Home / Gorj Express Tv / Video/Comună fără Covid dar cu școli închise!

Video/Comună fără Covid dar cu școli închise!

Comuna Telești numără 2848 de locuitori iar rata de incidență la coronavirus, pe ultimele două săptămâni, conform raportării Direcției Județene de Sănătate Publică, este negativă! Cu toate acestea, unitățiile de învățământ din comună, școli și grădinițe, sunt închise. Reprezentanții Primăriei Telești sunt obligați să respecte deciziile venite de la centru, pe starea de alertă.

În Telești studiază peste 200 de elevi care fac cursuri on-line, sub îndrumarea a peste 20 de cadre didactice. Nu toți elevii dețin însă aparatură specifică pentru acest gen de studiu al materiei predate la școală.

Măsura impusă unei localități în care rata de infectare la coronavirus nu există, nemultumește inclusiv localnicii care locuiesc vizavi de una dintre școlile și grădinițele din Telești. Unul dintre aceștia este chiar fost cadru didactic.

În Gorj sunt șapte localități unde rata de incidență a virusului SARS CoV2 este zero. Cu toate acestea, pe lângă Telești, și în Aninoasa, Bolboși, Dănciulești, Licurici, Samarinești și Săulești, unitățile de învățământ stau cu lacătul pus. Acestea se vor redeschide doar pe 6 decembrie pentru alegerile parlamentare deoarece în incinta lor vor funcționa secții de votare.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *