Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Consilier local din Fărcășești, terorizat de un consătean care este liber! I-a dat foc de patru ori la bunuri, Poliția Rovinari protejează infractorul

Postat acum

on

0 Shares

Marius Eleodor Trantie, consilier local de patru mandate în Fărcășești totodată pădurar, este terorizat de șapte ani de un localnic al comunei care este protejat de anchetatori. Deși păgubitul  i-a făcut lui Diaconu Claudiu, persoană fără ocupație, mai multe plângeri penale pentru distrugere, incendiere și amenințare, în final, pentru niciuna dintre acuzații cel învinuit nu a făcut nici măcar o oră de arest. Asta, deși alesul local l-a acuzat, direct, că i-a dat foc de două ori la același adăpost de animale, apoi, o dată la o casă situată vizavi de primărie și încă o dată la alt adăpost de animale, pagubele fiind destul de mari.

Primul incident a avut loc în 2016, înainte de alegerile locale, în luna iunie. Diaconu Claudiu a fost prins la furat de lemne în pădurea din Fărcășești. În ziua în care a fost prins de polițiști, făptașul l-a acuzat de reclamația respectivă pe pădurarul Trantie, lucru ireal, omul neavând nimic de a face cu fapta. Seara însă, Diaconu s-a răzbunat și i-a pus foc adăpostului de animale al consilierului local, situat în satul Valea cu Apă, din comuna Fărcășești.

În aceea seară, pompierii au stins incendiul, iar păgubitul a făcut o plângere pentru distrugere indicându-l drept vinovat pe Linciu, cum este poreclit Diaconu, bărbatul în vârstă de aproximativ 34 de ani. Dosarul instrumentat de polițiștii din Fărcășești ajunge la Poliția Rovinari unde, după câțiva ani, este, în mod incredibil, clasat. Asta, deși omul indica vinovatul..

Lucrurile nu se opresc aici, cum nu se oprește nici răzbunarea individului pe consilierul local. Acesta îi vandalizează autoturismul lui Trantie pe 27 octombrie 2017,  în puterea nopții, la orele 00.30, în timp ce mașina era parcată la poarta unui cetățean al comunei. Linciu își recunoaște fapta, și în urma unui dosar penal ajuns la instantă își ia angajamentul că nu va mai deranja niciodată proprietarul căruia îi taie cauciucurile mașinii și îi aduce multe alte pagube, autoturismul având daună totală. Asta se întâmplă în 2021.

Dar, până atunci, Linciu mai dăduse încă o dată foc, în 2019, la același șopru, refăcut de proprietar după incendiul din 2016. Și acel dosar cu incendierea nu este instrumentat cum se cuvine de aceiași polițiști din Rovinari.

Faptele continuă, știut fiind că în martie 2020, Diaconu este prins iarăși la furat, în aceiași pădure, și i se întocmește al doilea dosar penal pentru furt. Dosarul a fost plimbat in ultimii trei ani de la instanțele din Gorj la cea din Craiova. Acum, pe 6 iulie, instanța de la Târgu Jiu urmează să se pronunțe în acest dosar, ajuns aici prin rejudecare.

Diaconu nu se oprește aici, în 2023 îi cere pădurarului lemne gratuit, la finalul lunii martie, dar este refuzat de acesta.

„Mi-a cerut două remorci de lemne din pădurea statului, motivând că trebuie să le vândă deoarece nu are bani. L-am refuzat iar drept urmare au reînceput amenințările la adresa mea. La nici două săptămâni, în urmă amenințărilor, mi-a pus foc la șoprul și fanarul deținut pe raza satului Valea cu Apă, la câteva sute de metri de șoprul pe care mi-l incendiase deja de două ori. Pagubele sunt mult mai mari, mi-a ars 1000 de baloți de lucernă și o junincă de 300 kg. Nici în acest caz, poliția nu a făcut nimic desi l-am indicat pe acesta drept vinovat deja pentru a patra oară, pentru trei incendii repetate și distrugerea mașinii. Lucrurile nu se opresc aici. În ziua de Florii, îmi pune foc a patra oară la o locuință situată chiar vizavi de Primăria Farcășesti, unde există camere de luat vederi și iluminat public performant. Casa este situată la mica distanță de postul local de poliție, iar individul împreună cu Dorin Sabin Cosmin, un amic cu care comite fapte ilegale, și cu concubina sa sunt surprinși în trafic în zona locuinței incendiate. Șeful de post îi prinde pe amândoi, pe Diaconu și concubina sa, în fața casei în mașină în timp ce al treilea coborâse în parcare in spatele casei, pe proprietatea mea, să de-a foc locuinței”, a explicat Trantie.

Femeia recunoaște, în scris, toate aceste, întâmplări.

După cele patru incendii și distrugerea mașinii, doar un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu intra pe firul problemei și decide că nu se explică de ce dosarele se opresc la Poliția Rovinari. Stabilește că în sediu poliției să se monteze aparatură de ascultare și în timp ce Diaconu este ridicat, împreună cu alți trei apropiați, de mascați de la domiciliu, este înregistrată audierea respectivilor în instituția publică.

Procurorul, în baza înregistrării cere judecătorului Ana Maria Elisa Cîmpeanu, de la Judecătoria Târgu Jiu, admiterea acestei probe. Judecătoarea nu doar că respinge solicitarea magistratului dar impune distrugerea înregistrărilor în cauză. Ancheta se oprește în acest punct mort, iar apoi, că o coincidență, procurorul de caz, care și-a dat silința în această cauză, devine judecător la Judecătoria Târgu Jiu, iar judecătoarea este promovată la Judecătoria Dolj.

Trantie face o sesizare, luna trecută, la Inspecția Judiciară, cerând pe 29 iulie anchetarea acestor fapte, și evident a magistratului care a dispus distrugerea înregistrărilor din sediul Poliției Rovinari.

,,Cred că acești infractori sunt protejați de anchetatori, că au o protecție sporită și mai veche la vârful Poliției Rovinari, dar și că mafia se întinde până instanțele judecătorești. Sper că organele abilitate să se autosesizeze în acest caz extrem de grav deoarece trăiesc în teroare împreună cu familia mea”, a declarat Trantie Marius.

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

DEZVĂLUIRI LOCALE

A murit un fost șef din poliția gorjeană!

Postat acum

on

De către

Constantin Cir, comisar șef de poliție, pensionar, a murit, noaptea trecută, într-un spital din București. Cir avea 54 de ani, iar în urmă cu o săptămână a făcut infarct. A fost preluat cu elicopterul SMURD și transportat la un spital din Capitală, însă medicii nu au reușit să-l țină în viață decât câteva zile. Constantin Cir a activat în cadrul IPJ Gorj, până în urmă cu câțiva ani, când a decis să se pensioneze. Fostul comisar șef de poliție a fost o perioadă șef al Biroului Rutier, iar mai apoi, timp de câțiva ani, șef al Poliției Orașului Novaci.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

VIDEO. Cel mai în vogă ”solist” gorjean, Vasi Guță, a vândut tărâțe în piața de la Motru!

Postat acum

on

De către

Vasi Guță era, până în urmă cu ceva timp, un tânăr oarecare din comuna Glogova care, după cum povestește, se ocupa cu șoferia și mai vindea cereale în piața din Motru. De câteva săptămâni, însă, Vasi a rupt topurile audiențelor pe TikTok, după o prestație ”remarcabilă” la o nuntă. Acesta spune că, de fapt, știe să cânte la saxofon, orgă și vioară și chiar are solicitări de la copii să le predea lecții la aceste instrumente.

Invitat, recent, în podcastul ”Invitați Charismatici” cu Cimpoiașu și Hartac, difuzat pe canalul YouTube, ”celebrul” de pe acum Vasi Guță a devoalat tarifele pe care le percepe pentru evenimentele la care este invitat și i-a ”impresionat” pe cei doi cu demonstrația pe care a făcut-o la vioară. Vasi le-a povestit lui Cimpoiașu și Hartac că are doi prieteni imaginari, pe Petrișor și pe Alinuș. ”Vedeta” le-a mărturisit gazdelor sale că nu a avut nicio iubită, pentru că este ocupat cu șoferia și cântările și nu are timp de ”gagici”.

Vasi Guță i-a lăsat cu gura căscată pe cei doi amfitrioni când a știut răspunsul la întrebarea: ”În ce oraș s-a semnat tratatul de la Viena?”.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Drum blocat ilegal în satul Pleșa! Poliția Locală din Bumbești Jiu, pe mână cu constructorul

Postat acum

on

De către

Poliția Locală Bumbești Jiu împreună cu reprezentanții firmei DOMARCONS au oprit, în această dimineață, circulația pe drumul care face legătura cu satul Pleșa pentru lucrări de asfaltare. Un sat întreg a fost izolat, timp de mai multe ore. Cei implicați nu aveau dreptul să oprească circulația pe ambele sensuri iar acest lucru a fost reclamat la Poliția Bumbești Jiu, unde s-a constituit în această după-amiază un dosar penal. 

Situație de nedescris, astăzi, la Pleșa, localitate aparținând orașului Bumbești Jiu. Asta, după ce firma de casa a primarului Constantin Bobaru, DOMARCONS SRL, a oprit circulația pe ambele sensuri spre localitatea Pleșa pentru lucrări la trecerea de cale ferată. S-a instalat, astfel, abuziv, un indicator care oprea circulația în zonă, iar doi polițiști locali, instalați acolo cu acordul lui Bobaru, au oprit șoferii care fie se îndreptau spre Pleșa dinspre Bumbești Jiu fie doreau să părăsească satul.

Mai exact, cei doi polițiști locali, între orele 8.30 și 11.50 nu au lasă nici o mașină să circule pe drumul respectiv, punând șoferii să ocolească pe la Castrul Roman pe un drum de servitute care face legătura între stația Dacorex și satul Plesa.

Unul dintre reprezentanții Centrului Civic Valea Sadului a reclamat situația la poliție iar în cauză s-a constituit un dosar penal.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!