Connect with us

Gorj Express Tv

Video: Doctorul Lupescu(90 de ani), amăgit 9 ani cu promisiuni neonorate! Primăria Godinești mai cere timp

Postat acum

on

Cunoscutul medic cardiolog gorjean, Grigore Lupescu, doctor în științe medicale, așteaptă de 9 ani de zile un titlu de proprietate pentru o suprafață de peste 49 de hectare de teren forestier pe care îl deține pe raza comunei Godinești.

Deși pare incredibil, medicul pensionar deține, de ani buni, o adeverință care îi atestă, fără dubiu, calitatea de proprietar.

Acesta plătește anual taxe și impozite, are o hotărâre judecătorească definitivă în acest sens dar nu și un titlu de proprietate care se impunea în astfel de cazuri.

Asta, deoarece autoritatea locală din Godinești a fost înghițită total de birocrație.

Doleanța medicului nonagenar este însă un lucru cunoscut în Primăria Godinești.

Asta nu pentru că doctorul ar fi venit în primărie pus pe revolta, în rarele dați când s-a putut deplasa până în sediul UAT-ului, ci pentru bunăvoința medicului în fața funcționarilor, în ciuda situației rușinoase.

Pe rețetă aplicata deja de primarie, și în fața presei curge din nou cu promisiuni pentru remedierea problemei medicului cardiolog.

Cu mențiunea că, acum, timpul de așteptare pentru doctorul cu noua decenii de viață nu va mai fi de încă 9 ani, ci, de trei-patru luni.

Secretarul Primăriei Godinești a menționat că eliberarea titlului de proprietate pentru doctor este ca și rezolvată, nu doar în fața echipei gorjexpress ci și a edilului local Coman Aurăriu.

De altfel, și primarul a dat asigurări că nu rea-voința a stat în fața rezolvării acestei probleme pentru proprietarul de drept al terenului forestier ci doar birocrația, actele pentru Lupescu fiind reîntoarse de mai multe ori la primărie, de Prefectura Gorj.

Grigore Lupescu este o enciclopedie medicală, o personalitate a județului Gorj și o persoană care și-a pus amprenta în practicarea cardiologiei în folosul pacientului.

Situația în care se găsește, la vârsta înaintată, nu face decât să pună o pată rușinoasă pe obrazul celor care au tratat superficial și lipsit de profesionalitate doleanța medicului.

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gorj Express Tv

Video: Dejecții și ape uzate, proprietăți poluate de neprofesionalism

Postat acum

on

De către

Situație complicată la Bălănești, după ce firma care a realizat o parte din lucrarea de canalizare a dat faliment, iar greșelile de execuție afectează, în prezent, mai multe proprietăți, oamenii sesizând situația, de la Garda de Mediu, până la primărie.

Supărarea localnicilor crește atunci când sunt precipitații, iar apele uzate ajung pe proprietatea lor, afectându-le nu numai terenurile cu un miros pestilențial și reziduri, ci și fântânile.Unii de frică că se pot îmbolnăvi nici nu mai folosesc fântânile de pe proprietatea lor, ci i-au apă de peste drum, în timp ce alții se supun riscului de a consuma apă contaminată, spunând că nu au alte soluții.Localnicii dau vina pentru toată problema pe o stație de pompare, nefuncțională până în momentul de față, ce este legată la canalizarea, nici ea funcțională în totalitate.

La fiecare ploaie, canalizarea se umple cu apa pluvială și antrenează apele uzate cu dejecțiile de la cei racordați către stația de pompare, care este situată sub nivelul gurilor de canal.

Stația de pompare, mai spun cetățenii, este amplasată pe domeniul public iar când se umple deversează dejecții și ape uzate pe suprafața proprietăților private din vecinătatea ei.

Localnicii au sesizat problema nu doar la primărie ci și la DSP și la Garda de Mediu, comisarii venind în control.Primarul comunei Bălănești a trimis, însă, la fața locului noul constructor și viceprimarul și a dat asigurări că firma care a preluat lucrarea de canalizare va remedia, rapid, problema care se datorează unei greșeli de execuție a societății de construcții, intrate în faliment.Edilul local a menționat că problema va fi remediată în cel mult o săptămână, nouă firmă care se ocupă, în prezent, de lucrarea de canalizare angajîndu-se să remedieze eroarea făcută de fostul constructor. Primarul a menționat că înțelege nemulțumirea cetățenilor afectați, cu mențiunea că lucrurile vor intra în normal, în scurt timp.La Bălănești se lucrează acum la rețeaua de canalizare, noul constructor ridicându-se la nivelul așteptărilor autorității locale.

Update: Edilul de Bălănești a reușit, în timp record, să rezolve problema cu canalizarea. Mai exact, deficienta a fost remediata într-un timp mult mai scurt decât acesta a promis. În prezent, deficiența cu care se confruntau cetățenii în cauză s-a remediat, a anunțat edilul Ovidiu Pungan. 

 

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Cadouri zeci, de la Târgu Jiu până pe Valea Cloșanilor!

Postat acum

on

De către

Copiii cu probleme sociale din Târgu Jiu dar și cei apropiați parohiilor din zona Padeș, a județului Gorj, și Baia de Aramă din Mehedinți nu au fost uitați, nici anul acesta, de președintele Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice, Dan Morega.

Profesorul universitar a făcut o primă staționare, înainte de Crăciun, la Centrul Maternal și la Centrul de Zi din Municipiu, oferind celor îngrijiți aici fructe, dulciuri și chiar scutece pentru cei mai mici locatari ai centrului.

A primit, la schimb, poezii, colinde, mulțumiri și îmbrățișări.După primirea călduroasă de la instituția DGASPC din Târgu Jiu, avută în vedere de trei ori pe an de către președintele IAIPP, Dan Morega a oferit alte zeci de cadouri copiilor care frecventează bisericile din zona Pades-Baia de Aramă. Cadourile au ajuns la copii chiar în seara de Crăciun.Preoții i-au mulțumit președintelui pentru gestul de caritate făcut în fiecare an de sărbătorile de Crăciun.

Dan Morega a explicat de ce își îndreaptă atenția către copii și nevoiași și cât de importantă este bunătatea și credința.

Cadourile au ajuns, prin intermediul bisericii, la toți copii din zona Padeș-Closani.

 

 

 

 

 

Continuă să citeşti

Gorj Express Tv

Video: Lupte K1 la Târgu Jiu: încrâncenare, lovituri reale, fair play, Kickboxing

Postat acum

on

De către

Pentru o zi, pe 27 noiembrie, Târgu Jiul a fost capitala luptelor K1, asta deoarece orașul gorjean a fost gazda Campionatului Național de Kickboxing, organizat de Clubul Sportiv V. Dragon din municipiu.

Locul manifestării a fost sala de sport a Colegiului National Virgil Madgearu din Târgu Jiu.

Aici și-au dat, de altfel, întâlnire 250 de sportivi de la 19 cluburi de profil din țară.

Înainte de a intra în ring ori pe tatamii sportivii s-au încălzit serios, toți, indiferent de vârstă, fete ori băieți, dorindu-și victoria.

De arbitraj s-a ocupat Federația  Națională de Arte Marțiale de Contact.

Aceasta a fost reprezentată la acest eveniment chiar de președintele Departamentului All Stylles(Kickboxing), Mircea Mitroescu.Gazda evenimentului a fost Gabi Voicu, sportivul care a insuflat iubirea față de artele marțiale de contact la numeroși copiii și tinerii din judetul Gorj, aceasta fiind cel care a înființat CS V Dragon, clubul sportiv de la Târgu Jiu.Competiția de la Târgu Jiu a fost una reușită, iar numeroși sportivi, printre care și doi de la Târgu Jiu, au ajuns pe podium.

 

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR