Connect with us

Gorj Express Tv

Video: Islazul din Godinești, mărul discordiei între crescătorii de animale și asociație

Postat acum

on

Crescătorii de animale din Godinești au intrat cu vacile și cu caii, de Sf.Constantin și Elena, pentru prima dată, anul acesta, pe islazul din localitate. Acesta este concesionat de către Asociația Godinești 2012 de la primărie, fiind vorba, mai exact, de 120 de hectare de teren.

Felul în care Asociația a pregătit islazul a nemulțumit o parte dintre proprietari, oamenii sesizând că terenul are probleme pe zona de împrejmuire, pe întreaga suprafață nu este decât un jgheab de adăpat al animalelor și ce era și mai grav, animalele nu aveau apă.

Cel mai revoltat de întreaga situație este Boceanu Nicolae Octavian care a ridicat mai multe probleme, mai ales în legătură cu managementul defectuos al Asociației Godinești 2012.

Familia acestuia deține și cele mai multe capete de bovine pe acest islaz.Unul dintre membrii din consiliul director al asociației contesta însă spusele crescătorilor de animale nemulțumiți, găsind scuze pentru toate deficiențele vizibile cu ochiul liber.Lipsurile de pe islaz nu sunt singurele probleme ale asociației. Aceasta nu deține un sediu, utilajele asociației sunt ținute la președinte acasă, nu exista transparență, anumiți cetățeni sunt avantajați în mod incorect, procesele autorității locale cu privire la terenul concesionat nu sunt urmărite și se fac adevărate afaceri între asociații și rude ale celor aflați în conducerea structurii.Bivolaru a explicat că din banii asociației s-au realizat două poduri, s-a achiziționat un tractor, drujbe și motocositori, ultimele fiind depozitate la el acasă.

În ce privește animalele asociației, acestea sunt închiriate de la o persoana din afara localității și duse la păscut pe golul alpin concesionat de Asociația Godinești 2012.

Numele persoanei care a transferat oile este secret. Tot președintele a încercat să lămurească și problema gardului ridicat pe un teren concesionat de un afacerist din Tismana lângă terenul asociației.Secretarul Primăriei Godinești contestă cele spuse de președintele Asociației, cu mențiunea că situația gardului putea fi clarificată de ani buni deoarece procesul în cauză s-a terminat cu mai mult timp în urmă.

Ceața care plutește asupra Asociației Godinești 2012 este densă.

Mai exact: se duc războaie personale cu familia Boceanu pentru a-i limita accesul la apă, un gard oprind intrarea pe terenul asociației fiind avantajată o femeie din localitate; un tractor a fost închiriat de la Asociația Vânătă care are același contabil că și Asociația Godinești 2012 iar îngrășământul și cerealele sunt cumpărate de la firme ale rudelor contabilului Cătălin Ciolacu.

În cauză este necesară intervenția organelor de anchetă, asta deoarece informațiile prezentate public de asociație nasc zeci de întrebări fără răspuns.

 

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Gorj Express Tv

Video: Secția de Box a CSM Târgu Jiu crește viitori campioni! Amelian, sportivul care excelează și la box și la învățătură

Postat acum

on

De către

Box, un sport dur, de contact, un sport care te pregătește pentru viață! Asta le predă copiilor și adolescenților, de câteva luni, antrenorul Petrișor Gănănău, în Secția de Box a CSM Târgu Jiu.

Cursanții au parte, din martie, de câteva ori pe zi de un antrenament dur, atât pe pista de alergare de la stadion cât și în sală.

Una dintre speranțele Secției de Box a CSM Târgu Jiu este, potrivit antrenorului Gănănău, Amelian Istrătescu, elev olimpic la mai multe materii, care excelează și în acest sport.Luna viitoare, Amelian va urca în ring, la Craiova, la finala campionatului de cadeți. Sportivul ne-a explicat care este rețeta aplicată de el pentru a fi extraordinar de bun și la școală, și în box.Printre sportivii intrați sub aripa campionului Gănănău se numără și fete dar sunt și numeroși băieți de diferite vârste.Niciunul nu refuză antrenamentul dur, chiar epuizant, de care au parte la orele de box. Asta pentru că toți iubesc boxul și se visează pe podium cu o medalie de aur în jurul gatului.Și au toate șansele să li se împlinească acest vis deoarece sunt antrenați de un adevărat campion.Petrișor Gănănău, actualul antrenor al CSM, este unul dintre cei mai premiați pugiliști gorjeni. Acesta este multiplu campion național, fiind medaliat chiar si la Campionatele Europene.

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video/Casă crăpată, în prag de prăbușire! Vecinul proprietarului a dat ultimul interviu din viața sa

Postat acum

on

De către

Situație critică pentru un localnic din Rasova, comuna Bălești. Cetățeanul deține o casă în localitate, care s-a distrus în urma unor alunecări de teren, reactivate după o pauză de 16 ani.

Și vecinul său are casa afectată, iar acesta a dat marți ultimul său interviu, miercuri, Gheorghe Mănoiu, supărat de situația casei sale, murind în urma unui infarct.

Deși locuința este asigurată și pentru astfel de calamități, firma de asigurare nu achită poliță până când o autoritate competentă cu certifică faptul că distrugerea locuinței s-a produs urmare a acestei alunecări de teren. Proprietarul a considerat, inițial, că Primăria Bălești este cea care trebuie să îi certifice acest lucru, ferm, firmei de asigurare.

Din păcate, vizavi de locuința cetățeanului respectiv se mai află o casă afectată de același fenomen.

Foto: Gheorghe Mănoiu-decedat

Deși casa in cauză nu este asigurată, proprietarul cere măsuri autorității locale pentru consolidarea terenului supus alunecării.

De altfel, localnicii spun că terenul în cauză a fost consolidat doar pe hârtie, o comisie de recepție semnând în 2009 pentru o lucrare inexistentă.

Primăria Bălești susține, prin edilul Mădălin Ungureanu, că rezolvarea problemei în cauză nu tine de UAT-ul comunei ci de Comisia Județeană pentru Situații de Urgență care poate fi întrunită doar de către noul prefect. Instituția publică locală a trimis o comisie la fața locului, dar procesul verbal întocmit cu acesta ocazie nu convine firmei de asigurări.

Proprietarul casei aflate în prag de prăbușire spune că nu se oprește aici, considerând că această comisie județeană poate să îi certifice, oficial, alunecarea de teren care i-au afectat locuință în perioada valabilității asigurării.

Problema se la Rasova naște însă nenumărate semne de întrebare legate de polițele PAD, obligatorii de altfel, care nu se pot încasa, în schimb, prea ușor.

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

VIDEO: Dezvoltatorii imobiliari se întrec în proiecte, la Târgu Jiu! Care este cererea, care este oferta?

Postat acum

on

De către

Dezvoltării imobiliari au în derulare mai multe proiecte interesante în municipiul Târgu Jiu. În mai multe zone cheie ale municipiului se construiește de zor, de la garsoniere spațioase, cu ultimele dotări la apartamente de lux.

Un astfel de proiect prinde contur lângă parcul Coloanei, cei interesați putând achiziționa o locuință într-o zonă cu o vedere extraordinară încă de acum, mai exact, încă din faza de proiect.

Proiectele imobiliare nu se opresc aici, iar deoarece în municipiu există o cerere crescuta de spații locative și oferta trebuie să fie pe măsură.

O spune chiar unul dintre consultanții imobiliari de la Agenția Domina, cea mai mare din Oltenia, care a reușit să bifeze tranzacții spectaculoase în ultimii ani.

Chiar dacă piața este în creștere, proiectele imobiliare noi și foarte moderne rivalizează cu prețurile usor mai scăzute de la locuințele vechi.

Cumpărătorii prefera astfel o locuință într-un bloc cu o vechime de 30 de ani, în special pentru calitatea materialelor.

Daca luăm în considerare categoriile de vârstă, nu este un secret că persoanele vârstnice preferă să își vândă locuințele de la bloc pentru a se muta la țară, la casa, aici unde considera ei că toate cheltuielile cu întreținerea sunt mult reduse decât în mediul urban.

Materialele de construcții s-au dublat chiar triplat în ultimul an, dar dezvoltării nu au blocat proiectele. Un astfel de proiect este în plin șantier vizavi de sediul executiv al CE Oltenia, iar în piața se vehiculează că deja toate locuințele ar avea cumpărători.

În Gorj, un judet sărac, considerat de către analiștii economici, sunt totuși salarii mari și persoane potente financiar care investesc in astfel de proprietăți ale căror valoare crește substanțial în timp.

 

 

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR