Connect with us

COMUNITATE

Vezi cine a câștigat festivalul de muzică lăutărească de la Tismana!

Postat acum

on

Cele mai bune tarafuri lăutărești s-au întâlnit, la finalul săptămânii trecute, la Tismana, unde a avut loc a cincea ediție a Festivalului de muzică lăutărească „Geagu Cătăroiu”. Juriul festivalului a desemnat cele mai bune formații ale muzicii de gen. Premiul I a ajuns la taraful „Streață” din Melinești (Dolj). Premiul al II-lea a fost primit de taraful „Vică Argint” de la Pârâul de Pripor (Gorj). Premiul al III-lea a fost primit de taraful „Fane Pițigoi” de la Pârâul de Pripor (Gorj). Premiul special acordat de către Asociația „Acasă la Brâncuși” a fost câștigat de taraful „Gagiu” din comuna Soporu de Câmpie (Cluj).

Un alt premiu special, acordat de Asociația „La Tismana într-o grădină“, a fost câștigat de taraful „Cătăroiu” de la Tismana. Premiul special acordat de către Consiliul Local și Primăria orașului Tismana a fost câștigat de taraful „Colța” din comuna Ponoarele, sat Gheorghești (Mehedinți). Două premii speciale au fost acordate de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și au fost câștigate de taraful „Mornea” de la Tismana și taraful „Gioni Pițigoi” de la Târgu Cărbunești.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Prăpăd pe Zambilelor! Locatarii nu au apă de trei zile, copiii se spală la sticle

Postat acum

on

De către

Nu este apă, deja de trei zile, pe strada Zambilelor din Târgu Jiu. Locatarii blocurilor din zonă sunt disperați că singurele surse de apă din zonă sunt doar niste cișmele stradale.

De aici iau apă pentru mâncare, de aici iau apă, în sticle, pentru spălat. Oamenii dau vina însă pe Aparegio pentru lipsa acestei utilități, considerând că societatea uită că au copii la școală.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Barul „La Academie”, amendat de DSV pe linia igienei

Postat acum

on

De către

Barul „La Academie” din Motru a fost călcat de inspectorii sanitar veterinari. Aceștia au găsit în unitate probleme pe linia igienei, considerate de verificatori drept precară. Sancțiunea primită de unitate a fost cuprinsă între 2000-10.000 de lei. Societatea care deține barul nu are autorizație de funcționare de la primărie. Cu toate acestea a încasat din activități de alimentație publică în ultimele două luni aproape 300.000 de lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Publicul este invitat la o mare sărbătoare în Rânca

Postat acum

on

Festivalului de folk și poezie „Printre Nori” are loc în  perioada 22 – 24 septembrie, la Rânca, în județul Gorj. Evenimentul a ajuns la a patra ediție. Participă artiști cunoscuți la nivel național, precum: Narcis Tran Korsar, Adrian Beznă, Mircea Vanca, Dan Vană și Daniel Cosma. Organizatori sunt: Eden, Cetina Rânca și Lupii Râncii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR