Home / Gorj Express Tv / Video/Parcul Industrial Gorj, cu motoarele turate!

Video/Parcul Industrial Gorj, cu motoarele turate!

Au trecut 17 ani de când Parcul Industrial Gorj de la Bumbești-Jiu și-a deschis pentru prima dată porțile. Asta, după ce aproape 190.000 de mp de teren, o parte ocupat cu clădiri ale Uzinei Mecanice Sadu II, a fost trecut din patrimoniul Romarm în cea a Consiliului Județean Gorj. Demersul a fost unul benefic iar acum, la aproape două decenii de funcționare, parcul oferă încă beneficii și un cadru de muncă propice pentru agenții economici ce asigură și mențin, în prezent, peste 600 de locuri de muncă.

O spun chiar administratorii și simplii salariați ai firmelor care ființează în Parcul Industrial Gorj, fie doar de câteva luni, fie de ani buni. Una dintre firmele cu vechime din parc produce cantități impresionante de cherestea.

În Parcul Industrial se produc și articole de îmbrăcăminte pentru țări europene dar și halate de protecție utilizate de firme din Gorj în pandemie.

Lemnul de fag prelucrat la un alt agent economic din Parcul Industrial, se transformă în mobilă scumpă în țări arabe. În Parcul Industrial se execută confecții metalice de calitate, porți deosebite care împodobesc curțile unor firme sau vile din Gorj dar și din afara județului. Se mai confecționează elemente de mobilă dar și peleți, tocmai din rumegușul care rezultă la unele firme din incinta parcului.

Parcul Industrial Gorj este ocupat în prezent de 9 agenți economici care ocupă aproape 6000 de mp de construcții aflate în incinta acestei structuri din subordinea Consiliului Județean Gorj.

 Parcul Industrial Gorj are ușile deschise și pentru alți agenți economici, oferiindu-le utilități, hale de producție și o chirie mică pentru utilizarea spațiului. De altfel, la Bălești, autoritățile județene mai pregătesc înființarea unui parc industrial ce va funcționa ca o filială a celui existent. Și asta, deoarece, un județ fără parcuri industriale este unul neatractiv pentru investitori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *