Connect with us

Gorj Express Tv

Video/ Fost șef de post, acuzat de abuzuri

Postat acum

pe

Fostul șef de post din comuna Bălești s-a ales cu o plângere la poliție și una la Direcția Silvică după ce un cetățean al localității l-a acuzat de încălcare abuzivă a proprietății sale, prin depozitarea unei mari cantități de lemne, de tăieri ilegale de arbori dar și de un comportament incorect.

De altfel, cetățeanul a arătat, la fața locului, că o cantitate mare de arborii tăiați și depozitați pe terenul său, de fostul polițist, nu ar fi avut marcă.

Mai mult, intrând în pădure, localnicul a arătat și că mai mulți arbori de esență stejari tăiați deja nu au marcă, considerând că în cauză se comite o mare ilegalitate, la care autoritățile competente închid ochii.

De altfel, pentru a constata aceste ilegalități la fața locului, cetățeanul Bocean Daniel a chemat la fața locului, în pădurea satului Iași, atât organele de poliție cât și pădurarul care răspunde de fondul forestier respectiv.

De asemenea, acesta a demonstrat cu acte de vânzare-cumpărare că deține terenul de lângă pădure, pe care se aflau depozitate lemnele tăiate, fără acordul său.

Un polițist de la Postul de Poliție Bălești și pădurarul s-au deplasat la fața locului și au tras propriile concluzii.

Pădurarul a considerat însă că lemnele sunt depozitate ilegal, atâta timp cât reclamantul deține terenul, dar în ce privește tăierea materialului lemnos, acesta ar fi fost marcat, o parte din marcă dispărând, în opinia sa, cu trecerea timpului.

În timpul anchetei, la fața locului a venit și Butan Alexandru, fostul șef al Postului de Poliție Drăguțești, care a negat acuzațiile. Acesta a subliniat că pădurea îi aparține ca și terenul pe care a depozitat lemnul scos din fondul forestier. Asta, în ciuda reclamantului care l-a făcut, în fața tuturor, mincinos.

Între cei doi cetățeni a avut loc un schimb de replici dure, în fața pădurarului și a polițistului. Cel din urmă a demarat o anchetă, asta deoarece Bocean Daniel a depus și o plângere scrisă în acest sens la postul de poliție din localitate.

Cetățeanul a anunțat că se va adresa și instanței de judecată pentru a-și face dreptate, considerând că nu se poate discuta cu Alexandru Butan care este recalcitrant.

De altfel, nu numai Bocean are probleme cu fostul polițist, acesta arîndu-i o parte din teren. Sunt mai mulți localnici din Urechești care se plâng că acesta le-ar fi intrat abuziv pe terenuri și le-ar fi lucrat, conștient că proprietarii sunt bătrâni și bolnavi.

Femeia de 69 de ani din Urechești susține că fostul șef de post i-ar lucra terenul ilegal de 12 ani, respectivul fiind, în toată această perioadă, de neoprit.

Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gorj Express Tv

Video-Localnicii din două sate, lăsați fără transport local! Soluția primarului

Postat acum

pe

Localnicii satelor Arsuri și Schela, din județul Gorj, au rămas din 1 martie, fără transport local. Practic, firma care asigura acest serviciu, până acum câteva zile, a renunțat la licența de transport, pe motiv că numărul călătorilor a fost extrem de redus pe timpul pandemiei.

Localnicii din comuna Schela consideră că locuitorii acestor sate nu pot fi izolați de civilizație, așteptând soluții concrete de la autorități.

Asta, mai ales că locuitorii au adresat o petiție on line Guvernului României, Președinției, Consiliului Județean și Primăriei Schela prin care cereau ajutor, 50 de familii fiind, potrivit solicitării, în imposibilitatea de a merge la muncă în oraș, la școală ori la cumpărături, fără microbuzul care le asigura, până acum, transportul în comun.

Noul primar al comunei Schela susține că a găsit, prin intermediul Consiliului Județean Gorj, o altă firmă de transport care să asigure acest servicii pentru locuitorii celor doua sate.

Edilul menționează că soluția de avarie găsită până când noua firmă își va intra în drepturi, este de a conduce el un microbuz privat, aparținând fratelui său, și a efectua gratuit transportul în comun pe ruta Sâmbotin-Arsuri-Schela.

Transportul în comun este asigurat, în schimb, în continuare, pe ruta Sâmbotin-Turcinești-Târgu-Jiu și retur.

 

 

 

 

Continuă să citești

Gorj Express Tv

VIDEO/Trei în una: multiplă campioană națională la atletism, mămică și soție!

Postat acum

pe

Atleta Alina Eremia, legitimată la CSM și la CS Pandurii, se pregătește intens pentru o competiție importantă care va avea loc pe 4 aprilie. Este vorba despre “Campionatul național de alergare pe șosea”, pe o distanță de 10 km, competiție care va avea loc la Timișoara.

Antrenamentul este însă dificil, dar, multipla campioană, în vârstă de 22 de ani, se bucură de o importantă susținere chiar și la stadion.

Fiica ei de opt luni îi este alături, și pe pista de alergare, astfel că, în timp ce maratonista, cu zeci de premii la activ, își face încălzirea, micuța Antonia ia deja startul, în premergător.

Cu ochii la fiica sa, lăsată în grija atentă a soțului și a mamei acesteia, sportiva Alina Eremia își pregătește corpul pentru prima parte a antrenamentului.

Cea de la stadion, a doua urmând să aibă loc în zona Turcinești, unde dificultatea terenului este mai mare.

Atleta este însă întro formă de zile mari, iar totul se datorează perseverenței și dorinței permanente de a învinge.

Nu abandonează niciodată și, până acum, nu există cursă la care Alina Eremia, fostă Butnariu, o moldoveancă îndrăgostită de Gorj, să nu treacă, cu fruntea sus, linia de finiș.

De pe margine, multipla campioană este urmărită atent de Ion Bură, antrenor emerit, cel care a reușit să scoată, de-a lungul timpului, ce este mai buni din sportivii care i-au trecut prin mână.

Antrenorul de cinci stele are însă numai cuvinte de laudă la adresa sportivei, pe care o pregătește acum pentru competiția de la Timișoara.

Setată pe sport și înțelegând modul de lucru al antrenorului săi, Alina Eremia acceptă antrenamentul spartan, educându-și corpul și mintea să reziste împreună chiar și la cel mai dificil maraton.

A avut aceste calități încă de mică de când a plecat în prima sa cursă, dintr-un sat din Moldova.

O recunoaște chiar mama acesteia, care vede spiritul de învingătoare și în mica ei nepoțică.

Întro competiție orice secundă contează, ca si starea psihică a campioanei. De asta are însă grijă soțul ei, mândru că a realizat o familia atât de frumoasă cu Alina.

Antrenamentul de pe pista de tartan se apropie de final, dar greul abia acum începe. Mai sunt două luni până la competiția de la Timișoara iar Alina trebuie să urce, și de data aceasta, pe podium.

Așa o face de câțiva ani, fără să dezamăgească, reușind să aibă în palmares premii importante, zeci de medalii și cupe, dar și aprecierea și respectul colegilor de breaslă.

 

Continuă să citești

Gorj Express Tv

Video-Tomberonul plimbăreț de la Rugi revoltă localnicii

Postat acum

pe

Un dispozitiv pentru selectarea gunoiului, compus din trei tomberoane, amplasat de autoritățile locale din Turcinești, a ajuns să fie mutat deja a patra oară, după ce locațiile alese de către reprezentanții UAT-ului nu au fost prea inspirate.

Mai exact, tomberonul cu trei ghene, a fost așezat când în fața căminului cultural din Rugi, când în fața bisericii, ca, într-un final, să ajungă deja de două ori în fața unor locuințe ale căror proprietari s-au arătat revoltați de situație.

Ultima locație aleasă de autorități se află la patru pași de poarta unui cetățean.

Nu numai cetățeanul care are tomberonul la poartă este nemulțumit ci și vecina de lângă casa sa, dar, și cea de peste drum.

Primarul comunei Turcinești recunoaște că a plimbat tomberonul respectiv prin Rugi deoarece nu i-a găsit o locație definitivă care să fie pretabilă dorinței sale de a opri aruncarea gunoaielor la voia întâmplării prin localitate.

Edilul Modrea mai spune că Turcineștiul se află pe primul loc în Gorj la capitolul selectare a deșeurilor, că în aceste ghene nu este aruncat gunoiul menajer, dar și că acest dispozitiv este o încercare de educare a trecătorilor legat respectarea curățeniei localității.

Un tomberon similar cu trei ghene se află poziționat lângă pădure, în zona amenajată special pentru picnic. Aici, tomberonul a rămas în aceiași poziție de la început.

 

 

Continuă să citești

Târgu Jiu
Cloudy
06:5818:18 EET
Se simt: 3°C
Vânt : 0km/h S
Umiditate : 69%
Presiunea aerului: 1022.69mbar
Indexul UV: 1
VineriSâmbătăSun
16/4°C
8/-1°C
7/-3°C
Advertisement

Abonează-te

CURS VALUTAR

CELE MAI CITITE ȘTIRI