Home / Gorj Express Tv / Video/Litigiu: Pensie de 1000 de lei pentru croitoreasa teatrului

Video/Litigiu: Pensie de 1000 de lei pentru croitoreasa teatrului

A muncit 17 ani la teatrul din Târgu-Jiu, tăind kilometri de materiale pentru decoruri și costume. Mai mult, a croit chiar sute de rochii, la foc automat, și a dat viață pânzei pentru a întruchipa peisaje sau încăperi pentru piesele jucate mai bine de un deceniu pe scena Teatrului Dramatic din Târgu-Jiu. Este vorba despre croitoreasa instituției de cultură, despre Victorița Bucur, care a părăsit instituția prin pensionare, în vară, fără aplauzele meritate..

A plecat, dezamăgită din teatru, într-o atmosferă ostilă, cu șefi care au vrut să se descotorosească de salariata ce a ajuns să fie plătită și încadrată, fără știrea ei, ca muncitor necalificat. Fosta salariată povestește acum, consternată, în ce condiții a lucrat, în teatrul din Târgu-Jiu.

Victorița Bucur a lucrat timp de 17 ani într-o încăpere mică lipită de foaierul teatrului, fără lumină naturală și fără aerisire. În acel local petrecerea zilnic nu doar opt ore, ci mult mai multe peste program, asta deoarece primea comenzi scrise de la directorul teatrului care o avertizau că dacă nu face cele comandate, în timpul aferent, riscă sancțiuni. Fosta salariată își demonstrează spusele cu imagini filmate la locul său de muncă, la începutul anului în curs.

Pentru munca prestată 17 ani în teatru( aceasta cumulând 33 de ani vechime), cu dese incidente medicale- salariata fiind luată cu salvarea din instituție după ce s-a simțit rău, lucru demonstrat cu acte medicale, Victorița a ajuns să primească acum o pensie infimă, un pic mai mare de o mie de lei.

Pentru bătaia de joc de care spune că a avut parte, fosta croitoreasă a decis să deschidă o acțiune în instanță împotriva fostului angajator. Dosarul se află pe rolul instanței de judecată din Târgu-Jiu, reclamanta având încredere că judecătorii îi vor da dreptate.

În ciuda neregulilor demonstrate de fosta salariată a teatrului din Târgu-Jiu, legate de condițiile de muncă și încadrarea sa eronată ca și muncitor necalificat, directorul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu, Cosmin Brehuță, nu este de partea fostei subalterne.

Dosarul Victorița Bucur vs.Teatrul Dramatic Târgu-Jiu se judecă pe fond, la Tribunalul Gorj. Rămâne de văzut ce va decide instanța de judecată, în acest litigiu în care reclamantul ridică problema unui venit de subzistență, care nu îi este suficient pentru un trai decent.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *