Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Video: Consilier local din Fărcășești, terorizat de un consătean care este liber! I-a dat foc de patru ori la bunuri, Poliția Rovinari protejează infractorul

Postat acum

on

Marius Eleodor Trantie, consilier local de patru mandate în Fărcășești totodată pădurar, este terorizat de șapte ani de un localnic al comunei care este protejat de anchetatori. Deși păgubitul  i-a făcut lui Diaconu Claudiu, persoană fără ocupație, mai multe plângeri penale pentru distrugere, incendiere și amenințare, în final, pentru niciuna dintre acuzații cel învinuit nu a făcut nici măcar o oră de arest. Asta, deși alesul local l-a acuzat, direct, că i-a dat foc de două ori la același adăpost de animale, apoi, o dată la o casă situată vizavi de primărie și încă o dată la alt adăpost de animale, pagubele fiind destul de mari.

Primul incident a avut loc în 2016, înainte de alegerile locale, în luna iunie. Diaconu Claudiu a fost prins la furat de lemne în pădurea din Fărcășești. În ziua în care a fost prins de polițiști, făptașul l-a acuzat de reclamația respectivă pe pădurarul Trantie, lucru ireal, omul neavând nimic de a face cu fapta. Seara însă, Diaconu s-a răzbunat și i-a pus foc adăpostului de animale al consilierului local, situat în satul Valea cu Apă, din comuna Fărcășești.

În aceea seară, pompierii au stins incendiul, iar păgubitul a făcut o plângere pentru distrugere indicându-l drept vinovat pe Linciu, cum este poreclit Diaconu, bărbatul în vârstă de aproximativ 34 de ani. Dosarul instrumentat de polițiștii din Fărcășești ajunge la Poliția Rovinari unde, după câțiva ani, este, în mod incredibil, clasat. Asta, deși omul indica vinovatul..

Lucrurile nu se opresc aici, cum nu se oprește nici răzbunarea individului pe consilierul local. Acesta îi vandalizează autoturismul lui Trantie pe 27 octombrie 2017,  în puterea nopții, la orele 00.30, în timp ce mașina era parcată la poarta unui cetățean al comunei. Linciu își recunoaște fapta, și în urma unui dosar penal ajuns la instantă își ia angajamentul că nu va mai deranja niciodată proprietarul căruia îi taie cauciucurile mașinii și îi aduce multe alte pagube, autoturismul având daună totală. Asta se întâmplă în 2021.

Dar, până atunci, Linciu mai dăduse încă o dată foc, în 2019, la același șopru, refăcut de proprietar după incendiul din 2016. Și acel dosar cu incendierea nu este instrumentat cum se cuvine de aceiași polițiști din Rovinari.

Faptele continuă, știut fiind că în martie 2020, Diaconu este prins iarăși la furat, în aceiași pădure, și i se întocmește al doilea dosar penal pentru furt. Dosarul a fost plimbat in ultimii trei ani de la instanțele din Gorj la cea din Craiova. Acum, pe 6 iulie, instanța de la Târgu Jiu urmează să se pronunțe în acest dosar, ajuns aici prin rejudecare.

Diaconu nu se oprește aici, în 2023 îi cere pădurarului lemne gratuit, la finalul lunii martie, dar este refuzat de acesta.

„Mi-a cerut două remorci de lemne din pădurea statului, motivând că trebuie să le vândă deoarece nu are bani. L-am refuzat iar drept urmare au reînceput amenințările la adresa mea. La nici două săptămâni, în urmă amenințărilor, mi-a pus foc la șoprul și fanarul deținut pe raza satului Valea cu Apă, la câteva sute de metri de șoprul pe care mi-l incendiase deja de două ori. Pagubele sunt mult mai mari, mi-a ars 1000 de baloți de lucernă și o junincă de 300 kg. Nici în acest caz, poliția nu a făcut nimic desi l-am indicat pe acesta drept vinovat deja pentru a patra oară, pentru trei incendii repetate și distrugerea mașinii. Lucrurile nu se opresc aici. În ziua de Florii, îmi pune foc a patra oară la o locuință situată chiar vizavi de Primăria Farcășesti, unde există camere de luat vederi și iluminat public performant. Casa este situată la mica distanță de postul local de poliție, iar individul împreună cu Dorin Sabin Cosmin, un amic cu care comite fapte ilegale, și cu concubina sa sunt surprinși în trafic în zona locuinței incendiate. Șeful de post îi prinde pe amândoi, pe Diaconu și concubina sa, în fața casei în mașină în timp ce al treilea coborâse în parcare in spatele casei, pe proprietatea mea, să de-a foc locuinței”, a explicat Trantie.

Femeia recunoaște, în scris, toate aceste, întâmplări.

După cele patru incendii și distrugerea mașinii, doar un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu intra pe firul problemei și decide că nu se explică de ce dosarele se opresc la Poliția Rovinari. Stabilește că în sediu poliției să se monteze aparatură de ascultare și în timp ce Diaconu este ridicat, împreună cu alți trei apropiați, de mascați de la domiciliu, este înregistrată audierea respectivilor în instituția publică.

Procurorul, în baza înregistrării cere judecătorului Ana Maria Elisa Cîmpeanu, de la Judecătoria Târgu Jiu, admiterea acestei probe. Judecătoarea nu doar că respinge solicitarea magistratului dar impune distrugerea înregistrărilor în cauză. Ancheta se oprește în acest punct mort, iar apoi, că o coincidență, procurorul de caz, care și-a dat silința în această cauză, devine judecător la Judecătoria Târgu Jiu, iar judecătoarea este promovată la Judecătoria Dolj.

Trantie face o sesizare, luna trecută, la Inspecția Judiciară, cerând pe 29 iulie anchetarea acestor fapte, și evident a magistratului care a dispus distrugerea înregistrărilor din sediul Poliției Rovinari.

,,Cred că acești infractori sunt protejați de anchetatori, că au o protecție sporită și mai veche la vârful Poliției Rovinari, dar și că mafia se întinde până instanțele judecătorești. Sper că organele abilitate să se autosesizeze în acest caz extrem de grav deoarece trăiesc în teroare împreună cu familia mea”, a declarat Trantie Marius.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

O doctoriță condamnată pentru malpraxis distribuie sfaturi medicale pe internet

Postat acum

on

Medicul ORL, Carmen Braia, din Târgu Jiu, condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru malpraxis și la plata a 400.000 de euro daune, postează sfaturi medicale pe internet. Medicul a postat câteva sfaturi pentru auto-resuscitare în caz de atac de cord. Părerile de pe pagina de socializare sunt împărțite cu privire la demersul cadrului medical.
„Auto-resuscitare în timpul unui atac de cord. Vă rugăm să luați două minute din timpul dumneavoastră și să citiți asta:
1. Să zicem că este ora 19:25 te duci acasă (singur desigur) după o zi deosebit de grea la muncă.
2. Ești cu adevărat obosit, supărat și frustrat.
3. Dintr-o dată începi să simți dureri severe în piept, durerea continuă în braț și până la maxilar. Te afli la aproximativ 5 km de cel mai apropiat spital de casa ta.
4. Din păcate, nu știi dacă poți să-ți faci drum până acolo.
5. Ești pregătit în RCP, dar tipul care a susținut cursul nu ți-a spus cum să o faci singur.
6. Cum să supraviețuiești unui atac de cord când ești singur? Deoarece mulți oameni sunt singuri când suferă un atac de cord, o persoană a cărei inimă bate neregulat și începe să se simtă slăbită mai are doar 10 secunde înainte de a-și pierde cunoștința.
7. Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta singure tusind viguros iar si iar. Înainte de fiecare tuse trebuie respirată adânc, iar tusea trebuie să fie profundă și prelungită, ca atunci când se produce spută din adâncul pieptului. Respirați și tușiți (acest lucru trebuie repetat la fiecare două secunde fără pauză) până când sosesc ajutorul sau până când simțiți că inima vă bate din nou normal.
8. Respirațiile profunde introduc oxigen în plămâni, iar mișcările de tuse apasă asupra inimii și păstrează circulația sângelui. Acțiunea de apăsare asupra inimii o ajută să revină la ritmul normal. În acest fel, victimele infarctului pot ajunge la spital.
9. Spune cât mai multor oameni. Le poți salva viețile!
10. Un cardiolog spune că dacă toți cei care primesc acest mail îl trimit cu amabilitate la 10 persoane, probabil că vom salva cel puțin o viață.
11. În loc să trimiți glume, te rog… contribui prin redirecționarea acestui e-mail care poate salva viața unei persoane.
12. Dacă acest mesaj îti vine … de mai multe ori … te rog nu te supăra … în schimb, bucură-te că ai mulți prieteni cărora le pasă de tine.”, conform mesajului postat de cadrul medical și care poate salva vieți.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Crește numărul muncitorilor care lucrează „la negru” în Gorj

Postat acum

on

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat pe parcursul lunii septembrie 2023 un număr de 214 controale, din care 134 au avut ca obiect verificarea respectării legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, iar 80 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă.
În urma acțiunilor efectuate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în cuantum de 626.500 lei, din care 503.000 lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă și 123.500 lei pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost dispuse 483 măsuri de intrare în legalitate.
Inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul relaţiilor de muncă au depistat în perioada menționată, 8 persoane prestând muncă nedeclarată, fiind aplicate amenzi în valoare 155.000 lei.
În această perioadă inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul relaţiilor de muncă au depistat 1 caz de muncă subdeclarată la un angajator, fiind aplicată o amendă contravențională în valoare totală de 8.000 lei.
Totodată, cu ocazia controalelor efectuate la angajatori, inspectorii de muncă au informat atât persoanele găsite la lucru cu ocazia efectuării controlului inopinat la locul de muncă al angajatorului verificat, cât și reprezentantul angajatorului, asupra dezavantajelor folosirii muncii nedeclarate, precum și consecințele pe care le produce munca nedeclarată.
De asemenea angajatorii au fost informați despre munca subdeclarată care este reglementată de articolul 15^2, din Legea 53/2003 Republicată cu modificările și completările ulterioare, munca subdeclarată reprezintă acordarea unui salariu net mai mare decât cel constituit şi evidenţiat în statele de plată a salariilor şi în declaraţia lunară privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităţilor fiscale.
Au fost trimise către angajatori un număr de 30 scrisori de notificare întocmite în vederea informării în scop preventiv cu recomandarea de a consulta şi de a respecta legislaţia în domeniul relaţiilor de muncă. În ceea ce priveşte interacţiunea directă cu cetăţenii şi problemele pe care aceştia le-au reclamat, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, în luna septembrie 2023, au fost înregistrate 62 petiţii. De asemenea, au fost verificate și înregistrate 9 contracte colective de muncă şi 2 acte adiţionale la cele deja în vigoare, numărul total al contractelor colective de muncă active la nivelul județului Gorj, la sfârșitul lunii septembrie 2023, fiind de 193.
„Rezultatele din domeniul relațiilor de muncă, în special numărul ridicat al persoanelor depistate fără forme legale de angajare, ne determină să păstrăm standardele de calitate ale actului de control și indicatorii acestuia. Vom face în continuare toate demersurile necesare pentru aplicarea unitară de către angajatori a prevederilor legale în domeniile de competență.”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Primarul de Dănești, reclamat la 112 pentru furt de apă

Postat acum

on

De către

Mădălin Paliță, primarul de Dănești, s-a trezit, astăzi, cu două echipaje de poliție la ușă. Asta, după ce un cetățean a apelat la 112 și l-ar fi reclamat pe acesta pentru furt de apă. La fața locului au venit și reprezentanții Aparegio Gorj care au verificat căminul de apă aflat în afara gospodăriei.

De altfel, primarul are două case în curte, una veche, de peste 200 de ani, și una nouă ridicată în timpul mandatului său. Vila cu etaj este încă în lucru. În afara proprietății se află două cămine de apă, al casei vechi, unde locuiesc părinții primarului, acesta fiind dotat cu apometru, și cel de-al doilea care ar avea doar un robinet. Rămâne de văzut cum se va finaliza ancheta demarată astăzi de către anchetatori.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK