Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Viceprimarul Aurel Popescu, TUN IMOBILIAR de câteva sute de mii de euro!

Postat acum

on

Anul 2019 a fost unul extrem de prolific pentru viceprimarul municipiului Tg-Jiu, Aurel Popescu, care a acumulat mai multe proprietăți în urbea de pe Jiu, dar și în București, precum și în județul Ilfov.
Potrivit declarației de avere, viceprimarul a punctat și la capitolul financiar, cu peste 300.000 de euro, în urma unei tranzacții imobiliare, la care se adaugă alți 46.000 de euro, venituri din salarii, chirii și dividende.

Claudiu Matei

Viceprimarul Aurel Popescu nu și-a pierdut sipiritul antreprenorial, cu toate că are aproape un deceniu de când e în administrația publică locală și asta se poate observa din declarația sa de avere. Popescu a lichidat, anul trecut, firma Regal SRL, cea care deținea restaurantul cu același nume din zona de sud a orașului, la care era asociat cu 50%, alături de Dumitru Crîng.

În urma lichidării patrimoniului societății, lui Popescu i-au revenit trei terenuri, care totalizează 345 mp și două spații comerciale de 170 mp, respectiv 98 mp, toate situate în Tg-Jiu.
Conform declarației de avere, o parte din teren și construcții provenite din lichidarea societății au fost vândute unei societăți pentru 1.512.000 de lei, pe locul respectiv, din capătul străzii ”14 Octombrie”, urmând să fie construite două blocuri cu trei etaje și mansardă. Primăria Municipiului Tg-Jiu a eliberat, în urmă cu o lună, autorizațiile de construire ale imobilelor, ambele cu spații comerciale la parter, iar la etaje urmând să funcționeze apartamente – hotel, respectiv birouri.
Cu o parte din banii din acea tranzacție, viceprimarul Popescu a cumpărat o casă de 128 mp și două terenuri, care totalizează 584 mp, în județul Ilfov, dar și un apartament de 77 mp și patru bucățele de teren, care însumează 60 mp, în București.

Viceprimarul a mai rămas cu 110.000 de lei, în conturile deschise anul trecut, la care se adaugă alți 80.000 într-un cont mai vechi. Popescu nu se poate plânge că i s-au subțiat conturile, pentru că, în 2019, a avut venituri de 117.000 de lei din salarii, adică în jur de 9.750 de lei, lunar, plus alte 106.000 de lei din dividende de la firma Regal și chirii de la cele două spații comerciale pe care le deține în Tg-Jiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Ambulanța la Albeni! Șoferului de pe microbuzul școlar i s-a făcut rău la cosit

Postat acum

on

De către

Titel Gruianu, șofer pe microbuzul școlar la Albeni, pus de primar la cosit, după o ceartă cu acesta în sediul primăriei, primește ajutor medical la această oră, în centrul localității. Angajatului de 60 ani i s-a făcut rău în timp ce presta munci fizice, la cererea edilului local, care astăzi l-a supravegheat pe angajat, în timp ce respectivul lucra la peste 38 de grade Celsius.

Omului, pus sa facă aceste activități încă de luni, i s-a făcut rău în timp ce muncea, și la fața locului a ajuns o ambulanță. Fiul salariatului a anunțat ITM Gorj.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Cariera privată care înfunda lacul din Slivilești cu steril, amendată de Gardă de Mediu

Postat acum

on

De către

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj, trimiși la lacul din Samarinești de către prefectul de Gorj Corneliu Răducan Morega, au finalizat o primă etapă de control la o exploatare minieră privată care își desfășoară activitate pe suprafața administrativă a localităților Slivilești și Samarinești. Prima parte a verificării s-a lăsat cu o primă amendă pentru privatul care folosea lacul drept groapa in care își aruncă sterilul rezultat din activitatea de explorare.

‘Din primele cercetări efectuate s-a constatat încălcarea prevederilor legale din domeniul gestionării deșeurilor din industria extractivă (steril ) motiv pentru care societatea in cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 30. 000 lei. Deoarece sunt necesare clarificări de la toate entitățile care au emis avize pentru desfășurarea acestei activități, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au decis prin măsuri interzicerea oricărei activități miniere care are legătură cu suprafața luciului de apă afectat. Verificările vor continua”, a anunțat Garda de Mediu Gorj.

Reamintim că, însuși primarul de Slivilești a tratat cu superficialitate ilegalitatea care se petrecea pe raza comunei sale, considerând că lacul înfundat cu pământ era doar ,,o groapă”. Asta deși lacul este populat, fiind plin de pești, lucru demonstrat de pescarii care frecventează periodic zona.

Prefectul de Gorj a intervenit însă rapid și a trimis acolo comisarii Gărzii de Mediu, reprezentantul Guvernului în teritoriu acționând conform legii în acest incident grav de mediu.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Foto: Ce pești trăiesc în ,,groapa” din Slivilești, ajunsă bătaia de joc a autorităților

Postat acum

on

De către

Lacul natural de la Slivilești, sat Miculești, astupat sistematic cu steril de către angajații unei firme private, face obiectul unui amplu control coordonat de prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega. Decizia prefectului de a trimite verificatori în zona este una normală, anormale sunt însă declarațiile primarului de Slivilești, care, cu siguranță, pe mâna cu patronul firmei private, a încercat să ducă în derizoriu dezastrul de mediu, semnalat de mass media.

Bucurescu spune astfel despre lacul natural de pe raza localității sale că este doar ,,o groapă”, fără prea mare importanță, ce trebuie astupată. Asta pentru că, dacă tot nu s-au făcut ecologizări de către minerit, măcar bine că le face acum privatul amic al primarului. Mai mult, primarul zice că aceiași groapa a avut proprietar care a vândut-o la cariera care face bine că o astupă.

De noaptea minții!!!

Spusele edilului șochează cetățenii din zonă, și mai ales pescarii care știu ,, groapa” de patru decenii, și au prins acolo exemplare extrem de mari și de frumoase.

„Ce sa zică și primarul?? Că vorba aia, știm cu toti cine este cel ce are microcariere pe zonele de Miculești. Afacerile se fac împreună, ochii se închid, totul merge strună, degeaba noi ne agitam pe aici, pentru că, cursul tot ala va fi, exact cum s-a intamplat cu balta de la Steic”, a spus un cetățean din zona Motru.

„Bine ar fi să rămână asa. Este baltă sălbatică formată de la o mină. De la mama natură. Nu este a primarului si nu cred ca are proprietar”, a spus un altul.

Deci după cum declară domnu primar e clar ca încearcă să acopere problema. Sper ca cei de la mediu să insiste cu ancheta. Și apropo. Groapa aia este formata de vreo 40. de ani, nu de 20. Eu asa o stiu de cand eram copil”, a mai completat un cetățean.

„Acum vreo 25 de ani am pescuit acolo.. Și nu părea nici groapă, nici ceva nou”, a mai spus un pescar.

Mafioți peste tot în țară. Distrug tot ceea ce este frumos pentru propriile buzunare”, a completat un gorjean.

„Ce proprietate privată mai omule când AJVPS-ul controlează anual pescari pe balta asta??? Daca ar fi proprietate privată ei nu ar avea ce cauta să controleze și dacă nu am dreptate cineva să mă contrazică cu ce spun!„, a completat și o femeie. „Ce 20 de ani are groapa asta mai asa cum ii zici tu!!! Băi nene, am 35 de ani si la vârsta de 6 ani eram cu taicamiu pe balta asta. Mai mincinoșilor nu va mai saturați de bani”, a mai spus aceasta. „Dupa Meri și Potcoava este cel mai frumos lac din zona noastra!”, a mai declarat localnica.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR