Connect with us

Gorj Express Tv

VIDEO: Kilometrul de la Berlești în care îți dai licența de șofer! Microbuz de șase metri, întors în doar 4 metri

Postat acum

on

O firmă de transport local, înființată în 2001 în Berlești, care asigură de peste două decenii curse regulate pe ruta Tărgu- Jiu-Berlești-Lihulești, a ajuns bătaia de joc a autorităților competente. Asta după ce, cu câțiva ani în urmă, Consiliul Local Berlești a acceptat, la propunerea unui ales local, prelungirea rutei de transport din comună, de 47 de kilometri, cu încă doi kilometri, în fiecare zi.

Ce nu au luat în considerare consilierii dar, din păcate, nici responsabilii pe parte tehnică a Consiliului Județean Gorj, este că microbuzele care au o lungime de peste șase metri nu pot întoarce pe ruta completată, nici vara, darămite iarna pe gheață, polei ori condiții meteo nefavorabile.

De altfel, la primul kilometru din noua rută, microbuzele întorc doar dacă localnicii care stau pe marginea drumului în cauză își deschid porțile, însă nici acest lucru nu oferă maximă siguranță nici mijlocului de transport, nici călătorilor dar nici conducătorului de pe microbuzul care asigură cursele regulate de transport în comun. O spune chiar reprezentanta firmei de transport, Lihu Zorlescu Camelia.

Cetățenii care domiciliază în zonă penultimei stații din ruta prelungită îi dau dreptate reprezentantei firmei de transport, asta și pentru că proprietățile lor țin loc, zilnic, de drum public pentru ca microbuzele societății să întoarcă în condiții optime, ruta fiind foarte îngustă. Oamenii cred, de asemenea, că ultimul kilometru din traseu nu trebuie făcut.

Pentru a vedea dacă reprezentanții firmei de transport și acești cetățeni au sau nu dreptate, am parcurs și noi, echipa gorjexpress.ro acest kilometru de drum. Am văzut cu ochii noștri că drumul se îngustează considerabil,vest si că pe lângă microbuz nu poate intra, ori trece cu greu, vreo mașină.

Am ajuns și în ultima stație, cea care există doar in acte, nefiind vreun indicator, acolo, în acest sens. Aici, ca să întorci microbuzul îți mai dai o dată examenul pentru obținerea carnetului de conducere. Asta, deoarece este aproape imposibil, fără să fi dirijat corespunzător, să întorci un microbuz de 6 metri, pe un drum de 4 metri. Și totuși, reprezentantul CJ Gorj a considerat că microbuzele de transport în comun pot face asta, lejer…

Și la finalul traseului au fost localnici care au subliniat că parcurgerea acestui kilometru este inutilă, asta deoarece călătorii nu figurează decât pe hârtie, localnici din stația ,,la biserica” circulând cu mașinile personale și nu cu transportul în comun.

Am incercat sa descurcăm ițele încâlcite ale acestei situații care depășește imaginația. Asta pentru că ni s-a părut inexplicabil de ce trei microbuze sunt obligate să parcurgă acest kilometru de drum din Berlești că să plece apoi goale. Nu am înțeles nici de ce firma trebuie să își pună în pericol microbuzele pentru a încerca să le întoarcă într-un spațiu extrem de îngust. Am înțeles apoi că există însă, în zonă, o persoana care reclamă des firma la autorități. De altfel, în baza unor reclamații, firma de transport a fost aspru amendată de poliție pe motiv că nu parcurge tot traseul prestabilit, mai exact kilometrul cu probleme. Din acest motiv am cerut explicații primarului comunei, Iulian Berlescu.

Cum primarul a explicat că problema nu prea poate fi rezolvată ne-am adresat și consilierilor care au avut o contribuție la prelungirea rutei cu cei doi kilometri. Consilierul Iustin Lihu a explicat cum a stat situația dar și faptul că, deși există un proces pe rol, autoritățile pot renunța la ultima stație.Cele mai clare informații le-am obținut însă de la fosta primăriță din Berlești, Maria Dumitrașcu, consilierul local PSD fiind cel care, în 2017, a inițiat proiectul de hotărâre pentru înființarea noii stații din punctul ,,la biserică”.

Tot consilierul care a inițiat proiectul a menționat că cetățenii care pun paie pe foc ar trebui să renunțe la reclamații, iar autoritățile să schimbe situația, deoarece firma de transport local are dreptate!

Pierderea licenței de transport i-ar lasă fără pâine pe cei trei membri ai familiei Lihu Zorlescu din Berlești și ar pune pe butuci o afacere locală ce s-a dovedit funcțională din anul 2001. Mai mult, bugetul local ar pierde impozitul plătit, anual, de aceasta societate, care nu a produs niciun fel de deserviciu comunității. Reprezentanții CJ Gorj și cei ai Primăriei Berlești pot revedea traseul și pune însă în balanță, indiferent de deznodământului litigiului aflat pe rol, necesitatea sau nu a stației din punctul ,,la biserica”, luând în calcul numărul de călători, pericolul la care sunt supuși, ce ar însemna un microbuz care alunecă și rănește un pasager sau mai mulți și blocarea traficului în zonă, dacă mijlocul de transport rămâne cumva blocat în timpul manevrei complicate de întoarcere.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gheorghe

    16 aprilie 2022 at 09:08

    Nu stiam ca pentru a deveni sofer se da examen de licienta,jurnalisti de doi lei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Gorj Express Tv

Video: Secția de Box a CSM Târgu Jiu crește viitori campioni! Amelian, sportivul care excelează și la box și la învățătură

Postat acum

on

De către

Box, un sport dur, de contact, un sport care te pregătește pentru viață! Asta le predă copiilor și adolescenților, de câteva luni, antrenorul Petrișor Gănănău, în Secția de Box a CSM Târgu Jiu.

Cursanții au parte, din martie, de câteva ori pe zi de un antrenament dur, atât pe pista de alergare de la stadion cât și în sală.

Una dintre speranțele Secției de Box a CSM Târgu Jiu este, potrivit antrenorului Gănănău, Amelian Istrătescu, elev olimpic la mai multe materii, care excelează și în acest sport.Luna viitoare, Amelian va urca în ring, la Craiova, la finala campionatului de cadeți. Sportivul ne-a explicat care este rețeta aplicată de el pentru a fi extraordinar de bun și la școală, și în box.Printre sportivii intrați sub aripa campionului Gănănău se numără și fete dar sunt și numeroși băieți de diferite vârste.Niciunul nu refuză antrenamentul dur, chiar epuizant, de care au parte la orele de box. Asta pentru că toți iubesc boxul și se visează pe podium cu o medalie de aur în jurul gatului.Și au toate șansele să li se împlinească acest vis deoarece sunt antrenați de un adevărat campion.Petrișor Gănănău, actualul antrenor al CSM, este unul dintre cei mai premiați pugiliști gorjeni. Acesta este multiplu campion național, fiind medaliat chiar si la Campionatele Europene.

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video/Casă crăpată, în prag de prăbușire! Vecinul proprietarului a dat ultimul interviu din viața sa

Postat acum

on

De către

Situație critică pentru un localnic din Rasova, comuna Bălești. Cetățeanul deține o casă în localitate, care s-a distrus în urma unor alunecări de teren, reactivate după o pauză de 16 ani.

Și vecinul său are casa afectată, iar acesta a dat marți ultimul său interviu, miercuri, Gheorghe Mănoiu, supărat de situația casei sale, murind în urma unui infarct.

Deși locuința este asigurată și pentru astfel de calamități, firma de asigurare nu achită poliță până când o autoritate competentă cu certifică faptul că distrugerea locuinței s-a produs urmare a acestei alunecări de teren. Proprietarul a considerat, inițial, că Primăria Bălești este cea care trebuie să îi certifice acest lucru, ferm, firmei de asigurare.

Din păcate, vizavi de locuința cetățeanului respectiv se mai află o casă afectată de același fenomen.

Foto: Gheorghe Mănoiu-decedat

Deși casa in cauză nu este asigurată, proprietarul cere măsuri autorității locale pentru consolidarea terenului supus alunecării.

De altfel, localnicii spun că terenul în cauză a fost consolidat doar pe hârtie, o comisie de recepție semnând în 2009 pentru o lucrare inexistentă.

Primăria Bălești susține, prin edilul Mădălin Ungureanu, că rezolvarea problemei în cauză nu tine de UAT-ul comunei ci de Comisia Județeană pentru Situații de Urgență care poate fi întrunită doar de către noul prefect. Instituția publică locală a trimis o comisie la fața locului, dar procesul verbal întocmit cu acesta ocazie nu convine firmei de asigurări.

Proprietarul casei aflate în prag de prăbușire spune că nu se oprește aici, considerând că această comisie județeană poate să îi certifice, oficial, alunecarea de teren care i-au afectat locuință în perioada valabilității asigurării.

Problema se la Rasova naște însă nenumărate semne de întrebare legate de polițele PAD, obligatorii de altfel, care nu se pot încasa, în schimb, prea ușor.

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

VIDEO: Dezvoltatorii imobiliari se întrec în proiecte, la Târgu Jiu! Care este cererea, care este oferta?

Postat acum

on

De către

Dezvoltării imobiliari au în derulare mai multe proiecte interesante în municipiul Târgu Jiu. În mai multe zone cheie ale municipiului se construiește de zor, de la garsoniere spațioase, cu ultimele dotări la apartamente de lux.

Un astfel de proiect prinde contur lângă parcul Coloanei, cei interesați putând achiziționa o locuință într-o zonă cu o vedere extraordinară încă de acum, mai exact, încă din faza de proiect.

Proiectele imobiliare nu se opresc aici, iar deoarece în municipiu există o cerere crescuta de spații locative și oferta trebuie să fie pe măsură.

O spune chiar unul dintre consultanții imobiliari de la Agenția Domina, cea mai mare din Oltenia, care a reușit să bifeze tranzacții spectaculoase în ultimii ani.

Chiar dacă piața este în creștere, proiectele imobiliare noi și foarte moderne rivalizează cu prețurile usor mai scăzute de la locuințele vechi.

Cumpărătorii prefera astfel o locuință într-un bloc cu o vechime de 30 de ani, în special pentru calitatea materialelor.

Daca luăm în considerare categoriile de vârstă, nu este un secret că persoanele vârstnice preferă să își vândă locuințele de la bloc pentru a se muta la țară, la casa, aici unde considera ei că toate cheltuielile cu întreținerea sunt mult reduse decât în mediul urban.

Materialele de construcții s-au dublat chiar triplat în ultimul an, dar dezvoltării nu au blocat proiectele. Un astfel de proiect este în plin șantier vizavi de sediul executiv al CE Oltenia, iar în piața se vehiculează că deja toate locuințele ar avea cumpărători.

În Gorj, un judet sărac, considerat de către analiștii economici, sunt totuși salarii mari și persoane potente financiar care investesc in astfel de proprietăți ale căror valoare crește substanțial în timp.

 

 

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR