Connect with us

COMUNITATE

Viceprimarul de Dănciulești și un consilier, percheziționați pentru braconaj

Postat acum

on

Percheziții la trei locuințele ale unor braconieri din Dănciulești! Arme și crotalii ridicare de polițiști. Printre cei vizați, viceprimarul comunei și un consilier local, spun cetățeni ai localității 

Domiciliile a trei persoane din judeţele Dolj şi Gorj, bănuite de braconaj în judeţele Vâlcea şi Gorj şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, au fost percheziţionate, joi, de poliţişti, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

Percheziţiile au fot efectuate în localităţile Dănciuleşti (judeţul Gorj) şi Tălpaş (judeţul Dolj), de către poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic, Serviciului de Investigaţii Criminale şi luptători Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

„La data de 17 iunie a.c., poliţiştii au descins în trei locaţii din comuna Dănciuleşti, judeţul Gorj şi la o locaţie din comuna Tălpaş, judeţul Dolj, la domiciliile celor trei bărbaţi de 42, 37 respectiv 47 de ani. În fapt, bărbaţii sunt bănuiţi de fapte de braconaj, începând cu anul 2020, comise în fondul cinegetic din judeţele Vâlcea şi Gorj, iar în urma percheziţiilor, cercetările au fost extinse şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, indică IPJ Vîlcea.

În urma percheziţiilor au fost ridicate trei arme de vânătoare, dispozitive metalice folosite la confecţionarea artizanală a muniţiei de vânătoare, zeci de cartuşe de vânătoare, elemente de muniţie de plastic, trofee de cervidee, crotalii, un pistol de autoapărare.

Poliţiştii au aplicat şi două sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 7.000 de lei.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Amendat pentru că și-a făcut nevoile pe stradă

Postat acum

on

De către

Un bărbat din Târgu Neamț a fost amendat de polițiștii locali din Târgu Jiu, care l-au surprins urinând pe stradă. Gestul l-a costat scump pe bărbatul care a fost sancționat și pentru că a consumat băuturi alcoolice. „Un bărbat de 43 ani, din localitatea Târgu Neamț, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 700 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 Republicată, pentru satisfacerea nevoilor fiziologice pe domeniul public al municipiului Târgu Jiu, din zona Victoria pietonal, precum și pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri nepermise”, au comunicat reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Văcuța nehrănită de la Vîrț a ajuns pe mâini bune

Postat acum

on

De către

Bovina de la Vârț, nehrănită de proprietară, o femeie de 76 de ani, a ajuns la Asociația pentru Protecția Animalelor Măriuța. Văcuță a fost hrănită așa cum se cuvine și verificată de veterinar. 

„Colaborăm cu două cabinete veterinare, DORIN VET Calafat și FRANCO VET Craiova. Noi tratam animalele după recomandările date de medici, nu după experienta unora. Astăzi LULU, a vost vizitată de domnul doctor Dorin Dragota.. Consider medicii celor două cabinete nu buni, ci foarte buni profesioniști”, au transmis reprezentanții asociației.

Reamintim că o femeie de 76 de ani din orașul Rovinari s-a ales cu dosar penal săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor. Aceasta nu a asigurat hrană și apă unei bovine pe care o deține, animalul în cauză fiind identificat culcat pe marginea drumului, în localitatea Vârț, lipsită de puteri, în agonie, ca urmare a malnutriției.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Medic din Spitalul Târgu Jiu, confirmat cu Covid

Postat acum

on

De către

Un medic din Spitalul Județean Târgu Jiu a fost confirmat pozitiv cu virusul Covid. Potrivit datelor furnizare de unitatea medicală, și un asistent se află sub tratament, în urma confirmării cu noul coronavirus. Cei doi angajați ai spitalului, medic și asistent, se află acasă, formele de boală nefiind unele grave. „Situația personalului angajat la SJU Târgu-Jiu, infectat cu SARS CoV-2: doi angajați (un asistent medical și un medic, ambii vaccinați și care se află, în prezent, la domiciliu sub tratament) depistați pozitiv în ultimele 14 zile”, au confirmat reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR