Connect with us

EVENIMENTE

VIDEO. ”Fierbe” râul Sohodol! Lasere și utilaje militare, în munții Gorjului!

Postat acum

on

Spaima generată de cutremurele care au avut loc în ultimele opt zile în Gorj și panica în care trăiesc oamenii din nordul județului au dat naștere unor fabulații demne de cărțile lui Jules Verne! Scenarii science-fiction cu tot felul de ciudățenii, adică lumini, lasere, obiecte zburătoare au tot apărut, în ultimele zile, pe rețelele de socializare. Unul dintre acestea dădea ca sigur faptul că, din cauza activității seismice intense, râul Sohodol ”fierbe”. Ba chiar a fost lansată ideea că în zona fostei unități militare de la Bâlta s-au strâns deja utilaje militare pregătite de unele acțiuni(?!).

Paroxismul a atins cote alarmante, în aceste zile, în care, în zona de Nord a județului Gorj, au avut loc două cutremure cu magnitudinea peste 5.0 și sute de replici care au creat o panică generală.

Pe rețelele sociale au apărut tot felul de teorii ciudate, despre așa zise lumini mișcătoare, care se pot observa noaptea în zona Suseni – Dobrița, sau că în zona fostei unități militate de la Bâlta a fost adusă tehnică militară. Evident, din speculațiile science-fiction nu au lipsit teoriile potrivit cărora cutremurele au fost provocate de prospecțiuni la mare adâncime care se execută, în secret, în munții Gorjului, de o cunoscută companie, ce deține informații despre un zăcământ uriaș de țiței și gaze naturale.

Ba mai mult, a fost lansat zvonul că, din cauza activității seismice intense din arealul canionului Cheile Sohodolului, râul Sohodol și-a schimbat temperatura și, practice, apa e fiartă.

Pentru a dezamorsa astfel de teorii stupide, un angajat al Aparegio Gorj SA a mers, luni, în trei puncte pe râul Sohodol și a măsurat temperatura apei.

4 grade Celsius, la intrarea în chei, și 3,4 grade Celsius, la 7 km în amonte, în zona fostului complex touristic ”Bucium”, atât era temperatura apei.

”Pentru a dovedi că aceste zvonuri nu sunt altceva decat Fake-uri, oficial vă informez că apa de pe Valea Sohodolului nu fierbe, că nu există pe raza localității noastre utilaje militare si că toate aceste informatii sunt  nejustificate si nereale”, a transmis primarul comunei Runcu, Adi Cîmpeanu.

Administrația locală a luat decizia să nu mai autorizeze focuri de artificii în zonă, până la finele lunii martie, pentru a nu menține spaima oamenilor din comună.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Camion cu lemne, răsturnat pe Defileu

Postat acum

on

De către

Circulația pe Defileul Jiului este paralizată după ce un camion plin cu lemne s-a răsturnat în mijlocul carosabilului. Potrivit participanților la trafic, camionul este răsturnat după Lainici spre Petroșani.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Târgu Jiu: Arde un autoturism în benzinaria Petrom de la Castelul de Apă

Postat acum

on

De către

Un echipaj de pompieri intervine acum la benzinaria de la Turnul de Apă, din Târgu Jiu, unde o mașină a luat foc. Opelul care este stins cu jet de apă se află parcat lângă o mașină sport super tunată.

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Percheziții la persoane care au luat bani, ilegal, pentru cazarea refugiaților

Postat acum

on

De către

Peste 200 de percheziții au loc, în această dimineață, într-un dosar care vizează persoane ce au luat bani, ilegal, pentru cazarea refugiaților. Descinderi se fac la funcționari publici și simpli cetățeni, care ar fi obținut aproximativ 2.000.000 de euro, reprezentând contravaloarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea pentru cetăţeni ucraineni. ”Astăzi, 31 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, cu sprijinul poliţiştilor inspectoratelor de poliţie judeţene Suceava, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Mureş, Bihor, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş, Poliţiei de Frontieră şi Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj, pun în executare 203 percheziţii domiciliare şi 6 mandate de aducere, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, anunţă Poliția Română.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR