Connect with us

Gorj Express Tv

Video EXCLUSIV: Femeie lovită cu bâta de baseball în cap, scandal sângeros în Budieni

Postat acum

on

Scandal de amploare vineri după-amiază în Budieni, comuna Scoarța între două familii de rromi. Motivul pentru care rromi s-au luat la bătaie a avut legătură cu un teren deținut de familia agresată, cureaua de pământ fiind revendicată de familia aflată în vecinătatea proprietății din intravilanul satului Budieni.

Respectivii au apelat și la alte rude din Drăgoieni, cartier al municipiului Târgu-Jiu, și astfel s-au prezentat la locuința celor care dețin terenul.

30 de persoane, înarmate cu săbii, cuțite și bâte de baseball, s-au adunat astfel la locuința din Budieni, revendicând terenul și cerând 6000 de lei pentru acesta. În curte se aflat doar trei femei și câțiva copii minori.

În timp ce femeile aflate în curtea cereau judecată țigănească, discutând în contradictoriu cu persoanele puse pe răfuială, una a fost lovită cu o bâtă de baseball în cap.

A fost umplută de sânge dar salvată de la o bătaie soră cu moarte, de vecinii din mahala.

Numeroase forte de ordine s-au prezentat la locuința din Budieni, polițiști, jandarmi dar și o ambulanță ajungând rapid la fata locului și liniștind spiritele, trei femei fiind agresate.

În cauză IPJ Gorj a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe si tulburarea ordinii si liniștii publice, polițiștii continuând cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gorj Express Tv

Video: Narcisele, florile care rămân regine și printre bălăriile din Preajba

Postat acum

on

De către

Sărbătoarea Narciselor se organiza la Preajba în fiecare mai de către autoritățile municipale. Motivul era sărbătorirea florilor albe din poiană, dar și protejarea plantei, prin interdicții, pentru a opri ruperea florilor speciale, cu nume din mitologia greaca. 

La marginea pădurii se adunau astfel, cu chef de petrecere, sute de persoane, animate de muzica populara, tarabele cu mici și tiribombele care colorau poiana.

De doi ani de zile însă, aceasta sărbătoare populară nu s-a mai organizat, motivul fiind pandemia.

Localnicii regretă lipsa manifestării dar cel mai grav, arată cu degetul dezinteresul autorităților de a curăța de bălării zona de agrement din Preajba.

Dacă în fostele locuri de parcare din poiană au crescut buruienile până la stâlpi, în habitatul narciselor era și mai prăpăd.

Zona plantelor protejate este afectată de gunoaie iar florile au crescut prin mărăcini.

Sărbătoarea Narciselor s-a organizat ultima data la Preajba pe 12 mai 2019.

 

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Micuțele învață grație și eleganță la cursul de balet „Ingenio”

Postat acum

on

De către

Sub îndrumarea instructorului de dans Ioana Bolovan, la Centrul Ingenio din Târgu Jiu, se predau cursuri de dans clasic pentru micile balerine. Fetițe cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani învață astfel, în joacă, tainele baletului, disciplina care oferă grație, eleganță și un corp desăvârșit pentru viitoarele domnișoare.

Cursul de balet începe cu o mică încălzire, cu mers și alergare, cu mișcări ale brațelor și ale picioarelor.

Se realizează apoi câteva poziții clasice de balet, mici piruete și încălzire pe saltea.

Micuțele capătă echilibru, flexibilitate și abilități motrice. De altfel, baletul corectează postura și le ajută pe micuțele dansatoare să își coordoneze mult mai bine mișcările.

O spune chiar instructorul de dans care a reușit, prin exemplul personal, să mențină atenția celor mici la cursul predat.

Foarte încântate de ora de balet sunt însă chiar micuțele balerine care s-au lăsat purtate de muzică, uitând că o parte dintre exerciții impuneau efort fizic.

Cursurile de balet pot începe de la orice vârstă, ideale fiind după ce copilul a împlinit 3 ani, și nu trebuie privite prin prisma carierei neapărat.

Baletul poate fi o activitate extra școlară ce ajută la creșterea armonioasă a copiilor și un hobby prin care aceștia să petreacă un timp de calitate alături de alți copii cu aceleași pasiuni pentru mișcare, muzică bună și socializare.

 

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Utilaje pe un drum din Stănești care nu a văzut asfaltul niciodată

Postat acum

on

De către

Drumul care traversează satul Călești, dar și localitățile Bălani, Măzăroi și Obreja, aparținând de comuna Stănești, a intrat în reabilitare și modernizare înainte de Paște.

Artera rutieră supusă investiției are o lungime de 4,4 kilometri și unește comuna Stănești de Târgu Jiu, de altfel doar o bucățică de 150 de metri din drumul respectiv rămâne neasfaltată, iar primăria municipiului este cea care poate cere, la rândul ei, sprijinul autorităților județene pentru realizarea și a acestei palme de șosea.

Bani pentru reabilitarea drumului din Călești au venit de la Consiliul Județean, artera rutieră care nu a văzut niciodată asfaltul fiind realizată din fonduri din bugetul propriu al județului.

18 miliarde din cei 33 necesare pentru rezolvarea problemelor de infrastructură din Stănești au fost deja aprobați de CJ Gorj.

Minunea intrării în reabilitare a drumului mulțumește atât localnicii din Călești cât și consilierii locali care nici nu mai visau că localitatea în cauză va mai avea vreodată o artera rutieră normală pentru anul 2021.

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului din Stănești avansează cu rapiditate, din loc în loc pe artera de pământ fiind văzute echipaje de lucrători preocupați de realizarea investiției.

Dacă se respectă întregul program de reabilitare, drumul din Stănești va fi gata în doar câteva luni.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR