Home / Gorj Express Tv / Video/Comună mică, Covid mare!

Video/Comună mică, Covid mare!

Situație neobișnuită în cea mai mică comună a județului Gorj. Este vorba despre Arcani, localitatea care numără doar 1372 de locuitori, dar, din păcate și cinci cazuri de localnici care au contactat coronavirus.

Indicele de incidență în Arcani a ajuns astfel la 3,64%, fiind cel mai mare din județ, pe datele centralizate de DSP Gorj în ultimele 14 zile. Arcaniul a intrat astfel pe scenariul roșu dar cetățenii, obișnuiți cu situația din urmă cu două săptămâni din localitate, comuna având atunci zero incidență și zero cazuri de infectări cu Covid 19, tratează destul de superficial problema ivită peste noapte în satele lor. Oamenii circulă fără măști de protecție și știu prea puțin măsurile pe care trebuie să le respecte în cazul scenariului roșu. În apropierea primăriei se lucrează astfel ca în zilele dinaintea pandemiei, în timp ce numeroși cetățeni ies din casă și fără cea mai cunoscută măsură de protejare, impusă de autorități.

Primarul comunei Arcani, Coiculescu Aristică, anunță, în schimb că localitatea pe care o conduce ar fi ieșit din scenariul roșu dar și situația care a adus la incidența mare din zonă. Mai precis faptul că doi cetățeni cu domiciliile în alte localități au ales să se izoleze la Arcani..

În ultima situație a DSP Gorj, comuna Arcani este în polle position în ce privește incidența Coronavirusului din județ. 20 de localitati din Gorj se afla pe scenariul galben iar restul in scenariul verde.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *