Connect with us

Gorj Express Tv

Video/Litigiu: Pensie de 1000 de lei pentru croitoreasa teatrului

Postat acum

on

A muncit 17 ani la teatrul din Târgu-Jiu, tăind kilometri de materiale pentru decoruri și costume. Mai mult, a croit chiar sute de rochii, la foc automat, și a dat viață pânzei pentru a întruchipa peisaje sau încăperi pentru piesele jucate mai bine de un deceniu pe scena Teatrului Dramatic din Târgu-Jiu. Este vorba despre croitoreasa instituției de cultură, despre Victorița Bucur, care a părăsit instituția prin pensionare, în vară, fără aplauzele meritate..

A plecat, dezamăgită din teatru, într-o atmosferă ostilă, cu șefi care au vrut să se descotorosească de salariata ce a ajuns să fie plătită și încadrată, fără știrea ei, ca muncitor necalificat. Fosta salariată povestește acum, consternată, în ce condiții a lucrat, în teatrul din Târgu-Jiu.

Victorița Bucur a lucrat timp de 17 ani într-o încăpere mică lipită de foaierul teatrului, fără lumină naturală și fără aerisire. În acel local petrecerea zilnic nu doar opt ore, ci mult mai multe peste program, asta deoarece primea comenzi scrise de la directorul teatrului care o avertizau că dacă nu face cele comandate, în timpul aferent, riscă sancțiuni. Fosta salariată își demonstrează spusele cu imagini filmate la locul său de muncă, la începutul anului în curs.

Pentru munca prestată 17 ani în teatru( aceasta cumulând 33 de ani vechime), cu dese incidente medicale- salariata fiind luată cu salvarea din instituție după ce s-a simțit rău, lucru demonstrat cu acte medicale, Victorița a ajuns să primească acum o pensie infimă, un pic mai mare de o mie de lei.

Pentru bătaia de joc de care spune că a avut parte, fosta croitoreasă a decis să deschidă o acțiune în instanță împotriva fostului angajator. Dosarul se află pe rolul instanței de judecată din Târgu-Jiu, reclamanta având încredere că judecătorii îi vor da dreptate.

În ciuda neregulilor demonstrate de fosta salariată a teatrului din Târgu-Jiu, legate de condițiile de muncă și încadrarea sa eronată ca și muncitor necalificat, directorul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu, Cosmin Brehuță, nu este de partea fostei subalterne.

Dosarul Victorița Bucur vs.Teatrul Dramatic Târgu-Jiu se judecă pe fond, la Tribunalul Gorj. Rămâne de văzut ce va decide instanța de judecată, în acest litigiu în care reclamantul ridică problema unui venit de subzistență, care nu îi este suficient pentru un trai decent.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gorj Express Tv

Video: Slobozia rămâne nemulțumită și după închiderea depozitului ecologic!

Postat acum

on

De către

Depozitul ecologic de gunoi din Târgu Jiu și-a închis porțile, urmare a suspendării decise de autorități, dar problema mirosului care afectează locuitorii din zona Slobozia nu s-a rezolvat.

Cetățeni de pe strada în cauză susțin că nu au încredere că situația se va rezolva și menționează că seara și dimineața mirosul este puternic și îi determină să stea tot cu ferestrele închise.

La Depozitul ecologic din municipiu porțile sunt, în schimb, închise.

Nicio mașină cu gunoi nu mai ajunge în incinta acestuia iar reprezentanții societății spun că au comandat cele necesare în străinătate pentru a remedia deficientele depistate de verificatori.

La mica distanță de depozit există însă un spatiu improvizat unde se depozitează necontrolat gunoaie.

Autoritățile de mediu par că nu știu de zonă situată deasupra depozitului ecologic, motiv pentru care nu s-au luat măsuri pentru curățarea spațiului.

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video-Secretele afacerii Carpet Wash, investiția inteligentă într-o spălătorie profesională de covoare!

Postat acum

on

De către

Targujianul Cătălin Popescu, de 39 de ani, și-a descoperit vocația de antreprenor în plină pandemie, când timpul său liber a fost motivația de a începe ceva nou, inovativ și care să producă bani. A decis să acceseze fonduri europene și a început cu un start-up deschis la finanțare prin Universitatea Constantin Brâncuși.

Planul său de afacere a fost unul câștigător iar Cătălin, care se pregătise profesional pentru o carieră de inginer silvic, a dat silvicultura pe o afacere proprie care s-a dovedit de succes.

Așa apare în 2020, an de criză pandemică, Carpet Wash, o spălătorie profesională de covoare care oferă nu numai servicii de calitate ci și gratuități pentru clienții săi.

În scurt timp, Carpet Wash a ajuns să creeze dependență pentru cei care vor să aibă locuințe curate, birouri igienizate, într-un cuvânt, spații care să le ofere armonie și, permanent, sentimentul de.. acasă.

Și ca orice afacere care se respectă, investiția în tehnologie de ultimă oră merită toți banii.

Antreprenorul câștigă timp, munca este tehnologizată și de calitate iar clientul este mulțumit și revine.

Investiția se amortizează, de asemenea, singură și rapid iar publicitatea se face de la om la om, calitatea  și profesionalismul apărând pe cartea de vizită a Carpet Wash.Agenda Carpet Wash este plină dar până la Paște se face loc și pentru întârziații care lasă curățarea covoarelor pe ultimul loc.

Și cine nu și-ar dori un covor ca nou, în prag de sărbători?! Și nu spunem degeaba cuvântul ,,nou”, deoarece covorul clientului nu doar i se ridică de la domiciliu gratuit, ci acesta îl primește, după scurt timp, curat, parfumat și în folie, mai ceva decât atunci când l-a cumpărat de la magazin.

O declară clienții care revin de fiecare dată la singura spălătorie din municipiu care oferă servicii impecabile de curățare în profunzime a covoarelor, procedura realizându-se mecanizat.

Cătălin Popescu, ca orice antreprenor care se respectă, a decis însă să își extindă afacerea și la o firmă de curățenie.

Iar de la idee la proiect a fost doar un pas… Secretele acestei afaceri vi le va împărtăși însă Cătălin personal, asta atunci când veți trece pragul Carpet Wash, afacerea sa valoroasă de Târgu-Jiu.

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Cherchez la Femme! Șapte artiste sfidează pandemia

Postat acum

on

De către

Feminitate, personalitate, culoare, sensibilitate, forță, armonie, formă, flori, senzualitate toate se regăsesc în lucrările celor șapte artiste care au conturat expoziția ,,Cherchez la Femme”, vernisată, la finalul săptămânii trecute, la Galeriile de Artă din Târgu Jiu.

Cele șapte membre ale Uniunii Artiștilor Plastici din Romania Filiala Târgu Jiu sunt: Andreea Medar, Georgiana Brandt, Cristina Cioplea, Mariana Frătița, Romana Țopescu, Lucica Popescu și Ina Gheorghiu.

Jumătate dintre acestea au absentat de la vernisaj dar restul grupului a susținut, cu tărie, motivația expoziției.

Criticul de artă Cristian Alexandru Damian a explicat și mai exact ce face deosebite aceste lucrări, reunite într-o expoziție, puternică și în același timp sensibilă, de grup, care creionează personalitățile complexe ale celor șapte femei.De altfel, aceasta este abia a doua expoziție din acest an de pe simezele Galeriilor de Artă din municipiu, artistii având de suferit și ei în pandemie, acest gen de evenimente fiind rare sau deloc.

Expoziția poate fi văzută de iubitorii de arta și frumos, până la finalul acestei luni, la Galeriile de Artă din municipiu.

Continuă să citeşti

Târgu Jiu
Senin
06:4120:12 EEST
Se simt: 2°C
Vânt : 3km/h NNW
Umiditate : 77%
Presiunea aerului: 1018.96mbar
Indexul UV: 0
VineriSâmbătăSun
13/1°C
14/6°C
8/5°C
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR