Connect with us

COMUNITATE

Vezi cine a câștigat festivalul de muzică lăutărească de la Tismana!

Postat acum

on

Cele mai bune tarafuri lăutărești s-au întâlnit, la finalul săptămânii trecute, la Tismana, unde a avut loc a cincea ediție a Festivalului de muzică lăutărească „Geagu Cătăroiu”. Juriul festivalului a desemnat cele mai bune formații ale muzicii de gen. Premiul I a ajuns la taraful „Streață” din Melinești (Dolj). Premiul al II-lea a fost primit de taraful „Vică Argint” de la Pârâul de Pripor (Gorj). Premiul al III-lea a fost primit de taraful „Fane Pițigoi” de la Pârâul de Pripor (Gorj). Premiul special acordat de către Asociația „Acasă la Brâncuși” a fost câștigat de taraful „Gagiu” din comuna Soporu de Câmpie (Cluj).

Un alt premiu special, acordat de Asociația „La Tismana într-o grădină“, a fost câștigat de taraful „Cătăroiu” de la Tismana. Premiul special acordat de către Consiliul Local și Primăria orașului Tismana a fost câștigat de taraful „Colța” din comuna Ponoarele, sat Gheorghești (Mehedinți). Două premii speciale au fost acordate de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și au fost câștigate de taraful „Mornea” de la Tismana și taraful „Gioni Pițigoi” de la Târgu Cărbunești.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Acces limitat pe DN67C Rânca-Obârșia Lotrului

Postat acum

on

De către

Accesul pe DN 67C, pe sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, se va face în intervalul orar 10,00 – 17,00, din cauza condiţiilor meteo, a precipitaţiilor şi a temperaturilor scăzute, au informat reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu Jiu.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a SDN, decizia deschiderii mai târziu a tronsonului de drum a fost luată pentru ca utilajul echipat cu lamă şi răspânditor de material antiderapant să poată parcurge tot traseul pentru ca circulaţia să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă.

„Din cauza condiţiilor meteo, precipitaţii şi temperaturi scăzute ce duc la apariţia poleiului pe timpul nopţii, SDN Târgu-Jiu a decis ca accesul pe sectorul cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, de pe DN 67C, se va face în intervalul orar 10,00 – 17,00. (…) Seara, accesul este permis până la ora 17,00, având în vedere că se întunecă mai devreme şi temperaturile scad pe timpul nopţii”, au transmis reprezentanţii SDN.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

12.000 de gorjeni ies în stradă. Vezi de ce!

Postat acum

on

De către

Aproximativ 12.000 de voluntari din județul Gorj s-au înscris la o acțiune de curățenie, ce se desfășoară în întreaga țară. Mâine, începând cu ora 9.00, în județul Gorj va avea loc acțiunea „Let’s Do It, Romania!”, acțiune ce trebuia să aibă loc în data de 17 septembrie, însă, din cauza ploii, s-a amânat pentru sâmbătă, 24 septembrie. Anul trecut, voluntarii au adunat tone de gunoaie din păruri, de pe marginea apelor și a drumurilor din județ.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Parcul central din Târgu Jiu, luminat de mii de gulguțe

Postat acum

on

De către

Mii de gulguţe vor lumina Parcul Central din Târgu Jiu, cu ocazia Festivalului Luminii, duminică, în intervalul 17:00 – 21:00. Evenimentul a ajuns la ediția a XVI-a la nivel național și la cea de-a XI-a ediție la Târgu Jiu și este organizat de Cercetașii României. Timp de patru ore, se vor desfășura ateliere atractive pentru copii și adulți, iar de la ora 20:00 se vor aprinde pastilele de lumânări din gulguțe, pe aleile principale ale parcului.

Ideea „Festivalului Luminii“ a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de frumusețea lucrurile mărunte din viața lor.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR