsură.

O spune chiar unul dintre consultanții imobiliari de la Agenția Domina, cea mai mare din Oltenia, care a reușit să bifeze tranzacții spectaculoase în ultimii ani.

Chiar dacă piața este în creștere, proiectele imobiliare noi și foarte moderne rivalizează cu prețurile usor mai scăzute de la locuințele vechi.

Cumpărătorii prefera astfel o locuință într-un bloc cu o vechime de 30 de ani, în special pentru calitatea materialelor.

Daca luăm în considerare categoriile de vârstă, nu este un secret că persoanele vârstnice preferă să își vândă locuințele de la bloc pentru a se muta la țară, la casa, aici unde considera ei că toate cheltuielile cu întreținerea sunt mult reduse decât în mediul urban.

Materialele de construcții s-au dublat chiar triplat în ultimul an, dar dezvoltării nu au blocat proiectele. Un astfel de proiect este în plin șantier vizavi de sediul executiv al CE Oltenia, iar în piața se vehiculează că deja toate locuințele ar avea cumpărători.

În Gorj, un judet sărac, considerat de către analiștii economici, sunt totuși salarii mari și persoane potente financiar care investesc in astfel de proprietăți ale căror valoare crește substanțial în timp.

 

 

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR